Motosiklet Satışları

şu listede çöp tenekeleri bile var bajaj yok her gördüğümde garipsiyorum :D

son 1 senede Royal Enfield de güzel piyasa yaptı ama o da yok.
Tüik listesinde Bajaj veya Royal Enfield olarak gözükmüyor maalesef. Adını sanını duymadığım bir sürü marka var eklemediğim. Az çok bilinen, reklamı yapılan, kulağıma adı çalınan markaları ekledim listeye. Hero girmiş listeye ama geç gördüm, artık bir sonraki listeye eklerim onu.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tüik'in enflasyon araştırması için sepete koyduğu pinpon topu gibi olmuş. Hakikaten Kral motor, Motolux, Altai gibi markaların olduğu listede Bacac neden olmaz hayrettir.

Öyle bir istatistik Tüik veritabanında yok maalesef. Ancak, Kymco, Sym gibi çoğunlukla scooter satan markaları veya Bmw, Ducati gibi sadece klasik anlamda motosiklet satan firmaların satışlarından bir nebze çıkarım yapılabilir.
Arora, Kanuni, Kral, Kuba, Mondial, RKS, Yuki, Motolux, Voge ve Honda ile Yamahanın min. %50 satışları scooter sınıfına ait. SYM, Piaggio falan zaten sadece scooter. Honda bile TR ye sadece scooter üreterek girecek muhtemelen. Scooter üretmeyen markaların satışlarındaki gariban miktarlar da ayrı mesele. Hiç birisi 1k yı görememişken adamlar 30k 40k motor satıyor..

Motosikleti
tvs jupiter125
bu verileri aldığınız tüik linkini paylaşır mısınız? çok aradım ama bir türlü bulamadım.
Temmuz satışları eklenmiştir. Arora tek başına istatistikleri sırtlamış gözüküyor. Bmw ve Ducari bu cendereden çıkmış gibi. Japonlar ise sinek avlıyor resmen. Çin gümbür gümbür geliyor
bu verileri aldığınız tüik linkini paylaşır mısınız? çok aradım ama bir türlü bulamadım.

Araştırdığım kadarıyla böyle bi tablo oluşturulacak bir kısım bulamadım tüik'te. Sadece şu linkten tescil sayıları var marka bazlı

Açılan sayfadan istatistik konularına göre gösterge değerlerini seçip raporlama yapabilirsiniz. Telefondan beceremedim tam olarak

Motosikleti
tvs jupiter125
Araştırdığım kadarıyla böyle bi tablo oluşturulacak bir kısım bulamadım tüik'te. Sadece şu linkten tescil sayıları var marka bazlı

Açılan sayfadan istatistik konularına göre gösterge değerlerini seçip raporlama yapabilirsiniz. Telefondan beceremedim tam olarak
teşekkür ederim, markaları seçtikten sonra model seçmeme izin vermiyor ama bu da bir hayli işimi görecek sanırım çok sağolun

Telefondan olmuyor. Bilgisayar tarayıcısından Tüik sitesine girip motosiklet yazıyorum. Çıkan kayıtlardan "Veri Tabanı"
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ağustos-2025 satış istatistikleri dahil edilmiştir. Bmw ve Kawasaki iyi iş çıkarmış gerçekten. Vatandaş ucuz araçlara yönelmiş gibi gözüküyor.Honda ve Yamaha geçen yılı mumla arıyor gibi. Tabi geçen seneki müthiş kampanyaların baz etkisini de düşünmek lazım.

Son düzenleme:
piyasa çakal çukal dolu, doğru düzgün alıcı yok, hep boş beleş muhabbetler.

jKp6Aj.png

Motosikleti
D400
kaça verelim? 2024 modellerin çoğunda quickshifter yok, michelin lastik yok, diğer ıvır zıvır ekstralar yok, bunlar da para ediyor mübarek.

estagfurullah abi fiyatını ben söyleyemem sonucta. ilana girince model özelinde filtreleyince öyle gözüküyor diye dedım =)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ağustos ayında Kawasaki satın alan 206 kişiyi teker teker bulup ellerini sıkmak isterdim.

Helal olsun, dünya dönüyorsa sizlerin yüzü suyu hürmetine dönüyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O değilde abi, Motosikleti kısmında yazan Kawasaki Er6F'e o kadar çok alışmışımki yadırgadım.
Orası öyle ama yapacak şey yok. Bana anlam katan o motor değildi ama o motora anlam katan bendim. Eski model, yüksek km'li bir makineyle it gibi gezerek onu 155.000 km'ye getirebildim. Arkası gelmedi ama yapacak şey yok. Yine de bir 200.000 km görmeyi isterdim. Biz yine elimizdekiyle gezmeye devam edeceğiz. Ha o üstüme yapışan Er6F kadar kanıksanır mı? Sanmam.

Dün @Memcoş48 kardeşimin apartmanının girişinde motorun yağını, yağ filtresini, bujisini, soğutma suyunu, yakıt filtresini değiştirdik, lastik havalarına bakıp biraz viraj yaptık. Ben arkadan yetişmeye çalışsam bile yine de çok keyif aldım. Önemli olan yolda olmak. Bu arada Fethiye'den 12-16 psi lastik havasıyla viraj yapa yapa gelmişim ama hiç anlamamışım lastiklerin durumunu. Mehmet sağ olsun gidon neden ağır dönüyor diye şüphelenerek hava basınçlarını kontrol etti. Lastik havalarının düşüklüğü ya da fazlalığını ben hiç algılayamıyorum.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Orası öyle ama yapacak şey yok. Bana anlam katan o motor değildi ama o motora anlam katan bendim. Eski model, yüksek km'li bir makineyle it gibi gezerek onu 155.000 km'ye getirebildim. Arkası gelmedi ama yapacak şey yok. Yine de bir 200.000 km görmeyi isterdim. Biz yine elimizdekiyle gezmeye devam edeceğiz. Ha o üstüme yapışan Er6F kadar kanıksanır mı? Sanmam.

Dün @Memcoş48 kardeşimin apartmanının girişinde motorun yağını, yağ filtresini, bujisini, soğutma suyunu, yakıt filtresini değiştirdik, lastik havalarına bakıp biraz viraj yaptık. Ben arkadan yetişmeye çalışsam bile yine de çok keyif aldım. Önemli olan yolda olmak. Bu arada Fethiye'den 12-16 psi lastik havasıyla viraj yapa yapa gelmişim ama hiç anlamamışım lastiklerin durumunu. Mehmet sağ olsun gidon neden ağır dönüyor diye şüphelenerek hava basınçlarını kontrol etti. Lastik havalarının düşüklüğü ya da fazlalığını ben hiç algılayamıyorum.
Vay be ben de senle beraber bakım yapma şerefine nail olmak isterdim abi 😇

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Vay be ben de senle beraber bakım yapma şerefine nail olmak isterdim abi 😇
Açık konuşmak gerekirse @Memcoş48 'in bir kapalı alanı olsa bir de ona lift hediye etsek adam her şeyi yapar. Adam tork anahtarı bile almış, o derece. Bu işlere becerisi ve bilgi birikimi yetiyor. Yaklaşık 2 sene ve 49000 km kullandığım Sym Wolf'te normal yağ filtresi harici farklı bir alanda mıknatıslı yağ süzgeci olduğunu dün ilk defa ondan öğrendim. Valla Mehmet emekli olduğunda İzmir'de servis açsa bence çocuğu koyar, paraya para demez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar