Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize kolay gelsin bu kodları arayan ya kuryedir ya tamirci ondan dolayı kolaylıklar diliyorum.Yukarıda bi arkadaşımız liste vermiş ama kusura bakmasın tamamen saçma sapan bi liste.Sanırım 20-30 kadar kod var çoğu modern arabalarda bile bu kadar sensör yok

Zaten o listede Honda marka bi arabaya ait sanırım ama bizim aradığımız kesinlikle değil. Yorum kısmına yazdım insanları yanıltmayın bu kodlarla diye ama "bu liste çok işime yaradı gerçekten de . teşekkürler." şeklinde yorumumu değiştirmişler.
Fazla da lafı uzatmadan listeyi veriyorum.
Bu liste genel olarak Honda motorsiklet grubuna ait olmasına rağmen Spacy 110-Spacy 110 Alpha-Activa S-Dio-Pcx grubundaki modeller için geçerlidir;
7-Isı Sensörü ; Motor bloğunun Sol tarafında altta yan ayaklığa yakın bi konumda.
8-(Tps) Gaz Kelebek Sensörü ; Gaz Kelebeğinin üstündeki iki sensörden altta olan.
9-Hava Kütle Ölçer ; (Maf) Hava Filtresine takılı olan sensör.
11-(Vss) Hız Sensörü ; Alpha-Dio-Pcx tarzı motorlarda şanzumana takılı hız okuyucu sensör.Start stop devresi için gereklidir.
12-Enjektör hatası bazı durumlarda yakıt pompası kablolarında sıkıntı varsada aynı arızayı verir.Silindir birden fazlaysa 13 nolu kod 2. enjektördür.
21-(Lambda - o2) Oksijen Sensörü ; Eksozda veya Honda grubunda egzos manifolt unun yakınında olur.
52-(Cps)Krank konum Sensörü-Statör Arızası : Okuyucuda denir.Alpha-Dio-Pcx tarzı motorlarda statöre monteli olan sensördür.Statörden ayrı olarakda satılır.Bazı durumlarda statörde arızalı olabilir.En sık beyne giden kablolarda yanma veya altılı küçük soketinde kopukluk görülür.(Alpha)
82-(İac)Rolanti Sensörü ; Gaz kelebeğinin üzerindeki iki sensörden üstte olandır.
91-Bobin Arızası ; Çok sık denk gelinen bi kod değildir.Ama nadirende olsa başa gelebilir.
Arkadaşlar benim bildiklerim yada hatırladıklarım bunlar.Bunlar gerçek kodlardır.Tek silindir bi araçda üç aşağı beş yukarı bundan fazla sensör olmaz olamaz.Hatalı hatırlıyorsam bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen eksiğim varsada eklesinler.
Saygılarımla Tekeriniz düz bassın...