Forza 250 Anormal Derecede Direksiyon Titremesi

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yahu iki eli bırakınca gidonun sallandığını tespit edebilenleri kıskanıyorum vallahi; motosiklet üzerinde 95.000km yaptım, daha iki elimi bırakarak 1m gitmiş değilim.

Sahi nereden aklınıza geliyor bu enteresan atraksiyonlar? 🤣 💦

(8 yaşındayken Büyükada'da kardeşimin kırmızı bir Pinokyo bisikleti vardı, onunla hiç gidona dokunmadan çarşıdan itfaiyeye kadar Kumsal Mahallesi'ndeki üç paralel cadde ve bunların sokaklarının neredeyse hepsini gezebiliyordum ama...)

Motosikleti
Forza 250
Ben alır almaz çantayı söktüğüm için,hiç denemedim şuan merak ettim akşam eve giderken deneyeyim çantasız haliyle sallıyor mu acaba diye genelde 60-80 arası sallıyor diyorlardı kullanıcılar?

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Benim kask da xmax'ın sele altına sığmıyor. Normalde iki tane fullface kask sığar deniyordu.
Kucuk kafalara uygun kaslar sigiyordur belki de😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yahu iki eli bırakınca gidonun sallandığını tespit edebilenleri kıskanıyorum vallahi; motosiklet üzerinde 95.000km yaptım, daha iki elimi bırakarak 1m gitmiş değilim.

Sahi nereden aklınıza geliyor bu enteresan atraksiyonlar? 🤣 💦

(8 yaşındayken Büyükada'da kardeşimin kırmızı bir Pinokyo bisikleti vardı, onunla hiç gidona dokunmadan çarşıdan itfaiyeye kadar Kumsal Mahallesi'ndeki üç paralel cadde ve bunların sokaklarının neredeyse hepsini gezebiliyordum ama...)
Elleri birakinca gidon salliyor dedikleri icin dogru mu degil mi diye test ettim🤷🏻‍♂️ bi de kaski tek elle duzeltmeye calismak bazen olmuyor. En azindan benim forzada el birakma nedenim bu. Ama ciddi miktarda insan "neden ellerimizi birakamiyoruz" tadinda elestiriyor.

Furş rulmanını çeyrek tur sık o titreme gider , lastik , jant gibi hareketli parçalarda deformasyon varsa bir süre sonra yine titrer , özellikle ön lastik hava basıncı uzun süre düşük kullanıldıysa titreme yapabiliyor ve asla düzelmiyor , motora eklenen bütün aksesuarlar da titremeye sebeptir ama yazdığım gibi furş rulmanını sıkınca keser..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hondaların kroniği bu pcxde falan da var millet niye şikayetçi bilmiyorum ben dioda hiç yaşamadım çünkü hiç 2 elimi bırakıp sürmedim

hondaların kroniği bu pcxde falan da var millet niye şikayetçi bilmiyorum ben dioda hiç yaşamadım çünkü hiç 2 elimi bırakıp sürmedim
Hafif bütün motorlarda var bu titreme , jantı lastiği bozuk büyük motorlarda da yapar..yazdığın gibi gidonu bırakmadığın sürece hissetmezsin ama tek elinle tuttuğunda bile titreme yapabilir..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hafif bütün motorlarda var bu titreme , jantı lastiği bozuk büyük motorlarda da yapar..yazdığın gibi gidonu bırakmadığın sürece hissetmezsin ama tek elinle tuttuğunda bile titreme yapabilir..
Scooterlarda ağırlık merkezinin arkada olması ve dolayısıyla ön lastiğin üzerindeki yükün göreceli olarak az olması da bu durumun yaşanmasını ziyadesiyle kolaylaştırıyor tabi.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Arka teker ile arka çamurluk aynı hizada mı?

Scooterlarda ağırlık merkezinin arkada olması ve dolayısıyla ön lastiğin üzerindeki yükün göreceli olarak az olması da bu durumun yaşanmasını ziyadesiyle kolaylaştırıyor tabi.
Kullandığım bütün sukuterlerin ayak basma yeri düz tercih ediyorum zira oraya kurye gibi çanta falan koyuyorum , biraz dolu bir çanta koyduğumda ön tekere daha fazla ağırlık transferi olunca o titreme gidiyor veya 50 de değilde 70 de falan titriyor..

Ged

Motosikleti
Arka teker ile arka çamurluk aynı hizada mı?
Benim degildi ama serviste hallettiler. O sirada kamyondan 8 10 forzayi indirip kasalarindan cikartiyorlardi. Dikkat ettim arka camurlukla arka teker hizali tek bir tane cikmadi😂
Cantanin baglantilarina kaucuklu mu slikonlu mu ne bisiler taktilar, canta sesi de kesildi.
Gidon direksiyon ayari da bozuktu, onu da hallettiler.
Benzin deposunun plastik kapagi takiliyordu, hallettiler ama 2 hafta sonra gene eskiye dondu😂

Motosikleti
Ns200 15"
Kullandığım bütün sukuterlerin ayak basma yeri düz tercih ediyorum zira oraya kurye gibi çanta falan koyuyorum , biraz dolu bir çanta koyduğumda ön tekere daha fazla ağırlık transferi olunca o titreme gidiyor veya 50 de değilde 70 de falan titriyor..
Damacana taşıdığım zamanlar böyle bir his oluyordu, arka çantaya çok fazla yük koyduğumdada gidon halay çekiyordu. :ROFLMAO:

Arkada çok yük olunca ön fren iyice hissizleşiyordu, zaten hissiz olan fren 10 kat daha hissiz oluyordu. :D

Ged

Motosikleti
Ustat, ben medleyde boyle bisey hatirlamiyorum, belki de ellerimi birakmamisimdir dicem de bir iki sefer deneme amacli birakmistim. Gidon lafa sallama yoktu. Forzadaki baya baya tank slapper gibi.

Ustat, ben medleyde boyle bisey hatirlamiyorum, belki de ellerimi birakmamisimdir dicem de bir iki sefer deneme amacli birakmistim. Gidon lafa sallama yoktu. Forzadaki baya baya tank slapper gibi.
Benim Medley'de var , lastik değiştirdiğimde yada furs rulmanının boşluğunu alınca keser ama 5bin km gibi başlar sallamaya , bugün Medley i 70-80 km kullandım güncel bilgidir 😬
Bazı motorlarda montajda bu rulmana yeterli tork uygulanmıyor sanırım , montaj hattındaki aletlerin kalibrasyonu ile ilgili bir hata olabilir , belli bir seride de görülebiliyor zira gelen parti lastiklerde hata olabilir vs vs..

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250
Titremeden daha önemli bir sorun var motor arıza lambası yazdı az önce şaka gibi, :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar