Merhaba,
Sitede oturuyorum, kapalı bir otoparkımız yok. Açık otopark ise çok rüzgarlı ve bu yüzden motosikletim devrilmiş; ön rüzgarlık camı kırılmış, belki direksiyonda da sorun vardır ancak henüz servise götürmedim. Bu olaydan sonra motosikleti bina içine aldım. Şimdi de içeriye motosiklet koyuluyor diye yönetime şikayet geliyormuş. Yönetimin kapalı bir alan sağlaması gerekir mi? Benzer tecrübeleriniz var mı? Açık otoparka koymak istemiyorum çünkü yine aynı şey olacak.
Teşekkürler.
Apartman otopark yönetmeliklerinde motosiklet için zorunlu park alan mevzuatı yok. Kapalı bir alan sağlaması gerekmez, motosiklet apartman geneli alan yönetmeliklere göre özel bir karara bağlanmadıysa arabadan hiçbir farkı yoktur.
Motosikleti bina içine almanız uygunsuz bir durum; girişi kapatıp kapatmaması vs. yolun geniş olması da bu durumu geçerli kılmaz. Apartman toplantısında bunun için talep yapıp izin almanız gerekir.
Şahsen bizim eski apartmanda açık alanda ve kapalı alanda 2 arabasını içeri koyup hakkımıza giren dallama, elektrikli motorunu apartman girişindeki hole bırakıyordu. 1 kere uyardım dinlemedi. ikincide kaldırdım dışarı attım.
Şimdi ki apartmanda da kapalı motosiklet otoparkımız var birisi motorunu apartman elektriğinde şarj ederken yakaladım yöneticiye sikayet ettim uyarması için. Tekrar olursa dışarı atacagımı ve calınırsa problem olmaması için yazılı ihtar çekmesini söyledim.
Kısacası size apartmanın herhangi bir yükümlülüğü yok tam tersi apartman içine araç alarak evden atılma yoluna gidecek bir mahkeme sürecine bile sokabilirler sizi.