Motorumun debriyajı çok geç kavrıyor ve vites geçmiyor

Motosikleti
Mondial Drift l 125 2023 CBS
Arkadaşlar Drift L var bende yetkili bir servise götürdüydüm ve adam debriyaj ayarladı o ayarladıktan sonra debriyaj hem en sonda kavrıyor ve debriyajım inanılmaz sertleşti birde artık sanki vitesler geçmiyor arada takılıyor bunun sebebi nedir?Birde yolda giderken 1 deyken bi anda vites N ye geçiyor ya da 2 de giderken bi anda tak N oluyor vites.Servise gittikten sonra bu sorunlar olmaya başladı yani o debriyajı ayarladıktan sonra oldu.

kendin yapabileceksen youtube videolar var, burada anlatmaktan daha etkili olur izlemen, yapamam diyorsan sağlam usta bul

Motosikleti
kendin yapabileceksen youtube videolar var, burada anlatmaktan daha etkili olur izlemen, yapamam diyorsan sağlam usta bul
Yani peki birşey diyicem yarın yine ustaya gidicem ama vites geçmemesinin sebebi o debriyaj ayarı olabilir mi?Bir kişi debirayıjımı sıktı bana şey dedi bu debriyajın çok sert baskı balatadan falan mı ne yer öyle bişiler dedi çokta anlamıyom bi zararıda varmış galiba debriyajın sert olmasının?

zararı var tabi, yukarıda yazdım, o adam usta olsa seni o şekilde gondermezdi,

sen "usta" bul

Motosikleti
zararı var tabi, yukarıda yazdım, o adam usta olsa seni o şekilde gondermezdi,

sen "usta" bul
Yani mondial cfmoto vb. yerin yetkili servisi diye gitmiştim.Olduğum sanayide motor ustası var mıdır bilmiyorum peki normal bir sanayi ustası anlar mı motordan ? Götürsem mesela yapabilir mi acaba?

şansa bırakma işini, motosiklet ustası bul, şehir semt ver biz bulalım 🤙

Motosikleti
şansa bırakma işini, motosiklet ustası bul, şehir semt ver biz bulalım 🤙
samsun çarşamba hocam nerden araştırılıyor bende araştırırım hem ama pek sanmıyorum samsun çarşambada motor ustası olduğunu

Motosikleti
Ns200 15"
Teli çok fazla gerdiyse debriyaj haliyle setleşir, vites geçişlerini etkileyen bir diğer unsurda zincirin gerginliği.

Motosikleti
Teli çok fazla gerdiyse debriyaj haliyle setleşir, vites geçişlerini etkileyen bir diğer unsurda zincirin gerginliği.
Ya normalde memnundum motorun debriyajdan falan ne güzel erken kavrıyordu motor bi tek boşa geçmiyordu yani stop etmeden motoru boşa geçirmek imkansızdı ya da 30 40 la giderken boşa atıcaktın öbür türlü dururken falan boşa geçmiyor diye gittim sonra bi anda debriyajın kavrama noktasını sona aldı ve sertleştirdi ama vites yine N ye geçmiyor yani sorunumuda çözemedi üstüne yeni bir sorun ekledi.Gittiğimdede ustanın yanındaki çırak zincirinide sıktım falan dedi yağladım bide dedi bundan kaynaklı olabilir mi peki ?

Motosikleti
Ns200 15"
Ya normalde memnundum motorun debriyajdan falan ne güzel erken kavrıyordu motor bi tek boşa geçmiyordu yani stop etmeden motoru boşa geçirmek imkansızdı ya da 30 40 la giderken boşa atıcaktın öbür türlü dururken falan boşa geçmiyor diye gittim sonra bi anda debriyajın kavrama noktasını sona aldı ve sertleştirdi ama vites yine N ye geçmiyor yani sorunumuda çözemedi üstüne yeni bir sorun ekledi.Gittiğimdede ustanın yanındaki çırak zincirinide sıktım falan dedi yağladım bide dedi bundan kaynaklı olabilir mi peki ?
Motosikletler genelde durduğu yerde vitesleri değişmez, debriyajı hafif miktar salmak gerekir veya ileri geri hareket ettirmek gerekir. Zinciri ne kadar gerdiler ve debriyajı ne kadar sıktılar buradan yorumlamak zor.

Motosikleti
Motosikletler genelde durduğu yerde vitesleri değişmez, debriyajı hafif miktar salmak gerekir veya ileri geri hareket ettirmek gerekir. Zinciri ne kadar gerdiler ve debriyajı ne kadar sıktılar buradan yorumlamak zor.
ya benim motor hiç bi türlü geçmiyor o vites yani o kadar sert ki az daha zorlarsam kırıcam elimde kalıcak gibi birde 2 den 1 atarken TAAAAAK DİYE bi ses geliyor sanki birşeyler parçalanıyor düşüyor gibi bunun sebebi nedir ?

Motosikleti
Ns200 15"
ya benim motor hiç bi türlü geçmiyor o vites yani o kadar sert ki az daha zorlarsam kırıcam elimde kalıcak gibi birde 2 den 1 atarken TAAAAAK DİYE bi ses geliyor sanki birşeyler parçalanıyor düşüyor gibi bunun sebebi nedir ?
Zinciriniz çok gergin veya balatalar ayrılmıyor.

Motosikleti
İkiside birbiri ile bağlantılı şeyler.
Anladım teşekkürler bu kadar soru sormamın sebebi oraya gidince adam beni hiç takmıyor abi böyle böyle diyom 4 tane sorun sayıyorsam 1 tanesini anca yapıyor ondan önceden bilgi alayımda olmadı başka bi yere gider orda derdimi anlatırım

Debriyaj teli çok gergin ve kavramayı yapamıyor, çok yukarda kavramasının sebebi de bu. Telin aşağıdan ve yukardan ayar kısımları mevcut, özellikle aşağıdan ayarlamaya çalışın daha garanti olur.

dipte ayırıyorsa debriyaj, gevşetmiştir. gevşeyince de yeterince ayırmıyordur plakaları, öyle olunca çalışırken vites de geçmez haliyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar