Sis Farı Montajı Hakkında

Selamlar

Bu görseldeki takoza sis farı takılır mı sizce ?

reo

Merhaba arkadaşlar, yeni konu açmadan buradan yardım almak istedim;
Akşam sürüşlerinde görünürlüğü arttırmak için bir lamba ihtiyacım var.
Arka çanta nedeniyle stop lambamız biraz derinde kalıyor ve görünürlüğü azalıyor.
Pilli, akülü olursa doğrudan çanta üzerine yapıştırıp kullanabiliriz hem böylece motorun tesisatıyla da oynamamış oluruz. Veya soket çoklayıcı gibi birşeyle stop lambasının tesisatına kolayca adapte edilecek bir seçenek var mıdır?
Ben biraz araştırdım ancak henüz bulamadım. Sizlerin kullandığınız ve önerebileceğiniz böyle bir ürün varsa tavsiyeleri bekliyorum.
Teşekkürler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arka çanta nedeniyle stop lambamız biraz derinde kalıyor ve görünürlüğü azalıyor.
Pilli, akülü olursa doğrudan çanta üzerine yapıştırıp kullanabiliriz hem böylece motorun tesisatıyla da oynamamış oluruz. Veya soket çoklayıcı gibi birşeyle stop lambasının tesisatına kolayca adapte edilecek bir seçenek var mıdır?
Ben biraz araştırdım ancak henüz bulamadım. Sizlerin kullandığınız ve önerebileceğiniz böyle bir ürün varsa tavsiyeleri bekliyorum.
Teşekkürler.
Ben değerli kardeşim Memcoş48'in kaskının arkasına monte edilmiş, A101'den alınmış, yapışkanlı ve şarjlı bir led çakar gördüm. Hem ekonomik hem de işlevsel bir üründü.

Motosikleti
Hero Dash 125
Teşekkürler.

Ben değerli kardeşim Memcoş48'in kaskının arkasına monte edilmiş, A101'den alınmış, yapışkanlı ve şarjlı bir led çakar gördüm. Hem ekonomik hem de işlevsel bir üründü.

A101'den ben de aldım o üründen. Çin'den getirten yada yurt içi internetten alan arkadaşlarım da oldu ancak en uygun fiyatlısı A101'deydi. A101'in internet sayfasından "Mağazada Bul" a tıkladığınızda, yakınınızda stok olan mağazaları gösteriyor.

Ayrıca arkada bulunan kedi gözünü led ile değiştirdim. 3 saniyede bir çakıyor, frene basınca 15-20 çakmadan sonra sabit yanıyor. Ancak bunu bağlamak için kabloyu bağlamanız gerekli yada bir tamirciden destek almalısınız.

Ürün Linki

Diğer bir seçenek bağlantı gerektirmeyen şarjlı ışıkları bu linkten inceleyebilirsiniz.Kaskınıza yada motosikletinize , topcase'e monte edebilirsiniz.

Bisiklet kask ışıkları da işinizi görebilir. En kötü reflektif bantlardan alarak kaskınıza yapıştırabilirsiniz.

Tıkla buraya lebi derya ürün var.

Son düzenleme:

reo

Tavsiyeler için teşekkür ederim.
Kask ledini bir inceleyeyim ama gösterdiğiniz bu ürünlerin gücü çok düşük, ben biraz daha canlı birşey düşünüyorum.
Mesela önceden esnek led stop diye geçen aşağıdaki ürünü almıştım sadece 0,3w gücündeymiş, onu da tesisatı delmemek için montaj yapmadım.

@mertowski kedi gözü yerine takılan bu ledi görmüştüm aslında benim işimi görecek olan en iyi seçenek bu. Fakat siz montajı nasıl yaptınız yani kablo bağlantısını??

Motosikleti
Hero Dash 125
Bu ürünlerin gücü düşük değil. Gayet yeterli seviyede görünebilirlik sağlıyor.

Kedi gözü yerine takılan için, tesisat bilgin yoksa bir bilenden yardım al yada tamirciye taktır. Tesisat işi şakaya gelmez yakarsın motosikleti. Senin motorundaki tesisat kablolarının renklerini bilmediğim için şu şekilde böyle montaj yap diyemem.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İllaki oraya takacaksan bir saca takoz cıvatası kalınlığında delik aç, şeklini istediğin yere gelecek şekilde kıvır ucuna da ne istersen tak.
https://www.msttech.com.tr/ ben buradan aldım ürünleri kalitelidir. Kontrol ekipmanıda var.

reo

İllaki oraya takacaksan bir saca takoz cıvatası kalınlığında delik aç, şeklini istediğin yere gelecek şekilde kıvır ucuna da ne istersen tak.
https://www.msttech.com.tr/ ben buradan aldım ürünleri kalitelidir. Kontrol ekipmanıda var.

Buradaki ürünler yeteri kadar güçlü ve şekil olarak da kullanışlı görünüyor. Ayrıca sitede montaj konusunda da güzel bilgiler verilmiş. Çok teşekkür ederim.

Genel olarak montaj konusunda kablolara ek yapmayı tercih etmem, soketli bağlantı yöntemi mutlaka vardır yani bence olmalı.
Bu işi çözmeye çalışacağım.

reo

Hallettim sonunda.
Msttech üretimi olan 60 ledli stop lambası aldım ve montajı normal stop olarak bağladım.

Uzun süre soket aradım ama bulamadım. Ben de orijinal soketin içini maket bıçağı ile az miktar yontarak yeni aldığım stop lambasının kablolarını aynı sokete sığdırdım.

Önce hazırlık yapıldı

Bağlantı gerçekleşti.

İlk deneme

Yerine montaj..
Ortalı değil biraz sağda çünkü kablosu zorla yetti.

Sonuç oldukça iyi. Dikkat ederseniz çantadan dolayı motorun kendi stop lambası görünmüyor zaten amacım bu zafiyeti gidermek.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum, herhangi bir sorun yok, çok da güzel ışık veriyor.
Destek olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Motosikleti
Hero Dash 125
Takmış olduğunuz led ışık size görünürlük sağlayacaktır ancak arkadan gelen taşıt sürücülerinin gözünü alacaktır. Montaj yeri fazlaca yukarıda olmuş bence.

Motosiklet sigorta kutusunun yerini mutlaka öğrenin. Sigorta tipine ve amperine göre mutlaka yanınızda yedek sigorta taşıyın.

Bu tarz bizlerin yapmış olduğu sonradan eklemeler bazen sigortayı patlatabiliyor. Motür elektrik kestiğinde ayak marşı yoksa vs yolda kalırsınız. Kick startla çalıştırsanız bile far, arka stop, korna, sinyal, elektronik göstergeler çalışmayacaktır.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
@Memcoş48 kardeşimin arka fren lambasındaki çakarların modu kendi kendine değişmiş. Cumartesi sürüyoruz, o önümde, düz yolda basmadan gidiyoruz bir bakıyorum adamın fren lambası yanıyor, "Allah Allah" diyorum, "frene bastığına göre ya radar var ya önde bir sıkıntı var" diye düşünüyorum ve ben de frene basıyorum :) Yemek yemeğe gittiğimizde konuyu konuştuk, düzeltti de ben de yolda rahat ettim.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
@Memcoş48 kardeşimin arka fren lambasındaki çakarların modu kendi kendine değişmiş. Cumartesi sürüyoruz, o önümde, düz yolda basmadan gidiyoruz bir bakıyorum adamın fren lambası yanıyor, "Allah Allah" diyorum, "frene bastığına göre ya radar var ya önde bir sıkıntı var" diye düşünüyorum ve ben de frene basıyorum :) Yemek yemeğe gittiğimizde konuyu konuştuk, düzeltti de ben de yolda rahat ettim.
He yav uçak kanadı gibi çaksın,görünürlüğümüz artsın dedik Mikrondevre 13 modlu, soket sokete uyumlu modül aldık taktık bir senede bozuldu. Allahtan firma sağlammış mesaj yazdım garantiden hemen yenisini yolladılar. Turdan bir gün önce taktım, ayarı uçak kanadı yerine dimmerlı yanıp sönmeye almışım tommy babayı kıllandırdık biraz sonra düzelttik😬🤣

reo

Takmış olduğunuz led ışık size görünürlük sağlayacaktır ancak arkadan gelen taşıt sürücülerinin gözünü alacaktır. Montaj yeri fazlaca yukarıda olmuş bence.

Motosiklet sigorta kutusunun yerini mutlaka öğrenin. Sigorta tipine ve amperine göre mutlaka yanınızda yedek sigorta taşıyın.

Bu tarz bizlerin yapmış olduğu sonradan eklemeler bazen sigortayı patlatabiliyor. Motür elektrik kestiğinde ayak marşı yoksa vs yolda kalırsınız. Kick startla çalıştırsanız bile far, arka stop, korna, sinyal, elektronik göstergeler çalışmayacaktır.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Göz alma konusunda haklısınız, yüksek olmayan otomobillerin yakın mesafede gözünü rahatsız edebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar