Honda Samsun Yetkili Servisi Hakkında

Arkadaşlar motorumun 3.vites te ciddi kerkinme sorunu var. 1,2 ve 4 kullanıyorum bu yüzden. (Honda Wingo 100 Cup, 2013)

Honda Sağlam'ı nasıl bilirsiniz? Ben Bafra'dayım ve burda ne olduğu belli olmayan, hatta İngiltereden gelen ve motorumla uyumlu zincir dişliyi dahi takamayan, türk işi tamir yapan ustalara motorumu vermek istemiyorum.

Yetkili Teknik servise 3. viteste sorun olduğunu yazdım, bana şanzımanda 3.vitese ait iç ve dış dişlinin değişmesi gerektiğini, ve parça fiatının 589 tl tuttuğunu, sipariş edersem 1 haftaya kendilerine ulaşacaklarını yazdı.

Bu serviste işler uzayacak mıdır? Motor veren, teslim eden, sorun yaşayan, memnun olan var mi? Motorum garantide değil ve ücretli olarak yaptıracağım. Motorumun hemen, hatta en geç birkaç gün içinde sökülmesini ve eksik parçaların tespit edilmesini istiyorum. Eksik parçaların siparişini ona göre vereceklerdir.

Servisi bilip, tanıyıp yönlendirebilecek varsa memnun olurum. DM açık.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Honda Sağlam Samsun Yetkili Servis, parçaların kendilerinde olmadığını, depoya sorması gerektiğini söyledi.

Arayacaklardı, bugün 5. gün ve halen arayan soran yok. Telefonlarıma ve mesajlarıma cevap veren yok. Var getiririz derseler, motorumu götürdüğümde aylar sonra mı alabileceğim bilmiyorum. Telefonlara bakmayan bir servise nasıl güvenebilirim?

Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

...

Son düzenleme:
Teşekkür ederim @tommygun.

Yetkili samsun servisinde çözemeyeceğim gibi görünüyor.

Motorumun orjinal parçalarını nereden bulabilirim? Oem ürünler var ama neyin nesidir bilmiyorum. Ben honda tarafından üretilmiş yedek parça istiyorum, motorum çin malı değil.

Güvenilir büyük bir tedarikçi var mı Türkiyede?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Teşekkür ederim @tommygun.

Yetkili samsun servisinde çözemeyeceğim gibi görünüyor.

Motorumun orjinal parçalarını nereden bulabilirim? Oem ürünler var ama neyin nesidir bilmiyorum. Ben honda tarafından üretilmiş yedek parça istiyorum, motorum çin malı değil.

Güvenilir büyük bir tedarikçi var mı Türkiyede?
Başka bir honda servisi ile görüş. Sizin oradaki sallama iş yapıyormuş belli ki.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba,

Sizin Wing-Go model motorunuzdan daha eski olan 2012 modelHonda Wave 110i cub motora sahibim.

Motorumun sol maşası ucundaki km sargısının olduğu plastik kısımda bir çatlak gördüm 3 yıl önce ve Ankarada Honda Tansoy yetkili servise bu parçayı sorgulattım.

Şansıma İstanbulda ana depoda mevcutmuş bu parça ve yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta gibi bir sürede o parçayı temin ettiler ve 15 dakikada da motoruma montajı sağlandı.

Sizin motordaki sürecin de benzer olmasını beklerdim.

(Parça bulmayla ilgili sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum bu arada.)

Cub motorlar mekanik olarak çok basit makineler olduğu için yetkili serviste montaj konusunda bir sıkıntı yaşayacağınızı da sanmıyorum.

İsterseniz Ankaradaki servisime sorabilirim sizin için.

Ama sonuçta parçalar Ankaraya gelse ya siz (ve motorunuz) buraya gelmelisiniz ya da parçaları Samsuna göndermek gerekir.

O yüzden yine işi Samsun servisiyle çözmek lazım.

Kendiniz gidemiyorsanız o taraflarda oturan birisini ayarlayıp sorunu yüzyüze anlatmak ve hatta siparişi de geçmek lazım.

Kolay gelsin size.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motorunuzla gidin , yürütmekte zorlandığınızı , hatta bagajda getirdiğinizi söyleyin.. Servise alırlarsa kısa zamanda ilgileneceklerdir..
Ben olsam öyle yapardım..

Merhaba,

Sizin Wing-Go model motorunuzdan daha eski olan 2012 modelHonda Wave 110i cub motora sahibim.

Motorumun sol maşası ucundaki km sargısının olduğu plastik kısımda bir çatlak gördüm 3 yıl önce ve Ankarada Honda Tansoy yetkili servise bu parçayı sorgulattım.

Şansıma İstanbulda ana depoda mevcutmuş bu parça ve yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta gibi bir sürede o parçayı temin ettiler ve 15 dakikada da motoruma montajı sağlandı.

Sizin motordaki sürecin de benzer olmasını beklerdim.

(Parça bulmayla ilgili sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum bu arada.)

Cub motorlar mekanik olarak çok basit makineler olduğu için yetkili serviste montaj konusunda bir sıkıntı yaşayacağınızı da sanmıyorum.

İsterseniz Ankaradaki servisime sorabilirim sizin için.

Ama sonuçta parçalar Ankaraya gelse ya siz (ve motorunuz) buraya gelmelisiniz ya da parçaları Samsuna göndermek gerekir.

O yüzden yine işi Samsun servisiyle çözmek lazım.

Kendiniz gidemiyorsanız o taraflarda oturan birisini ayarlayıp sorunu yüzyüze anlatmak ve hatta siparişi de geçmek lazım.

Kolay gelsin size.

Şuan Ankara'ya gidiyorum, işim gereği ara ara Ankaradayım ve tüm semtlere gidiyoruz. Tırla geliyorum arkadaşımla.

Bugün Bafra'da bir tamirci ile görüştüm, Antalya Honda Yetkili servisin kendilerine ait olduğunu söylüyor.

Orjinal şanzımanın 7.000 tl olduğunu söylüyor, motomst.com da muadil kaliteli şanzıman 1.800 tl. Bu kadar fark olağan mı ? Lütfen orjinal şanzıman fiyatını sorun Ankara Yetkili Servisine ve beni haber edin yarın.

Samsun Yetkili Servis, sadece 3. Dişli değişirse 538tl diyorken, Antalya Servis şanzımanın bütününe nasıl 7.000 diyebilir ki? Belki de doğrudur, bilemiyorum. Ama şanzıman bütün olunca mili falan da var, kafam karışık.

Bilmediğim iş bu.

Bir de volan gösterdi usta bugün, değişirse 3.000 tl diyor. Orjinal parçalar bunların tümü.

Motosikleti
Ns200 15"
Şuan Ankara'ya gidiyorum, işim gereği ara ara Ankaradayım ve tüm semtlere gidiyoruz. Tırla geliyorum arkadaşımla.

Bugün Bafra'da bir tamirci ile görüştüm, Antalya Honda Yetkili servisin kendilerine ait olduğunu söylüyor.

Orjinal şanzımanın 7.000 tl olduğunu söylüyor, motomst.com da muadil kaliteli şanzıman 1.800 tl. Bu kadar fark olağan mı ? Lütfen orjinal şanzıman fiyatını sorun Ankara Yetkili Servisine ve beni haber edin yarın.

Samsun Yetkili Servis, sadece 3. Dişli değişirse 538tl diyorken, Antalya Servis şanzımanın bütününe nasıl 7.000 diyebilir ki? Belki de doğrudur, bilemiyorum. Ama şanzıman bütün olunca mili falan da var, kafam karışık.

Bilmediğim iş bu.

Bir de volan gösterdi usta bugün, değişirse 3.000 tl diyor. Orjinal parçalar bunların tümü.
Parça numaralarını talep edin ve diğer bayilerden fiyat teklifi alın, volan ne alaka anlamadım.

Düzeltiyorum, Bafra'daki tamirci ustanın 3.000 tl dediği volan dişlisi değil, krank mili ve ona bağlı olan demir-çelik daire (disk) imiş. Söylediğim gibi, motor parçalarından çok anlamıyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Düzeltiyorum, Bafra'daki tamirci ustanın 3.000 tl dediği volan dişlisi değil, krank mili ve ona bağlı olan demir-çelik daire (disk) imiş. Söylediğim gibi, motor parçalarından çok anlamıyorum.
Sizi arızanız ile volan (kranka bağlı daire dediğiniz parça) çok alakasız. Yedek parça satıcılarının muadil kalitede (bu tarz parçalarda kolay kolay orijinal gibi olmaz kalite) veya şikayet gelmedi dediğine pek aldanmayın, çünkü ben daha kimsenin parçacıda bu malda sıkıntılıymış dediğini duymadım.

Servisler biraz vurdum duymazdır, sizler biraz sıkıştırarak durumu öğrenmeye çalışmanız daha sağlıklı olacaktır.

Sizin için parça numaralarını ve yurt dışı fiyatlarını çıkartıcaktım ama parça diagramı bulamadım.

Bu sitede şaseden çıkarsa buradan bulabilirsiniz.

Sizi arızanız ile volan (kranka bağlı daire dediğiniz parça) çok alakasız.

Kranka mili ve kendisinin bağlı olduğu o yuvarlak disk ile bağlantı yerinde de ayrıca boşluk olduğunu düşünüyor usta, şanzıman arızasına ek olarak. Buradaki konunun çözümü bu boşluk ve şanzımandaki sorunun toplamı olabilir, rektefe sonrası netleşecek.

-----------

Linkini attığınız sitede motor şase numaram çıkmadı, Muhtemelen benim motosiklet Çin-Honda ortak üretimi. Avrupa için üretilen versiyon değil gibi görünüyor.

------------

Şuanki amacım şanzımanın tümüyle değişeceğini varsayarsak, ana parçaların biraz daha hesaplı olması. 7.000 tl, 2013 model ve ikinci el fiatı 50bin-60bin tl olan bir motosiklet için biraz fazla. Ki Bafradaki ustamız krank mili ve dairesi için de 3.000 tl diyor, motor contası silindir falan derken 15bin olur heralde, 3-5 de ustalık alsa 20bin gözükür işin sonunda böyle giderse.

Dedim ya, orjinal istedim ama şanzıman için 7bin ve krank-daire için 3bin gerçekten biraz fazla gibi geliyor.

Şase numaramı isteyen olursa dm atarım.

Motosikleti
CBR 500 R
2021 yılında cbr 250r motorumun kronik arızası olan krank arızasını Samsun Honda Sağlam'da yaptırdım. Parça gelmesini biraz bekledik ancak yapılan işlem beni tatmin etti. Komple motor yapıldıktan sonra epey bi kullandım motoru. İşçilik anlamında bir sıkıntı yaşamadım ben. Benim Samsun Honda ile tecrübem bu.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150

Honda Tansoy'u arayıp sorununuzu anlatın ve fiyat alın. Mümkünse motosikleti tıra yükleyip burada tamir ettirin.

Motosikleti
Ns200 15"
2021 yılında cbr 250r motorumun kronik arızası olan krank arızasını Samsun Honda Sağlam'da yaptırdım. Parça gelmesini biraz bekledik ancak yapılan işlem beni tatmin etti. Komple motor yapıldıktan sonra epey bi kullandım motoru. İşçilik anlamında bir sıkıntı yaşamadım ben. Benim Samsun Honda ile tecrübem bu.
Bunu böyle değerlendirmek biraz sakıncalı çünkü sizin motosikletinizi toplayan usta şuan orada çalışmıyor olabilir ve yerine dandirik biri geldiyse pekte memnun etmeyebilir. Servis bu demeyin işin arkası çok farklı. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar