Zincir Temizliği Hk. Yardıma İhtiyacım Var

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
bypass mı ?

selami senin yaş kaç yav ?

ahhh biontechh ahhh herkes kalbine iyi baksın. aşılar mahvetti milleti.

@killingroad aşı olduyssn sen de dikkat et.dsfdgfh
tevellüt 1970, yok benim aşıyla ilgili değil ondan önce oldum ben bypass'ı 2 çin, 1 biontech yaptılar by-pass tan sonra.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
motorlarım tozlu ama bakımları düzgün. zincir ve dişliyi de 20bin km olunca değiştiririm. 6bin km'de bir pırıl pırıl hale gelecek kadar temizleniyor, yağsız bırakmıyorum, daha ne olsun. Beğenmeyen almasın, satmıyom zaten bu piyasada satmakla uğraşamam, Tomygun gibi 150bin km olana kadar kullanacağım. En ufak tıkırtı, farklı ses duyduğumda servise giden biriyim, zincir konusunda da biraz pasaklı olayım, zaten bizim bu adventure motorlar tozlu hali daha çok yakışıyor. :)
Yav latifeden de alınmıyorsun heralde artık :) Senin motorlarının hikayesini artık ezbere biliyor Türkiye yav. Şaka yav şaka şaka...

Bak senin kel fıtıkçı da atlamış hemen :) Hem nefret ediyor benden, hem de okumaktan bıkmıyor :) Döt engelli amcası her gün 25 ton ağırlık kaldırıyor haberi yok. ahahaha...döt engelsizleri merak ediyorum...

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
şöyle bir set buldum alayım diyorum ne dersiniz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Konuyu hortlatıyorum ama GP kompozitin bu zincir yağını almayı düşünüyorum kullanan birisi var mı ve sizce mantıklı mı?

varsa farklı bir marka tavsiyeniz öğrenmek isterim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Konuyu hortlatıyorum ama GP kompozitin bu zincir yağını almayı düşünüyorum kullanan birisi var mı ve sizce mantıklı mı?

varsa farklı bir marka tavsiyeniz öğrenmek isterim.
Herhangi bir markanın SAE 90 dişli yağını alın 2 - 2,5cm'lik bir boya fırçası ile zincire tatbik edip fazlasını bir bezle sıyırın. Ne sprey pahası ne temizleme derdi falan hiç biri kalmaz. Her seferinde harcayacağınız en fazla 5-10ml bir şey. 1L yağ ile senelerce yağlama yaparsınız. (Sadece kuru havada kullanıyorsanız 30-40.000km rahat yeter.)

Zincirde o-ring yoksa hiç boşuna temizleme spreylerine para vermeyin. Yapacağınız şu:
-Petrole gidip jeneratöre koyacağım deyip 1 litre -mazot alıyorsunuz.
-Bunu 1,5 litre kola şişesine koyup şişenin ağzını kesiyorsunuz.
-zincire bakan taraftaki arka amortisörün alt civatasını söküyorsunuz.
- Zincir gergisini bollaştırıp zinciri söküyorsunuz.
- Zinciri mazotun içine atıp 10 dk bekliyorsunuz
-Zinciri mazottan çıkarıp suyla duruluyorsunuz.
-Zinciri motora takıp suyun kuruması için 10 dk bekliyorsunuz.
-İstediğiniz yağ ile zinciri güzelce yağlıyorsunuz.

Yemek tarifi gibi madde madde yazdım. Yazdıklarımı uygulayın 1 saatte zincir ilk günkü gibi olacak. Maliyetiniz ise 50 Tl :)
Bu şekilde her 5.000 km de bir bakım yaparak 40.000 km kullandım zinciri. Sattığım adamın ustası zincir iyi durumda dedi. Motor da çin malıydı.

Zincirde o-ring yoksa hiç boşuna temizleme spreylerine para vermeyin. Yapacağınız şu:

Yemek tarifi gibi madde madde yazdım. Yazdıklarımı uygulayın 1 saatte zincir ilk günkü gibi olacak. Maliyetiniz ise 50 Tl :)
Bu şekilde her 5.000 km de bir bakım yaparak 40.000 km kullandım zinciri. Sattığım adamın ustası zincir iyi durumda dedi. Motor da çin malıydı.
mazotla değil gaz yağı ile yapılması daha iyi sonuç verir.

Motosikleti
mazotla değil gaz yağı ile yapılması daha iyi sonuç verir.
Zincir temizlediğim zamanlarda WD40 ile yapıyordum, pas sökme özelliği ile öne çıkıyor. (Tabi ki gazyağından daha pahalıya gelir ama çok kullanılmıyor yani...)

Motosikleti
wd40 plastik olan o-ring/x-ring lere zarar veriyor.
Hurafe. Youtube'da araştırabilirsiniz...

Bu arada o/x/z-ring malzemesi Nitril Bütadien'dir plastik değildir. WD40 bu malzemeye zarar vermez.

Zahmet etmeyin ben aşağıya ekleyeyim;

(Videoda o-ring'leri "3 ay" WD40 içinde tuttuklarını ve herhangi bir yapısal değişim ve zarar tespit etmediklerini söylüyorlar.

Bu, kendi tecrübemle de örtüşüyor; V Strom'umda 12.000km olana kadar her zincir yağladığımda mutlaka önce WD40 ile temizledim, 12.000km'den sonra 90 numara dişli yağına geçtim. Zincir şu anda 14.500km'de daha gerilmedi bile. Tüm baklalar ve o-ring'ler sağlam...)

Son düzenleme:
hocam size göre hurafe olabilir, videodaki arkadaşın zincir bozulmamış olabilir, ancak benim kendi deneyimlerim bu yönde. ben de yağ sökücü olarak kullanmıştım bir dönem ancak x-ringlerin salkım saçak sallandığını gördükten sonra gaz yağı kullanmaya başladım.

Motosikleti
hocam size göre hurafe olabilir, videodaki arkadaşın zincir bozulmamış olabilir, ancak benim kendi deneyimlerim bu yönde. ben de yağ sökücü olarak kullanmıştım bir dönem ancak x-ringlerin salkım saçak sallandığını gördükten sonra gaz yağı kullanmaya başladım.
Sizin başka derdiniz olmuştur. Temizlerken sert fırça kullandıysanız fiziksel olarak zarar verdiniz belki? Zinciri takan usta belki perçinli kilit baklasının montajını düzgün yapamadı aralık kaldı? Zinciriniz çakmaydı? Her şey olabilir, ama WD40 değildir, teşhisiniz %100 yanlış.

Videoyu tamamen seyrettiniz değil mi? WD40'in içeriğini de söylüyor; çok çok büyük yüzdesi gazyağı...

Sadece V Strom'da kullanmadım bu mereti; 90.000km boyunca her motosikletimdeki her zinciri her yağlama öncesi mutlaka WD40 ile temizlemişimdir. O ringlerde hiç sorun olmadı, takılan / kilitlenen tek bakla bile olmadı, zincirlerin hepsi de 20-25.000km gitti. (Artık sprey yağ ve WD40 kullanmıyorum; sadece 90 numara dişli yağı kullanıyorum, büyük ihtimal artık biraz daha uzun gidecek zincirler çünkü o ringler artık yapışkan sprey yağ kadar kir tutmuyor + eskisi kadar çok trafikte / şehir içinde kullanmıyorum, kilometrenin çoğunu şehir dışında uzun yolda yapıyorum...)

Bizim miĺlet çok enteresan yahu; hatasını kabul eden herhalde binde bir falandır? Bir şeye inandı mı olay bitiyor, asla aksini kabul ettiremiyorsunuz...

Sizin başka derdiniz olmuştur. Temizlerken sert fırça kullandıysanız fiziksel olarak zarar verdiniz belki? Zinciri takan usta belki perçinli kilit baklasının montajını düzgün yapamadı aralık kaldı? Zinciriniz çakmaydı? Her şey olabilir, ama WD40 değildir, teşhisiniz %100 yanlış.

Videoyu tamamen seyrettiniz değil mi? WD40'in içeriğini de söylüyor; çok çok büyük yüzdesi gazyağı...

Sadece V Strom'da kullanmadım bu mereti; 90.000km boyunca her motosikletimdeki her zinciri her yağlama öncesi mutlaka WD40 ile temizlemişimdir. O ringlerde hiç sorun olmadı, takılan / kilitlenen tek bakla bile olmadı, zincirlerin hepsi de 20-25.000km gitti. (Artık sprey yağ ve WD40 kullanmıyorum; sadece 90 numara dişli yağı kullanıyorum, büyük ihtimal artık biraz daha uzun gidecek zincirler çünkü o ringler artık yapışkan sprey yağ kadar kir tutmuyor + eskisi kadar çok trafikte / şehir içinde kullanmıyorum, kilometrenin çoğunu şehir dışında uzun yolda yapıyorum...)

Bizim miĺlet çok enteresan yahu; hatasını kabul eden herhalde binde bir falandır? Bir şeye inandı mı olay bitiyor, asla aksini kabul ettiremiyorsunuz...
işte içeriği gaz yağı olan bir ürün zaten, ben de direkt gaz yağına geçtim zincir daha iyi duruma geldi. Ben çoğu şeyi denerim ve sonunda deneyimlerimi paylaşırım, körü körüne o kötüdür bu iyidir demem hiçbir zaman.

Motosikleti
600RR

suyla durulama kısmına kadar iyi gidiyordu..
suyla durulamak yerine mazottan çıkartınca kuru eski bir parçası ile zincir havalandırılmalı ve silinmeli,mazot zaten uçucudur tekrardan suya bandırmaya gerek yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar