R 1200 GS almak istiyorum, yardım rica ediyorum.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Fren yaptıgında dalmıyor ama araziye çıkınca limitlerine ulaşıp ulaşmadıgınıda anlamıyorsun zaten iki çukur limitlerini epey zorluyor ve düşüyorsun.

Boşuna tenere 700 bu işin kralı değil. Ön tarafı hissetmek çok önemli arazide. neyse beyler fakir işi değil bu konular aramızda sadece yüzde 1 adam milyonluk makineler hard enduro yapıyor neyi alıyorsanız alın :)
Abi daha öncede söyledim, zengin adam gider yanına beta alır araziye onla girer:) eldeki tüm imkanları kullanmak fakir işidir. Hesapsızca para olma meselesi değil bu, verim alamama hadisesi. Sonra bunları enduro sanıyor gençler. Bunlar stabilize yola girebilen touringler.

Takım elbise giyip 15mm kalınlığında sea dweller takar mısın koluna? Yoksa jubilee kayış date just mı takarsın?

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Abi daha öncede söyledim, zengin adam gider yanına beta alır araziye onla girer:) eldeki tüm imkanları kullanmak fakir işidir. Hesapsızca para olma meselesi değil bu, verim alamama hadisesi. Sonra bunları enduro sanıyor gençler. Bunlar stabilize yola girebilen touringler.

Takım elbise giyip 15mm kalınlığında sea dweller takar mısın koluna? Yoksa jubilee kayış date just mı takarsın?
Ikisini de takarim ben😂
Adv ile enduro kavramlari da karistiriliyor bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ya hocam, niye takıldın bu "GS alınır/alınmaz" konusuna 😁
Konumuz o değil ki.

İlk mesajımda yazdım, senede 30-40 gün motora biniyorum, onda da canımın istediği, hayal ettiğim marka ve modeldeki motosiklete binmek istiyorum 😁

Araziyle, performansla, yakıt tüketimiyle, fren performansıyla, çalışmayan ABS'siyle, kısacası hiçbir detayla derinlemesine uğraşacak vaktim ve bilgim yok. Kontağı çevirip, asfaltta, saatte 90-100 kilometre hızla, sakin sakin, maksimum 200-300 kilometre yol yaparak herhangi bir yere gideceğim, sonra da o yolu geri geleceğim. Yapacağım şey bu.

GS istememin herhangi bir teknik nedeni yok; sadece marka, model, şekli ve konforu sebebiyle istiyorum.
45 yaşındayım ve 20'li yaşlarımdan beri aklımda olan bir motor çünkü.
GS dünyanın en dandik motoru da olsa, hayalim bir GS sahibi olmak.
Güncel modellere ulaşamadığım için de eski modellere bakınıyorum.
Yoksa ben de biliyorum 20 yaşında bir aracın alınmaması gerektiğini.

Eskiden forumlarda "konu kilit" diye bir tabir vardı, onu söyleyesim geldi😁
Oyle bir hayalin varsa ve butcen de ancak yasli modellere imkan taniyorsa nispeten temiz sorun cikartmayacak bisi bulman lazim. Nikki ustat da anlatmis nelerde sorun olabilir ve nasil cozulurler diye. Ama yine de alirken eski bir aletin sorun cikartma potansiyelini goze alman gerekecek. Sahsen ben cesaret edemem ama edene de saygi duyarim, tercih meselesi. Mesajlarin bazilarini dikkate alip bazilarini dikkate almaman lazim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ikisini de takarim ben😂
Adv ile enduro kavramlari da karistiriliyor bence.
Verdiğim örnek doğrudan saat versiyonu adv ve enduro’nun karıştırılmasının. Rolex sahibiyim demişti, birbirimizi anlayabileceğimiz bir konu olduğu için örnek verdim. Kamyoncu aslında mevzuyu bizden daha iyi biliyor. Söylediklerini yanlış yorumlayacak gençler var. O yüzden dedim.

O örneklerden biri dress watch kasa itibariyle ince, gömlek manşetine girer. Diğeri tool watch. Helium escape valve falan var yüksek basınçta çatlamasın diye. Ayrıca kasası çok kalın ve kendisi hatrı sayılır derecede ağır. Takım elbiseye gitmez. Ama baktığımızda ikiside hemen herkesin arzulayacağı modeller. Aynı gs (ya da türevi adv motor) örneği gibi

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Verdiğim örnek doğrudan saat versiyonu adv ve enduro’nun karıştırılmasının. Rolex sahibiyim demişti, birbirimizi anlayabileceğimiz bir konu olduğu için örnek verdim. Kamyoncu aslında mevzuyu bizden daha iyi biliyor. Söylediklerini yanlış yorumlayacak gençler var. O yüzden dedim.

O örneklerden biri dress watch kasa itibariyle ince, gömlek manşetine girer. Diğeri tool watch. Helium escape valve falan var yüksek basınçta çatlamasın diye. Ayrıca kasası çok kalın ve kendisi hatrı sayılır derecede ağır. Takım elbiseye gitmez. Ama baktığımızda ikiside hemen herkesin arzulayacağı modeller. Aynı gs (ya da türevi adv motor) örneği gibi
Biliyorum biliyorum. Ama ben ikisini de takim elbiseyle takarim. Sallamam oyle tool watchmis dress watchmis. Almissam seviyorumdur, seviyorsam da takarim her turlu.

Motosikleti
cbf 150
hayatım takım elbiseylegeçtiği için sea dweller takmam, submariner ve speedmasterım var. submariner herşeye uyar ama bazı gömleklerim çok değerli ve submarinerın bezeli tırtıklı hemen delik deşik ediyor. o yüzden deri kayış speedmaster en iyi combo oluyor hemde ince.

actin dediğini anlıyorum.

Avusturalya adam riedman diye bir eleman var senelerdir africa twin transalp ve tenere kullandı şimdi gs1300 advye geçti. O adam o motoru arazide havalarda uçuruyor. Ben yapabilirmiyim asla.

Ben hiçbir BMW ye kötü demedim ama zor motorlar bakım kitapları bile yok piyaada yada ben bulamadım. Ben teknik adamım bana biri bakmış yok motorum güzelmiş takılmam.

hava atmak istesem kask takmadan kullanıcgım araçlarla atarım da öyle birşeyede ihtiyacım yok. bu aarkadaş kazıklanacak onu bilir söylerim. çok eski bmwlere bakıyor onların üstünden bir ben geçmedim diyebiliriz.

Motosikleti
K 1600 GTL
hayatım takım elbiseylegeçtiği için sea dweller takmam, submariner ve speedmasterım var. submariner herşeye uyar ama bazı gömleklerim çok değerli ve submarinerın bezeli tırtıklı hemen delik deşik ediyor. o yüzden deri kayış speedmaster en iyi combo oluyor hemde ince.

actin dediğini anlıyorum.

Avusturalya adam riedman diye bir eleman var senelerdir africa twin transalp ve tenere kullandı şimdi gs1300 advye geçti. O adam o motoru arazide havalarda uçuruyor. Ben yapabilirmiyim asla.

Ben hiçbir BMW ye kötü demedim ama zor motorlar bakım kitapları bile yok piyaada yada ben bulamadım. Ben teknik adamım bana biri bakmış yok motorum güzelmiş takılmam.

hava atmak istesem kask takmadan kullanıcgım araçlarla atarım da öyle birşeyede ihtiyacım yok. bu aarkadaş kazıklanacak onu bilir söylerim. çok eski bmwlere bakıyor onların üstünden bir ben geçmedim diyebiliriz.
Kamyoncu şu 1300 ü alda objektif gerçek kullanıcı yorumlarını alalım.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Hocam kazıklanmamak için açtım zaten konuyu. Neresine bakayım, nelere dikkat edeyim diye soruyorum.

Bu arada, daha önce yazdım, yine yazıyorum; ben dahil bu forumdaki herkes 20 yaş civarı araç alınmaması gerektiğini, alındığında da aracın birçok riski barındırdığını biliyor zaten.

Ama benim durumumda başka çarem yok.

Madem bu kadar yardımcı olmak istiyorsun, al bana bi tane 2025 model GS ama ücretin eksik kalan kısmını sen tamamlarsın, ona göre 😁

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hocam kazıklanmamak için açtım zaten konuyu. Neresine bakayım, nelere dikkat edeyim diye soruyorum.

Bu arada, daha önce yazdım, yine yazıyorum; ben dahil bu forumdaki herkes 20 yaş civarı araç alınmaması gerektiğini, alındığında da aracın birçok riski barındırdığını biliyor zaten.

Ama benim durumumda başka çarem yok.

Madem bu kadar yardımcı olmak istiyorsun, al bana bi tane 2025 model GS ama ücretin eksik kalan kısmını sen tamamlarsın, ona göre 😁
Dedim ya öyle acele etmiycen, önce GS sahibi çevre edinicen, beraber gezicen falan sonra onlar demeye başlayacak yaa zen bizle turlarken yetişemiyorsun bak şu abi gs'ini satacakmış temiz de makina hadi sana alalım öyle alıcan da kazıklanmayacan.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Dedim ya öyle acele etmiycen, önce GS sahibi çevre edinicen, beraber gezicen falan sonra onlar demeye başlayacak yaa zen bizle turlarken yetişemiyorsun bak şu abi gs'ini satacakmış temiz de makina hadi sana alalım öyle alıcan da kazıklanmayacan.
Aslında çok gazlayan bir grupla sürülmüyorsa yetişememe durumu yok, F800'de 200'de gidebiliyor 1300'de. Geçen haftasonu datça'ya gittik. Motor üstünde öğrenmenin hiç bitmediğini bildiğimden eğitime katıldım. Eğitmen abimizde 1300 var ama F800'lü eğitmen bir arkadaş daha vardı. Başkaları ile sürerken sorun yok, ben öne geçince yolun durumuna göre bazen ara açılıyordu. 1300 kullanan eğitmen abimiz ile tabii ki kopmadık ama F800'lü eğitmen arkadaşın yetişmesi bir miktar çaba gerektiriyordu. Yine de aynamda kaybolduğuna çok az şahit oldum.

Motosikleti
adv 350
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
“Ne Sıklıkta Motor Değiştiriyorsunuz” başlığında yazmıştım, 2013'ten beri ilk ve tek motosikletimi kullanıyorum; 2006 model BMW F650. Artık eski motorlar konusunda detaylı işçilik yapan usta bulmakta zorlanıyorum; ustalar kendilerince haklı, eski motorların bir yerini düzeltsek diğer yeri elimizde kalabiliyor, riske girmek istemiyoruz diyorlar. Diğer yandan yaş geldi geçiyor, hayalimdeki motora binmek istiyorum, satın alamasam bile en azından bu uğurda uğraşmak istiyorum. Bahara kadar, elimdeki motoru satıp R 1200 GS alma niyetim var.

Borusan’ın websitesine göre 2025 modeli yaklaşık 1.800.000 TL (yazıyla bir milyon sekiz yüz bin TL). Bu parayı verene lafım yok ama birincisi; bu kadar param yok. İkincisi; param bol olsa bile, kullanım alanı ve süresi, bagajı, yolcu sayısı vs. kısıtlı olan ve ismi de motosiklet olan bir araca bu kadar para vermem. (Bu paranın çoğu da vergi ama orası ayrı bir konu.) 365 günün, toplasan 40-50 gününde motora biniyorum zaten. Dolayısıyla mecburen eski modellere yönelmek zorundayım. 2006-2008 arası GS’ler gözüme daha hoş geliyor. 2008 sonrası da fena değil. Ama son modelleri beni pek sarmadı. Elektroniği, tasarımı vs. pek hoşuma gitmiyor.

Aramızda R 1200 GS sahibi olup da satmak isteyen var mıdır?

Alırken şurasına dikkat et, şurası düzgünse gözünü kapat al, şu yıldaki modellerine bulaşma gibi tavsiye verecek olan varsa seve seve dinlerim.

Ya başkan ne yapacaksın o kadar pahalı motoru bence araba al bir ayağın çukurda denecek yaştasın muhtemel çoluk çocukta sahibisin bu yaştan sonra alacaksan araba al hemde sana çok güzel araba önerisi verebilirim

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Aslında çok gazlayan bir grupla sürülmüyorsa yetişememe durumu yok, F800'de 200'de gidebiliyor 1300'de. Geçen haftasonu datça'ya gittik. Motor üstünde öğrenmenin hiç bitmediğini bildiğimden eğitime katıldım. Eğitmen abimizde 1300 var ama F800'lü eğitmen bir arkadaş daha vardı. Başkaları ile sürerken sorun yok, ben öne geçince yolun durumuna göre bazen ara açılıyordu. 1300 kullanan eğitmen abimiz ile tabii ki kopmadık ama F800'lü eğitmen arkadaşın yetişmesi bir miktar çaba gerektiriyordu. Yine de aynamda kaybolduğuna çok az şahit oldum.
Yaa ben yetişemez derken arkada kalırsın hız olarak yetişemezsin anlamında dememiştim. şimdi heyula gibi kocaman küheylan gibi GS'ler arasında senin motor küçük kalacak, o anlamda demiştim. Tabi ki motorların boyu değil işlevi önemli ama işte anlatmaya çalıştığım şeyi ifade edemedim.

Ya başkan ne yapacaksın o kadar pahalı motoru bence araba al bir ayağın çukurda denecek yaştasın muhtemel çoluk çocukta sahibisin bu yaştan sonra alacaksan araba al hemde sana çok güzel araba önerisi verebilirim
Ver bakalım araba önerisini , yıllardır motosiklete binmekten araba nasıl birşey unuttuk tüm forum olarak , sendeyiz 🙃

Motosikleti
adv 350
Ver bakalım araba önerisini , yıllardır motosiklete binmekten araba nasıl birşey unuttuk tüm forum olarak , sendeyiz 🙃

Bütçeye bağlı ilk önce bütçe söylemen lazım ama 800.000₺ aşağısında öneri vermiyorum :)

Motosikleti
adv 350
Desene dört teker bize hayal , duygularım paramparça 😔

Ben para biriktiriyorum eksiğim çok şuan belki 2 sene sonra eksiğim tamamlanırsa bitane araba almayı düşünüyorum bazen yolda pahalı motor sürücüleri görünce içimden sövüyorum hangi akla hizmet ediyorlar diye ben şahsen zengin birisi olsam zenginliği yaşamak isterim riskli şeylerden uzak dururdum mercedesin içinde arka koltukta kucağımda laptopla seyahat etmek varken ne yapacam motosikleti,bazen diyorum hayalimdeki motosiklet şudur budur diye ama ben zengin olsam motosikletle uğraşmam

Ben para biriktiriyorum eksiğim çok şuan belki 2 sene sonra eksiğim tamamlanırsa bitane araba almayı düşünüyorum bazen yolda pahalı motor sürücüleri görünce içimden sövüyorum hangi akla hizmet ediyorlar diye ben şahsen zengin birisi olsam zenginliği yaşamak isterim riskli şeylerden uzak dururdum mercedesin içinde arka koltukta kucağımda laptopla seyahat etmek varken ne yapacam motosikleti,bazen diyorum hayalimdeki motosiklet şudur budur diye ama ben zengin olsam motosikletle uğraşmam
Biraderim bu siteye niye üye oldun sen , çok yanlış yerdesin 😅

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben bu akrepi hiç görmek istemiyorum. Bu şekilde birisi alıntılayınca çıkıyor. Bu durumu yeni fark ettiğime göre daha önce engellediğim bir kaç insanı alıntılayan olmamış, ya da ben denk gelmemişim. Bunun komple hayattan çıkarma ayarı yok mu?

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Tek çare yine banlanması sanırım. Pek uzun süreceğini sanmıyorum gerçi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar