29.06.2023 sucuk döner yiyeceğim diye 1334 km yol yapmam

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bugün @Memcoş48 kardeşim ile Gümüldür tarafından yola çıktık, Akçapınar tostçusunda ayı gibi yedik, sonrasında Datça'ya gittik ve döndük. Aynı gün içinde Ahmetbeyli, Çine, Sakar, Marmaris-Datça yolu derken viraj yapmaktan beynimiz döndü. Eve geldim hala başım dönüyor. Git gel 650 km'yi aştık. Datça Motofest tayfasının geri dönüşlerine denk geldik, epey GS vardı ve bugün gördüğüm 10 GS sürücüsü varsa 9'u deli gibi viraja giriyordu. Bu agalara "gözlemeci" diyeni döverler, güzel sürüyorlardı.

Pzvnk mavisi yeni motorum her ne kadar güzel dönse de "len bu motor gider yaw" diye insanı bir beklentiye sokuyor ama maalesef o beklentiyi karşılayamıyor. Bir motor hiç mi gitmez be azizim? :) Vites küçült, vites büyüt sol bacağım felç geçirdi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sadece 1 aylığına karbonhidrat ve alkol tüketimini durdurun. 1 ay sonra Kan kolesterol tahlillerini tekrar yaptırın. Kısa sürede büyük değişim yaşayacaksınız. Kolesterolü ilaçla düşürmek kolaydır ama esas ve etkin düşürme yolu bir süreliğine karbonhidrat ve alkol alımını durdurmak daha sonrasında da karbonhidrat kısıtlı devam etmektir. Kolesterol ilaçları bir süre kullandıktan sonra kas yorgunluğu ve halsizliğe yol açıyor. Ani değil de zamana yayılan bir yan etki olduğu için de duruma alışılıyor, yaşa filan veriliyor ilaca bağlı olduğu farkedilmiyor.
Valla @espresso bugün suç ortağı bendenizle Pınarhisar Kaynarca'da adam başı yarım kg kuzu külbastı ve köfte ile 1,5 bira götürdü. Hafta arası diyetini verir artık. 🤣 💦

Ben az ve sık öğün işine gelemiyorum. Günde 1 kere de olsa sıkıca bir doymak istiyorum. 2 yıl kadar önce Kolesterol, trigliserid tavan yapıp terazi 3 rakam olunca keskin bir karar aldım. Boy 180 cm olunca 3 rakamlı terazi numaraları bana fazla geliyor. Tolere edemiyorum. Kahvaltı ve öğle yemeği yemeyi bıraktım. Sadece akşam yemek yedim. Ama güzelce de karnımı doyurdum. Sadece beyazları kıstım. 6 ayda 15 kilo kadar verip, daha önce yapamadığım şekilde kiloyu da sabitledim. Karaciğer düzeldi, lipidler düştü, vücut sıkılaştı, göbek küçüldü. Resmen kendime geldim. Karbonhidrat fazla alınırsa vücutta yağ ve kolesterole çevriliyor. Yağlar bel çevresi ve göbekte depolanırken, kolesterol damara gelip oturuyor, damar tıkanıklığı yapıyor. Başımıza dert oluyor. Ben de esasen iyi beslenmecilerdenim. Konyalıyım, oturunca 5-6 etliekmek yiyebilir, 4-5 porsiyon köfte-kuşbaşı ızgara tüketir, 1 kilo fırın lebabına bana mısın demem. Ama son 2 yıllık diyet stratejimle artık daha rahatım. Oturunca iyi yiyor, ama sonrasında 24 saatlik uzun açlık dönemleri ile yediklerimi birikmesine fırsat vermeden tüketmeye çalışıyorum.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bugün @Memcoş48 kardeşim ile Gümüldür tarafından yola çıktık, Akçapınar tostçusunda ayı gibi yedik, sonrasında Datça'ya gittik ve döndük. Aynı gün içinde Ahmetbeyli, Çine, Sakar, Marmaris-Datça yolu derken viraj yapmaktan beynimiz döndü. Eve geldim hala başım dönüyor. Git gel 650 km'yi aştık. Datça Motofest tayfasının geri dönüşlerine denk geldik, epey GS vardı ve bugün gördüğüm 10 GS sürücüsü varsa 9'u deli gibi viraja giriyordu. Bu agalara "gözlemeci" diyeni döverler, güzel sürüyorlardı.

Pzvnk mavisi yeni motorum her ne kadar güzel dönse de "len bu motor gider yaw" diye insanı bir beklentiye sokuyor ama maalesef o beklentiyi karşılayamıyor. Bir motor hiç mi gitmez be azizim? :) Vites küçült, vites büyüt sol bacağım felç geçirdi.

Yahu hakikaten ne viraj yaptık mubarek bugün. Ama acayip keyifliydi. Uzun, dar, geniş, keskin, hızlı, yavaş tüm virajları iç ettik😂661 km yol yapmışız git gel. Bu arada bugünkü GS'ci agaların hepsi köfteciydi, Çinede köfteleri gömdüler. Gözlemeciler Datça'ya gelmemiş zaar😁 Şaka maka İyi sürüyorlardı hâtta içlerinde bir kaç tanesi neredeyse bizim kadar iyi viraj alıyordu🤪😁🙃

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Biz de datçadaydık... Bu gün döndük..
Çine virajlarında gazcı tayfalara bakındık...
Haberimiz olsaydı akçapınarda tost yedik , bi tost ısmarlardım... :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Biz de datçadaydık... Bu gün döndük..
Çine virajlarında gazcı tayfalara bakındık...
Haberimiz olsaydı akçapınarda tost yedik , bi tost ısmarlardım... :)
Biz 10:30 gibi tostçudaydık, 11:00-11:30 arası Marmaris'e doğru yola çıktık. Muhtemelen sen dönerken biz Datça'ya gidiş yolundaydık. O zaman senden tost sözünü aldık, havalar bozmadan gider, yeriz tostumuzu. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sadece 1 aylığına karbonhidrat ve alkol tüketimini durdurun. 1 ay sonra Kan kolesterol tahlillerini tekrar yaptırın. Kısa sürede büyük değişim yaşayacaksınız. Kolesterolü ilaçla düşürmek kolaydır ama esas ve etkin düşürme yolu bir süreliğine karbonhidrat ve alkol alımını durdurmak daha sonrasında da karbonhidrat kısıtlı devam etmektir. Kolesterol ilaçları bir süre kullandıktan sonra kas yorgunluğu ve halsizliğe yol açıyor. Ani değil de zamana yayılan bir yan etki olduğu için de duruma alışılıyor, yaşa filan veriliyor ilaca bağlı olduğu farkedilmiyor.
Ben çok karbonhidrat yemiyorum ki zaten. Ekmek hemen hemen hiç yemem, toplasan haftada çeyrek ekmek yerim.
Alkol de bira çok severim ama hafta içi iş güç falan diye çok içmiyorum, hafta sonu da 2 bira anca, yani haftada 3-4 tanedir en fazla o kadarını alkolden saymıyorum.
Benim konu hareketsizlik, pandemiden beri komple evden çalışmaya başlayınca sürekli oturmaktan oluyor. Bir de kolesterol genetik de bir şey, bendeki de öyleymiş, yani doktor vücüt kendi üretiyor sendeki yemekle falan çok büyük fark olmaz dedi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla @espresso bugün suç ortağı bendenizle Pınarhisar Kaynarca'da adam başı yarım kg kuzu külbastı ve köfte ile 1,5 bira götürdü. Hafta arası diyetini verir artık. 🤣 💦

Dün yola çıkacağım diye kahvaltı yapmamıştım, zaten hiç kahvaltı yapmıyorum. bu hafta içi artık biraz az yerim.
Dün çok uzun yol yapmamış oldum ama hava güzeldi, tam kışlık ekipmanları giyip terlemeden gezme havasıydı, gittiğmiz köy de güzeldi, mekan da güzeldi. O mekana tekrar gidilir, ya da her seferinde başka başka köyleri başka başka mekanları keşfetmek lazım. Saray'dan sonra yol güzeldir, arada güzel yardırdık da.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Biz 10:30 gibi tostçudaydık, 11:00-11:30 arası Marmaris'e doğru yola çıktık. Muhtemelen sen dönerken biz Datça'ya gidiş yolundaydık. O zaman senden tost sözünü aldık, havalar bozmadan gider, yeriz tostumuzu. :)
Biz 4 gündür oradaydık... Dün saat 13 gibi yola çıktık..Muhtemelen datça yolunda karşılaştık... Siz gelirken biz dönüyorduk... :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Biz 4 gündür oradaydık... Dün saat 13 gibi yola çıktık..Muhtemelen datça yolunda karşılaştık... Siz gelirken biz dönüyorduk... :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Biz saat 13.00 gibi Datça merkeze varmıştık. Bir saat kadar sahilde bir mekanda oturup çay kahve su içip dinlendikten sonra dönüşe geçtik 15.45 civarı Gökova ayrımındaydık.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Belki😄15.45 gibi yol ayrımındaki petrolde 15 dakika kadar soda ve sigara molası verdik. Hatta petrolde klasik arabalar vardı. Oradan sonra Çine'nln çıkışına kadar gazladık.
3 tane çil çil klasik gördük biz de... 👍
ama akçapınardan hareket ettiğimiz için yapıştırdık sakara ...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
3 tane çil çil klasik gördük biz de... 👍
ama akçapınardan hareket ettiğimiz için yapıştırdık sakara ...
Biri krem beyaz renk arası Belair'di, diğeri mavi Impala, kırmızı üstü açık olanın marka modelini bilmiyorum. Sakar'da yer alan Petrol Ofisinde denk geldik biz de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar