Dur ihtarına uymadı! Polis Çarparak Durdurdu!

Motosikleti
D400
Adama medyaya göre yüzde 99 suçlu demişsin..
Medyaya göre mi hareket edicez ?..
Kendi gözümüz fikrimiz yok mu ?..

Şahsen medyaya güvencim yüzde 0..(Yazıyla sıfır)
Yandaş muhalefet.. Hiç birine güvenim yok..

Önceki sayfada "okudugunu anlamamak" adına hakaret ettiniz birşey demedim.

Nasıl hareket edeceğime ya da fikirlerimi nereden edineceğime karışıyorsunuz şu anda. Neyine uzatıyorsunuz hocam?

En azından ben %99 suçlu derken medyada paylaşılan ve yapılan açıklamalar var. Siz suçsuz "olabilir" dediğiniz kısımda suçsuz olabileceğine dair herhangi bir veri yok ortada.

Makas atmak normal emniyet şeridine girmek normal egzoz patlatmak normal.
Cahilin biri gelir ben daha hızlı gidiyorum diye kendini över .
Diğeri buna makas atmak diyen araç kullanmasın der.
Polisin müdahalesi yanlış motorcu tamamen yanlış basit aslında.
16 kez ceza yemesi sorun değilse 16 kez hırsızlık yapanın da rahat rahat dolaşması uyuşturucu satanın da adam öldürenin de herkesin bir şansa ihtiyacı olması gibi yani.
Şunu savunanların bir yakınına zarar verse direkt ölsün isterler .
aramız da kim 16kere aynı şekilde ceza yemiştir merak ediyorum.
Biz normal değiliz adam normal.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Önceki sayfada "okudugunu anlamamak" adına hakaret ettiniz birşey demedim.

Nasıl hareket edeceğime ya da fikirlerimi nereden edineceğime karışıyorsunuz şu anda. Neyine uzatıyorsunuz hocam?

En azından ben %99 suçlu derken medyada paylaşılan ve yapılan açıklamalar var. Siz suçsuz "olabilir" dediğiniz kısımda suçsuz olabileceğine dair herhangi bir veri yok ortada.
Hakaret babında yazmamıştım, öyle anlatmaya çalıştığım için kusura bakma...
Gördüklerim benim bu şekilde yorumlamama neden oldu..
Dediğim gibi medyanın onun bunun haberine itimadım yok.. İlgilenmem de zaten..
Haklısın..Uzatmayacağım...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Makas atmak normal emniyet şeridine girmek normal egzoz patlatmak normal.
Cahilin biri gelir ben daha hızlı gidiyorum diye kendini över .
Diğeri buna makas atmak diyen araç kullanmasın der.
Polisin müdahalesi yanlış motorcu tamamen yanlış basit aslında.
16 kez ceza yemesi sorun değilse 16 kez hırsızlık yapanın da rahat rahat dolaşması uyuşturucu satanın da adam öldürenin de herkesin bir şansa ihtiyacı olması gibi yani.
Şunu savunanların bir yakınına zarar verse direkt ölsün isterler .
aramız da kim 16kere aynı şekilde ceza yemiştir merak ediyorum.
Biz normal değiliz adam normal.
Sen de haklısın..Hem de çok...
Dedim ya görüntülere göre konuşuyorum..
Yakınımıza zarar verse tabiiki ölsün değil de ölmekten beter olsun isterim.. Bizzat ta kendim yapmak isterim..

Allah için söyle madem..
Videoda makas var mı ?.. Polis var mı ?.. eksoz var mı ?..

Hatta çarpıp düşürdükten sonra sksinler tam olsun.. Bidaha yapabiliyor mu?..

Kimse motorcuyu savunmuyor...Ama....
Aması var...
Kim biliyor suçlu olduğunu ?..Daha önceden sabıkası olduğunu ?..
Plaka yok , sırtından mı tanıdı polisler ?.. Dur şunun 26 suçu 12 cezası var diye patlatayım , amele sümüğü gibi yapışsın pzvnk direğe...
Hayırdır ? polisler hakimlik te mi yapıyorlar ?.. Cezaları kendileri mi veriyor ?..

Biz sadece videoda gördüklerimiz üzerine konuşuyoruz.. Kuyruk acımız falan da yok..

Bir de işin şu boyutu var... Polis motorcuya çarptığında o motor yoldan giden çocuğun ya da vatandaşın yaralanmasına sebep olsaydı ?..
Meskun mahal de yapılacak iş bu mudur ?...
hocam okumakla ilgili sıkıntın var sanırım. ben ne olur ne olmaz diye defaatle ekliyorum. istersen bir oku.

polisin zor kullanma yetkisi var mı var.
peki bunun şartları oluşmuş mu?
elemanın suç siciline ve valiliğin açıklamasına bakılırsa oluşmuş gibi.
ama polisin zor kullanma yetkisi demek pata küte dalması mı demek? hayır.
savcılık, karşı tarafın şikayeti neticesinde polisin zor kullanma yetkisi için gerekli koşulların oluşup oluşmadığını inceler, oluştuysa da bir orantısızlık söz konusu mu bakar.

polisi de savunmuyorum ama motorucuyum diye bir dallamayı da savunacak kadar da değilim. bu kadar sicili olan adam illa ki bulunduğu yerde bir nam salmıştır ve tanınıyordur zaten. sırtından mı tanımışmış :D abi isterse dal taş.....k sürsün bana ne. polislik psikolojisiyle bak birkann yazıp çiziyor zaten ama anlamamakla ısrar ettiğiniz için bulmuşsunuz ya polisleri bir kere vurun abalıya hesabı takılıyorsunuz.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Videoyu sevretmedim bile.

Polis bir motorcuyu carparak düsürmeye karar verdiyse mutlaka bir bildigi vardir ve baska caresi kalmamistir.

Polis carparak durdurma isini kolayca yapsaydi bu haberlerden günde birkac yüz tane cikardi . (Ayrica keske yapsalar , ülkemdeki motorcu terörü had safhaya cikti ve kuralsizlik normallesti)

Sevgilerimle

Hakaret babında yazmamıştım, öyle anlatmaya çalıştığım için kusura bakma...
Gördüklerim benim bu şekilde yorumlamama neden oldu..
Dediğim gibi medyanın onun bunun haberine itimadım yok.. İlgilenmem de zaten..
Haklısın..Uzatmayacağım...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sen de haklısın..Hem de çok...
Dedim ya görüntülere göre konuşuyorum..
Yakınımıza zarar verse tabiiki ölsün değil de ölmekten beter olsun isterim.. Bizzat ta kendim yapmak isterim..

Allah için söyle madem..
Videoda makas var mı ?.. Polis var mı ?.. eksoz var mı ?..
Dediğim kısma tekrar bakar mısın?
Bende yanılabilirim dert değil 1.30 ile 1.40 arası arka aynada polis aracı pat pat çat çat egzoz.

Motosikleti
Motorsuz
Ben mi yanlış anlıyorum yoksa hepiniz 2.5 ton ford ranger sürer gibi mi motosiklet sürüyorsunuz?

Kimseyi savunmuyorum. Şu haklı bu haksızda demiyorum. Sadece durum tespiti yapıyorum.

Polisin motosikletliyi yakaladı anda motosikletin hızı tahminime göre 30 km / h.

Polis yanına yaklaştığında sireni açık değil, ayrıca ön koltuktaki poliste dur işareti yapmıyor halbuki camdan eli ile dur dur diye uyarabilirdi. Sanki çaktırmadan usulca yaklaşıp düşürmüşler. Uyarmayalım şimdi bu gaza basar kaçar gibisinden. Biraz haklılık payı da var referansları kuvvetli elemanın.

Not: Tekrar söylüyorum elamanın bu kadar suç kaydı olduğu halde hala motosiklet kullanması sistemde bir hata olduğuna işaret.

Motosikleti
Kimseyi savunmuyorum. Şu haklı bu haksızda demiyorum. Sadece durum tespiti yapıyorum.

Polisin motosikletliyi yakaladı anda motosikletin hızı tahminime göre 30 km / h.

Polis yanına yaklaştığında sireni açık değil, ayrıca ön koltuktaki poliste dur işareti yapmıyor halbuki camdan eli ile dur dur diye uyarabilirdi. Sanki çaktırmadan usulca yaklaşıp düşürmüşler. Uyarmayalım şimdi bu gaza basar kaçar gibisinden. Biraz haklılık payı da var referansları kuvvetli elemanın.

Not: Tekrar söylüyorum elamanın bu kadar suç kaydı olduğu halde hala motosiklet kullanması sistemde bir hata olduğuna işaret.

Üstadim,

Sirf sizin acinizdan bakabilmek icin oturup videoyu izledim. Elemanin kendi kask kamerasi ile cektigi yaklasik 2 dakikalik videonun basinda polisi farkediyor. Polis bu süre boyunca motoru takip ediyor ve baski yapmiyor, siren calmiyor (belliki sürücü hakkinda bilgileri var ve kovalamaca olmasini istemiyor) Eleman defalarca gazlayip makasa girip arayi aciyor ama uzayip gitmiyor , belliki polisin ona yaklasmasina müsaade ediyor. Findik kadar beyni ile akli sira polisle oynuyor.

En sonunda oyundan sikilip polisi basinda savmaya calisiyor hizini düsürüp saga yaklasiyor ki polis ceksin gitsin.

Aynen ifade ettiginiz gibi 30 km gibi makul bir hizda iken polis kararli bir sekilde üzerine kirip motorcuyu düsürüyor. Amac durdurmak degil direk düsürmek (belliki kacacagini biliyorlar) o yüzden yandaki polis dur bile demiyor.

Elemanin derdi sirenli cakarli aksiyonlu bir kovalamaca reelsi yakalayip sosyal medyada isim yapmak . Polis ise bence cok tecrübeli ve akillica hareket etmis. Hic gerginlik yaratmadan sakince izlemis dogru anda dogru manevrayla elemani indirmis.

Bu kadar suc kaydi olan bir elemanin motor kullanmasini engellemenin tek yolu onu hapse atmak ama maalesef yasalarimiz buna müsait degil.

Kolunu bacagini kirip motora binemez hale gelene kadar ezmek lazim ibreti alem icin ama o zaman yasalarimiz bizi iceri atmaya cok müsait 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Sevgilerimle

Beni en çok etkileyen, neredeyse tamamı motosiklet sürücülerinden oluşan bir topluluğun, bir motosikleti kasten düşürmenin ne demek olduğunu kavrayamıyor olması.

Motosikleti
Beni en çok etkileyen, neredeyse tamamı motosiklet sürücülerinden oluşan bir topluluğun, bir motosikleti kasten düşürmenin ne demek olduğunu kavrayamıyor olması.
Aksine cok iyi kavriyoruz. Türkiyeye geldigimde kaldirimda yürürken üzerime gelen kuryeleri tekmeyle düsüresim geliyor ama maalesef kaldirimda insanlarin üzerine süren kuryeyi adamdan sayip cezayi bana kesiyorlar. o yüzden yapamiyorum "kurulu düzenim var " 🤣 🤣 🤣 🤣

Aynen ifade ettiginiz gibi 30 km gibi makul bir hizda iken polis kararli bir sekilde üzerine kirip motorcuyu düsürüyor. Amac durdurmak degil direk düsürmek (belliki kacacagini biliyorlar) o yüzden yandaki polis dur bile demiyor.

Elemanin derdi sirenli cakarli aksiyonlu bir kovalamaca reelsi yakalayip sosyal medyada isim yapmak . Polis ise bence cok tecrübeli ve akillica hareket etmis. Hic gerginlik yaratmadan sakince izlemis dogru anda dogru manevrayla elemani indirmis.

belki de farkındaydı ama kamera da olunca yrk kürek motovlogcu tayfa olması nedeniyle malzeme çıksın diye salağa yattı? en fazla ne olabilirdik ki değil mi? 3-5 muhabbet, yazılan 1 ceza filan sonra gelsin etkileşim.... nereden bilebilirdi polisin pata küte arabayla dalacağını :D

hocam sizin yorumdan sonra tekrar izleyince aslında üstüne kırmaktan ziyade (hani kaçacağını biliyorlar demenize istinaden) kaçış yolunu kapatmak için önündeki alanı daraltmaya yönelik diye yorumladım. büyük ihtimalle, "dakikalardır biz bu dallamayı kovalıyoruz e yeter artık" deyip o alanı daraltmak suretiyle motorcu için "eşek değildir herhalde durur artık" diye düşünmüş olabilirler. motorcu da tabi durmayınca olanlar olmuş. ki niye dursun değil mi, istediği etkileşim altın tepside sunulmuş kendisine.

büyük ihtimalle polisler soruşturma geçirecek. tabi onlar bu işin profesyoneli ama bence benim şu kaçış alanını daraltmak suretiyle ilgili söylediğimi savunmalarında kullanmaları yerinde olacaktır :D

Motosikleti
K 1600 GTL
Üstadim,

Sirf sizin acinizdan bakabilmek icin oturup videoyu izledim. Elemanin kendi kask kamerasi ile cektigi yaklasik 2 dakikalik videonun basinda polisi farkediyor. Polis bu süre boyunca motoru takip ediyor ve baski yapmiyor, siren calmiyor (belliki sürücü hakkinda bilgileri var ve kovalamaca olmasini istemiyor) Eleman defalarca gazlayip makasa girip arayi aciyor ama uzayip gitmiyor , belliki polisin ona yaklasmasina müsaade ediyor. Findik kadar beyni ile akli sira polisle oynuyor.

En sonunda oyundan sikilip polisi basinda savmaya calisiyor hizini düsürüp saga yaklasiyor ki polis ceksin gitsin.

Bu kadar suc kaydi olan bir elemanin motor kullanmasini engellemenin tek yolu onu hapse atmak ama maalesef yasalarimiz buna müsait degil.

Kolunu bacagini kirip motora binemez hale gelene kadar ezmek lazim ibreti alem icin ama o zaman yasalarimiz bizi iceri atmaya cok müsait 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Sevgilerimle
Tamamen niyet okuma üzerine saçmasapan yorum yapmışsın üstadım. sevgilerimle...

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Bence eleman polislere serenat yapmıs 1:30 1:40 arası. Polislerde dur bakim o öyle yapılmaz sen bize bırak demek için yanaşmışlar. Elemanda heyecandan fren yerinde debriyaja basmış bla bla bla

Motosikleti
K 1600 GTL
Siz bence videoyu bir kez daha seyredin dostum. Hic te niyet okumadigimi düsünüyorum.

Sevgilerimle
Videoyu izledim ne bir siren sesi ne bir dur ihtarı duyamadım... Hani polisin amacı çarpmak değil önünü kesip olası kaçma girişimi engellemekti ama hafif ........ oldukları için hesap edememişler filan desen anlarım da, hiç uyarmadan direk adama çarpmak nedir. polisin görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır burada cana ve mala direk kasıt var. ilginç olarak burada da ciddi ciddi bunu savunanlar var.

Motosikleti
Videoyu izledim ne bir siren sesi ne bir dur ihtarı duyamadım... Hani polisin amacı çarpmak değil önünü kesip olası kaçma girişimi engellemekti ama hafif ........ oldukları için hesap edememişler filan desen anlarım da, hiç uyarmadan direk adama çarpmak nedir. polisin görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır burada cana ve mala direk kasıt var. ilginç olarak burada da ciddi ciddi bunu savunanlar var.

Polisin görevi suc islemeyen veya kuvvetli suc süphesi bulunmayan masum insanlarin can ve mal güvenligini saglamaktir. Plakasini kapatmis , acik egsoz ile gürültü ederek araclar arasinda makas atarak trafigi tehlikeye atan bir sürücü icin gayet kibar davranmislar ve yavaslamasini bekleyip oldukca düsük bir süratte indirmisler. Bence az bile yapmislar. Ters kelepceyle alinip nezarette uygun sekilde agirlanmaliydi .

Sevgilerimle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar