Teknik olarak debriyajı 200-300 m mesafede sıkılı tutmanızın bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum ama ne gerek var?

Burada ya durmaya yakın art arda vites düşeceksiniz, ya da motor devrine uygun vitese düşe düşe duracaksınız. Hatta acil bir duruş ise vitesle hiç oynamadan durup, durduğunuz yerde de 1'e alabilirsiniz.
Bazı alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor maalesef. Özellikle belli bir yaştan sonra motor sürmeye başlamış, eğitim almadan bazı yanlışları alışkanlık haline getirmiş bireylerde bu durum daha sık görülüyor. Bunun da çözümü ciddi eğitim veren kişi/kurumlardan destek almak ve bu eğitimleri mümkün olduğunca sık tekrarlamak.
Birlikte sürdüğümüz kapalı bir grubumuz var. Hepsi iyi sürücü sayılır ama "hadi gelin şu eski sınav parkurunda antrenman yapalım" deyince hepsi de kıvırıyor

Veya "hadi hep beraber Honda Gelişim Merkezi'ne gidelim" deyince hepsinin mutlaka işi çıkıyor

Ona zaman harcamayı pek sevmiyorlar. Bunun yerine gazlamayı, bir yerlerde takılmayı, fotoğraf/video çekmeyi falan yeğliyorlar. O da iyi de, ben antrenman yapmayı seviyorum mesela. Gerçekten kendimle yüzleşiyorum orada. Siz de hatanızı kendinize sürekli hatırlatarak sürerseniz, eminim en kısa zamanda düzelteceksinizdir.