Saatiniz var mı

Motosikleti
?
Hangiz saat modellerini kullanıyorsunuz

Motosikleti
(planlanan) TVS Jupiter 125
Samsung Watch 6.

Telefona gerek kalmadan navigasyona bakabiliyorum.

Motosikleti
Forza 250
Apple Watch ama bu aralar feci şekilde citizen tsuyosa’ya sardım.Heves olmadığını bilsem tiffany blue olanlardan alcam.

Motosikleti
cbf 150
Submariner no date ve sağdada apple watch yakında apple watchdan kurtulucan kalp ritmini okuyan kulaklıklar gelince

Trex , citizen , seiko fossil 2 tane casio.
Genellikle trexi takıyorum.

Saat için telefonu kullanıyorum. Ama Swatch severim ben. Bir tane Swatch saatim de var hatta. Ama günde birkaç kez kollarımı yıkadığım için çıkart-tak zor geliyor. Kemer hariç aksesuar kullanmıyorum ben.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Geçen gün karşıyakada bir hog nightride'a denk geldim geçerken. Eski arkadaşları görürüm diye yanlarına uğradım. Oturdum muhabbet ediyoruz. Günlük kullandığım moonSwatch'ı (ucuz olanı moonwatch değil) gören son harleyimi sattığım sığır "bunlar çok dandik diyolar" diyerek kolumu çekti. Sonra "aaa dandikmiş" diyip kolumu bana geri fırlattı. Salak mıyım abicim ben motoru rolex'le falan mı süreyim amk, günlük saat işte diyince mal mal suratıma bakmıştı. Bu arada sonra dikkat ettim yanımdaki başka bir kişinin kolunda da rolex varmış. Durup dururken adama sallamış oldum. Neyse akıllanır belki. Düşse hem motor gidecek hem gmt master. Bu harleyciler bi garip.

Neye sahip olduğumuzdan çok hangi modelleri beğendiğimizi söylesek daha güzel bir şeye dönüşebilir bu konu aslında.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
?
Pahalı değiller ki.
Dediğin saatler 10 bin tl den başlıyor abi bana göre ve normal asgari ücretli birine göre pahalı senin meslek ne
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Saat için telefonu kullanıyorum. Ama Swatch severim ben. Bir tane Swatch saatim de var hatta. Ama günde birkaç kez kollarımı yıkadığım için çıkart-tak zor geliyor. Kemer hariç aksesuar kullanmıyorum ben.
Reis su geçirmezdir belki saat

Geçen gün karşıyakada bir hog nightride'a denk geldim geçerken. Eski arkadaşları görürüm diye yanlarına uğradım. Oturdum muhabbet ediyoruz. Günlük kullandığım moonSwatch'ı (ucuz olanı moonwatch değil) gören son harleyimi sattığım sığır "bunlar çok dandik diyolar" diyerek kolumu çekti. Sonra "aaa dandikmiş" diyip kolumu bana geri fırlattı. Salak mıyım abicim ben motoru rolex'le falan mı süreyim amk, günlük saat işte diyince mal mal suratıma bakmıştı. Bu arada sonra dikkat ettim yanımdaki başka bir kişinin kolunda da rolex varmış. Durup dururken adama sallamış oldum. Neyse akıllanır belki. Düşse hem motor gidecek hem gmt master. Bu harleyciler bi garip.

Neye sahip olduğumuzdan çok hangi modelleri beğendiğimizi söylesek daha güzel bir şeye dönüşebilir bu konu aslında.
Baktım çok güzel saat cidden

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Tam benlik konu. 😄

Diğer tüm özellikler aynıysa, arabalarda triger kayışı yerine triger zincirli modelleri tercih ederim / edegelmişimdir.

Yani rutin değişecek bir parça ne kadar geç / uzun km sonra değişirse o ürün bana daha çok hitap etmiştir ya da ve hatta o kadar iyidir ifadesi tam beni anlatmıştır hep.

Telefon ve saatlerde pil ömrü konusunun benim önceliklerimden birisi olduğunu farkettim cep telefonları ilk çıktığında.

Onlarca modelden sonra cep telefonunda Philips 9@9 serileri pazara girince bir hevesle aldım ve her ne kadar pil ömrü dışındaki menüsü ve diğer özellikleri çok öne çıkmasa da bir süre kullanıp anneme verdim.

Normal kullanımda 2, daha seyrek kullanımda 3 hafta gidiyordu şarjı.

Sonra Nokia E serileri ile menü, kişiselleştirme, bağlantı seçenekleri, pil ömrü ve pratiklik konularında nirvanaya çıktım ve çok uzun süre E52 kullandım.

Hatta emekli olunca youtube hariç tüm sosyal medyadan uzaklaşıp tekrardan E52 telefonuma dönme niyet ve planım bile var bakalım. 😄

Ve bu girişten sonra gelelim saat konusuna.

Kurma kolu saatin tam ortasından (ve de) s.k gibi çıkan modeller elime / bileğime battığı için onları asla tercih etmiyorum.:ROFLMAO:

Tabii bu kanıya bundan 20 yıl kadar önce 3 yıl kadar falan Seiko Arctura Kinetic SNP009 P1 modeli saat kullandıktan sonra vardım.

Saatimi buldum valla. :)

Şimdi yaşımız ortaya çıkacak ama lise yıllarında modelini hatırlamadığım Vialux 21 jewels bir saatim vardı onun da kurma kolu bileğime batıp orayı çürütürdü ama o zamanlar bunun bir tercih meselesi olabileceğini düşünmezdim açıkçası.

Seikonun bahsettiğim modeli müthiş kaliteli bir saatti ve de kol hareketiyle otomatik kurmalı olduğu için pil değişimi gerekmiyordu.

Hatta kullanmayı bıraksanız 4 yıla kadar enerjisini saklayabiliyor ve tekrardan kendini doğru saate göre ayarlıyordu.

2100 tarihine kadar da otomatik ayarlı takvim (perpetual calendar) özelliği vardı.

Ama saatin ağırlığından resmen sol kolum daha aşağıda gezer oldum ve de o kurma kolu bileğimin/elimin üstünü deldi.😁

Ahanda o yaman kurma kolu bu:

Sonra çocukluğumun saati Seiko 5 serisini tekrardan keşfettim.

O da harekete duyarlı kurma mekanizmasıyla yine pil değişimi istemiyordu ve bu sefer kurma kolu da "çeyrek geçer" değil " yirmi geçe" pozisyonunda ve kullanılmadığında neredeyse saate gömülü olduğu için bileğime/elimin üstüne de batmıyordu.

Ama onda da saati birkaç gün takmazsan duruyordu ve sonra tekrar takmak isteyince ayarlamak uzun sürüyordu.

O saatimi de buldum:

Ayrıca o da metal kordonlu olduğu için (ya da daha doğrusu daha bir ucuz ve hafif olan metal kordonunun bakla aralıkları daha geniş olduğu için olsa gerek daha kaliteli kordona sahip diğer saatlerime göre kolumdan daha sık koparıp keyfimi kaçırıyordu.

Kurma kolu yine “yirmi geçe” konumunda olan bir Casio Edifice serisi saat daha aldım akrep/yelkovan/saniye kollarındaki turuncumsu dokunuşlara kanarak ama yine metal, ağır ve bu kez bir de sadece 3 yıl falan giden pil ömründen dolayı bir de uzun süredir uzak kaldığım “saat pili değişimi sendromu” ile yüz yüze kaldım.

Temizinden 3 yıldır pil değişimi bekleyen saatimi buldum:🥲

O dönemlerde vitrinlerde olan ve çok ama çok beğendiğim Seiko modelleri SLQ017, SNL015, SNJ005, SPC003P, SNA451 ve serde olan Honda'cılıktan olsa gerek kırmızı dokunuşlu SNA749 almanın kıyısından döndüm birkaç kez zira artık takıntılı olduğum aşırı ağırlık ve kurma kolunun batması durumları bu modellerde de mevcuttu.

Hala içimde uktedir SNA749.

Efkarlandım bak yine.

Hatunun da birkaç saatinin pil değişim zamanı gelmişti de onlarla birlikte gitmekten hiç hazzetmediğim bir AVM’ye (o avm’ye değil de genel olarak AVM’ye gitmekten hazzetmiyorum) gidip o pil değişim işlemlerini hallettiriverdim bundan 15 yıl kadar önce bir gün.

Ve o günlerde motosiklet denen nesne girmişti hayatıma ve hatta ilk motorumu da almıştım.

Rahmetli Barkın’ın 15 yıl kadar önce bir motosiklet fuarında ve daha sonra da bir Ankara ziyaretinde “motora binerken kol saati takmanın bir kaza anında bileğe hasar verebileceğini” söylemesi üzerine zaten iyice azaltmış olduğum metal saat takmayı neredeyse bıçak gibi kestim ve de Casionun 10 yıl pil ömrüne sahip W-800h-1AV modeliyle neredeyse 30 yıl sonra tekrardan plastik/silikon kordon ve gövdeli saatlere döndüm.

“Bir kaza olursa plastik/silikon kordon ve gövdeli bir saat bileğime daha az hasar verir” diye düşündüm herhalde. 😊

Ve sonra o gün bu gündür önemli günler ve birkaç istisna haricinde metal bir saat takmadım.

Yazları zaten neredeyse hiç saat takmıyorum.

Geçen yıl soğuk bir günde kışlık montumu çıkartırken siyah renkli W-800h-1AV saatimin kordonuna farkında olmadan biraz hasar vermişim ve de orijinal kordon fiyatı saatin fiyatının neredeyse yarısı olduğu için birkaç ay sonra aynısının bir de W-800h-2AV kodlu mavisini aldım.

Böylece 10 yıl pil ömrü olan saatime 6. yılında kordon yenilememek adına ihanet edip yanına bir saat daha almış oldum. 😊

Bu arada son 30 yılda birkaç tane Timex, birkaç tane Lorus, birkaç tane Skagen, birkaç tane Citizen ve birkaç tanesi güneş enerjili ve yine birkaç tanesi de 10 yıl pil ömürlü Casio saat daha edindim ve onlar da diğer saatlerin yanında duruyor ama ekranında görebildiğim bilgi içeriği, gövde ebatları, kordon kalitesi ve genel olarak bileğime yakıştırıyor olmamla evden çıkmadan önce ağırlıklı olarak tercih ettiğim model W-800H.

En son da Casio 5610-U 1ER bir saat aldım. Atomik saat ayarlı, güneş enerjili ve de silikon gövde / kordonlu. Henüz daha kullanmaya başlamadım. Bakalım W-800’ü tahtından edebilecek mi?

Yaşasın bileğe batmayan, koldaki tüyleri yolmayan, ağırlığıyla sol elimin belini bükmeyen ve 2 yılda bir pil değişimi için beni AVM’lere muhtaç etmeyen Casio.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bir ara çok takıntılı olduğum mesele idi. Çok pahalı, çok ucuz saatler taktım. Artık nadiren keyif için kullanıyorum saatleri.

Şu aralar en çok taktığım, Garmin Fenix 6 Pro Solar. O kadar çok ve detaylı özelliği var ki, kullanım kılavuzu olmadan kullanamıyorum :) Spor ve outdoor aktiviteler için mevcut en iyi seçenek (8 serileri çıktı artık) diyebilirim.

Motosikleti
Forza 250
Bir ara çok takıntılı olduğum mesele idi. Çok pahalı, çok ucuz saatler taktım. Artık nadiren keyif için kullanıyorum saatleri.

Şu aralar en çok taktığım, Garmin Fenix 6 Pro Solar. O kadar çok ve detaylı özelliği var ki, kullanım kılavuzu olmadan kullanamıyorum :) Spor ve outdoor aktiviteler için mevcut en iyi seçenek (8 serileri çıktı artık) diyebilirim.

Çok güzel saatler garminlerde, bi ara fenix 6 silver modelini kullanıyordum.Yüzmeyle ve dalışla aktif uğraştığım zamanlar çok iyi bir saat ama sanırsam artık çok pahalı en son baktığımda silver 6lar 850-900 usd civarındaydı.Ama apple watch ultra serisini çıkartında popüleritesi düşmüş gibi geliyor bana.

Bizim dalış sektöründe çoğu kişi üst modelini kullanıyordu garminlerin dalış bilgisayarı olarakta ayarlanabildiği için,sonradan ultra çıkınca herkes ultraya döndü.Nispeten daha şık ve hafif olması dolayısıyla.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Çok güzel saatler garminlerde, bi ara fenix 6 silver modelini kullanıyordum.Yüzmeyle ve dalışla aktif uğraştığım zamanlar çok iyi bir saat ama sanırsam artık çok pahalı en son baktığımda silver 6lar 850-900 usd civarındaydı.Ama apple watch ultra serisini çıkartında popüleritesi düşmüş gibi geliyor bana.

Bizim dalış sektöründe çoğu kişi üst modelini kullanıyordu garminlerin dalış bilgisayarı olarakta ayarlanabildiği için,sonradan ultra çıkınca herkes ultraya döndü.Nispeten daha şık ve hafif olması dolayısıyla.
Apple watch, spor ve outdoor konusunda Garmin'in eline su dökemez. Garmin bu konuda dünya lideridir. Ama biraz pahalıdır, evet...

Motosikleti
Forza 250
Apple watch, spor ve outdoor konusunda Garmin'in eline su dökemez. Garmin bu konuda dünya lideridir. Ama biraz pahalıdır, evet...
Kesinlikle haklısınız özellikle dayanım olarak gerçekten çok başka bir boyutta,ağırlığınında sebebi bu aslında.

Silver 6’dan oldukça memnundum ama sonradan sıkılınca anneme hediye kaldı 🤣

Şimdiler de hevesim ya bu saat;
Yada tsuyosa

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bir ara Suunto'ları da beğenirdim ama önceki mesajımda da bahsettiğim gibi motosikletten sonra olay daha hafif, esnek, pratik saatlere döndüğünden satın almayı düşünmekten ötesi gelmedi bende.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar