tiger 850 niyeyse çok bilinmiyo 900lerin bi önceki serisi ben de bakıyordum bi ara nx500le aynı fiyatta olması komik2.el Honda NX500 bakarken aynı fiyata 2021-22 model Triumph Tiger 850 Sport alınabileceğini farkettim. Çok yakışıklı alet, acaip hoşuma gitti. Kullanan, bilen, yorum yapabilecek biri varsa anlatıverin yahu.
Bakımını nasıl yapıyorsunuz? Sarf malzemesi olsun yedek parça olsun bulunabilirliğinde zorluk yaşadınız mı? Servis bakım ücretleri nasıl, anlatır mısınız?Ben kullanıyorum. Orta üst segmente fiyatına göre çok güzel bir paket sunuyor.
Daha önce Tiger 800'de kullandım, ona kıyaslayınca motor bloğu tamamen değiştirilmiş. Eski Tiger 800'ler 4 silindire yakın 3 silindir idi. Yeni Tiger 850/900 ler ise 2 silindire yakın 3 silindir olmuş. Alt ve orta devir aralığında müthiş bir torku var, titreşim yok gibi birşey. Sürüşü çok hafif, lazım olan elektronik desteklerin hepsi var.
Eski tarafları, rüzgar koruması çok başarılı değil. Farklı bir cam ile geliştirilebilir ama.
Ekran 900'lere göre daha küçük ve bazı parametleri okuması zor olabiliyor.
Türkiye pazarında çok satılmayan bir motosiklet olduğu için aksesuar çeşitliliği az.
Son olarak fiyat fayda dengesi en üst motorlardan biri.
Bakımını nasıl yapıyorsunuz? Sarf malzemesi olsun yedek parça olsun bulunabilirliğinde zorluk yaşadınız mı? Servis bakım ücretleri nasıl, anlatır mısınız?
Alınırda onuun parçalarını korlas getiriyor bakımınıda onlar yapıyor ve 3 silindirli.
Türkiyede 3 silindir 4 silindir yaşlı motor almak risktir. Türkiyede tek silindirli motora bile bakım yapamıyorlar.
V-L-Boxer olmadığı sürece pekte dert değil, 2x-3x-4x.Silindir sayısı arttıkça komplikasyon artar ve soğutma sistemi egzantirik ayarları etc bir sürü şey devreye girer komplike hale gelir.
2021de çıkmış motor yaşlıysa sen tarihi esersinAlınırda onuun parçalarını korlas getiriyor bakımınıda onlar yapıyor ve 3 silindirli.
Türkiyede 3 silindir 4 silindir yaşlı motor almak risktir. Türkiyede tek silindirli motora bile bakım yapamıyorlar.
Eski Tiger 800'lerin 2. elde belli bir piyasası oluştu. Tiger 900'ler de forumda epey övülüyor. Tiger 850'lerin arada kalmış, çok tutulmamış olmaları bence bir avantaj. 2. elde uygun fiyata alma, dibine kadar pazarlık yapma imkanı var gibi duruyor.
Çok üzülmüştüm alamadığıma; o parayı vermeye kıyamamıştım. (Aile babası olunca paran varsa bile öyle "sorumsuzca"(!) harcayamıyorsun - fazla lüks, fazla gereksiz geliyor...) Bence çok güzel bir motosiklet Tiger 850 Sport.Eski Tiger 800'lerin 2. elde belli bir piyasası oluştu. Tiger 900'ler de forumda epey övülüyor. Tiger 850'lerin arada kalmış, çok tutulmamış olmaları bence bir avantaj. 2. elde uygun fiyata alma, dibine kadar pazarlık yapma imkanı var gibi duruyor.
Ben yine de eski Tiger 800'lerin ön kafa tasarımını daha fazla seviyorum. 850 Biraz cücük gibiÇok üzülmüştüm alamadığıma; o parayı vermeye kıyamamıştım. (Aile babası olunca paran varsa bile öyle "sorumsuzca"(!) harcayamıyorsun - fazla lüks, fazla gereksiz geliyor...) Bence çok güzel bir motosiklet Tiger 850 Sport.