HONDA SPACY 110 8 ARIZA KODU.

cümleten selamun aleyküm honda spacy 110 motorum önceden tek tük yapsada şimdi sürekli 8 arıza ışığı vermeye başladı 5 6 kere 8 arıza ışığı verdikten sonra sürekli sönemden yanmaya başlıyor motorun gidişinde çekişinde hiçbir problem yok sadece tedirgin ediyor bu ışık kendim de motorsikelt tamircisiyim ama cihaz olmadığı için kontrol edemiyorum yardımcı olabilecek birisi varmı aranızda?

dükkanının ismini verde yolumuz düşmesin.
sebebini çok merak ettim gerçekten reis açıklar mısın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

buraya baktım fakat sadece 7. arızaya kadar doğru gösteriyor benim arıza için silindir sensörü diyor lakin spacy de hatta genel motorsikletlerde öyle bi sensör bulunmamakta sanırım beyinin genel olarak arabalarla beraber kodlarını söylüyor

buraya baktım fakat sadece 7. arızaya kadar doğru gösteriyor benim arıza için silindir sensörü diyor lakin spacy de hatta genel motorsikletlerde öyle bi sensör bulunmamakta sanırım beyinin genel olarak arabalarla beraber kodlarını söylüyor
Silindir sensör değil yanlış bakmışsınız, gaz kelebeği konum sensörü tps 8. arıza bu

Tamirciyim demişsiniz, önce kendi sorununuzu çözemiyorsunuz manasında söylemiş.

Silindir sensör değil yanlış bakmışsınız, gaz kelebeği konum sensörü tps 8. arıza bu

hocam ben başka siteden bakmıştım o yüzden size yalnış söylüyor demiştim ama attığınız linkte gerçekten tp sensörü olduğunu söylüyor bakalım onu takınca sorun çözülücek mi şimdiden teşekkürler

şimdi bazı cihazları istediğin kadar tamirci ol kolay erişip alamıyorsunuz maalesef almaya kalktığınız zaman da fiyatı cidden aşırı pahalı ve yani istediğin kadar usta ol elektronik motorların sorunlarını cihaz olmadan çözemiyorsunuz arkadaş gelsin işçiliğimi görsün ondan sonra yorum yapsın bi anda bilip bilmeden böyle bir ön yargı çok saçma bence

Motosikleti
Ns200 15"
Çekişte gidişte ve çalışmasında herhangi bir problem yoksa farklı kısımlardaki sensörlere bakmak gerekir, Tps arızası olursa stop etmeler ve gaz yemede problemler oluşur. Spacy modellerinde yanılmıyorsam hava filtre kutusunda 1 adet sensör var, oda hava filtresi kirlenince arıza ışığı yakıyor diye biliyorum, belkide problem böyle bir sıkıntıdan yana çıkmış olabilir.

Çekişte gidişte ve çalışmasında herhangi bir problem yoksa farklı kısımlardaki sensörlere bakmak gerekir, Tps arızası olursa stop etmeler ve gaz yemede problemler oluşur. Spacy modellerinde yanılmıyorsam hava filtre kutusunda 1 adet sensör var, oda hava filtresi kirlenince arıza ışığı yakıyor diye biliyorum, belkide problem böyle bir sıkıntıdan yana çıkmış olabilir.
ilk olarak özür diliyorum arıza ışığı 8 değil 9 muş demin baktım ikinci olarak da daha amrşa basmadan ışık yanıp sönmeye başlıyor

Motosikleti
Ns200 15"
Aküyü söküp 5-10 dakika bekleyin, kimi zaman arıza kodlarını bu şekilde siliyorum ben. Kimi zaman sensörler sapıtıp arıza uyarısı verdirebiliyor.

Aküyü söküp 5-10 dakika bekleyin, kimi zaman arıza kodlarını bu şekilde siliyorum ben. Kimi zaman sensörler sapıtıp arıza uyarısı verdirebiliyor.
Çoğunlukla beyin sapıtıyor ve arıza yakmaya başlıyor her şeyi tam olmasina rağmen özellikle 2015 CBR125R'lerde denk geldim motosikletin her şeyi tam olmasına rağmen motor arıza ışığı sürekli yanıyor. Aküyü kapatınca 1-2 aylık düzeliyor büyük ihtimalle bir sensör titreşimden veya çukurlardan temassızlık yapıyor olabilir. 8 ve 9'u karıştırabilirsiniz veya arıza tespit cihazınız olmayabilir bu konuyu sohbete yazdığınız için konuya yazan arkadaşlarına konu hakkında düşüncelerini sert veya yumuşak şekilde belirtme hakları var, MT Atölye kısmına yazsaydınız daha hızlı ve daha bilgili sonuçlar alırdınız bence. link Videoda ki abimiz çok güzel bir şekilde anlatıyor , ustayım diye geçinen çoğu kişi bazı şeyleri bilmiyor 30-40 yıllık kendi ustam hala bilmediğim şeyler var ben bile ustayım derken 2-3 kere düşünüp söylüyorum diyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Çoğunlukla beyin sapıtıyor ve arıza yakmaya başlıyor her şeyi tam olmasina rağmen özellikle 2015 CBR125R'lerde denk geldim motosikletin her şeyi tam olmasına rağmen motor arıza ışığı sürekli yanıyor. Aküyü kapatınca 1-2 aylık düzeliyor büyük ihtimalle bir sensör titreşimden veya çukurlardan temassızlık yapıyor olabilir. 8 ve 9'u karıştırabilirsiniz veya arıza tespit cihazınız olmayabilir bu konuyu sohbete yazdığınız için konuya yazan arkadaşlarına konu hakkında düşüncelerini sert veya yumuşak şekilde belirtme hakları var, MT Atölye kısmına yazsaydınız daha hızlı ve daha bilgili sonuçlar alırdınız bence. link Videoda ki abimiz çok güzel bir şekilde anlatıyor , ustayım diye geçinen çoğu kişi bazı şeyleri bilmiyor 30-40 yıllık kendi ustam hala bilmediğim şeyler var ben bile ustayım derken 2-3 kere düşünüp söylüyorum diyor.
Spontini’de aynı şekil canı sıkıldıkça arıza lambası yakıyor kereta, fakat hiç bir problem yok. Arıza verdiğinde yakıyor fakat ona bakmadan arızayı sebep-sonuç ilişkisi ile bulup arızayı onarıyorum.

Spontini arıza lambası yakıyorsa problem yoktur eğer yanmıyorsa bilinki motosiklette problem var. :D

Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize kolay gelsin bu kodları arayan ya kuryedir ya tamirci ondan dolayı kolaylıklar diliyorum.Yukarıda bi arkadaşımız liste vermiş ama kusura bakmasın tamamen saçma sapan bi liste.Sanırım 20-30 kadar kod var çoğu modern arabalarda bile bu kadar sensör yok :) Zaten o listede Honda marka bi arabaya ait sanırım ama bizim aradığımız kesinlikle değil. Yorum kısmına yazdım insanları yanıltmayın bu kodlarla diye ama "bu liste çok işime yaradı gerçekten de . teşekkürler." şeklinde yorumumu değiştirmişler.
Fazla da lafı uzatmadan listeyi veriyorum.

Bu liste genel olarak Honda motorsiklet grubuna ait olmasına rağmen Spacy 110-Spacy 110 Alpha-Activa S-Dio-Pcx grubundaki modeller için geçerlidir;

7-Isı Sensörü ; Motor bloğunun Sol tarafında altta yan ayaklığa yakın bi konumda.
8-(Tps) Gaz Kelebek Sensörü ; Gaz Kelebeğinin üstündeki iki sensörden altta olan.
9-Hava Kütle Ölçer ; (Maf) Hava Filtresine takılı olan sensör.
11-(Vss) Hız Sensörü ; Alpha-Dio-Pcx tarzı motorlarda şanzumana takılı hız okuyucu sensör.Start stop devresi için gereklidir.
12-Enjektör hatası bazı durumlarda yakıt pompası kablolarında sıkıntı varsada aynı arızayı verir.Silindir birden fazlaysa 13 nolu kod 2. enjektördür.
21-(Lambda - o2) Oksijen Sensörü ; Eksozda veya Honda grubunda egzos manifolt unun yakınında olur.
52-(Cps)Krank konum Sensörü-Statör Arızası : Okuyucuda denir.Alpha-Dio-Pcx tarzı motorlarda statöre monteli olan sensördür.Statörden ayrı olarakda satılır.Bazı durumlarda statörde arızalı olabilir.En sık beyne giden kablolarda yanma veya altılı küçük soketinde kopukluk görülür.(Alpha)
82-(İac)Rolanti Sensörü ; Gaz kelebeğinin üzerindeki iki sensörden üstte olandır.
91-Bobin Arızası ; Çok sık denk gelinen bi kod değildir.Ama nadirende olsa başa gelebilir.

Arkadaşlar benim bildiklerim yada hatırladıklarım bunlar.Bunlar gerçek kodlardır.Tek silindir bi araçda üç aşağı beş yukarı bundan fazla sensör olmaz olamaz.Hatalı hatırlıyorsam bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen eksiğim varsada eklesinler.

Saygılarımla Tekeriniz düz bassın...

Son düzenleme:
11-(Vss) Hız Sensörü ; Alpha-Dio-Pcx tarzı motorlarda şanzumana takılı hız okuyucu sensör.Start stop devresi için gereklidir.

Hocam merhaba. Bu sensör hakkında bilgi verir misiniz? Bilgiyi tam olarak nereden alıyor? Start-stop devresi için gerekliliği nedir? Eğer gerekli ise, start-stop devresi olan tüm motosikletlerde hız okuma sensörü şanzumana takılı mı oluyor?

Normalde motorun hareket halinde olmasını devir sayacından anlıyoruz. Bu sensör ile tekere bağlı devir sensörü olmasına gerek yok diye anlıyorum. Doğru mu?

Hocam merhaba. Bu sensör hakkında bilgi verir misiniz? Bilgiyi tam olarak nereden alıyor? Start-stop devresi için gerekliliği nedir? Eğer gerekli ise, start-stop devresi olan tüm motosikletlerde hız okuma sensörü şanzumana takılı mı oluyor?

Normalde motorun hareket halinde olmasını devir sayacından anlıyoruz. Bu sensör ile tekere bağlı devir sensörü olmasına gerek yok diye anlıyorum. Doğru mu?
Hal effect diye bilinen tipte bir sensördür Şanzıman dişlisinin bi noktasında ki çıkıntıdan hareketi algılar.Devirden sadece çalıştığı anlaşılır fakat vss den durduğun zaman tekerin durduğu anlaşılıp belirli kriterler sağlandıysa (motorun belirli bir sıcaklığa ulaşması gibi) araç durduğunda stop eder gaz verince tekrar çalışır.Spacy Alpha da sadece start stopu devreye sokmak için vardır.Varyatör kapağının en arkasının üstünde küçük plastik kapağın altında bulunur genelde.Diolarda ayrıca hızı kadrana yollamak içinde işe yarar çünkü onlarda ön tekerde redüktör yoktur.

Ayrıca üzerinde üç tane kablo bulunur biri eksi biri artı diğeride sinyal kablosudur eğer motorunuz bu arızayı verirse ilk olarak multimetreyle artı veya ekside kopukluk olup olmadığını kontrol etmelisiniz.Eğer bu ikisi sağlamsa sinyal hattında kopukluk vardır,Aynı renk kabloyu beyinden bulup yeni bi kablo uzatarak arızayı tesisatı soymadan halledebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar