Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
su soğutma ve yağ soğutma farkını bilen atlasın içeri.
Suç bizde
Daha güçlü , daha hızlı , daha torklu , daha az tüketen , atmosferi daha az kirleten motorlar istedikçe mühendisler hay hay alın size sorun yumağı karmakarışık motorlar , ne haliniz varsa görün dediler
Yine Harley Davidson modelleri geleneği koruyor bir kaç Panigale V4'ün egzoz sistemi değişirken videolarını izledim kafamdan derin sular indi. Mübarekler öyle bir elektronik koymuşki araba tesisatı gibi tesisat var.
Eskiler ne güzeldi 2 tel 2 müşür 2 lastik mis gibi.
Yine Harley Davidson modelleri geleneği koruyor bir kaç Panigale V4'ün egzoz sistemi değişirken videolarını izledim kafamdan derin sular indi. Mübarekler öyle bir elektronik koymuşki araba tesisatı gibi tesisat var.
Eskiler ne güzeldi 2 tel 2 müşür 2 lastik mis gibi.
İşte o teknolojik eklentiler , geliştirmeler sayesinde Panigale gelmiş geçmiş tüm Harley'lerin içinden geçer
Ha diyecenki Harley e binen adamın istediği bu değil , motor durduğu yerde bile yapacağını yapıyor
İşte o teknolojik eklentiler , geliştirmeler sayesinde Panigale gelmiş geçmiş tüm Harley'lerin içinden geçer
Ha diyecenki Harley e binen adamın istediği bu değil , motor durduğu yerde bile yapacağını yapıyor
Yapmaz mi, yapiyo tabi ki de. Bizim de bi breakoutumuz bi fat boyumuz olmasin mi? Wrom wrom tor tor tor gitmeyelim mi. Kromlari bele ışıl ışıl parlamasin mi
Su soğutmalı Motor daha güçlüdür ama daha arızaya meyillidir bakımı daha fazladır.
Hava soğutmalı Motor daha verimsiz değildir aksine suyu soğutmak için gereken su devirdaimi + radyatör fanı olmadığı için enerji kaybı daha azdır. Verim derken birim hacimde elde edilen güç ile verimi karıştırmamak lazım.
Su soğutmalı hacim başına daha fazla güç üretir ama daha az yakıt yakar diye bir şey yoktur
Yağ soğutma GS sahibi olarak konuya atlıyorum
Yağ soğutma motorlar öncelikle çok uzun ömürlü olurlar..
Yağ soğutma motorlarda da özellikle yazın biraz sıcak gelir , benim GS de farın altında yağ radyatörü var ama fan yok , aynı bloğa sahip karenajlı RT gibi modellerde fan var , trafikte dur kalkta uzun süre kalınca fanın üfürdüğü sıcak hava terinizi kurutur bir faydası var yağni
Oldum olası hesaba katılmayan bir durum var zaten. Kaç motorsiklet sahibi yüz bin km kullanıpta su devreleri ile hiç sorun yaşamadı ?
Ya elektrik devresi arıza yapar fan dönmez motor silindir kapak contası arıza yapar hortum delinir su kaçar antifriz özelliğini yitirir veya motor bakımsız kalır su kanalları çürür veya tıkanır, devirdaim pompası arıza yapar su devri durur motora hasar verir.
Bunların hiçbiri olmayan motor sayısı yüzde 50 ise bunlardan birinden dolayı hasar görmüş Motor sayısında yüzde 50 dir.
Yani su soğutmalı evet fazladan güçtür ama ne yakıt ekonomisi vaad eder ne sorunsuzluk.
Hızlı ve güçlü olacağım diyen zaten hava soğutmalı düşünmesin ama sulu soğutma ile hava soğutmalı kadar sorunsuz olacağına inanan varsa da boşuna böyle bir hayal görmesin
Yapmaz mi, yapiyo tabi ki de. Bizim de bi breakoutumuz bi fat boyumuz olmasin mi? Wrom wrom tor tor tor gitmeyelim mi. Kromlari bele ışıl ışıl parlamasin mi
iyi ki harleyim yok, benim elime bir harley düştüğünü düşünsenize, o kromların hali ne olurdu, yılda iki kere motor yıkayan benim elimde yazık olurdu o harleye.
iyi ki harleyim yok, benim elime bir harley düştüğünü düşünsenize, o kromların hali ne olurdu, yılda iki kere motor yıkayan benim elimde yazık olurdu o harleye.
işte bu yüzden benim elime harley düşmesin. ADV tipli motorlar çamur içinde tozlu tozlu güzel görünüyor diye rahatım en azından. Ama zincirime yağ sıkıyorum, lastik havalarını kontrol ediyorum, daha ne yapayım? En ufak değişik ses duysam sürerken farklılık hissetsem zaten ustaya götürüp baktırıyorum, zincire yağ sıkmak ve lastik havası kontrolü dışında yapabileceğim/yapmak isteyeceğim bir şey yok, o harcayacağım zamanda gezmek isterim. Bu yüzden harley bana hiç uymaz.
işte bu yüzden benim elime harley düşmesin. ADV tipli motorlar çamur içinde tozlu tozlu güzel görünüyor diye rahatım en azından. Ama zincirime yağ sıkıyorum, lastik havalarını kontrol ediyorum, daha ne yapayım? En ufak değişik ses duysam sürerken farklılık hissetsem zaten ustaya götürüp baktırıyorum, zincire yağ sıkmak ve lastik havası kontrolü dışında yapabileceğim/yapmak isteyeceğim bir şey yok, o harcayacağım zamanda gezmek isterim. Bu yüzden harley bana hiç uymaz.
Amerikan araçları düz gitmek için yapılır. Trafiğe takılmadan gideceğin ve çok sapa bir yerde bozulsa bile kolay tamirat için basit ve hava soğutmalı. Mesela radyal uçak motorlarıda öyle. Suya sabuna ihtiyaçları yok.
Amerikan araçları düz gitmek için yapılır. Trafiğe takılmadan gideceğin ve çok sapa bir yerde bozulsa bile kolay tamirat için basit ve hava soğutmalı. Mesela radyal uçak motorlarıda öyle. Suya sabuna ihtiyaçları yok.
Evet, fortnine anlatmisti, v motorun konumununun duz gidislerde daha konforlu olmasi, pistonlarin kranka tek noktaya baglamasi ile de gelen karakteristik sesi harleylerin ozelligi.
Yağ soğutma yağlı soğutma.. Su soğutma sulu soğutma.. biri yağ biri su..fark bu. ikiside iyidir.
Bende 89 model taunus 2.0 vardı.. iki radyatör vardı , biri yağ diğeri su soğutma... mevzuyla alakası yok ama aklıma geldi.
Yağ soğutma yağlı soğutma.. Su soğutma sulu soğutma.. biri yağ biri su..fark bu. ikiside iyidir.
Bende 89 model taunus 2.0 vardı.. iki radyatör vardı , biri yağ diğeri su soğutma... mevzuyla alakası yok ama aklıma geldi.
Klima varmıydı peki? 2 Tane radyatör koymaları çok saçma geldi açıkçası otomatik arabaların radyatörlerinde aynı zamanda şanzıman yağıda dolaşır bu sayede şanzıman yağı soğutulur ve daha verimli çalışması sağlanır.
Klima varmıydı peki? 2 Tane radyatör koymaları çok saçma geldi açıkçası otomatik arabaların radyatörlerinde aynı zamanda şanzıman yağıda dolaşır bu sayede şanzıman yağı soğutulur ve daha verimli çalışması sağlanır.
Klima vardı. Klima Radyatörü ayrı. Normal Radyatörün orada. Bu dediğim epey uzun yıllar geçti , 89 Model 2.0 Ford Taunus GLS . Özel bir arabaydı. Motor yağının soğutulduğu ayrıca bir radyatörü vardı.
Tamamdır abi konu belli oldu bir tanesi aracın soğutma sıvısını soğutan radyatör diğeri ise klima gazıını soğutan radyatör. Normal şartlarda motor için 2. radyatöre ihtiyaç yoktur.
Bak üşenmedim araştırdım.. Klima Radyatörü ayrı. Yukarıda yazdım..
Bu dediğim Yağ soğutucu radyatörü.. Klima radyatöründen bir tık daha küçük idi..
1950–1962 yılları arasındaki modellerde, motor yağını soğutmak için entegre bir yağ soğutucu bulunmamaktadır.
1970–1980 yılları arasındaki modellerde de benzer şekilde, yağ soğutucusu genellikle bulunmaz; ancak bazı yüksek performanslı modellerde opsiyonel olarak sunulmuş olabilir.
1980–1993 yılları arasında bazı modellerde, özellikle yüksek performanslı versiyonlarda, yağ soğutucu standart veya opsiyonel olarak sunulmuş olabilir.
1993 sonrası modellerde ise, motor yağını soğutmak için yağ soğutucusu genellikle standarttır.
Ayrıca...
Ford Taunus Modellerinde Yağ Soğutucu Durumu
Model Yılı
Motor Tipi
Yağ Soğutucu Durumu
1950–1962
V4 (1.2L, 1.5L, 1.7L)
Genellikle yok; bazı modellerde opsiyonel olabilir.
1970–1980
1.3L, 1.6L, 2.0L
Genellikle yok; bazı yüksek performanslı modellerde opsiyonel olabilir.
1980–1993
1.6L, 2.0L
Bazı modellerde standart veya opsiyonel olarak bulunabilir.
Önceki mesajların çoğunu okumadım. Verilmiş bilgileri tekrar ediyor olabilirim.
Yağ soğutmalı motor olmaz. Yağ soğutucusu olan motor olur.
Diğer seçenekte ise motor bloğu etrafında motoru soğutan sıvı dolaşır, motor sıcaklığını alır. Radyatör de de bu sıvı soğur. Yani sıvı motoru, hava sıvıyı soğutur.
Sıvı soğutmatlı ve ilaveten yağ soğutma radyatörü olan motorlar da mevcuttur.