Arora Capucino 50CC alınır mı? Ekipman Önerileri

Motosikleti
Arora Capucino 50CC
Merhaba arkadaşlar yakın zaman içerisinde başlıkta belirtmiş olduğum scooter motoru almayı düşünüyorum. İlk motorum olacak. Bir çok inceleme, uzun kullanım videolarını izledim. Motoru övende var bir o kadar da alınmaz diyende. Bu sebepten ötürü kararsız kaldım. Bir arkadaşım motoru kullanıyor, test sürüşü yaptım. Motorun hem görüntüsü hoşuma gitti hem de fiyatı çokta pahalı değil gibi. Bu konuya istinaden ilk sorum sizce alınır mı? Motoru daha çok yakın mesafelerde işe gidip gelmek için kullanmayı düşünüyorum ve 50cc benim için yeterli olacaktır. İleride ya 80cc çevirir ya da biraz daha motor üzerinde acemiliğimi attıktan sonra satıp farklı bir şey de alabilirim.

Alacağım motor

Alacağım ekipmanlar

Tavsiye ve önerilerinizi bekliyor olacağım. İyi forumlar..

İçi 125 ruhsatta 50 olanından al. 50cc gitmez. 80 de yetmez. Dediğim gibi olanından al geç. TR'de çok tutan bir makina

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bence a1 ehliyetin varsa 125cc bir motor al. Sigorta olması önemli. Ntorq 125 veya jupiter 125 öneririm.

Ekipman da sadece kask ve eldivenden ibaret değildir. Mont, pantolon ve ayakkabı da çok önemlidir. Hatta büyüklerimizin bir lafı vardır. En önemli ekipman kaza anında üzerinde olmayan ekipmandır. Eğitimlerin en başında nütün eğitmenler bu cümleyle başlar.

O modelin gri renkli kick startsız versiyonları var, onlardan bulabilirsen ikinci el bile olsa al derim, diğer tüm versiyonları seni uğraştırır.

İkinci seçenek olarak rks lt50 pro plus önerebilirim o daha çok hoşuna gidecektir tahminimce ve kat kat daha iyi bi modeldir cappuccinoya göre.

O modelin gri renkli kick startsız versiyonları var, onlardan bulabilirsen ikinci el bile olsa al derim, diğer tüm versiyonları seni uğraştırır.

İkinci seçenek olarak rks lt50 pro plus önerebilirim o daha çok hoşuna gidecektir tahminimce ve kat kat daha iyi bi modeldir cappuccinoya göre.
o versiyonu artık sıfırda satmıyorlar mı?

bu yürek nereden geliyor ilk defa motosiklet süreceksin ve sigortasız motor alıyorsun
Öyle başladım çünkü hatta 27 yaşında yılların arabacısı olarak başladım ve ömrümde hiç motor sürmemiştim. Ne vitesli ne otomatik. Niye korksun ki scooter denen şey zaten benzinle giden bisiklet bir nevi. Bisiklette çocukluğundan beri iyi dengesi olan ve trafik bilen adam her türlü sürer o tip 50cc scooterları. Ha adamın yeteneği yoktur üstüne Türk trafiğinde tecrübesi yoktur o zaman kaza riski yüksek. Burda da kendini

O benzinle giden bisiklet 100 yapıyor. Siz hiç 100'le kaza yaptınız mı? O 50'lik gözüken "bisiklet"lerde abs de yok.
Ordada devreye ekipman kültürü giriyor...
Full ekipman gezeceksin. Yazında kışında.
Ekipmana parası olmayan adam bana göre motor binmemeli zaten. Motor çünkü çok maliyetsiz bir taşıt değil o yüzden önce gerçekçi olmak lazım. Motora biniyorsan full set ekipmana da para bayılcan hele ilk başladığında özellikle. Biz full ekipman direkt girdik işte. Ha adam alıyor sevimli bir cappuccino motor. Diyorki böyle motora full ekipman mı olur millet Güler. Kompleks yapma lüksün yok motorda

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ordada devreye ekipman kültürü giriyor...
Full ekipman gezeceksin. Yazında kışında.
Ekipmana parası olmayan adam bana göre motor binmemeli zaten. Motor çünkü çok maliyetsiz bir taşıt değil o yüzden önce gerçekçi olmak lazım. Motora biniyorsan full set ekipmana da para bayılcan hele ilk başladığında özellikle. Biz full ekipman direkt girdik işte. Ha adam alıyor sevimli bir cappuccino motor. Diyorki böyle motora full ekipman mı olur millet Güler. Kompleks yapma lüksün yok motorda
Bu sefer de işin içine yine sigorta olmaması giriyor. Ben de 50cc motorla başladım ama gerçekten 50cc olarak kullandım 2000km boyunca. 45i geçmedi. Yol bisikletimle 55-60 yapabiliyordum. Bir anda 100 yapan abs'siz bir motora binmek mantıklı değil. En azından kıyıtık bile olsa eğitim almadan.

Ekipman giydin kendini korudun diyelim, bir arabaya zarar versen, hele bir de lüks bir arabaysa, anahtarı bıraksan parasını karşılayamazsın. Araçların yedek parçaları çok pahalı. Sigorta olması şart bu devirde.

Bu sefer de işin içine yine sigorta olmaması giriyor. Ben de 50cc motorla başladım ama gerçekten 50cc olarak kullandım 2000km boyunca. 45i geçmedi. Yol bisikletimle 55-60 yapabiliyordum. Bir anda 100 yapan abs'siz bir motora binmek mantıklı değil. En azından kıyıtık bile olsa eğitim almadan.

Ekipman giydin kendini korudun diyelim, bir arabaya zarar versen, hele bir de lüks bir arabaysa, anahtarı bıraksan parasını karşılayamazsın. Araçların yedek parçaları çok pahalı. Sigorta olması şart bu devirde.
Bende diyorum ki çocukken çok fazla iki teker sürmüş hele ki ön arka teker kaldırabilmiş her yetişkin erkek motosiklet de sürebilir. Bilinçaltında yüklü zaten herşey. Ha çocukluğunda bu tecrübeleri eksikse yeni doğan bir bebek gibi başlar o başka

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende diyorum ki çocukken çok fazla iki teker sürmüş hele ki ön arka teker kaldırabilmiş her yetişkin erkek motosiklet de sürebilir. Bilinçaltında yüklü zaten herşey. Ha çocukluğunda bu tecrübeleri eksikse yeni doğan bir bebek gibi başlar o başka
Psyduck arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey bu 50cc motorlara sigorta yapılamıyor, bu başlı başına bir risk. Tamam çok iyi güzel kullanıyor olun, zaten yollarda kimse kaza yapacağım diye yola çıkmıyor. ama oldu gidip bir arabaya arkadan çarptınız, arabanın sağ arka farı kırıldı, sırf o sağ arka fara bile motorun parası yetmeyebilir. Sigortasız trafiğe çıkılmaz, bunu anlatmaya çalışıyor. Sigostasız motorla tüm hasar cepten çıkar, eğer o araba kaskoluysa sahibi kaskodan yaptırır ama kasko yapılan sigorta şirketi sonra size haciz gönderir, öyle masraf çıkar ki aklınız şaşar.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Bisiklette çocukluğundan beri iyi dengesi olan ve trafik bilen adam her türlü sürer o tip 50cc scooterları

Öyle bir şey yok, en zayıfı bile 50-60 yapıyor bu aletlerin, o hızlarda fren yapmasını bilmeden virajda yatırmasını bilmeden sürülmesi çok tehlikeli.

Üstelik bisiklet dev gibi jantlarıyla sürmesi çok kolay, scooter o kadar keskin manevra da yapamıyor.

Psyduck arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey bu 50cc motorlara sigorta yapılamıyor, bu başlı başına bir risk. Tamam çok iyi güzel kullanıyor olun, zaten yollarda kimse kaza yapacağım diye yola çıkmıyor. ama oldu gidip bir arabaya arkadan çarptınız, arabanın sağ arka farı kırıldı, sırf o sağ arka fara bile motorun parası yetmeyebilir. Sigortasız trafiğe çıkılmaz, bunu anlatmaya çalışıyor. Sigostasız motorla tüm hasar cepten çıkar, eğer o araba kaskoluysa sahibi kaskodan yaptırır ama kasko yapılan sigorta şirketi sonra size haciz gönderir, öyle masraf çıkar ki aklınız şaşar.
Göze alınabilir diyorum bende. Çünkü sahadaki realite şu senin aldığın ruhsatta 50 olan, içi 80 yada maks 125cc olan motor zaten sana 3 ay sonra yetmiyor. Hepimiz ve her motorcu bu yollardan geçtik. 3 ay sonra değiştirmen gerekecek motor için sigorta riski de gayet göze alınır diyorum ben. Çünkü bunlar ucuz ve alışma motorları. Maks 6 ay sonra yetmicek zaten. Hepimiz bu yoldan geçtik deneyimledik. Sahada olay böyle yürüyor diyorum ben.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öyle bir şey yok, en zayıfı bile 50-60 yapıyor bu aletlerin, o hızlarda fren yapmasını bilmeden virajda yatırmasını bilmeden sürülmesi çok tehlikeli.

Üstelik bisiklet dev gibi jantlarıyla sürmesi çok kolay, scooter o kadar keskin manevra da yapamıyor.
Limitine göre sürecek zaten bu kadarını biz bilemeyiz her sürücü kendi çapını kapasitesini iyi kötü bilir hisseder. Bunlar çok temel şeyler. Bu kadar basit temel şeylerin hesabını önden yapamayan adam motorcu olamaz zaten olmamalıda. Motoru alırsın, usul usul boş arazilerde önce kaplumbağa yarışı ile denge çalışırsın sonra motorun her noktasından yalnızca ki parmakla tutarak motoru devirmeme motorun ağırlığına alışma egzersizi yaparsın bu pratikleri bizde anamızın karnında öğrenmedik. Tutkumuz vardı alır almaz başladık hemen pratiklerine. YouTube da motora başladıktan sonra yapman gereken her pratiğin bilgisi mevcut bunlara ulaşmak kolay şeyler

Son düzenleme:
Bence a1 ehliyetin varsa 125cc bir motor al. Sigorta olması önemli. Ntorq 125 veya jupiter 125 öneririm.

Ekipman da sadece kask ve eldivenden ibaret değildir. Mont, pantolon ve ayakkabı da çok önemlidir. Hatta büyüklerimizin bir lafı vardır. En önemli ekipman kaza anında üzerinde olmayan ekipmandır. Eğitimlerin en başında nütün eğitmenler bu cümleyle başlar.
En önemli ekipman değil, en pahalı ekipman üzerinde olmayandır. Düzeltmiş olayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar