X-Max 250'den geçiş motoru tavsiyesi

Eğitimi fırsat bulursam alabilirim.Alacağım motoru en azından bi 2 sene kullanmak istiyorum.Nc konusunda şüphelerim şunlar şehiriçi için ağır deniliyor.Gücü konusunda bir eleştiri yapmıyacağım çünkü hali hazırda x maxten kat kat güçlüdür.Ama nc alıp hemen sıkılıp değiştirme durumuna da düşmek istemiyorum.Yaşımızda orta yaş denilebilecek yaşta 34 ama hala içimizde görünüşü güzel ve performans veren bir motor isteğide yok değil.Direkt emekli moduna bağlamak istemiyorum.Tracer 700 a2 moduna alıp daha sonra geri normal moda servislerde direkt dönüştürüyorlar mı ? Ak 550 yi de düşünmüyorum scooter değil motorsiklet hissiyatını ruhunu verebilecek bir motorsiklet istiyorum açıkçası.İkinci nedense elden çıkarkmakta güçlük çekeceğimi düşünmem.

Gönül isterki türkiye şartları böyle olmasa aklımıza düşen motorsikleti piyasa şartlarını düşünmeden alıp deneyimleyebilelim.

Motosikleti
Trk 702 x, dominar 400, honda dio, cbr650f
Hocam listendeki motorlardan değil de 2.el de 1-2 yaşlarında km henüz 10k yı geçmemiş ve motosiklete taksit yapabilen bir firma bulabilirsen sanki çok daha bütçe dostu olucak bu arada nedendir bilmem ama sanki versys 650 yada v strom alcakmışsın gibi geldi bana :)

Açıkçası çok düşünmedim hocam o modelleri. Üstünkörü bi baktım sadece. Piyasaları canlı değil ve bulunduğum yerdeki servisleri pek iç açıcı değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Türkiye piyasası koşulları olmasa alacağım motor triumph scrambler 900 ya da 1200 olurdu en azından denerdim içimde kalmazdı. Değer kaybedecek satabilecek miyim endişesi olmasaydı. Ama Türkiye şartlarında herşeyde olduğu gibi en optimumu almak için çaba sarfediyoruz.

Bu söylediğim motorlara geçmeden ara motor olarak bi nx 500 alsam nasıl olur.420 bin civarlarına 2-3 bin kmde var şuan biraz daha pazarlık yapsam 410 gibi bi fiyata alsam fiyatına göre nasıl olur.Liste fiyatına baktığımda hep bu paranın motoru değil diye bakıyordum.

xmax 250yi anca satabildim bu aralar almak istiyorum motoru

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu söylediğim motorlara geçmeden ara motor olarak bi nx 500 alsam nasıl olur.420 bin civarlarına 2-3 bin kmde var şuan biraz daha pazarlık yapsam 410 gibi bi fiyata alsam fiyatına göre nasıl olur.Liste fiyatına baktığımda hep bu paranın motoru değil diye bakıyordum.

xmax 250yi anca satabildim bu aralar almak istiyorum motoru
nx500 iyi güzel de ara motora gerek var mı? ehliyetiniz yetiyorsa direkt 650cc motora geçilir.
650cc yerine ara motor olarak 400-500cc bir şeye bile geçseniz bir gülük kapalı alan hakimiyet eğitimi şart, yavaş hızlarda dar dönüşler vb. nasıl olur bunların bir üzerinden geçmek gerek.

nx500'ün Türkiye'ye gelmemiş olan bir önceki versiyonu CB500X bir arkadaşımda var, Çekya'da çalışıyorken oradan almıştı, bütün alpleri falan oraları gezdi, Türkiyeye kesin dönüş yaparken de motoruyla geldi, şimdi Türkiye turunda, geçenlerde Nemrut dağına çıkmış, sonra kemaliye taşyol fotolarını gördüm, fıldır fıldır geziyor ama bir ara buluşalım şu vstrom 650'yi bir süreyim bakalım boyum yetecek mi, bu motor artık gücü az geliyor demeye başlamıştı.

Valla hocam 550 bin liralara kadar bütçe ayırabileceğim o klasmanda tracer kafama yattı tek sıkıntı elektronik kontrollerin olmaması ve şehiriçinde çok yorar mı düşüncesi acemi olduğumu düşünerek.Nx 500 Acemiliği atmak için güzel motor gibi duruyor ama fiyatları yüksek geliyordu ikinci elde düşük fiyatlar görünce bi düşünmedim değil.Ama bunu alıncada 1 yıl sonra değiştirmek isteyebilirim düşüncesi var tabi.Aradaki farkı yatırım amaçlı tutup değiştirmek istediğimde kullanabilirim diye bir düşüncede var.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Tiger 900 gt 550k bütçe için nokta atış olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar