Kazada Haksız Yere Kusur Yazıldı

Merhabalar 3 ağustos günü arkadaşlarımla şehirden uzak bir bölgeye olan yolculuğumuzdan dönüşümüzde kaçınılmaz bir kaza geçirdim ve %100 kusurlu sayılarak hiçbir hak ediş desteği alamadım. Azami hız limiti 100 olan yolda tam hatırlamasam da hız limitinin altındaydım, kaza krokisinde basit matematikle tahmini hız aralığım hesaplanabiliyor zaten (70-90 arası).

Olay: Olay 2 şeritli yolda sola geniş viraj esnasında virajı hafif genişten alırken neredeyse orta şeride yakın bir noktada yere düşmüş ve ezilip içi açılmış patlıcanın üzerinden geçince motorun yalpalamasıyla sağ şeritten giden aracın sol arka tekerine çarpmamla gerçekleşti.

Neyse ki ekipmanlarım tam olduğu için sadece el bileğimde parçalı kırık, vücüdumun bazı yerlerinde de basit yüzülmeler oldu. Fakat motorda çok ciddi hasar oluştu; ön şasede kırık, süspansiyonlarda bükülme, egzoz boruları dümdüz oldu; radyatör, grenaj, elcikler, ayna vb. kırıldı. 2. el piyasası 200-220 bin TL olan motorda 120 bin TL masraf çıktı (yetkili servisin çıkardığı fiyat). Bir de yüzümde ve elimde yara izleri kaldı hatta sakalım eksik çıkıyor yaralandığım yerden.

Asıl sorum: Bana 52/1-B ihlali yazıldığı için %100 kusurlu görünüyorum çünkü karşı tarafta kusur yok, gerçekten de kusursuzlar normal şekilde ilerliyorlardı. Benim asıl sorum bu kaza neden kaçınılmaz olarak değerlendirilmedi? Bana yazdıkları ihlali kanıtlayan hiçbir şey yok, kaza krokisine bakınca neyin ne olduğu anlaşılıyor zaten. Tamam yerdeki kaygan nesneyi görememiş olabilirim ama virajda olduğum için bakışım gideceğim yöndeydi, yeri izlemiyordum. Hızımı da çok düşüremezdim çünkü trafiğin akışına uygun gidiyordum. Sigorta şirketim kaza tek taraflı sayıldığından dolayı motor için tamir ücreti vb. alamazsın ancak yaralanmaların, ameliyat, yara izleri vb. için alabilirsin kusur oranın belli olduğunda dedi. Kusur oranı %100 çıkınca onu da alamazsın ama itiraz etmeyi deneyebilirsin dedi. Ben de avukat ile görüşüp durumu izah ettim. Bu kaza kaçınılmaz bir kaza sana kusur yazmaları çok saçma bunu itiraz edelim kusurun kaçınılmaz kaza olduğu için direkt %0'a düşer, tedavin bittiğinde itiraz edelim dedi, ben de tamam dedim. Tedavim bittiğinde bu konudan bir şey çıkmaz uğraştığına değmez falan dedi ancak pek inanasım gelmedi, uğraşmak istemiyor gibi geldi. Sizce bu durumu itiraz edip kusurumu düşürtebilir miyim? En azından yaralanmalarım için bir destek alayım o kadar ameliyat oldum elime geçici platin takıldı çıkarıldı, yüzümde yara izleri kaldı, 2 ay çalışamadım.

Motosikleti
Voge 250RR
Fark ettiysen sırf bu tarz durumlar için ne kadar da ucu açık bir madde eklemişler.

""Aracının hızını aracın yük ve teknik özelliğine görüş yol hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak""

Bu madde dahilinde sanki o patlıcanı görmemek senin hatanmış gibi %100 kusur yazmışlar. Patlıcanı görsen kaza olmazdı ya akıllarınca, madde de çok ucu açık yazıldığı için senin kazanı da kapsıyor haliyle.

"Aracın yük ve teknik özelliği,
görüşe,
yola,
havaya,
trafik durumuna,"

kaç tane özellik yazmışlar yoldaki patlıcanı bile kapsasın diye :)

Fark ettiysen sırf bu tarz durumlar için ne kadar da ucu açık bir madde eklemişler.

""Aracının hızını aracın yük ve teknik özelliğine görüş yol hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamak""

Bu madde dahilinde sanki o patlıcanı görmemek senin hatanmış gibi %100 kusur yazmışlar. Patlıcanı görsen kaza olmazdı ya akıllarınca, madde de çok ucu açık yazıldığı için senin kazanı da kapsıyor haliyle.

"Aracın yük ve teknik özelliği,
görüşe,
yola,
havaya,
trafik durumuna,"

kaç tane özellik yazmışlar yoldaki patlıcanı bile kapsasın diye :)
Gerçekten çok haklısın, halkına destek çıkmamak için tümüyle çabalayan bir devletimiz var... Geçmiş olsun dileyen herkese de ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizce bu konuda kusurumu tersine çevirtebilir miyim? Avukatlarla görüşmeye devam etmeli miyim yardım almak için?

Motosikleti
Voge 250RR
Gerçekten çok haklısın, halkına destek çıkmamak için tümüyle çabalayan bir devletimiz var... Geçmiş olsun dileyen herkese de ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizce bu konuda kusurumu tersine çevirtebilir miyim? Avukatlarla görüşmeye devam etmeli miyim yardım almak için?
Genelde avukatlar kazalarda masraf küçükse bu konularla çok ilgilenmiyorlar. Eğer masrafın büyükse, seni gerçekten zorluyorsa hakkını aramaya devam edebilirsin, bir zarar gelmez.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Geçmiş olsun dileyen herkese de ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizce bu konuda kusurumu tersine çevirtebilir miyim? Avukatlarla görüşmeye devam etmeli miyim yardım almak için?
Teşekkürü peşin aldığımıza göre ben de geçmiş olsun diyeyim.
Kazanın yol kusurundan dolayı meydana geldiğini iddia ve ispat edebilecek bir avukat bulursan tersine çevirir, hasarının yolun işleticisi Karayolları Genel Müdürlüğünden tazminat talebinde bulunabilirsin ama bu işle uğraşacak avukatı zor bulursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar