Motora hangi yağı koydurayım?

Motosikleti
Spacy110
Hornet yok ama sürekli özel servisler bile genellikle 10-40 kullanıyor bende spacy var bir kere 15-40 bile koyduklarını gördüm o ayrı konu ama servis 10-40 koyuyorsa bölgeye göre farklılık gösterir belki

up up up

Aytemiz'den 10/40 castrol motosiklet yagi aldim (1lt) guncel fiyat 350tl

Valla ben bir yerden 200 Tl civarına bulup aldım, halen sıkıntısız kullanıyorum. :)

Olursa artık sızma zeytinyağı veya margarin kullancam. :D
Bugun 3 yere ugradim.
PO = 400tl
Shell = 320tl
Castrol = 350tl
Senin soyledigin fiyata internette bile yok usta...
Doldurma olmasin ? :D

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Arkadaş yağını değiştirdi...
Sorun çözüldü..
Dağılabiliriz arkadaşlar... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Motosikleti
Ns200 15"
Bugun 3 yere ugradim.
PO = 400tl
Shell = 320tl
Castrol = 350tl
Senin soyledigin fiyata internette bile yok usta...
Doldurma olmasin ? :D
Ptt Avm'den buldum aldım ama bir kumar oynadım. Elimdeki kutular ile karşılaştırdım hiç bir fark yoktu sıkıntıda yaşamadım açıkçası.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu gün motoru 1000 bakıma götürdüm.. Honda castrolu litresini 497 liradan kitledi... İstasyonlardaki fiyata bakınca normalmiş geldi... :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Valla ben bir yerden 200 Tl civarına bulup aldım, halen sıkıntısız kullanıyorum. :)

Olursa artık sızma zeytinyağı veya margarin kullancam. :D
Zeytinlikler yandı, yanmayanı da söktüler madenler için, zeytinyağı fiyatları sentetik yağ fiyatlarını geçecek. zentinyağı bulusam anca ekmek banarım.

Konu ile dogrudan alakasi olmamakla beraber uc bes bende birseyler karalayim.

Manuel makinalar bilindigi uzere islak debriyaj(balatalar blok icindeki karterin yag havuzunda abdest aliyor)

Scooterlar cvt sanziman oldugu icin debriyaj kismi harici takiliyor

Buraya kadar bir sorun yok.

Zamaninda manuel ve scooter kullanan biri olarak

Manuel motorlar cok fena yag seciyor ozellikle MA/MA2 falan fisman.

xmax kullandigim donem,torna ustasi biriyle muhabbetim olmustu kendiside xmax sahibiydi,adam bildigin otomobil yagi kullaniyordu motoru 2010 model falandi en son 2 sene oncesine aktif biniyordu benim hatirladigim km 130bin civariydi.adam tam zanaatkardi on varyatorden talas kaldirip(hafifletme) performans yukseltmesi vs. yapmisti.

Kisaca bu gun scooter kullanicisi olsam gider 5 litre 10/40 binek arac yagi alir gecerim.

Motosikleti
Ns200 15"
Konu ile dogrudan alakasi olmamakla beraber uc bes bende birseyler karalayim.

Manuel makinalar bilindigi uzere islak debriyaj(balatalar blok icindeki karterin yag havuzunda abdest aliyor)

Scooterlar cvt sanziman oldugu icin debriyaj kismi harici takiliyor

Buraya kadar bir sorun yok.

Zamaninda manuel ve scooter kullanan biri olarak

Manuel motorlar cok fena yag seciyor ozellikle MA/MA2 falan fisman.

xmax kullandigim donem,torna ustasi biriyle muhabbetim olmustu kendiside xmax sahibiydi,adam bildigin otomobil yagi kullaniyordu motoru 2010 model falandi en son 2 sene oncesine aktif biniyordu benim hatirladigim km 130bin civariydi.adam tam zanaatkardi on varyatorden talas kaldirip(hafifletme) performans yukseltmesi vs. yapmisti.

Kisaca bu gun scooter kullanicisi olsam gider 5 litre 10/40 binek arac yagi alir gecerim.
Benim skutere arabamdan kalan yağı deneme amaçlı koydum ardından hemen boşalttım çünkü çok şakırtılı çalışıyordu güvenemedim. Arabama kullandığım yağ Castrol Magnatec 10W40, skutere koyduğum yağ ise Castrol Power 1 Scooter 10W40. Aynı viskozite değerlerine sahip olsalarda güvenemedim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
Yahu bırakın yağı filan, ne güzel kavga ediyordu adamlar. Faydalı bilgiler ile mundar ettiniz konuyu. Yazıklar olsun.
Bizim millete zaten yeter ki kavga olsun pc nin başında çekirdek çitleyip acaba daha ne kadar ileri gidebilecekler diyordun dimi 🤣

Benim skutere arabamdan kalan yağı deneme amaçlı koydum ardından hemen boşalttım çünkü çok şakırtılı çalışıyordu güvenemedim. Arabama kullandığım yağ Castrol Magnatec 10W40, skutere koyduğum yağ ise Castrol Power 1 Scooter 10W40. Aynı viskozite değerlerine sahip olsalarda güvenemedim.
Motosiklet gibi motorlu benzinli dört zamanlı bot var , jeneratör var yıllardır gemideki 15W/40 dizel yağını kullanıyoruz (gemide başka yağ yok) çalışıyorlar 😄
2000 li yıllarda İngilizin teki Vstrom a bulduğu en ucuz araba yağını alıp koyuyordu , kilometreside 200.000 küsür idi yaşıyorsa 500bin olmuştur , adam filtreyi bile 2-3 yağlama da bir değişiyordu 😏
Magnatec günlük kısa mesafe kullanım için geliştirilmiş ve efsane olmuş bir yağ ,
Kurye motoru için belkide en iyisi idi kim bilir 😊

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... , adam filtreyi bile 2-3 yağlama da bir değişiyordu 😏 ...
Zaten kitapçığa göre her üç yağ deşiminde bir defa değişiyor filtre. Bence biraz abartılı; hani aynı yağ ile devam edilecekse iki seferde bir falan değişebilir - verimlilik ve israf yapmama adına. (Böyle yazıyorum ama şimdiye kadar her yağ bakımında değiştirdim; Ağustos 2025 fiyatı 670₺, çok pahalı değil, bunun tasarrufunu yapmaya çok da gerek yok...)

Motosikleti
Ns200 15"
Motosiklet gibi motorlu benzinli dört zamanlı bot var , jeneratör var yıllardır gemideki 15W/40 dizel yağını kullanıyoruz (gemide başka yağ yok) çalışıyorlar 😄
2000 li yıllarda İngilizin teki Vstrom a bulduğu en ucuz araba yağını alıp koyuyordu , kilometreside 200.000 küsür idi yaşıyorsa 500bin olmuştur , adam filtreyi bile 2-3 yağlama da bir değişiyordu 😏
Magnatec günlük kısa mesafe kullanım için geliştirilmiş ve efsane olmuş bir yağ ,
Kurye motoru için belkide en iyisi idi kim bilir 😊
Valla abi sesi iyi gelmedi hiç direkt eskisine döndüm. Arabam için onu kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım, çalışma sıcaklığında rölantide 1.6-1.7 bar basınç alıyorum.

Ama abi ben yurt dışındaki yağların bizimkilerinden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum.

Eğer makine yerli yada arap üretimi ise haklısın onlar abdest alıyor. Eğer Avrupa üretimi motosiklet kullanıyorsanız o tip debriyajlar vaftiz ediliyor.
japon üretimi motosikletlerde durum biraz daha farklı. Onlar FURO ( OFURO ) yapıyor .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar