- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. r25 2023 model motor var. 27500de ve ilk sahibiyim. bütün bakımları aynı yetkili serviste yapıldı. 20000 bakımdan sonra motorumda gidon ve peglerde çok hissedilir şekilde titreşim artmaya başladı. bakımlarım servisinde yapıldı ve kitapçıkta ne gerekiyorsa eksiksiz yaptırdım. yağ olarak en iyi koruma önerdikleri yamalube rs4gp kullanıyorum. 20bin bakıma geldiğimde, motordan inerken içimden " bu motorun hiç bakıma ihtiyacı yok " diye geçirmiştim çünkü sesi gidişi vs ilk günden daha iyiydi. ama bakımdan çıktığımdandır 8bin km boyunca model düşmüş gibi hissediyorum. bakım sonrası servise gergiyle alakalı bir durum olabilir mi d,ye sorduğumda "hayır alakası yok,motorunda hiçbir sıkıntı yok,pimpirik yapma" cevabını alınca yavaştan başladı bizim masraf sekansı... gidon titreşimini topuzlarla halletim fakat motorun ürettiği titreşim yüzünden grenajlar da haliyle ses yapıyor. onları da izole ettikten sonra sesin devam ettiğini görünce full grenajsız bindim motora ve hala aynı ses mevcuttu. istemeden de olsa satmayı düşündüm fakat sorunu çözüp motoruma binmek şu an en mantıtklısı benim için...
27binde yağ-filtre-debriyaj balatası, yağ pompası, avare dişlisi de değiştirdim. çıkan pompa ve avare dişlisi yeni gibiydi. temiz kullanıyorum motoru, teker vs yapmam. bilmiyorum da açıkçası..
geçenlerde youtube de
videoyu gördüm ve uygulamaya karar verdim. aynı şekilde 1 klik yaptım ve motorun sesinde ciddi oranda fark ettirdi, titreşim gitti, alt devirler daha stabil oldu ve üst devirlerde artık motor sesi olması gerektiği gibiydi, kafa ağrıtmıyordu, aksine uzun zamandır dinlemediğim en sevdiğim şarkılardan biri gibiydi. 1 klik ile bu kadar değişebiliyormuş. çok şaşırdım. ama ertesi günü soğuk motoru çalıştırdığımda motor sesim yine aynıydı. şu an gergimde mi yoksa zincirimde mi sorun var anlayamadım. bunu söküp kontrol etsem sente ayarı gibi ayarları bozar mı? ya da bozmadan kontrol edip geri takmanın bir yolu var mıdır ? bu beni çok huzursuz ediyor ve yapacağınız yardımlar benim için çok kıymetli olacak..
bu arada aynı durumu arkadaşımın motorunda aynı model ama kmsi 11binde r25te de yaşadık. ve aynı adımları attık sonuç alamadık. bu sorunu sizin desteğinizle çözersem,arkadaşımın motorunu da çözmüş olacağım. diğer gergi konularını da okudum ama kendi durumumu da anlatmak istedim. yardımlarınızı bekliyorum.
27binde yağ-filtre-debriyaj balatası, yağ pompası, avare dişlisi de değiştirdim. çıkan pompa ve avare dişlisi yeni gibiydi. temiz kullanıyorum motoru, teker vs yapmam. bilmiyorum da açıkçası..
geçenlerde youtube de
bu arada aynı durumu arkadaşımın motorunda aynı model ama kmsi 11binde r25te de yaşadık. ve aynı adımları attık sonuç alamadık. bu sorunu sizin desteğinizle çözersem,arkadaşımın motorunu da çözmüş olacağım. diğer gergi konularını da okudum ama kendi durumumu da anlatmak istedim. yardımlarınızı bekliyorum.