Sütü soğutur.Sıvı motoru mu soğutur yağı mı?![]()
Sütü soğutur.
.. -- .- -- .... .- - .. .--. .-.. . .-. / -.- .- .--. .- - .. .-.. ... .. -.
Maalesef eksik biliyorsunÖnceki mesajların çoğunu okumadım. Verilmiş bilgileri tekrar ediyor olabilirim.
Yağ soğutmalı motor olmaz. Yağ soğutucusu olan motor olur.
Diğer seçenekte ise motor bloğu etrafında motoru soğutan sıvı dolaşır, motor sıcaklığını alır. Radyatör de de bu sıvı soğur. Yani sıvı motoru, hava sıvıyı soğutur.
Sıvı soğutmatlı ve ilaveten yağ soğutma radyatörü olan motorlar da mevcuttur.
Önceki mesajların çoğunu okumadım. Verilmiş bilgileri tekrar ediyor olabilirim.
Yağ soğutmalı motor olmaz. Yağ soğutucusu olan motor olur.
Diğer seçenekte ise motor bloğu etrafında motoru soğutan sıvı dolaşır, motor sıcaklığını alır. Radyatör de de bu sıvı soğur. Yani sıvı motoru, hava sıvıyı soğutur.
Sıvı soğutmatlı ve ilaveten yağ soğutma radyatörü olan motorlar da mevcuttur.
Valla abi o duruma hiç ihtimal vermemiştim, neden bir mühendis gidip böyle tasarım yapar ki? Normal su radyatörüne 2 tane rekor ve içinde küçük bir bölme ile her türlü bu soğutma isteği çözülürdü. Hatta bunada gerek kalmadan yağ filtresinin takıldığı bölmeye bir soğutucu takılıp süzülen bütün yağın motor sıcaklığında kalmasını sağlayabilirdiler.'' Yağ soğutmalı motor olmaz....''
Evet , Ben nerede Yağ soğutmalı Motor demişim.. Öylemi anlaşılmış yoksa ? Lütfen , durduk yere Kelime oyunları ile Polemik yaratmayalım şimdi)
Dediğim şu.. Eski arabalarımın birinde ayrıyetten yağ soğutucu bir radyatör vardı.. bu.. sadece bunu dedim.. başka birşey demedim..
Valla abi o duruma hiç ihtimal vermemiştim, neden bir mühendis gidip böyle tasarım yapar ki? Normal su radyatörüne 2 tane rekor ve içinde küçük bir bölme ile her türlü bu soğutma isteği çözülürdü. Hatta bunada gerek kalmadan yağ filtresinin takıldığı bölmeye bir soğutucu takılıp süzülen bütün yağın motor sıcaklığında kalmasını sağlayabilirdiler.
Araştırmadık etmedik sizide yorduk valla.
Eski hidrolik sistemlerde yağ kutularında filtre bulunuyordu, kendi aracımda direksiyon pompası ile yağ haznesi birleşik yapıda, yağ haznesinin altında bir adet filtre bulunmakta buda hem kutuyu hemde pompayı koruyor en son üretilen kimi araçlarda hidrolik olmasına rağmen filtre göremedim.Maliyet...
Başka örneklerde verebilirim.. Misal önceden Hidrolik diroksiyon derdik.. Direksiyonlar genelde yağlı sistem idi , yağ basıncı ile çalışırdı .. Şimdilerde artık elektrikli sistem oldu ! Hidrolik değil elektrik destekli direksiyon..
Artık sistem arıza üzerine kuruluyor. Nerede o eski arabalar.. arızalar basit idi , mekanizmalar basit idi.. şimdi herşeyin bir ömrü olması gerekiyorki para kazanacaklar..
Sütü çilekli?
Bence suyun amacı yağı çalışma sıcaklığında tutmak.
'' Yağ soğutmalı motor olmaz....''
Evet , Ben nerede Yağ soğutmalı Motor demişim.. Öylemi anlaşılmış yoksa ? Lütfen , durduk yere Kelime oyunları ile Polemik yaratmayalım şimdi)
Velakin şimdi o mevzuyada gelirsek .. Yağ soğutmalı Motorlarda var) Hava soğutma olanlarda olduğu gibi..
Dediğim şu.. Eski arabalarımın birinde ayrıyetten yağ soğutucu bir radyatör vardı.. bu.. sadece bunu dedim.. başka birşey demedim..
Standart bir su Radyatörü olur.. ok
Kliması olanların ayrıyetten bir radyatörü olur.. ok
Çok ender olarakta Motor yağını soğutan radyatörde olabiliyor... ( Benim dediğim bu ) Haa Günümüz arabalarında böyle bir şey zaten yok
Maalesef eksik biliyorsun
Yağ ile soğutulan motorlar var..
Motorlar sadece hava , sadece su ve sadece yağ ile soğutulabilir..
Halihazırda kullandığım motorun alt blok hava ile silindir kafası yağ ile soğutuluyor , böyleside var..
2 zamanlı motorlarda niye sıvı soğutma var o zaman![]()
Yağı çalışma sıcaklığında tutmak için
Yağ benzinin içinde, sirküle olmuyor. Benzin deposundan yada farklı bir depodan geliyor, krank tan piston içine geçip yanıp bitiyor. Bu aşamalarda sıvı soğutma yağı nasıl soğutacak ?
Mintax'la diyerek son vereyim. Araştırmanı da önerebilirim istersen.
Neyi araştırayım ?
Savunduğun düşünceyi destekler bilgiyi söylemek yerine araştırmayı öneriyorsan aslında sende bilmiyorsundur![]()
Savunduğun düşünceyi "de" stekler bilgiyi söylemek yerine araştırmayı öneriyorsan aslında sende bilmiyorsundurde ayrı olacak