F900 gs, Tiger 900 GT, Vstrom 800 se, Tracer 9

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Macaristan benim doğumda değil ki kuzeybatımda. Macaristan'a gidilir tabi. Macaristan varken ne işim olur Moğolistan'da?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İstanbul bir ülke değil, İstanbul'un sonu -istan ile bitmiyor.
Nacar in the watch, Hungarian in the woman diyorlar mubarek, aslı var mı bi bakıp gelelim🤪🫣

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de benzer bir düşüncedeyim. Yakında düğün var sonrasında eşimi ikna edebilirsem Tracer 700 satıp sonra Africa düşünüyordum ama 1.78 boyla biraz sıkıntı olacak gibi o yüzden R 1200 GS Adventure bakıyorum. 800bin bütçeye kadar makul 3 çantalı servis bakımlı 2015 üstü bulabilirsem. Bazen de Tracer 9 GT mi olsa diye de düşünmüyor değilim. Genelde şehir dışı kamp motofest falan gidiyoruz eşimle.
yaşınız genç, tracer9 bakın, daha GS yaşınız gelmemiş, GS'ler vstromlar falan biz ihtiyarlara kalsın. :)

Nacar in the watch, Hungarian in the woman diyorlar mubarek, aslı var mı bi bakıp gelelim🤪🫣
3-4 yıl iş nedeniyle macaristanda yaşamış bir arkadaşım var, yaz ortası Türkiyeye kesin dönüş yapmıştı, ona bir sorayım.
Aslında senin Trakya'ya geldiğindeki köfte turuna o da gelecekti son anda işi çıktı gelemedi. Macaristandan aldığı honda cb500x ile geziyor, oralarda bütün alpleri, keşke gidebilsek dediğimiz meşhur geçitleri falan gezmişti, istanbula motoruyla geldi, bütün yaz derebaşı virajları, nemrut dağı, taşyol falan çok gezdi, hatta derebeşı virajlarını geçince avrupadaki meşhur geçitler oyuncak gibiymiş diyordu. Şu anda da yunanistan üzerinden arnavutluk, karadağ, hırvatistan geziyor, hırvatistana varmış bugün, slovenya'ya gitme niyeti var belki italya'ya geçerim yol kenarında bu mevsimde kar olsa da yol açıktır stelviodan geçip dönerim diyor, tek başına gitti deli, hem de bizim tomy gibi motorda 3lü çanta falan sevmiyor, arkaya sırt çantası bağlayıp minimum eşya ile geziyor.

F54

hadi sürücü selesini ısıtan motor anlarım da artçı dötü ısıtan motora bi başka saygı duyarım tiger 900 çok başka
2006 model rt 1200 de var yani 20 yıllık teknoloji ama 2025 japonlar da yok

1050xt biraz pahalı bak ayrıca 2. eli yok. bende epey düşünmüştüm hatta sıfırını vericeklerde te 2022 den kalma. dedim kendileri satamamış ben hiç satamam almadım. GS bulursan temiz yapıştır yoksa V strom 800 Se dediklerinden al geç. tracer mracer herkesde olan motorlar
bizim bi eleman 20000 km bir tane alacak sen al beğenmezsen gel bana benim afrika^yı sana veririm takas ederiz dedim verdim gazı
bakalım hiç yoktan 1050 sahibi olabilirim:LOL:
ben suziki seviyorum ama v storm 650 bana güçsüz gelir diye korkuyorum 800 de v motor değil onu da eledim 1050yi beğendim o yüzden millete bunu ince ince zerk ediyorum
afrika ile takas edecek biri olsa ben alırım yani

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
2006 model rt 1200 de var yani 20 yıllık teknoloji ama 2025 japonlar da yok

bizim bi eleman 20000 km bir tane alacak sen al beğenmezsen gel bana benim afrika^yı sana veririm takas ederiz dedim verdim gazı
bakalım hiç yoktan 1050 sahibi olabilirim:LOL:
ben suziki seviyorum ama v storm 650 bana güçsüz gelir diye korkuyorum 800 de v motor değil onu da eledim 1050yi beğendim o yüzden millete bunu ince ince zerk ediyorum
afrika ile takas edecek biri olsa ben alırım yani
1050 o ağırlığı kaldırabilecek güçte kuvvette ve boyu 180'den yüksek birileri için harika olabilir. Göründütü de çok güzel.
vstrom 800 güzel ama adına vstrom demeselermiş, v motor olmayınca abes kaçtı bence. Yeni bir model diye çıkarsalarmış madem v motor yapmayacaklar. Zaten 650'leri de emisyon şeyleri yüzünden artık getirmediler, 2025 modelleri sadece ABD web sitesinde gördüm avrupada ve çevresinde yok artık. Hem emisyon standartlarını sağlayıp hem V motor yapacaklar sanırım 650cc'yi daha büyütmek zor geldi sıralı iki silindir 800cc çıkarması kolaylarına geldi. ama vstrom adı yakışmadı 800 olana, başka bir şey deseler harika motor derdim. ama sırf böyle pazarlama numarası çekmişler gibi antipatim oldu.

F54

ara ara ilanlara bakıyorum güzel duruyor tr de zaten toplasan 10 tane 2.el yok bence özel bir motor öyle olmasaydı kesin bizde çok talep görürdü
TÜRK milleti olarak malın iyisinde pek anlamayız da piyasası olsun çamurdan olsun mantığı bizim maf-etti
ne arabanın iyisine ne motorun iyisine almaya cesaret edemez olduk
(ekonomik nedenler paranın alım gücü ve siyasal islam böyle yaptı memleketi)

Veriler içinde alman vatandaşlarının verileri de vardı. İşin ilginci onlar da Bmw almıyor. Yamaha, honda alıyor. Ne iş anlamadım.
Çok detaylı bir istatstik çalışması olmuş ama. Hacim bazında bile veriler vardı.

İşte veri böyle bir şey, alıp eğip büküp istediği anlamı katabiliyor insanlar. Hiç bir anlamı yok ki Türkiye'deki gümrük verisinin.
BMW 4bin motor sattı geçen sene, Honda 150bin motor sattı. Neyi kıyaslıyorlar şimdi gümrüktek markalara bakıp? Biz geçen ay Fagaraşan+Alpina yaptık, 1 aprilia :)D) 1 ducati, 4 bmw çıktık. Gümrükte ben bir salaklığımdan 5 saat ekstra bekledim, 2 bmw 2 ducati daha geldi, hiç japon yoktu. Kapsamı daha dar olmakla birlikte veri tam da böyle bir şey işte =)

Modern dünyadan ayrılarak bir yolculuk yapılacaksa iş tabii ki değişir. Şu an öyle bir şey yapmam diyorum ama yarın ben de Moğolistan falan filan oralara gidecek olsam muhtemelen eski bir Japon bakarım, sebebi de basit; basit ve çekiçle tamir edilecek motorlar olması. Yeni bir Africa Twin'le falan girmem o işe yani =) Ha yapılmıyor mu yapılıyor, ama bu da veri gibi bir konu oluyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İşte veri böyle bir şey, alıp eğip büküp istediği anlamı katabiliyor insanlar. Hiç bir anlamı yok ki Türkiye'deki gümrük verisinin.
BMW 4bin motor sattı geçen sene, Honda 150bin motor sattı. Neyi kıyaslıyorlar şimdi gümrüktek markalara bakıp? Biz geçen ay Fagaraşan+Alpina yaptık, 1 aprilia :)D) 1 ducati, 4 bmw çıktık. Gümrükte ben bir salaklığımdan 5 saat ekstra bekledim, 2 bmw 2 ducati daha geldi, hiç japon yoktu. Kapsamı daha dar olmakla birlikte veri tam da böyle bir şey işte =)

Modern dünyadan ayrılarak bir yolculuk yapılacaksa iş tabii ki değişir. Şu an öyle bir şey yapmam diyorum ama yarın ben de Moğolistan falan filan oralara gidecek olsam muhtemelen eski bir Japon bakarım, sebebi de basit; basit ve çekiçle tamir edilecek motorlar olması. Yeni bir Africa Twin'le falan girmem o işe yani =) Ha yapılmıyor mu yapılıyor, ama bu da veri gibi bir konu oluyor.
Şu şekil;

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

honda 150bin tane africa nt1100 satmıyo ki scooter satıyo

honda 150bin tane africa nt1100 satmıyo ki scooter satıyo

Kaç NT110 sattığını biliyor muyuz?
Peki gümrükten kaç NT1100 kaç GS geçmiş bu sayı var mı elimizde?
Peki gümrükten geçmeyen GS'lerin anadolu turu atmadığını bilen varmı?

Tekrar söyleyeyim, özellikleTürkiye'nin doğusuna giden bir yol yapılacaksa Japon tercihi daha sağlıklı olur. Bu başka bir şey, GS alan herkesin Maltepe-Ataşehir rotasında olduğunu zannetmek başka bir şey. Veri bükücülüğü ise milli sporumuz =)

Zaten anlatılmak istenen de tam olarak sizin dediğiniz. Bmw neden 4 binmotor satıyor da honda 150 bin.
Bu farkın nereden geldiğini araştırıyorlardı.

Motosikleti
Ns200 15"
Buna benzer bir olay yaşamıştım.

Bir gece arkadaşımla Tirilye sahile gitmiştik (zaten başka bir yere gitmem ben :D) arkadaşım kafayı çekmişti, eve döneceğimiz zaman evin yakınında bir yere çekip kafasının toparlamasını beklemiştik, evine bırakacağım zaman araba marş basmadı ona "lan senin şu çikolata kavanozu ile arabayı çalıştırsam olur mu?" diye mistik bir soru iletmiştim tabi oda kavanoz kırılabileceği için o riske girmek istemedi sonra arabayı çalıştırmak istediğimde arabada içtiğim maden suyu şişesini buldum ve marş motoruna pata küte giriştim (tabi şov yapacağız ya, arkadaşıma "bak şimdi nasıl çalıştırıyorum izle" diye makara geçmiştim) sonuç araba çalıştı. :D

Motosikleti
cbf 150
Moğolistanda yada sizin taş devri olarak gördüğünüz yerlerin büyük şehirlerinde ulanbatur gibi çok kaliteli bmw honda servisleri var Türkiyeden iyi olma olasılıkları yüzde bir milyon.https://bavariamotors.mn/ buda adresi yani merak etmeyin yolda kalsanız dahi hemen bir kamyon yollayıp sizi alıp motoru düzeltik tekrar yola kolaylar.

Bmw trophy düzenleniyor ayrıca o ülkede. Bu kadar gözünüzde büyütmeyin dünya çok ufaldı.

Ben keişisel olarak her bmw ile her yere giderim ama tercih meselesi zevk meselesi sevmiyorum motoru. cebinde para olsun herşeyi yaparsın gardaş korkma

Moğolistanda yada sizin taş devri olarak gördüğünüz yerlerin büyük şehirlerinde ulanbatur gibi çok kaliteli bmw honda servisleri var Türkiyeden iyi olma olasılıkları yüzde bir milyon.https://bavariamotors.mn/ buda adresi yani merak etmeyin yolda kalsanız dahi hemen bir kamyon yollayıp sizi alıp motoru düzeltik tekrar yola kolaylar.

Bmw trophy düzenleniyor ayrıca o ülkede. Bu kadar gözünüzde büyütmeyin dünya çok ufaldı.

Ben keişisel olarak her bmw ile her yere giderim ama tercih meselesi zevk meselesi sevmiyorum motoru. cebinde para olsun herşeyi yaparsın gardaş korkma
Buraya bile yedek parça 2 ayda geliyor. Moğolistana parça gelene kadar 2 sene bekler hatta kalmışken oraya yerleşiriz artık :D

Motosikleti
cbf 150
Korkma orda parça bol, inan long way rounddan sonra avruplaı gs cilerin hepsi oraya gidiyor yeterince parça var bana güven motorunun kritik parçalarını çok rahat bulursun. çok yeni bir modelin çok çok özel birşeyini boz mayı becermediysen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar