Kadın motosiklet sürücüsünü darp ettiler!

Aykut Enişte gibi "Bize ne oldu yaa" demek istiyorum. Herkes patlamaya hazır bir volkan gibi, biri bir şey söylesede ağzına yüzüne vursam kafasında.
Herkes kendininkni keser sapı sanıyor...
Forumdaki bazı arkadaşların söylediği gibi, şiddet ile hiç bir şeyi çözülmez, çözülemez. Fakat ceza ve yaptırım ile bir nevi çözülebilir, tabi ağır olması lazım bedeli.

Bu kadar cahil insanla bu gemiyi yürütemeyiz, olmaz bu iş. Kimse k.bakmasın ama şiddete meğilli insan cahil insandır, homo erectustur.
Kıza vuranda cahildir, kıza vurdu diye gideyim şunu patates edeyim diyen de cahildir. Amca orada silah çıkartsa ne olacak, p.k yoluna gitti niyazi sonra...

Herkeisn bir kırmızı çizgisi vardır evet, ama ülkemizde bu kırmızı çizgi 2milim ötede, her olay kırmızı çizgiyi geçiyor.
Tamam da, o zaman biz homo erektusların yanında homo habilis kalıyoruz. Bu durumda bu maymunlara laf mı anlatacağız?
Adam silah çıkarsa diyorsunuz. O silah oraya nasıl geldi? İnsanlar kanundan korkmadan nasıl silah taşıyabiliyor? Hem silah taşıyıp hem de bayanları dövmek de nedir? Bu durumda bu insanlara hoşgörü mü göstereceğiz?

Lan oğlum haklıyı haksızı s.ktir edin, de, son olaya neden ''erkek arkadaş'' vurgusuyla yaklaşıyorsunuz onu çözemedim.
Birden fazla kişi benim eşimi, yerde yatarken darp edip boğazına dizini basacak, ve son sonrasında gidip hak, hukuk, adalet, kanun mu anlatacağım?
Sizin kakanız da pempedir Allah bilir.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Lan oğlum haklıyı haksızı s.ktir edin, de, son olaya neden ''erkek arkadaş'' vurgusuyla yaklaşıyorsunuz onu çözemedim.
Birden fazla kişi benim eşimi, yerde yatarken darp edip boğazına dizini basacak, ve son sonrasında gidip hak, hukuk, adalet, kanun mu anlatacağım?
Aynen öyle, yok kışkırtma yok tahrik yok cart yok curt. Ben crgine krizi geçirdiğim için videoyu izleyemedim. Ama abi ne olursa olsun tek başına heleki bir kadını (normale göre daha güçsüz evrimsel sebepler) öyle birden fazla kişi alaşağı edicen birde dizinle boğzını sıkıcan. Yok baba hz eyüp olsan bile cinnet geçirirsin.

Bekara karı boşamak kolay hesabı, dışarıdan yorum yapmak kolay.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bizim kız arkadaş / eş olarak seçtiğimiz insan böyle pisliklerle muhatap olmayacak kadar zeki bir insan olduğu için "bizim başımıza böyle bir olay gelme ihtimali hiç yok" ama? Bu kız belayı kendi çağırmış, dayağını yemiş oturmuş. Ona dayak atan da dayağını yemiş oturmuş. Son dayak atan da şimdi sabıka kaydı ile mutlu mesut gezer... Hiç empati yapmaya gerek yok bence; ben kendimi ve ailemi bu olaydaki şempanzeler ile bir tutmuyorum, siz de tutmayın.

BUNUNLA BİRLİKTE: İtin biri gelir kendi halindeki kız arkadaşıma / eşime salça olur, sıkıntı çıkarır o başka. O zaman ne olabileceğini bilip burada yazma şansım yok çünkü "Hulk modu"na geçince insanın ne yapacağı belli olmaz... Ama şu bir gerçek ki, atalarımızın dediği gibi: Öfkeyle kalkan zararla oturur, Kesin sirke küpüne zarar. O yüzden hayat memat meselesi değilse en güzeli 3 derin nefes ile sakinleşip yoluna devam etmektir. Hayvan terbiyecisi değiliz.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
@Lombardo
Tamam da, o zaman biz homo erektusların yanında homo habilis kalıyoruz. Bu durumda bu maymunlara laf mı anlatacağız?
Adam silah çıkarsa diyorsunuz. O silah oraya nasıl geldi? İnsanlar kanundan korkmadan nasıl silah taşıyabiliyor? Hem silah taşıyıp hem de bayanları dövmek de nedir? Bu durumda bu insanlara hoşgörü mü göstereceğiz?
Hocam, kendimize Homo habilis mi deriz, Homo heidelbergensis mi deriz, Homo sapiens mi deriz bilmem, fakat şiddete karşı şiddet ile çözüm bulmaya çalışırsak bir adım ileri gidemeyiz. Olay kan davasına döner böyle gider durur, herkes gücü yettiğine kaldırır...
Yanağına tokat atana öteki yanağını dön demiyorum tabiki, ama sana tokat atana sen de tokat atarsan sonu gelmez. Örnekler çoğaltılabilir ama burada bırakıcam.

Yani demek istediğim, bu işin hukuksal boyutları da var, tamam belki a-a-let çok yok ama anlık öfke ile p.k yoluna gitmek veya hapislerde çürümek istemiyorum :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hiç empati yapmaya gerek yok bence; ben kendimi ve ailemi bu olaydaki şempanzeler ile bir tutmuyorum, siz de tutmayın.

BUNUNLA BİRLİKTE: İtin biri gelir kendi halindeki kız arkadaşıma / eşime salça olur, sıkıntı çıkarır o başka. O zaman ne olabileceğini bilip burada yazma şansım yok çünkü "Hulk modu"na geçince insanın ne yapacağı belli olmaz... Ama şu bir gerçek ki, atalarımızın dediği gibi: Öfkeyle kalkan zararla oturur, Kesin sirke küpüne zarar. O yüzden hayat memat meselesi değilse en güzeli 3 derin nefes ile sakinleşip yoluna devam etmektir. Hayvan terbiyecisi değiliz.
Mavi ile alıntıladığım yer benim içinde geçerli... Onda sorun yok...
Ama kırmızı ile alıntıladığım yer hepimizi ilgilendiriyor..
Yolda naapıyorsun sen denmesine müsamaha gösteremeyen direk şiddet ve silah çekenlere karşı yırtınıyoruz..
Hayatımız pamuk ipliğine bağlı..

Hocam, kendimize Homo habilis mi deriz, Homo heidelbergensis mi deriz, Homo sapiens mi deriz bilmem, fakat şiddete karşı şiddet ile çözüm bulmaya çalışırsak bir adım ileri gidemeyiz. Olay kan davasına döner böyle gider durur, herkes gücü yettiğine kaldırır...
Yanağına tokat atana öteki yanağını dön demiyorum tabiki, ama sana tokat atana sen de tokat atarsan sonu gelmez. Örnekler çoğaltılabilir ama burada bırakıcam.

Yani demek istediğim, bu işin hukuksal boyutları da var, tamam belki a-a-let çok yok ama anlık öfke ile p.k yoluna gitmek veya hapislerde çürümek istemiyorum :)
Arkadaşım hoşgörü göster yada döv demiyorum. Mücadele etmek lazım gerektiğini söylüyorum. He deyip geçerek problemler düzelmez.
Hepimiz düzgün, müreffeh ve medeni bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bunun bir bedeli var. Aynı şeyi yaparak farklı sonuç beklemek çok akıllıca değil.

Yolda giden bir bayana bir İngiliz askerinin tokat atması ile, cahil bir köylünün tokat atması arasında ne fark var?
Hangisini tercih ederdiniz diye bir şey sorsam cevap bellidir değil mi? Sizin için tokatı atan önemliyken tokatı yiyen için sonuç önemlidir.

Bunun yanında şöyle söyleyeyim. Kurtuluş savaşında silahlı düşman askerlerine karşı silahlı mücadele yaptık. Kazandık. Kayıplar verdik. Şehitlerimiz bu özgürlüğün bedeli oldu. Bu mücadele yapılmasaydı ne olurdu? Neden mücadele yaptık?

Filistin aynı mücadeleyi yapmadı veya yapamadı. He dedi geçti. Sonuç ortada. Korkunun veya vurdumduymazlığın sonu hüsrandır.

Demek istediğim şudur. Eski zamanlarda yapılan mücadele emperyalizme ve cehalete karşıydı. Bu mücadele silahla yapıldı.
Şu anda yapılan mücadele de emperyalizme ve cehalete karşı. Sadece mücadelenin formu farklı. Silahla yapılmasın gerek yok. Hukukla yapılmalıdır.
Özgürlüğün ve refahın da bir bedeli vardır. Bu bedel ödenmedikçe ne refaha kavuşulur ne de rahata.
Lütfen cevap yazmayın. Bunlar benim kendi görüşlerim. Dediğim gibi en büyük düşman cehalet. Mücadelemiz buna karşı. Bu mücadele de eğitimle olur kitap ile olur. Çekip giderek olmaz. Görmemezlikten gelerek hiç olmaz.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Arkadaşım hoşgörü göster yada döv demiyorum. Mücadele etmek lazım gerektiğini söylüyorum. He deyip geçerek problemler düzelmez.
Hepimiz düzgün, müreffeh ve medeni bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bunun bir bedeli var. Aynı şeyi yaparak farklı sonuç beklemek çok akıllıca değil.

Yolda giden bir bayana bir İngiliz askerinin tokat atması ile, cahil bir köylünün tokat atması arasında ne fark var?
Hangisini tercih ederdiniz diye bir şey sorsam cevap bellidir değil mi? Sizin için tokatı atan önemliyken tokatı yiyen için sonuç önemlidir.

Bunun yanında şöyle söyleyeyim. Kurtuluş savaşında silahlı düşman askerlerine karşı silahlı mücadele yaptık. Kazandık. Kayıplar verdik. Şehitlerimiz bu özgürlüğün bedeli oldu. Bu mücadele yapılmasaydı ne olurdu? Neden mücadele yaptık?

Filistin aynı mücadeleyi yapmadı veya yapamadı. He dedi geçti. Sonuç ortada. Korkunun veya vurdumduymazlığın sonu hüsrandır.

Demek istediğim şudur. Eski zamanlarda yapılan mücadele emperyalizme ve cehalete karşıydı. Bu mücadele silahla yapıldı.
Şu anda yapılan mücadele de emperyalizme ve cehalete karşı. Sadece mücadelenin formu farklı. Silahla yapılmasın gerek yok. Hukukla yapılmalıdır.
Özgürlüğün ve refahın da bir bedeli vardır. Bu bedel ödenmedikçe ne refaha kavuşulur ne de rahata.
Lütfen cevap yazmayın. Bunlar benim kendi görüşlerim. Dediğim gibi en büyük düşman cehalet. Mücadelemiz buna karşı. Bu mücadele de eğitimle olur kitap ile olur. Çekip giderek olmaz. Görmemezlikten gelerek hiç olmaz.

Hocam sanırım yazdıklarım yanlış anlaşıldı. Hoşgörü gösterilmesinden veya arkanı dön git gibi cümleler kurmadım, sadece şiddete şiddet ile cevap vermenin yanlış olduğunu ve bunun sorunu çözmeyeceğini, bir adım ileri gidilemeyeceğini söyledim.
Konu kurtuluş savaşına nasıl geldi bilmiyorum, fakat değindin güzel bir yer var "mücadele etmek" fakat devamında yer alan "bedel ödeme" kısmını anlamadım.
Cahille mücadele kavga ile olmaz, anlamaz çünki...
Ve bir yerde daha katılıyorum eğitim ile olur.

Hala birbirimizi yanlış anladığımızı düşünüyorum :) aşağı yukarı aynı şeylerden bahsediyoruz.

Hocam sanırım yazdıklarım yanlış anlaşıldı. Hoşgörü gösterilmesinden veya arkanı dön git gibi cümleler kurmadım, sadece şiddete şiddet ile cevap vermenin yanlış olduğunu ve bunun sorunu çözmeyeceğini, bir adım ileri gidilemeyeceğini söyledim.
Konu kurtuluş savaşına nasıl geldi bilmiyorum, fakat değindin güzel bir yer var "mücadele etmek" fakat devamında yer alan "bedel ödeme" kısmını anlamadım.
Cahille mücadele kavga ile olmaz, anlamaz çünki...
Ve bir yerde daha katılıyorum eğitim ile olur.

Hala birbirimizi yanlış anladığımızı düşünüyorum :) aşağı yukarı aynı şeylerden bahsediyoruz.
O halde bedel kısmını anlatayım. Bir başarı ( yada hedefi gerçekleştirmek için ) harcadığımız zaman, para, maddi ve manevi imkanlar ve bazen de hayatlarımız o hedefe ulaşmanın bedelidir. Tabi hedef sizin hedefiniz ise hayatınızı harcayamazsınız ama hedef ülkenin hedefi ise bazen hayatlar bedel olarak ödenir. Nato üyesi olarak Korede savaştık. Nato üyesi olmanın bedelini Kore'deki şehitlerimiz ile ödedik gibi düşünebilirsin.

İnanın bana cahiller (cahillik) ile mücadele memleket meselesidir. Bu yüzden kurtuluş savaşı örneğini verdim.

Hiç empati yapmaya gerek yok bence; ben kendimi ve ailemi bu olaydaki şempanzeler ile bir tutmuyorum, siz de tutmayın.
Mavi ile alıntıladığım yer benim içinde geçerli... Onda sorun yok...
Bana ne senden ondan..
Empati yap dedim başka bir şey demedim... Az empati...
Bakınız Cyan rumuzlu arkadaş empati yapmaya gerek yok diyor. Siz bende aynı fikirdeyim, empati yapmaya gerek yok yazıyorsunuz..

Bana da empati yap dedim başka bir şey demedim diyorsunuz.

Aynı olay hakkında iki zıt düşüncedesiniz, kendinizle çelişiyorsunuz.

O yüzden karşılıklı diyaloğa lüzum yok, sonra gereksiz yere bir birimizi geriyoruz. Bu konuda anlaşamayacağımızı düşünüyorum. Müsaadenle ben gideyim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bakınız Cyan rumuzlu arkadaş empati yapmaya gerek yok diyor. Siz bende aynı fikirdeyim, empati yapmaya gerek yok yazıyorsunuz..

Bana da empati yap dedim başka bir şey demedim diyorsunuz.

Aynı olay hakkında iki zıt düşüncedesiniz, kendinizle çelişiyorsunuz.

O yüzden karşılıklı diyaloğa lüzum yok, sonra gereksiz yere bir birimizi geriyoruz. Bu konuda anlaşamayacağımızı düşünüyorum. Müsaadenle ben gideyim.
[ Cyan)Hiç empati yapmaya gerek yok bence; ben kendimi ve ailemi bu olaydaki şempanzeler ile bir tutmuyorum, siz de tutmayın.]

Kırmızı bölümü fazladan alıntılamışım...
Katıldığım sonraki cümlesi idi...
Hemen yakalamış , zafer kazanmış edasıyla mutlu olmuşsun.. Ol...
Haala savunuyorum..Empati yapmak lazım...

Korler sagirlar birbirini agirlar gibi olmus, iki tarafta birbirinin aynisi.
Ne kadinlar kadin gibi davraniyor, ne de adamlar adam gibi davraniyor. Soluduklari havaya yazik.
Olayda sucu olmayan tek kisi araba da ki cocuk.

Motosikleti
D400
vallaha titanların savaşı gibi.
2 taraf da aranıyormuş bence :D

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Bu konu niye bu kadar uzadı ki? İki taraf da rezil insanlar. Medeniyetten nasibini almamış reziller... Benim midem kaldırmıyor bu tür olayları ve şimdi konu çok uzamış diye merak edip tam izledim. Şu videoda olay yaşayan tiplere yer yok, bu insanların hiç biri istenmiyor ve toplumda yerleri yok bunların... Yaşlarıda büyük insanlar yani düzeltip topluma kazandırmak ne kadar mümkün olur bilinmez.

İlgim yok merakım yok böyle rezilliklere, prim vermemek adına görmezden gelmek daha iyi bence, rezil olaylar bunlar ve ben izlerken kendimi onların yerine koyduğumda utanıyorum.

Kesinlikle araçtakiler haksız, evet motorcu arkadaşımız biraz uzatmış, basıp gitse olay olmayacak. Bu tür olayın yaşanması gerçekten üzücü.

Ama şu bir gerçek ki, atalarımızın dediği gibi: Öfkeyle kalkan zararla oturur, Kesin sirke küpüne zarar. O yüzden hayat memat meselesi değilse en güzeli 3 derin nefes ile sakinleşip yoluna devam etmektir. Hayvan terbiyecisi değiliz.

Senden beklenmeyecek performans sergiliyorsun. Takdir etmemek sana haksızlık olur.

Varoşlar ile kendimizi niye kıyaslayıp empati yapalım ki? Şu olay da hangisinin yaptığını tasvip ediyoruz ki?

Yolun ortasında durup lan lı, amk diye atarlı konuşan, polisi çağıracağım diye erkek arkadaşını arayanı mı?

Yolun ortasında inip hem cinsine laf söyleyeni mi?

Yolun ortasında durup kızı yaşında kini döveni mi?

Fındığın fedaisi Abaza Kara Murat'ın babası yaşında ki adama saldırmasını mı? Bence olay A'dan Z'ye yanlış.

Special note: Yaşlı adamın haksız olması Abaza Kara Murat'a yaşlı adama saldırma hakkı vermez.

Not: Varoş kelimesi maddi olarak zayıf değil, karakter olarak zayıf olanlar anlamında kullanılmıştır.

special note diye araya İngilizce kelime sokarak ne hava bastım be çaktırmadan :ROFLMAO:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar