Apartman da Motosiklet park sorunu yasal haklar.

Gayet geniş ve müsait görünüyor. Giriş çıkışı engellemeyecek şekilde yanaşırsan sıkıntı olmaz. Oraya olmaz derlerse biraz ileri al dış kapı demirine bağla. Ama gir çık manevra zor olur gündelik kullanımda dışarı bağlaman daha pratik.

Motosikleti
mt-25
balkonun dibi olması giriş yolunda olması sıkıntı olabilir. apartmana giren çıkan çoluk-çocuk için hem devrilme tehlikesi hem de motora zarar verme durumunda yaşanılacak tatsızlıklardan dolayı koymaman daha iyi. daha önce oturduğum yerde ben de yaşadım bunu, adam cips firmasında çalışıyordu getirdi boştaki tüm stantları apartman önüne dizdi... herkes iyi niyetli davransa da bir tane tipi-tip çıkıyor

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
İşin sırrı apartman sakinleri ile iyi ilişkiler kurmakta...

Gördüğüm kadarıyla giriş çok geniş ve girişi engelleyecek bir durum söz konusu değil. Apartman sakinleri ile iyi ilişkiler kurmalısın. Fakat bazı yönetici tiplemeleri veya apt. sakinleri sorunlu olabiliyorlar. Bu kişilere de diş gösterdiğinde kuzu kesilirler. Yine son sözümüz tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır olsun.

Motosikletin çalınma riski olduğunu anlatırsanız tatlı dille olayı çözebilirsiniz gibi geliyor. Öyle dar bir yere de benzemiyor

Bu konunun diğer arkadaşlarında dediği gibi tatlı dil dışında bir çözüm yolu yok gibi. çok şükür ki bu konuda çok şanslıyım motosikletimi evimizin altında garaj diye ayrılan kapalı alanda muhafaza ediyorum. Hatta yan komşumuzun motosikletinide oraya aldık adamada bi anahtar yaptırdık kafası rahat.

Yaklaşımınızi şöyle yapın bence.
Yasalara göre motosiklet ve otomobilin farkı yok. Park etme konusunda yani. Önce herkese bu motosikleti otomobil gibi park edebileceginizi gösterin bence. Bir iki gün dümdüz otomobil gibi alan kaplayacak şekilde park edin ve tam apartmanın önündeki otomobil park bölgesinden güzel bir yeri kapatin. Disk kilitleri vs. idare edin bır kaç gün. Sonra apartmanda tüm kapıları sırayla calarak kibar bı şekilde motosikletinin kapladığı yer yüzünden otomobillere az yer kaldığını kendileri için de sorun değilse apartmandan bir kaç kişinin otomobil yerine park etmemesini önerdiğini, bunun yerine apartmanın bahçesindeki bir alana koyabileceğinizi ve bu sayede otomobillere daha çok yer kalacağını önerdiklerini belirtin. sanki başkaları sizden istiyormuş gibi davranın. sonra bunun için tüm apartmandan izin alinmasi gerektiğini o yüzden kapıyı caldiginizi söyleyin. Bence biraz manipülasyon teknikleri ile çok sorun yaşamazsınız. Ama mümkün olduğu kadar dikkat çekmeyecek şekilde park etmeye ve sessiz olmaya dikkat edin bence .

Tutmayabilir ama otomobil park sorunu olan bir bölgeye kesin tutacaktir

Apartman görevlisini kafalayıp motorunuzu sığınağa koyabilirsiniz biz apartmanda 2 motorcu olarak bunu yaptık kafamız gayet rahat yağmur, çamur,pislik vs motora ilişmiyor hırsızı, uğursuzu yaklaşamıyor izin vermezlerse ayağınızı bastırın derim

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Ben olsam
'Merhaba değerli komşularım,
ben daire xx'e taşınan yeni komşunuzum.
Binbir emekle aldığım motosikletimi çalınma ihtimaline karşı apartmanın ortak alanına bırakmak zorunda kaldım.
Anlayışla karşılayacağınızı umarak, en yakın zamanda tanışmak dileğiyle sevgiler saygılar'
Şeklinde bir yazıyı motorun üstüne asarak mevzuya giriş yapıp nabız yoklardım.

Apartmanda kaç mülk sahibi kaç kiracı olduguna göre degişir durum.

Mülk sahibi çok ise o iş biraz sıkıntı apartmanın ortak alanlarını da sahipleniyorlar , oralarda bizim nasıl oraya koyar gibi bir yaklaşım olur ki sittin sene koydurmazlar.

Alayı kiracı ise koy....rahvan modu oluyor , ..Yol kapanmadıgı müttütçe kimse bir şey demez..yol kapanmıyor ise motor değil kamyon koy istersen....Bana ne derler neden ben kötü olayım derler kiracılar..

Bizim sitede bizim apartman sıgınagına böyle bir şeyler koymaya müsade etmiyorlardı kiracı için benim motorda lojmanda idi lojman yıkılınca ben getirdim mülk sahibi oldugum için kimsenin gıkı çıkmadı diger elemanda benim sayemde o da koyuyor onada dedim , gel yanına koy ama yola çıkana kadar çalıştırmak yok milet ile beni kavga ettirme dedim...

Olay birazda apartmanın hazirunları ile alakalı ..

YAsal olarak hakkın ise yok ..

Motosikleti
Yok
Apartman görevlisini kafalayıp motorunuzu sığınağa koyabilirsiniz biz apartmanda 2 motorcu olarak bunu yaptık kafamız gayet rahat yağmur, çamur,pislik vs motora ilişmiyor hırsızı, uğursuzu yaklaşamıyor izin vermezlerse ayağınızı bastırın derim

- Motorun buyuklugune gore degisir
- Yasal olarak siginaklara esya koymaya izin yok bildigim kadari ile, bizim apartmanda izin verilmiyor mesela. (Herkes uyuyor mu yasaga bilemem ama ben uyuyorum.)

- Motorun buyuklugune gore degisir
- Yasal olarak siginaklara esya koymaya izin yok bildigim kadari ile, bizim apartmanda izin verilmiyor mesela. (Herkes uyuyor mu yasaga bilemem ama ben uyuyorum.)

Benim ki apartman sığınağında abi daha biriside al şunu demedi bence gözden uzak sakin bir yer varsa kimse pek ses etmez ederlersede aidatlardan motor için park yeri yapılsın diye çıkışşırsa sorun çözülür ya onu kabul edecekler yada onu

Motosikleti
Yamaha YS125
Merhaba,
Sitede oturuyorum, kapalı bir otoparkımız yok. Açık otopark ise çok rüzgarlı ve bu yüzden motosikletim devrilmiş; ön rüzgarlık camı kırılmış, belki direksiyonda da sorun vardır ancak henüz servise götürmedim. Bu olaydan sonra motosikleti bina içine aldım. Şimdi de içeriye motosiklet koyuluyor diye yönetime şikayet geliyormuş. Yönetimin kapalı bir alan sağlaması gerekir mi? Benzer tecrübeleriniz var mı? Açık otoparka koymak istemiyorum çünkü yine aynı şey olacak.
Teşekkürler.

Motosikleti
D400
Merhaba,
Sitede oturuyorum, kapalı bir otoparkımız yok. Açık otopark ise çok rüzgarlı ve bu yüzden motosikletim devrilmiş; ön rüzgarlık camı kırılmış, belki direksiyonda da sorun vardır ancak henüz servise götürmedim. Bu olaydan sonra motosikleti bina içine aldım. Şimdi de içeriye motosiklet koyuluyor diye yönetime şikayet geliyormuş. Yönetimin kapalı bir alan sağlaması gerekir mi? Benzer tecrübeleriniz var mı? Açık otoparka koymak istemiyorum çünkü yine aynı şey olacak.
Teşekkürler.

Apartman otopark yönetmeliklerinde motosiklet için zorunlu park alan mevzuatı yok. Kapalı bir alan sağlaması gerekmez, motosiklet apartman geneli alan yönetmeliklere göre özel bir karara bağlanmadıysa arabadan hiçbir farkı yoktur.

Motosikleti bina içine almanız uygunsuz bir durum; girişi kapatıp kapatmaması vs. yolun geniş olması da bu durumu geçerli kılmaz. Apartman toplantısında bunun için talep yapıp izin almanız gerekir.

Şahsen bizim eski apartmanda açık alanda ve kapalı alanda 2 arabasını içeri koyup hakkımıza giren dallama, elektrikli motorunu apartman girişindeki hole bırakıyordu. 1 kere uyardım dinlemedi. ikincide kaldırdım dışarı attım.

Şimdi ki apartmanda da kapalı motosiklet otoparkımız var birisi motorunu apartman elektriğinde şarj ederken yakaladım yöneticiye sikayet ettim uyarması için. Tekrar olursa dışarı atacagımı ve calınırsa problem olmaması için yazılı ihtar çekmesini söyledim.

Kısacası size apartmanın herhangi bir yükümlülüğü yok tam tersi apartman içine araç alarak evden atılma yoluna gidecek bir mahkeme sürecine bile sokabilirler sizi.

Merhaba,
Teşekkürler.
sırf bu sebepten pek içime sinmese de kapalı otoparkı olan bi sitede kalmaya devam ediyorum.

sitenin kapalı park yeri yoksa o zaman özel işletme olan kapalı park seçeneği kalıyor ya da avm otoparkları da olabilir.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
valla siteymiş şikayetçilermişmiş umrumda değil ben yer kaplamasın diye köşeye sıkıştırdıkça motorumu beni sıkıştırdılar çıkarmamı engellediler ben de artık araba gibi koyuyorum kimse de gelip şikayet edemiyo ama hala iyilik yapıyorum 2 motoru 2 araba gibi de park edebilirim
lqovabr.jpg

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Yönetim ile anlaşıp koyduğun sürece bir sorun olmaz, fakat doğalgaz boruları çokta sağlıklı bir seçenek değil gibi duruyor. Bekarkene ailem ile yaşadığım sitede bina içindeki kordor geniş olduğu için yük asansörü ile 1. kata çıkartıp kapının yanına koymuştum, kimse bir şey demedi.

Şimdi oturduğum sitede kapalı garaj var, fakat fazladan yer olmadığı için araba + motoru dipdibe çekmek zorunda kalıyorum. Çizilmesinden korkmam dışında bir sorun yok :d

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Arkadaslar icerisinde benzin olan potansiyel bir bombayi aparman icerisine koymaniz demek , yangin yönetmeliginin icinden gecmek demektir. Elektrikli veya benzinli herhangi bir arac herhangi bir sekilde alev aldiginda o bina icerisinde kacisi imkansiz hale getiecektir. (Özellikle ayrica yangin cikisi olmayan binalarda)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar