Gazetelerin laçkalaşmış olmaları

Motosikleti
Yok
nrmtsdc.png

Sözcü gazetesinin ana sayfasından az önce aldığım bir ekran görüntüsü var yukarıda.

Sağ alt köşede gördüğünüz gibi "Toyota'yı satın alacağı konuşuluyord(u)" yazmakta.

Tıklayıp haberin olduğu sayfaya gidiyorum, kim Toyota'yı satın almaya çalışıyormuş diye; aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi, "Bir dönem Toyota'yı satın alacağı dedikoduları çıkan Çinli elektrikli araç üretisici Neta Auto iflas bayrağını çekti." ifadesi bulunmakta.

jb77blq.png

Haberi okumaya devam ettikçe, aşağıdaki ekran görüntüsünde de görülebildiği gibi şaşırtan bir ifadeye rastlıyorum:

Küçük bir üretici olarak bilinse de Neta, birçok ülkeye ihracat yapıyor ve bir dönem Toyota'nın olası satın alma listesinde yer aldığı iddia ediliyordu.

hi614tx.png

............................................................

Yahu şimdi hangisini doğru kabul edeceğiz?

İflas eden Neta Auto, bir dönem Toyota'yı satın almaya mı çalışıyordu, yoksa Toyota mı Neta Auto'yu satın almaya çalışıyordu?

.............................................................

Bunun gibi pek çok örneğe denk geliyorum haberleri okurken, muhtelif gazetelerde. İmla hataları, düşük cümleler, anlatım bozuklukları (2. resimdeki "10 binden fazla çalışanı bulunan otomotiv devinin resmi aktarıldı." ifadesi gibi örneğin), eksik-yanlış harfler de cabası, ardı arkası yok.

Bir basın-yayın organında olmaması gereken şeyler - ama memlekette laçka olmayan bir şey kalmadı ki, onlar da haklı belki.

......................................................................

Haberi merak eden olursa, internet adresi:
https://www.sozcu.com.tr/otomotiv-devi-iflas-bayragini-cekti-10-binden-fazla-calisan-issiz-kaldi-p243449

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de gazete, haber okumaktan nefret eder hale geldim. Şu tıklama fahişeliği yüzünden koskoca gazeteler her türlü kepazeliği yapıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben de gazete, haber okumaktan nefret eder hale geldim. Şu tıklama fahişeliği yüzünden koskoca gazeteler her türlü kepazeliği yapıyor.
Al benden de o kadar; X'te takip ettiğim tüm yerli gazeteleri bıraktım, tamamen click-bait'e döndürmüşler olayı. 5 satır haberi aynı cümleyi 5 farklı şekilde tekrarlayıp yazıyı uzatarak aralara sürekli reklâm falan sokmak gibi aşağılık şeyler yapıyorlar. Haber / bilgi falan iki kırıntı vardır belki.

@Voltaren evet özellikle Cumhuriyet ve Sözcü gibi gazetelerin klasik taktiği - hiç yakışmıyor... Eminim diğer cenahın gazeleteleri de yapıyordur ama bunların sitelerine girmeyeli temiz bir 10 yıl olmuştur.

Motosikleti
D400
Standart tıklatma çalışmaları; sende tıklamışsın işe yaramış :D

Motosikleti
X mi?
Hala mı?
Yapma kendine bu kötülüğü.
Ya benim uyuz bir arkadaş var eskilerden, Meta ürünleri kullanmıyor diye orada bir chat grubu kurmuştu, onun hatırına kullanıyorum. Yoksa açtığım falan yok. Oradan mesaj gelince girip bakıyorum sadece :D (Meta ürünleri kullanmayıp da Elon'un sahibi olduğu bir platformu kullanmak da ayrı bir şizofreni tabi - gerçi geçiş yaptığımızda henüz Elon almamıştı platformu...)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Son dönemlerde bir çok muhabir haber yazarken doğrudan yapay zeka kullanmaya başladı. Geleneksel yöntemlerle haber kovalayan, not tutan, ses çözümü yapan ve bunları bir araya getirirken asgari dil bilgisine riayet eden haberci kalmadı artık. Bir de üzerine saf tuttuğunuz siyasal görüşe göre sosluyorsanız haberlerinizi, sonuç pek sürpriz olmuyor. Konvansiyonel haberciliğin ruhuna fatiha okutuyor...Türkçe falan hak getire zaten...

Eskiler bilir. Tek kanal Türkiye'sinde haberler bürokratik hiyerarşiye uygun olarak sunulurdu. Önce Cumhurbaşkanı, sonra Başbakan, sonra Bakan, sonra diğerleri, vs. sıralamasıyla. Neyse ki hiyerarşiden kurtulduk da, sıralamaya gerek kalmadı artık :)

Ya benim uyuz bir arkadaş var eskilerden, Meta ürünleri kullanmıyor diye orada bir chat grubu kurmuştu, onun hatırına kullanıyorum. Yoksa açtığım falan yok. Oradan mesaj gelince girip bakıyorum sadece :D (Meta ürünleri kullanmayıp da Elon'un sahibi olduğu bir platformu kullanmak da ayrı bir şizofreni tabi - gerçi geçiş yaptığımızda henüz Elon almamıştı platformu...)

Elon'un ürettiği arabayı alanlar var boşver :p
Ana sayfadan kaldırmıştım X'i, milletten gelen linke tıklayınca yine app açılıyor diye komple kaldırdım. Tıklarsam da o linkteki içerik açılıyor, browserdan açıldığı için ne cevapları görüyorum ne geri diyip profile veya timeline'a gidebiliyorum. Çiçek gibi oldu. Elon'dan değil daha öncesinde zaten lağıma döndü X, ekşi de aynı şekilde, elimi sürmüyorum artık.

Motosikleti
Elon'un ürettiği arabayı alanlar var boşver :p
Ana sayfadan kaldırmıştım X'i, milletten gelen linke tıklayınca yine app açılıyor diye komple kaldırdım. Tıklarsam da o linkteki içerik açılıyor, browserdan açıldığı için ne cevapları görüyorum ne geri diyip profile veya timeline'a gidebiliyorum. Çiçek gibi oldu. Elon'dan değil daha öncesinde zaten lağıma döndü X, ekşi de aynı şekilde, elimi sürmüyorum artık.
Ekşi biteli herhalde 10 yıl olmuştur. 2015'e kadar idare ediyordu. 2010'a kadar çok güzeldi bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar