29.06.2023 sucuk döner yiyeceğim diye 1334 km yol yapmam

Motosikleti
Ns200 15"
mayalanan içkilerde içine alkol maya denen mikroskobik canlıların şekeri yiyip alkole dönüştürmesi ile oluyor. şekerini tarife göre az koyarsam az alkollü olur, çok koyarsam çok. Ama bu sefer de tadı değişir, bu yüzden tariftekinin daha az miktarını koymuyorum. Endüstriyel üretim biralarda alkol %4.5-5 arası oluyor çoğunda, benimkilerde %5-6 arası ama market biraları lıkır lıkır 8-10 tane içilebiliyorken bunlar daha yoğun gövdeli ve aromalı olduğu için 2 tanesi yetiyor, toplamda daha az alkol almış oluyorum.
Zaten alkol aldıysam akşam alırım ki sabaha araç kullanacaksam sıfır alkolle yola çıkayım. Hele motor kullanıyorken en fazla köftecide bir birayı iki kişi paylaşırız o da masada en az bir saat oturunca bir etkisi kalmaz.
Abi o zaman fabrikasyonlar daha zararlı sanırım, yüksek ihtimallede siz yaparken daha kaliteli malzemeler kullandığınız içinde daha aroması baskın bir tadı oluyor.

İmkanım olsa bende kendi motor yağımı üreteceğim ama yok işte. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi o zaman fabrikasyonlar daha zararlı sanırım, yüksek ihtimallede siz yaparken daha kaliteli malzemeler kullandığınız içinde daha aroması baskın bir tadı oluyor.

İmkanım olsa bende kendi motor yağımı üreteceğim ama yok işte. :)
Evde yapınca hazır kit ile bile yapsak maltözü, şerbetçiotu, maya ve şeker dışında bir katkı koymuyoruz. Tat olarak en kötü yaptığım bile markette satılanlardan daha iyi oluyor.
Market biralarını ancak dışarıdayken alıyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
içkinin son kullanma tarihi mi olurmuş yaa.
2 yıl önce Yunanistandan aldığım uzo duruyor hala açılmadık halde, bir şeycik olmaz ona. :) 3 yıl önce Bulgaristan'dan aldığım mastika da duruyormuş. Düşün yani ne kadar az içen biri olmuşum. Rakı tarzı içkiler için sofra lazım, kalabalık grup lazım, haliyle ancak dışarıda meyhane ortamında içiyorum, evde aklıma gelmiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işte ben de o kadar ancak, en son alkol de satan köfteci mekanda bir birayı iki kişi paylaşmıştık, üsüne sohbet muhabbet derken 2 saat geçti, bol su da içince bir şey kalmadı zaten.
Evet ya, resmen ickiyi birakmis oldum ve kesinlikle bilinci degil😂 bira vbde var skt. Bi de kapagini actiysam uzonun romun felan, 2 3 sene sonra dokuyorum kalani. Tirsiyom 😂

içkinin son kullanma tarihi mi olurmuş yaa.
2 yıl önce Yunanistandan aldığım uzo duruyor hala açılmadık halde, bir şeycik olmaz ona. :) 3 yıl önce Bulgaristan'dan aldığım mastika da duruyormuş. Düşün yani ne kadar az içen biri olmuşum. Rakı tarzı içkiler için sofra lazım, kalabalık grup lazım, haliyle ancak dışarıda meyhane ortamında içiyorum, evde aklıma gelmiyor.

işte ben de o kadar ancak, en son alkol de satan köfteci mekanda bir birayı iki kişi paylaşmıştık, üsüne sohbet muhabbet derken 2 saat geçti, bol su da içince bir şey kalmadı zaten.
Hangi kofteci o😂

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Arkadaş ne rafine zevkleriniz varmış. Permasanlar falan filan.
1. Lüfer+roka+rakı
2. Kavun+koyun beyaz peynir+rakı
3. Beyaz leblebi+rakı
bana göre gerisi hammaliye, güzel viski varsa oda iyi gider.

Motosikleti
Evet ya, resmen ickiyi birakmis oldum ve kesinlikle bilinci degil😂 bira vbde var skt. Bi de kapagini actiysam uzonun romun felan, 2 3 sene sonra dokuyorum kalani. Tirsiyom 😂

Hangi kofteci o😂

Uzo, rom gibi yüksek alkollüler hele hiç bozulmaz. O kadar alkolde bakteri falan üremez, şişelere son kullanma tarihi yazıyorlar çünkü o yasal zorunluluk ama bozulmaz merak etme. Kapağını açtığım 3 yıldır duran yarım şişe jager duruyor buzdolabında, kışın şurup niyetine bazen bir shot atıyorum, hiç bozulma belirtisi yok.

Köfteci Keşan/Yenimuhacir köyündeki Öz-En Et lokantası. Satır et süper yapıyor, köfte, pirzola cv. diğer et çeşitleri de var. araba kullanacak ve alkol almayacak biriyle arabaya doluşup gidip rakı da içilecek bir mekan.
https://maps.app.goo.gl/8u7Wof7ZgxVegfbY7

Yine bizim burada Ahmetbey köyüne yakın Sütlüce köyünde bir oğlak çevirme mekanı var, orada da oğlak çevirme, köfte, et falan her şey var, bahçe içinde ailecek gidilecek bir yer ama alkol de var.
https://maps.app.goo.gl/3vrztLpmJGCviZAGA

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Uzo, rom gibi yüksek alkollüler hele hiç bozulmaz. O kadar alkolde bakteri falan üremez, şişelere son kullanma tarihi yazıyorlar çünkü o yasal zorunluluk ama bozulmaz merak etme. Kapağını açtığım 3 yıldır duran yarım şişe jager duruyor buzdolabında, kışın şurup niyetine bazen bir shot atıyorum, hiç bozulma belirtisi yok.

Köfteci Keşan/Yenimuhacir köyündeki Öz-En Et lokantası. Satır et süper yapıyor, köfte, pirzola cv. diğer et çeşitleri de var. araba kullanacak ve alkol almayacak biriyle arabaya doluşup gidip rakı da içilecek bir mekan.
https://maps.app.goo.gl/8u7Wof7ZgxVegfbY7

Yine bizim burada Ahmetbey köyüne yakın Sütlüce köyünde bir oğlak çevirme mekanı var, orada da oğlak çevirme, köfte, et falan her şey var, bahçe içinde ailecek gidilecek bir yer ama alkol de var.
https://maps.app.goo.gl/3vrztLpmJGCviZAGA
Ikincisine gitmisim, ilkini de onceden kaydetmisim😬

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben bira içme demiyorum ki. Kolesterol ilacını mümkünse içme diyorum. 🤗
Usta bana by-pass olmadan 2-3 sene önce verdiler kolestrol hapını senin gibi içmem ülen dedim bunu. Kaldı ki kontrolda olmuştum. Sintigrafi falan filan. Sonrası 4 ana damar değişti. Kimisinin içmesi lazım. Kolestrol bazısında tehlikeli.

Motosikleti
Ns200 15"
Ehehe dün gecede Espresso sucuk dedi bira dedi yaktı ortalığı sıra bende 🤣

bizdeki denizciliğin balıkla yada balıkçılıkla alakası yok hatta balık tutmak sıkar beni , mevsiminde balıkçıdan yada A101 store 😅
Abi denizde olupta kuzu aklına gelmez diye düşünüyorum, illa bir mesleki deformasyon oluyordur. :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
senin gibi içmem ülen dedim bunu.
Ben tırstım diyemedim, hafıza ile ilgili yan etkilerini gördüm. Bazen ikinci sayfayı okurken birinci sayfayı unutuyorum.
Beş anjiyo, dört stent, yetmeyen kalp, yetmeyen nefes, bi porsiyon tansiyon, iki ölçek şeker derken yuvarlanıp gidiyoruz işte.

Motosikleti
Ben bira içme demiyorum ki. Kolesterol ilacını mümkünse içme diyorum. 🤗
LDL 230 olmuş, toplam Kolesterol 340, ldl norlamde 150 olması lazımmış en fazla, ilaç dışında çaresi yok, yemekle hareketle en fazla %10 düşer o bil eyüksek kalır demişti doktor. Bilemedim şimdi. zaten bir ay geçince tekrar kontrole gidicem tahlil yaptırıp, bu sefer başka kardiyologa gideceğim o gittiğim özel hastanede benim tamamlaıyı sigortam geçmiyormuş, başka bir hastane daha var orada komple tamamlayıcı sigorta da karşılıyor, bir bakıcaz bakalım.

Motosikleti
Hey Allahım şuraya motor muhabbeti için gelirken, muhabbet kendi motorlarımıza döndü.
bel ağrısı için gittiğim fizyoterapist MR raporuna baktıktan sonra bütün gün oturduğun yerden çalışıyorsun hareket etmen lazım her gün yürüyüş yap, hafta sonları her fırsatta motorla gez dedi. Eve dönünce hanıma doktor motorla gezmem lazım dedi dedim, yarın köfte turuna çıkıyorum. :) Motora yeni heves edip 125cc scooter almış bir doktora denk gelmem iyi oldu. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Arkadaş ne rafine zevkleriniz varmış. Permasanlar falan filan.
1. Lüfer+roka+rakı
2. Kavun+koyun beyaz peynir+rakı
3. Beyaz leblebi+rakı
bana göre gerisi hammaliye, güzel viski varsa oda iyi gider.

Stroh-80-Inlaender-80-vol-0-5-l.webp

Her gece yatmadan önce bir kapak öksürük surubu ardindan deliksiz uyku :cool:

LDL 230 olmuş, toplam Kolesterol 340, ldl norlamde 150 olması lazımmış en fazla, ilaç dışında çaresi yok, yemekle hareketle en fazla %10 düşer o bil eyüksek kalır demişti doktor. Bilemedim şimdi. zaten bir ay geçince tekrar kontrole gidicem tahlil yaptırıp, bu sefer başka kardiyologa gideceğim o gittiğim özel hastanede benim tamamlaıyı sigortam geçmiyormuş, başka bir hastane daha var orada komple tamamlayıcı sigorta da karşılıyor, bir bakıcaz bakalım.
Sadece 1 aylığına karbonhidrat ve alkol tüketimini durdurun. 1 ay sonra Kan kolesterol tahlillerini tekrar yaptırın. Kısa sürede büyük değişim yaşayacaksınız. Kolesterolü ilaçla düşürmek kolaydır ama esas ve etkin düşürme yolu bir süreliğine karbonhidrat ve alkol alımını durdurmak daha sonrasında da karbonhidrat kısıtlı devam etmektir. Kolesterol ilaçları bir süre kullandıktan sonra kas yorgunluğu ve halsizliğe yol açıyor. Ani değil de zamana yayılan bir yan etki olduğu için de duruma alışılıyor, yaşa filan veriliyor ilaca bağlı olduğu farkedilmiyor.

Motosikleti
Triumph Trident 660
bel ağrısı için gittiğim fizyoterapist MR raporuna baktıktan sonra bütün gün oturduğun yerden çalışıyorsun hareket etmen lazım her gün yürüyüş yap, hafta sonları her fırsatta motorla gez dedi. Eve dönünce hanıma doktor motorla gezmem lazım dedi dedim, yarın köfte turuna çıkıyorum. :) Motora yeni heves edip 125cc scooter almış bir doktora denk gelmem iyi oldu. :)
Tam kış gelmeden ben de istanbul içi değerlendirsem iyi olabilir 😁

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Ehehe dün gecede Espresso sucuk dedi bira dedi yaktı ortalığı sıra bende 🤣

bizdeki denizciliğin balıkla yada balıkçılıkla alakası yok hatta balık tutmak sıkar beni , mevsiminde balıkçıdan yada A101 store 😅
Kranktan hareket alan bir düzenekle zoka salıverip Atlantikte orkinos bile avlarsın valla Çarkçıbaşım. :ROFLMAO:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar