Triumph Tiger 850 Sport Alınır mı?

2.el Honda NX500 bakarken aynı fiyata 2021-22 model Triumph Tiger 850 Sport alınabileceğini farkettim. Çok yakışıklı alet, acaip hoşuma gitti. Kullanan, bilen, yorum yapabilecek biri varsa anlatıverin yahu.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2.el Honda NX500 bakarken aynı fiyata 2021-22 model Triumph Tiger 850 Sport alınabileceğini farkettim. Çok yakışıklı alet, acaip hoşuma gitti. Kullanan, bilen, yorum yapabilecek biri varsa anlatıverin yahu.
tiger 850 niyeyse çok bilinmiyo 900lerin bi önceki serisi ben de bakıyordum bi ara nx500le aynı fiyatta olması komik

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Alınır, ben zamanında fon yetersizliğinden alamamıştım, fonu ayarladık motor üretimden kalktı, yerine yol odaklı 900 modelleri geldi. Kısmet değilmiş.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
15bin km altı 3-4 yaşında olanlar 500.000TL altına var sarı sitede. Triumph sağlamdır diye biliyorum ama işte memlekette ikinci eli yavaş. Benim aklıma yattı ama bu model :)

Yakıtı biraz fazlaymış ama konfor, kalite anlamında baya iyi gözüküyor. Kullanan biri olsa da anlatsa şu aleti

Motosikleti
1190 ADV
Ben kullanıyorum. Orta üst segmente fiyatına göre çok güzel bir paket sunuyor.
Daha önce Tiger 800'de kullandım, ona kıyaslayınca motor bloğu tamamen değiştirilmiş. Eski Tiger 800'ler 4 silindire yakın 3 silindir idi. Yeni Tiger 850/900 ler ise 2 silindire yakın 3 silindir olmuş. Alt ve orta devir aralığında müthiş bir torku var, titreşim yok gibi birşey. Sürüşü çok hafif, lazım olan elektronik desteklerin hepsi var.

Eski tarafları, rüzgar koruması çok başarılı değil. Farklı bir cam ile geliştirilebilir ama.
Ekran 900'lere göre daha küçük ve bazı parametleri okuması zor olabiliyor.
Türkiye pazarında çok satılmayan bir motosiklet olduğu için aksesuar çeşitliliği az.

Son olarak fiyat fayda dengesi en üst motorlardan biri.

Ben kullanıyorum. Orta üst segmente fiyatına göre çok güzel bir paket sunuyor.
Daha önce Tiger 800'de kullandım, ona kıyaslayınca motor bloğu tamamen değiştirilmiş. Eski Tiger 800'ler 4 silindire yakın 3 silindir idi. Yeni Tiger 850/900 ler ise 2 silindire yakın 3 silindir olmuş. Alt ve orta devir aralığında müthiş bir torku var, titreşim yok gibi birşey. Sürüşü çok hafif, lazım olan elektronik desteklerin hepsi var.

Eski tarafları, rüzgar koruması çok başarılı değil. Farklı bir cam ile geliştirilebilir ama.
Ekran 900'lere göre daha küçük ve bazı parametleri okuması zor olabiliyor.
Türkiye pazarında çok satılmayan bir motosiklet olduğu için aksesuar çeşitliliği az.

Son olarak fiyat fayda dengesi en üst motorlardan biri.
Bakımını nasıl yapıyorsunuz? Sarf malzemesi olsun yedek parça olsun bulunabilirliğinde zorluk yaşadınız mı? Servis bakım ücretleri nasıl, anlatır mısınız?

Motosikleti
1190 ADV
Bakımını nasıl yapıyorsunuz? Sarf malzemesi olsun yedek parça olsun bulunabilirliğinde zorluk yaşadınız mı? Servis bakım ücretleri nasıl, anlatır mısınız?

Rutin bakımlarını kendim yapıyorum. Motor bloğu Tiger 900'lerle aynı zaten. Sadece beygir gücü biraz daha az. Sarf malzemelerinin hepsi internette mevcut. Servise sadece servis ışığını söndürmek ve quickshifter kalibrasyonunu yaptırmak için götürdüm. Bilgisayara bağlayıp hallettiler. Öyle normal bir fiyat ödedim. Diğer şehirlerdeki servisleri bilmiyorum.

Motorun Honda Yamaha gibi markalara göre fazladan bir işletme maliyeti yok.

BMW gibi donanımlı Japon gibi hesaplı diyebilirim.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Tiger 850-900 için ısınma problemine yana döne çözüm arıyorlardı. Onun için "Heat deflector" adı altında 3D parça üretip satan insanlar oluştu ki kullananlar "Gece-gündüz arasındaki fark kadar iyileşti" demiş Youtube videolarında.

Ebay'de bu husus üzerine üretim yapan bir satıcı.

Kısacası, ufak geliştirmeler ile ikinci el piyasası çok olmayan ama kaliteli ve iyi bir motor rahatlıkla alınabilir diye düşünüyorum.

Benim de bir ara radarıma aldığım ama sonrasında motosikletimi neden sevmem gerektiğini anladığımı düşündüğümden, vazgeçtiğim bir seçenekti.(Triumph'tan bağımsız, tamamiyle kendimce sebeplerden dolayı.)

V-Strom'umdan sonra giderim dediğim motor. Düşük cc'lerden geçilecekse mantık ve aşk evliliği yapılabilir rahatlıkla. 😁5-6 sene sonra alırım diye öngörüyorum kendimi.

Motosikleti
cbf 150
Alınırda onuun parçalarını korlas getiriyor bakımınıda onlar yapıyor ve 3 silindirli.

Türkiyede 3 silindir 4 silindir yaşlı motor almak risktir. Türkiyede tek silindirli motora bile bakım yapamıyorlar.

Motosikleti
cbf 150
Silindir sayısı arttıkça komplikasyon artar ve soğutma sistemi egzantirik ayarları etc bir sürü şey devreye girer komplike hale gelir.

F54

bende çok araştırmıştım ama afrika satıp almak mantıksız geldi hemde ucuz yeni motorlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski Tiger 800'lerin 2. elde belli bir piyasası oluştu. Tiger 900'ler de forumda epey övülüyor. Tiger 850'lerin arada kalmış, çok tutulmamış olmaları bence bir avantaj. 2. elde uygun fiyata alma, dibine kadar pazarlık yapma imkanı var gibi duruyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Eski Tiger 800'lerin 2. elde belli bir piyasası oluştu. Tiger 900'ler de forumda epey övülüyor. Tiger 850'lerin arada kalmış, çok tutulmamış olmaları bence bir avantaj. 2. elde uygun fiyata alma, dibine kadar pazarlık yapma imkanı var gibi duruyor.
Çok üzülmüştüm alamadığıma; o parayı vermeye kıyamamıştım. (Aile babası olunca paran varsa bile öyle "sorumsuzca"(!) harcayamıyorsun - fazla lüks, fazla gereksiz geliyor...) Bence çok güzel bir motosiklet Tiger 850 Sport.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çok üzülmüştüm alamadığıma; o parayı vermeye kıyamamıştım. (Aile babası olunca paran varsa bile öyle "sorumsuzca"(!) harcayamıyorsun - fazla lüks, fazla gereksiz geliyor...) Bence çok güzel bir motosiklet Tiger 850 Sport.
Ben yine de eski Tiger 800'lerin ön kafa tasarımını daha fazla seviyorum. 850 Biraz cücük gibi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar