Ben seni nakedci saniyordum, kofteye scooterla geldin, simdi de cruisera vitrinden ekmek baniyonSarıyer çayırbaşına doğru ilerliyordu akşam 17.00 sularında.
Deri ceketi, klas kaskı, müthiş bir tarz ya.
Burak sen de bir gün böyle olcan![]()
20'li, 30'lu yaşlarımda bundanım olaymış keşke. O zamanlar bana bisiklet bile yetiyordu zamparalık için, bir de bundanım olaymış ühüüüü.Hakikaten çok şık makineymiş. Tam zamparalık makinesi.
Güvenirliği Harley'den bile de mi kötü? Yoksa markanın Türkiye'de doğru düzgün bir distribütör / servisi mi yok? Veya bunların ikisi birden mi?Indian alana saygım vardır. Cesaret ister.
Biraz İndian ile Harley Davidson karşılaştırmalarına bakmıştım, İndian modelleri motor, elektronik, şase, amortisör ve fren olarak daha kaliteliler hatta daha sorunsuzlar fakat iş görünüm kısmındaki aksam kalitesi olunca Harley Davidson üçe beşe katlıyor.Güvenirliği Harley'den bile de mi kötü? Yoksa markanın Türkiye'de doğru düzgün bir distribütör / servisi mi yok? Veya bunların ikisi birden mi?
Şöyle bir baktım da Türkiye'de Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir'de birer servisi var. Sadece Antalya ve İstanbul'da birer bayi var.Biraz İndian ile Harley Davidson karşılaştırmalarına bakmıştım, İndian modelleri motor, elektronik, şase, amortisör ve fren olarak daha kaliteliler hatta daha sorunsuzlar fakat iş görünüm kısmındaki aksam kalitesi olunca Harley Davidson üçe beşe katlıyor.
Yurt dışında Harley Davidson kullanıcılar bir çok noktada servis ve yedek parça desteği bulunurken bu İndian'da çok kısıtlı denebilecek düzeyde.
Nakedci değilim 15-16 yaşlarımda r25 görerek ilgim arttı sonra arkadaş sons of anarchy dizisini önerdi o günden beri cruiserlere ilgim var. Scooter tamemen bütçe meselesi.Ben seni nakedci saniyordum, kofteye scooterla geldin, simdi de cruisera vitrinden ekmek baniyon
Atasehirde mavi harley breakoutu gorunce ben de baya salya akittim ama benim gelir seviyem icin mantiksiz bir alet. Neyse, diyetteyiz diye menuye de mi bakamicez, bakcaz tabi ki![]()
Memlekette cruiser seven yok gibi. Piyasasi da kaybolmak uzere. Neden sevilmiyor anlayamadim, kullansam belki anlayacagim ama burada da cruiserlarin neden sevilmedigini anlatan tatmin edici bir bilgi goremedim. Sadece "cruiser alinmaz" deniyor. Ha bi de onla viraja girilmez deniyor ama cruiser ile deli gibi viraj yapanlar var.Nakedci değilim 15-16 yaşlarımda r25 görerek ilgim arttı sonra arkadaş sons of anarchy dizisini önerdi o günden beri cruiserlere ilgim var. Scooter tamemen bütçe meselesi.
O yaşlarda kesinlikle almam bu ne abi sucu motoru der geçerdim.
Tam bir bobber aşığıyım yarasa gidon olacak bir de öffff![]()
Bunlar toplumdaki algısı olarak fazla amerikan diye sevmiyorum ben mesela.Memlekette cruiser seven yok gibi. Piyasasi da kaybolmak uzere. Neden sevilmiyor anlayamadim, kullansam belki anlayacagim ama burada da cruiserlarin neden sevilmedigini anlatan tatmin edici bir bilgi goremedim. Sadece "cruiser alinmaz" deniyor. Ha bi de onla viraja girilmez deniyor ama cruiser ile deli gibi viraj yapanlar var.
TAbi arkasi islemeli deri yelek giyip amerikadaki motorcu cetelerine oykunup dolasinca amerikanvari oluyor. Linc etmeyin ama ben cruiser da seviyorum, uzaktan da olsaBunlar toplumdaki algısı olarak fazla amerikan diye sevmiyorum ben mesela.
Deli gibi viraj yapanı vardır belki ama o motosikletler temel olarak amerikanın bomboş upuzun çok fazla virajı olmayan yolları için yapılmış, Avrupa ve bizdeki dağlık tepelik virajlı yollara çok uygun değiller yapı olarak. Kalabalık büyükşehir trafğinde de rahat değiller. Bir de sesleri çok çıkıyor gümbür gümbür motor sevmiyorum.
bir kültür olarak ele alacak olursakTAbi arkasi islemeli deri yelek giyip amerikadaki motorcu cetelerine oykunup dolasinca amerikanvari oluyor. Linc etmeyin ama ben cruiser da seviyorum, uzaktan da olsa![]()
İşte çinlilerde parça,montaj,servis problemleri olma ihtimali yüksek.al bir v motorlu çin işi çakma harley bak yoluna. geçen yanımdan geçti birisi brosomu brabusmu ne anlamaıdm markayıda ama tipi sesi on numaraydı
Hindistanda royal enfield gibi guzel motorlar da var yalniz. Trde cok yaygin degiller ama guzel motorlari var.bir kültür olarak ele alacak olursak
Savaş sonrası gelişen cafe racer kültürü vesaire.
İlk motosiklet tipleri böyle gelişmiş.
Bir belgeselde cruiserleri sadece demirden customluyorlar o sekilde takılan kültür bile varmış şu metal biblo motosikeltler var ya aynısı. hindistanvari takılmaktansa amerikanvari takılmayı tercih ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İşte çinlilerde parça,montaj,servis problemleri olma ihtimali yüksek.
Pazarı elinde tutan adam oluşturmuş stantardını benim gibi bu stantardın dışına çıkmak isteyene hep bir kumar.