hemde nasıl, 2023 model D400 kullanıyorum ve bunun masrafından ne olacak ki diyorsun ama ustalara götürünce masraf artıyor, yani bakım mı yapıyorlar yoksa daha beter mi yapıyorlar belli değil.. paranla rezil oluyorsun işte.. iyi bir usta bulup ondan şaşmamak gerek yada kendi işini kendin yapman gerek.Ekipmanı, aşırı sık bakımı, sorunları, kaza riski vs derken küçük küçük ömür çürütüyor bu alet ya. Artık öyle bir seviyeye geldi ki tiksinti geldi yani.
Araba gibi olsun beklentisi var 250 400 CC arası bir iri yarı Maxiscooter ile dert tasa kalmaz.Ekipmanı, aşırı sık bakımı, sorunları, kaza riski vs derken küçük küçük ömür çürütüyor bu alet ya. Artık öyle bir seviyeye geldi ki tiksinti geldi yani.
Bende de 2021 d400 var 200 km önce ağır bakıma soktum ağır bakım dediği de buji yağ yakıt pompası falan değişti 6 bin lira aldılar motor şimdi hiç çalışmaz oldu pazartesi çekici çağırıcamhemde nasıl, 2023 model D400 kullanıyorum ve bunun masrafından ne olacak ki diyorsun ama ustalara götürünce masraf artıyor, yani bakım mı yapıyorlar yoksa daha beter mi yapıyorlar belli değil.. paranla rezil oluyorsun işte.. iyi bir usta bulup ondan şaşmamak gerek yada kendi işini kendin yapman gerek.
ben kendim yapmayı tercih ediyorum ama işten güçten dolayı da ben üşeniyorum bakım yapmaya... mesela benim D400'ün uzun süredir zincir dişli seti ölüydü ve geçen çarşamba zincir dişli set aldım parçacıdan... hazır almışken ön ve arka fren balatası da aldım ama mevcut fren balataları ne durumda hiç bilmiyorum tabi.. yağ ve yağ filtresi de aldık..
dün zincir ve dişli seti değişirken arka fren balatasının tamamen bitip artık demirin diske sürtmeye başladığını gördüm... öyle bir kritik zamanda değiştirmişim ki böyle devam etsem diski yermiş çok iyi denk geldi..
yani bakım olayı sıkıyor ve bu yüzden bakım aralığı geniş motor isteği başladı, öyle ki artık zincirli motor bile istemiyorum, şaftlı yada kayışlı model bakıyorum
Ama senin motor da çok güzel. 20 yaş daha genç olsam tam isteyeceğim tipte motor. Bence o motordan sonra bir de xsr 900 deneyin.Çinli motor kullanırlen çözülemeyen arızalarından tiksinmiştim. Komple motoru elden çıkarıp motosiklet defterini kapaymayı bile düşündüm. Ama sonra japona binince hepsi geçti. Motoruma her bindiğim gün iyi ki almışım diyorum.
Xsr900 kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşımda var, bol bol binme, bol bol gazlama fırsatım oldu. Çok güzel motor ama bana göre fazla agresif. Özellikle oturuş pozisyonu benim motoruma göre daha sportif ve benim gibi motoru uzun yolda kullanan biri için çok mantıklı değil. 700 hem ekonomik olarak, hem konfor olarak olarak daha mantıklı geliyor 900 kullandıkça. Benim için en güzel 900 arkadaşımın 900'üAma senin motor da çok güzel. 20 yaş daha genç olsam tam isteyeceğim tipte motor. Bence o motordan sonra bir de xsr 900 deneyin.
Sen uzun yol yapmayı seviyorsan o zaman Tracer 9 diyeyim. Hem uzun yolda rahat, hem artçıya rahat, hem sürmesi keyifliymiş tommygun bile beğendi, hem bizim vstromlar gibi orta yaşlı motoru değil.Xsr900 kardeşim gibi sevdiğim bir arkadaşımda var, bol bol binme, bol bol gazlama fırsatım oldu. Çok güzel motor ama bana göre fazla agresif. Özellikle oturuş pozisyonu benim motoruma göre daha sportif ve benim gibi motoru uzun yolda kullanan biri için çok mantıklı değil. 700 hem ekonomik olarak, hem konfor olarak olarak daha mantıklı geliyor 900 kullandıkça. Benim için en güzel 900 arkadaşımın 900'ü
700'den sonra imkanım olursa R Nine T alırım, alamazsam bunu kullanmaya devam ederim.
Hayalim de buradaymış 1.416k tl liste fiyatı var, teşekkürler yamaha.Sen uzun yol yapmayı seviyorsan o zaman Tracer 9 diyeyim. Hem uzun yolda rahat, hem artçıya rahat, hem sürmesi keyifliymiş tommygun bile beğendi, hem bizim vstromlar gibi orta yaşlı motoru değil.