Motosikletin masrafları sizi de tiksindirmiyor mu?

Motosikleti
Bajaj D400
Ekipmanı, aşırı sık bakımı, sorunları, kaza riski vs derken küçük küçük ömür çürütüyor bu alet ya. Artık öyle bir seviyeye geldi ki tiksinti geldi yani.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bütçe meselesi. Tiksindiriyorsa bütçe dışı birşeyler vardır. Ben sadece arıza masrafından ve vakit kaybından tiksinirim; bakımlar ve vergiler dahil işletme masraflarından değil.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Ekipmanı, aşırı sık bakımı, sorunları, kaza riski vs derken küçük küçük ömür çürütüyor bu alet ya. Artık öyle bir seviyeye geldi ki tiksinti geldi yani.
hemde nasıl, 2023 model D400 kullanıyorum ve bunun masrafından ne olacak ki diyorsun ama ustalara götürünce masraf artıyor, yani bakım mı yapıyorlar yoksa daha beter mi yapıyorlar belli değil.. paranla rezil oluyorsun işte.. iyi bir usta bulup ondan şaşmamak gerek yada kendi işini kendin yapman gerek.

ben kendim yapmayı tercih ediyorum ama işten güçten dolayı da ben üşeniyorum bakım yapmaya... mesela benim D400'ün uzun süredir zincir dişli seti ölüydü ve geçen çarşamba zincir dişli set aldım parçacıdan... hazır almışken ön ve arka fren balatası da aldım ama mevcut fren balataları ne durumda hiç bilmiyorum tabi.. yağ ve yağ filtresi de aldık..

dün zincir ve dişli seti değişirken arka fren balatasının tamamen bitip artık demirin diske sürtmeye başladığını gördüm... öyle bir kritik zamanda değiştirmişim ki böyle devam etsem diski yermiş çok iyi denk geldi..

yani bakım olayı sıkıyor ve bu yüzden bakım aralığı geniş motor isteği başladı, öyle ki artık zincirli motor bile istemiyorum, şaftlı yada kayışlı model bakıyorum

Motosikleti
Yamaha XSR700
Çinli motor kullanırlen çözülemeyen arızalarından tiksinmiştim. Komple motoru elden çıkarıp motosiklet defterini kapaymayı bile düşündüm. Ama sonra japona binince hepsi geçti. Motoruma her bindiğim gün iyi ki almışım diyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motosiklet benim için bi ulaşım aracı değil hobi o yüzden koymuyor hatta ucuz bile sayılır şuanlık haftada bi 300 400 lira benzin atıyorum haftasonu bikaç saat turluyorum km de yapmadığımdan bakıma da yılda bi giriyor

Motosikleti
Dominar D250
Bugün dominar 250’nin 500km rodaj bakımında sadece yağ, yağ filtresi değişimine toplam 3600 tl verdiğim için fazlasıyla tiksindiriyor

Motosikleti
Bajaj D400
hemde nasıl, 2023 model D400 kullanıyorum ve bunun masrafından ne olacak ki diyorsun ama ustalara götürünce masraf artıyor, yani bakım mı yapıyorlar yoksa daha beter mi yapıyorlar belli değil.. paranla rezil oluyorsun işte.. iyi bir usta bulup ondan şaşmamak gerek yada kendi işini kendin yapman gerek.

ben kendim yapmayı tercih ediyorum ama işten güçten dolayı da ben üşeniyorum bakım yapmaya... mesela benim D400'ün uzun süredir zincir dişli seti ölüydü ve geçen çarşamba zincir dişli set aldım parçacıdan... hazır almışken ön ve arka fren balatası da aldım ama mevcut fren balataları ne durumda hiç bilmiyorum tabi.. yağ ve yağ filtresi de aldık..

dün zincir ve dişli seti değişirken arka fren balatasının tamamen bitip artık demirin diske sürtmeye başladığını gördüm... öyle bir kritik zamanda değiştirmişim ki böyle devam etsem diski yermiş çok iyi denk geldi..

yani bakım olayı sıkıyor ve bu yüzden bakım aralığı geniş motor isteği başladı, öyle ki artık zincirli motor bile istemiyorum, şaftlı yada kayışlı model bakıyorum
Bende de 2021 d400 var 200 km önce ağır bakıma soktum ağır bakım dediği de buji yağ yakıt pompası falan değişti 6 bin lira aldılar motor şimdi hiç çalışmaz oldu pazartesi çekici çağırıcam :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çinli motor kullanırlen çözülemeyen arızalarından tiksinmiştim. Komple motoru elden çıkarıp motosiklet defterini kapaymayı bile düşündüm. Ama sonra japona binince hepsi geçti. Motoruma her bindiğim gün iyi ki almışım diyorum.
Ama senin motor da çok güzel. 20 yaş daha genç olsam tam isteyeceğim tipte motor. Bence o motordan sonra bir de xsr 900 deneyin.

Vallahi kusucam artık. Güç bela motoru yükselttim, hadi dedim yükseltmişken ekipman aksesuar vs onlara da bi dokunayım.

-Lastik 15k
Motorum için en uygun lastik Anlas Capra R, 10.800 civarı. Onu takacagima Metzeller Tourance takarım 15k verip.

-Kask 10k (Kötünün iyisi)
Kafamdaki kask çok gariban.

-Kışlık montum yok 7-10k arası

-Yazlık eldiven upgrade+kışlık eldiven 5k

-Sis farı 3k

-Topcase 8.5k

-Bakım 6k (KTM servisi..)

-Ön cam upgrade 2.5k

60.000 TL toplam.

Fiyat performans ürünlerle yapılmış bi sepetten bahsediyoruz. Çok anormal, aşırı anormal. 3 asgari ücret nedir abi? Pantolon, bot, yan çanta vs de koysam 100 binlik olucam. Çıkamıyorum içinden.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ama senin motor da çok güzel. 20 yaş daha genç olsam tam isteyeceğim tipte motor. Bence o motordan sonra bir de xsr 900 deneyin.
Xsr900 kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşımda var, bol bol binme, bol bol gazlama fırsatım oldu. Çok güzel motor ama bana göre fazla agresif. Özellikle oturuş pozisyonu benim motoruma göre daha sportif ve benim gibi motoru uzun yolda kullanan biri için çok mantıklı değil. 700 hem ekonomik olarak, hem konfor olarak olarak daha mantıklı geliyor 900 kullandıkça. Benim için en güzel 900 arkadaşımın 900'ü 😁

700'den sonra imkanım olursa R Nine T alırım, alamazsam bunu kullanmaya devam ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Xsr900 kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşımda var, bol bol binme, bol bol gazlama fırsatım oldu. Çok güzel motor ama bana göre fazla agresif. Özellikle oturuş pozisyonu benim motoruma göre daha sportif ve benim gibi motoru uzun yolda kullanan biri için çok mantıklı değil. 700 hem ekonomik olarak, hem konfor olarak olarak daha mantıklı geliyor 900 kullandıkça. Benim için en güzel 900 arkadaşımın 900'ü 😁

700'den sonra imkanım olursa R Nine T alırım, alamazsam bunu kullanmaya devam ederim.
Sen uzun yol yapmayı seviyorsan o zaman Tracer 9 diyeyim. Hem uzun yolda rahat, hem artçıya rahat, hem sürmesi keyifliymiş tommygun bile beğendi, hem bizim vstromlar gibi orta yaşlı motoru değil.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Dün bu yıl mart ayında aldığım Dominar 400 için 4500-5000 ve birkaç aksesuar taktırmak için servisten fiyat aldım. Pazartesi sabaha randevum var.
5000 bakımı + KNMaster Elcik ısıtma montajı + GP Arka çamur sıyırıcı montajı + Arka Amortisör 2 kademe sertleştirme için
4750 TL+KDV fiyat çıkardılar.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Pcx'e 7k tl harcadım. Bi 7k tl daha harcardım. Helali hoş olsun.

Egea'ya 1 kuruş harcamadım. 1 kuruş daha harcamam, helal olsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sen uzun yol yapmayı seviyorsan o zaman Tracer 9 diyeyim. Hem uzun yolda rahat, hem artçıya rahat, hem sürmesi keyifliymiş tommygun bile beğendi, hem bizim vstromlar gibi orta yaşlı motoru değil.
Hayalim de buradaymış 1.416k tl liste fiyatı var, teşekkürler yamaha.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Çin malı motosikletime aldığımın 5-6 katı kadar para ödedim. İlk zamanlar okeydi ama ustaların hataları yüzünden sürekli para ödeyip durmak bir süre sonra bayat tadı vermeye başladı.

F54

beyler hobi dediğiniz şey biraz masraflı olur
geçen ay arkadaşım r1200 gs in abs beyni(40000tl) lastikler bilimum ayarlarını vs yaptırdı 92000 tl ödedi :rolleyes:
bir diğeri v storm 650 ye lastik akü debriyaj balatası furş takımı buji ve pipoları elektrik tesisatı komple elden geçti 55000 tl
evet azcık fazla masraflı ben illa ağır bakım vs beklemiyorum önümde olası eskimeye başlayan parçaları alıyorum zamanı gelince kendim değiştiriyorum evet çok paralar tutuyor ama tek seferde vermediğim için koymuyor açıkcası

Motosikleti
Sym joymax 250
Ustanı iyi seçmen gerekiyor, masraflardan hiç tiksinmedim ama rezil servisler bakım vs için şişirmekten çekinmiyorlar

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bende motora yaptığım bakımları günü gününe kayıt altına alma gibi bir hastalık var. Konu başlığını görünce açayım dedim excel'i, 2 hafta önce patates olup bu hafta satışını verdiğim motoruma 83.933 TL bakım masrafı yapmışım ki bu geçmişten gelen rakamları bugünün kuruna henüz çevirmedim, bir de 5 takım lastik almışım.

Yine 2017-2019 arası 1,5 sene ve 49.000 km kullandığım, 2019 sonunda sattığım Sym Wolf için de o dönem 7.215 TL masraf yapmış, bir de 4 takım lastik almışım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar