Dur ihtarına uymadı! Polis Çarparak Durdurdu!

Sorun zaten nizam intizam ve kanunun polis tarafından uygulanmaması. Polis istese o çocuğu gecenin bir vakit evinden istediği gibi alır . Burada hemfikir miyiz? Hemfikirsek eğer boşuna konuşuyoruz. Barikat marikat hikaye.
abi zaten belirttiğim gibi:

polisin zor kullanma yetkisi var mı var.
peki bunun şartları oluşmuş mu?
elemanın suç siciline ve valiliğin açıklamasına bakılırsa oluşmuş gibi.
ama polisin zor kullanma yetkisi demek pata küte dalması mı demek? hayır.
savcılık, karşı tarafın şikayeti neticesinde polisin zor kullanma yetkisi için gerekli koşulların oluşup oluşmadığını inceler, oluştuysa da bir orantısızlık söz konusu mu bakar.

ayrıca polis tarafından uygulanmaması değil, uygulanamaması olacak. hani biz yakalıyoruz, kanunun açıklarından faydalanıp salınıyorlar vs bakımından. belki de aynı polisler 12 kez durdurup ceza yazdı ve baktılar ki yine aynı eleman ve dediğin gibi polislerdeki o bıkkınlık orantısızlığa sebep olmuş olabilir.

böyle bir durumda polislerin yine de bu kadar acemice davranması kabul edilebilir değil bence. dediğin gibi elemanda görüntü var, orantısızlık da oluşmuş gibi, e işin içinde bir de motorcu olunca millet daha çok kaşıyacak bu durumu. gerek yoktu, dibine var, bas anonnsu durursa dururdu zaten yoksa az hızlan, geç önüne ileri de bekle, çek sağa de falan filan.

Sanırım buraya yazan hiç kimse emniyet şeridi kullanmıyor motosiklet ile😁
Magandalık yaptığı yerleri kesip, biçip düz gittiği 10 saniyelik video( ki o hali bile magandalık) ile kendini haklı çıkarmaya çalışan adama inanalım mı yani? Boşuna kıvranmayın magandayı haklı çıkarmak için, kendiniz de öyle kullanıyorsunuz diye. Uzunun polisi bile olsa iyi yapmış.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Magandalık yaptığı yerleri kesip, biçip düz gittiği 10 saniyelik video( ki o hali bile magandalık) ile kendini haklı çıkarmaya çalışan adama inanalım mı yani? Boşuna kıvranmayın magandayı haklı çıkarmak için, kendiniz de öyle kullanıyorsunuz diye. Uzunun polisi bile olsa iyi yapmış.
Ben kimseyi ne savunuyorum, nede haklı çıkarmaya çalışıyorum. Küçük memleket orası o polis önceden kıl olmuş olabilir sadece adamı öldürmeye teşebbüse hakkının olmadığını düşünüyorum eminimde yani:) Polis adam öldüremez arkadaş hele hiçbir şeyden emin değilken.

Çok basit bir soru yani niyet okumaya gerek yok ikiside legal değil. İkisinide cezası var. Puanı, ceza tutarı farklı olabilir. Emniyet şeridinden giden herkesin zank diye önüne kırsın polis hak ediyoruz bence. Yasak sonuc olarak yapmamamız lazım dimi:)).

Edit: Ayrıca ben ne polisten kaçarım, nede plakamı kapatırım. Ne yaptıysam neyse cezası öderim, motorumu bağlarlar devam ederim.

Gece birini evinden almak o kadar kolay olmuyor maalesef.
Olmamalı da insanın evine gidip sadece yanlış kullanım için evinden alamazsın.
Bana böyle bir şey yapacağına düşürsün daha iyi derim ev insanın özeli büyük bir suç işlemediği sürece kimse sizin evinize gelip rahatsız edemez.
Polisin davranışını eleştirip daha beterini istiyorsunuz.
Hem fikir olunmaz bu konuda her suç işleyen evinden alınamaz.
İnsani şekilde çeker cezasını yazar gönderir.
Evden insan almak böyle bir durum için aşırı saçma.
Haklısınız. Dedidiğinize aynen katılıyorum. Ancak evden almak burada daha insancıl olabilir çünkü motorcunun boynu kırılıyordu.
Sonuçta çok kötü bir insan da olsa, karşıdaki insan. Tecavüzcü manyak yada terörist değil. Kaldı ki hayvanlara bile böyle davranmamak lazım.
Belki de o motorcunun o şekilde davranmasının altında bizim de hatamız vardır.
Bunun yanında pek çok trafik magandası elini kolunu sallaya sallaya geziyor. O halde onlara da bu şekilde davranmak lazım.

Motosikleti
D400
Sence ikiside legal mi? Ben savunmuyorum bir şeyi.

Hayır ikisi de legal değil ancak her suç aynı şey kategoride değildir.

Ben nadiren filtreleme / emniyet şeridi haricinde herhangi bir illegal sürüş yapmıyorum. Emniyet şeridinden giderken burada "polisler tuzak kuruıp ceza yapıyor" diye ağlıyorlar haklı gibi. Ben hatalı yerden giderken ceza yesem de agzımı acmıyorum cünkü bunu bilerek sürüyorum.

Fakat polisten kaçmak / plakasız / ehliyetsiz sürüş emniyet şeridinden gitme durumunun yüz kat fazlası bir durum. Bu nedenle aynı illegaliyet statüsünde değiller.

Siz savunuyorsunuz demiyorum yanlıs anlamayın =)

Haklısınız. Dedidiğinize aynen katılıyorum. Ancak evden almak burada daha insancıl olabilir çünkü motorcunun boynu kırılıyordu.
Sonuçta çok kötü bir insan da olsa, karşıdaki insan. Tecavüzcü manyak yada terörist değil. Kaldı ki hayvanlara bile böyle davranmamak lazım.
Belki de o motorcunun o şekilde davranmasının altında bizim de hatamız vardır.
Bunun yanında pek çok trafik magandası elini kolunu sallaya sallaya geziyor. O halde onlara da bu şekilde davranmak lazım.
İnanın evden almak insancıl değil.
Yapılan da değil ama motorcular olarak devletle dalga geçer gibi polisten kaçış videosu paylaştıkların da o videoda ki personel soruşturma geçiriyor.
Şahsı kaçırmak alamamak dalga geçilmesi bir çok konu var.
Bu adam 15 ceza yediyse 10 kere de kaçmıştır.
Trafik ekipleri araçla motor kovalamaz günah almayayım ama dediğim gibi bir çoğumuz kullanıyor ben de kimse ne önüme kırdı ne düşürdü .
Arkadaşın egzoz hızlı kullanma var ve bulunduğu şehirde belli ki mimlenmiş.
Yapılan doğru demedim ama çuvaldızı bazen kendimize batırmak lazım.
Ben bu sitede yıllardır ekipman kullanıp apaçilik yapmamayı , güzel şeyler öğrettiklerini tavsiye verdiklerini gördüm.
Büyük küçük abi kardeş fark etmez.
Hepimizin kurallara uymadığı var insanız.
Bazı denyo polisler vatandaşa kötü davranır o onların ego sorunudur ama durduk yere kimse kimseyi düşürmeye kalkmaz .
Biri sana zarar verip kaçarsa yakalamak için karşı tarafa zarar verebilirsin.
1 dakikalık videodan bir şey çıkaramayız.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
iyi mi olmuş, olmuş awk.

motorcuyum diye s*kik sokuk bir motorcunun yaptığı dallamalığı savunmayacaksın burada.
adam 12 kez durdurulmuş, 16 kez trafik cezası uygulanmış ama buradaki motorcu arkadaşlar artık nasıl bir kuyruk acısı varsa polislerden yana sanki polis durduk yere gidip elemana çarpmış gibi konuşuyorlar.
Hatta çarpıp düşürdükten sonra sksinler tam olsun.. Bidaha yapabiliyor mu?..

Kimse motorcuyu savunmuyor...Ama....
Aması var...
Kim biliyor suçlu olduğunu ?..Daha önceden sabıkası olduğunu ?..
Plaka yok , sırtından mı tanıdı polisler ?.. Dur şunun 26 suçu 12 cezası var diye patlatayım , amele sümüğü gibi yapışsın pzvnk direğe...
Hayırdır ? polisler hakimlik te mi yapıyorlar ?.. Cezaları kendileri mi veriyor ?..

Biz sadece videoda gördüklerimiz üzerine konuşuyoruz.. Kuyruk acımız falan da yok..

Bir de işin şu boyutu var... Polis motorcuya çarptığında o motor yoldan giden çocuğun ya da vatandaşın yaralanmasına sebep olsaydı ?..
Meskun mahal de yapılacak iş bu mudur ?...

Hatta çarpıp düşürdükten sonra sksinler tam olsun.. Bidaha yapabiliyor mu?..

Kimse motorcuyu savunmuyor...Ama....
Aması var...
Kim biliyor suçlu olduğunu ?..Daha önceden sabıkası olduğunu ?..
Plaka yok , sırtından mı tanıdı polisler ?.. Dur şunun 26 suçu 12 cezası var diye patlatayım , amele sümüğü gibi yapışsın pzvnk direğe...
Hayırdır ? polisler hakimlik te mi yapıyorlar ?.. Cezaları kendileri mi veriyor ?..

Biz sadece videoda gördüklerimiz üzerine konuşuyoruz.. Kuyruk acımız falan da yok..

Bir de işin şu boyutu var... Polis motorcuya çarptığında o motor yoldan giden çocuğun ya da vatandaşın yaralanmasına sebep olsaydı ?..
Meskun mahal de yapılacak iş bu mudur ?...
Abi bak küçük yerde bu adam 15 ceza yediyse tanınır neden anlamıyorsunuz ?
İstanbul'da esenyurt gibi yerde kim neden karakola geliyor hatırlıyor insan 4 5 sene öncesini bile.
Kimin arabası torbacı alkolik silah var biliyorsun.
Zor bir durum değil yani.
Neden seni kimse düşürmüyor.
Tekrar diyorum doğru hareket değil.
Motorcuyu savunacak bir şey yok.
Ekip aracının önünde pat pat pat aynana bak.

Arkadaşlar POLİSTEN KAÇIYOR. ötesi yok.
ne cabuk unutuyorsunuz geçmişi.

AHA Bİ ÖRNEK
Öncelikle polisten kaçtığını bilmiyoruz. Kaçıyorsa da durdurmanın yolu bu değil.
Ayrıca ülkemizde kaç terörist araç kullanır, kaç terörist motor kullanır? Ben terörist olsam hayatta motor kullanmam. Akıl işi değil.
Bir kere ekipman saklayacak yer yok. Artçıdan başka yolcu alamıyorsun. kısacası mantıksız. Gerçi teröristlerde de çok mantık aramamak lazım ya.
Mantıklı olsalar terörist olmazlar. Neyse bu tartışma çok uzadı . Ben kaçar.

Motosikleti
D400
Öncelikle polisten kaçtığını bilmiyoruz. Kaçıyorsa da durdurmanın yolu bu değil.
Ayrıca ülkemizde kaç terörist araç kullanır, kaç terörist motor kullanır? Ben terörist olsam hayatta motor kullanmam. Akıl işi değil.
Bir kere ekipman saklayacak yer yok. Artçıdan başka yolcu alamıyorsun. kısacası mantıksız. Gerçi teröristlerde de çok mantık aramamak lazım ya.

Dostum emniyet müdürlüğü arkadaşın 16 kez bu haltı yediğini ve 3 km boyunca kaçtığını resmi olarak açıklamış.
Nasıl hala bilmiyoruz diyoruz?

Adam sosyal medyada kaçmıyorum demiş 10 saniye video paylaşmış kalanını paylaşmamış.

Link attım teröristler de kullanabilir, kaçaklar da, hırsızlarda.

Polisten kaçan insan başına gelecek şeyleri haketmiştir.

HA ! Emniyet teşkilatı valilik tüm kamu kurumları yalan beyan yapıyor aslında kovalamaca yok, polis camiasının arkadaşa garezi var sırf plakadan dolayı üstüne sürdüyse o zaman tabi ki polis haksız durumda olur. :D tabi inanırsanız buna.

Dostum emniyet müdürlüğü arkadaşın 16 kez bu haltı yediğini ve 3 km boyunca kaçtığını resmi olarak açıklamış.

Adam sosyal medyada kaçmıyorum demiş 10 saniye video paylaşmış kalanını paylaşmamış.

Link attım teröristler de kullanabilir, kaçaklar da, hırsızlarda.

Polisten kaçan insan başına gelecek şeyleri haketmiştir.

HA ! Emniyet teşkilatı valilik tüm kamu kurumları yalan beyan yapıyor aslında kovalamaca yok, polis camiasının arkadaşa garezi var sırf plakadan dolayı üstüne sürdüyse o zaman tabi ki polis haksız durumda olur. :D tabi inanırsanız buna.
OK. resmi açıklama geldiğini bilmiyordum.
Demek ki bu motorcu bu kadar büyük bir tartışmaya ve olaylara sebep olduğu için uzun yıllar aramızda olmayacak.

Sadece 1 yıl içerisin de silahlı işlenen suçlar hangi taşıt ile yapılmış bir ara yazıp bakar mısınız ?
Kaç suikast var daha yeni 2 tane var gazeteci ve avukat !
Ben terörist olsam kullanmam demek mantıklı olmaz çünkü siz öyle değilsiniz.
Kimi nerede nasıl vururum nasıl kaçarım kime nerede uyuşturucu satar hemen uzarım diye düşünmüyorsunuz :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sadece 1 yıl içerisin de silahlı işlenen suçlar hangi taşıt ile yapılmış bir ara yazıp bakar mısınız ?
Kimi nerede nasıl vururum nasıl kaçarım kime nerede uyuşturucu satar hemen uzarım diye düşünmüyorsunuz :)
Araçları seçmek ne derece doğru ?
Suç bu..Bisikletlede işlenebilir, motorla da , arabayla da...
Hatta helikopter , gyrokopterle falan da..
Şimdi motorla bazı suçlar işlendi diye motorcuları potansiyel suçlu olarak konumlandırmak yanlış olur...
Eskiden motor mu vardı ?.. 2000 li yıllarda motor yok diye suç işlenmiyormuydu ?..
Bütün suçlar bir araçla işlenir..
Kaldı ki adamın suçu trafik suçu..
Düşüren de trafik polisi..

Evet sanırım bu konuda öğrenmem gereken çok şey var.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Dostum , anlamadığın nokta şu..
Adam istediği kadar sabıkalı olsun..
Plaka yok, adamı sırtından mı tanıdılar da bu adam sabıkalı , her yol mübah diyip düşürdüler..
Biz olayın 10 saniye öncesini ve olay anını konuşuyoruz..
Zaten polis 10 saniyede insiyatif alıp karar vermiş..
Bunun doğruluğunu tartışıyoruz..
Motorcu haklı demiyoruz.. Dibine kadar suçlu..Apaçinin önde gideni..

Ama.....
Bana ne motorcunun sabıkalarından..
16 kere yakalamışlar , 17 . de bu artık iflah olmaz mı demişler ?.. Yapıştır gitsin mi demişler...

Motosikleti
D400
Dostum , anlamadığın nokta şu..
Adam istediği kadar sabıkalı olsun..
Plaka yok, adamı sırtından mı tanıdılar da bu adam sabıkalı , her yol mübah diyip düşürdüler..
Biz olayın 10 saniye öncesini ve olay anını konuşuyoruz..
Zaten polis 10 saniyede insiyatif alıp karar vermiş..
Bunun doğruluğunu tartışıyoruz..
Motorcu haklı demiyoruz.. Dibine kadar suçlu..Apaçinin önde gideni..

Ama.....
Bana ne motorcunun sabıkalarından..
16 kere yakalamışlar , 17 . de bu artık iflah olmaz mı demişler ?.. Yapıştır gitsin mi demişler...

10 saniye nereden cıktı? 3 km kaçtığı yazıyor her yerde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar