Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
30.Ağustos.2025 köfte etkinliğine gelecek olanlar el kaldırsın.
Bir önceki kasada vardı, çift motorlusundan. Bir kere oynamak için insane modu açtık. Altımıza sıçıyorduk. Oha 8-12 silindir full yapılı amerikan kullandım. Böyle bir kalkış görmedim.
Son zamanlarda trafikte kırmızı ışıklarda en öne geçtiğimde arkamda elektrikli bir araba olmamasına dikkat ediyorum. Ben 250 cc ile bile bir çok arabadan hızlı kalkardım ama bu yeni elektrikliler 650'lik motorlardan hızlı kalkabiliyor.
Sonradan aklıma geldi bir de EV araçlarda inanılmaz bir yazılım bağımlılığı var; çok fazla / karmaşık yazılım var ve bazı modellerdeki o çok övülen OTA güncelleme vb. özellikleri de benim için büyük (-) puan; üretici herhangi bir zamanda güncelleme / özellik değiştirme / bilgi alma yapabilir. Bazı abonelik bedelleri ödenmediği için yolda kalan EV araç tarzı haberler görmüştüm. Abonelik nedir ya? Arabayı satın mı aldık yoksa kiraladık mı? Saçma sapan işler...
%100 elektrikli fikrine hiçbir zaman sıcak bakmadım bakmam da teknoloji iyi hoş şey ama seni aşırı kısıtlıyor, cidden abonelik sistemi nedir yahu.
Hibridler de şehir içinde çok az yakarak geziyorlar eğerki araç alıcak olsaydım %100 elektrikliden ziyade hibrid bakardım.
Toyotalar bu konuda ciddi manada iyiler kısa süreli kullanma şansım oldu eğer ki araç şehir içinde yakmasın, uzun yolda da ben 100-110'u pek geçmiyorum deniliyorsa çok ideal araçlar, ancak yolda gaza yüklendiğim an çift kavramalılar gibi seri şekilde (Örneğin Volkswagen'in Dsg'si) ivmelensin deniliyorsa, cvtli modeller o kişiyi tatmin etmiyor hantal kalıyorlar.
Son zamanlarda trafikte kırmızı ışıklarda en öne geçtiğimde arkamda elektrikli bir araba olmamasına dikkat ediyorum. Ben 250 cc ile bile bir çok arabadan hızlı kalkardım ama bu yeni elektrikliler 650'lik motorlardan hızlı kalkabiliyor.
Sonradan aklıma geldi bir de EV araçlarda inanılmaz bir yazılım bağımlılığı var; çok fazla / karmaşık yazılım var ve bazı modellerdeki o çok övülen OTA güncelleme vb. özellikleri de benim için büyük (-) puan; üretici herhangi bir zamanda güncelleme / özellik değiştirme / bilgi alma yapabilir. Bazı abonelik bedelleri ödenmediği için yolda kalan EV araç tarzı haberler görmüştüm. Abonelik nedir ya? Arabayı satın mı aldık yoksa kiraladık mı? Saçma sapan işler...
Valla hyundai yazilim guncellemesini servis bakimi dahilinde ucretsiz hallediyor. Ayrica bakim ucretleri clionun 3te biri kadardi. Bir nokta daha: icten yanmali araclarda da yazilim konusu sorun, hatta vw bu sene tam gucle kullanma icin abonelik parasi istedi
%100 elektrikli fikrine hiçbir zaman sıcak bakmadım bakmam da teknoloji iyi hoş şey ama seni aşırı kısıtlıyor, cidden abonelik sistemi nedir yahu.
Hibridler de şehir içinde çok az yakarak geziyorlar eğerki araç alıcak olsaydım %100 elektrikliden ziyade hibrid bakardım.
Toyotalar bu konuda ciddi manada iyiler kısa süreli kullanma şansım oldu eğer ki araç şehir içinde yakmasın, uzun yolda da ben 100-110'u pek geçmiyorum deniliyorsa çok ideal araçlar, ancak yolda gaza yüklendiğim an çift kavramalılar gibi seri şekilde (Örneğin Volkswagen'in Dsg'si) ivmelensin deniliyorsa, cvtli modeller o kişiyi tatmin etmiyor hantal kalıyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Birde ses olmadığından kalkıp kalkmadığı da anlaşılmıyor daha önce o yüzden bi araba vuruyordu.
Tesla aldı patron, beraber bindik onu notere bıraktım. 2.5 km ötede bir yere gittim. Aracı park ettim ben uzaktan açarım dedi sıkıntı yok. Sokak çıkmaz sokakmış, birisi çıkmak istedi. Aradım arabayı açtı ama çalıştıramadı. Adam acele ediyor, patron taksi bulamıyor. Neyse sporcu adam, 2.5km koştu geldi. Teslanın şartlarını kabul etmeden aracın şöförü bile olamıyorsun. Kahrolası federaller.
Teslanin sahibinde problem bence cocuklarina oyle garip isim koymalar, turumpu canhirhas destekleyip sonra bozusma, vs vs, hic guven uyandiran bir kararkter degil. Bi sabah uyanip "tum teslalari kapattim aq" demeyeceginin garantisi yok
Valla hyundai yazilim guncellemesini servis bakimi dahilinde ucretsiz hallediyor. Ayrica bakim ucretleri clionun 3te biri kadardi. Bir nokta daha: icten yanmali araclarda da yazilim konusu sorun, hatta vw bu sene tam gucle kullanma icin abonelik parasi istedi
...
Genel olarak öyle değiller ama. EV'de iş çok başka bir boyutta. Bir de bakım ücretlerinin 10'da biri olması lazım aslında...
Ekleme: Mevzuu araştırdım da VW'in ilgili arabası EV yalnız, ICE değil?
Ekleme 2: Valla kendi bakım ve yakıt harcamalarıma baktığımda aylık 2.400₺ / yıllık 29.000₺ gibi bir işletme gideri görünüyor. Güncel kurlarla yıllık 700$. EV aracın değer kaybı yanında para değil açıkçası.
Black mirror son sezondaki gibi ayni. Vosvos babam olsa guvenmem, o derece mesafeliyim o firmaya. Cocuklugumda en sevdigim arabalardi, kampuste aile dostumuzun alman uretimi son jenerasyon tosbagasi vardi, 3 5 sene once satmis, cok uzulmustum. Ilk sahibindem orjinal alman vosvos, haberim olsaydi almak icin ugrasirdim, oyle bir aracti. Yine golf 1leri hatirlarim, cok begenirdik, dibimiz duserdi. Emisyon skandalindan ve trdeki satis politikalarindan dolayi mesafeliyim. Adamlarin cok şeyinde ya neyse
Neyse, elektrikli arabalar evet, yazilim konusunda cok farklilar, hatta fiziksel olarak ayni iki elektrikliyi alip surus karakteri bambaska iki arac bile yapabilirler ama bir toyota corollada ya da renault capturde bile yazilim ile cok sey yapabilirler.
Korkmayin yaw elektrikli arabadan, ben ki motoru olan her tasiti, vasitayi vbyi severim, elektrikli arac cok konforluymus. Bi de elektrikli seven icten yanmali sevemez ya da tam tersi olmak zorunda degil
Istersen bu tarafa gececeginde onceden haber ver, biraz gezdireyim seni
Genel olarak öyle değiller ama. EV'de iş çok başka bir boyutta. Bir de bakım ücretlerinin 10'da biri olması lazım aslında...
Ekleme 2: Valla kendi bakım ve yakıt harcamalarıma baktığımda aylık 2.400₺ / yıllık 29.000₺ gibi bir işletme gideri görünüyor. Güncel kurlarla yıllık 700$. EV aracın değer kaybı yanında para değil açıkçası.
...
Korkmayin yaw elektrikli arabadan, ben ki motoru olan her tasiti, vasitayi vbyi severim, elektrikli arac cok konforluymus. Bi de elektrikli seven icten yanmali sevemez ya da tam tersi olmak zorunda degil
Istersen bu tarafa gececeginde onceden haber ver, biraz gezdireyim seni
Ben ikinci / şehir içi arabası olarak süper pratik ve anlamlı buluyorum. Ama hanıma satamadım fikri. Nasılsa ICE aracın yakıt ve bakım paralarını ödeyen birisi(!) var, o yüzden onun için işletme giderinin hiçbir önemi yok.
Ben ikinci / şehir içi arabası olarak süper pratik ve anlamlı buluyorum. Ama hanıma satamadım fikri. Nasılsa ICE aracın yakıt ve bakım paralarını ödeyen birisi(!) var, o yüzden onun için işletme giderinin hiçbir önemi yok.
Test surusune cikart, fiat 500, hyundai ioniq5, ioniq6. Bunlardan birini sursun.
Bir arkadasin nişanina gidecegiz, herkes "ben icecegim" dedigi icin soforluk bana kaldi. Oncesinde bulustuk, iki tek atiyoruz, hepsi elekgrikli mi alinir, cok kotuler, zor araclar, sarji yetmiyor, vs vs derken, yola bi ciktik "aaaa cok rahatmis, oha lan 170le mi gidiyoruz" demeye basladilar
Espresso benim 2007 Touareg duruyor , daha doğrusu amcama satmıştım o da Togg aldı araba 1 senedir garajında yatıyor pek kullanmadı zaten çiçek gibiydi araç , sorunsuzdur diye aracı olabilirim ama
3.0 dizel şehir içi 10-12 lt yakıyor
Oha, über alaman mühendisliği bu olsa gerek. Ne kadar gereksiz bir karmaşa.
Altı üstü 3 litrelik dizel motor mu bu?
Toyota Hilux gibi ölmeyen araçların motorlarına baksınlar, adamlar zeytinyağı koysa da yürüyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada bizim bugün suzuki bayiine gitme işi yattı. Pazartesi okul açılıyor, evde bilgisayarda yazma çizme işleri varmış, ben de çocuklardan birini aldım iğneada'ya gittik, sahilde biraz bakındık, oradan Edirne'ye gittik ciğer yedik öyle döndük eve, evden 12'de çıktık, akşam 9'a doğru hava kararmışken geldik. 380km yol yapıvermişiz anlamadan yine.
Abi aslında bu motor basit bir motor değil aynı zamanda bu motor Porsche Cayenne'nin kalbi altı üstü 3 litrelik olan motor şiir gibidir Hilux falan ayıp olur bu motora.
Bu arada Volkswagen dizelleri sağlamdır, 1.9 ve 1.4 tdi öldüren adama hiç bir araba dayanmaz.
Touareg bir Volkswagen den beklenmeyecek kadar kaliteli idi , koltuklarındaki deri kokusu duruyordu yav ne bir çatlak ne bir renk atması , arabanın altında bir cm pas yoktu , egzoz boruları bile kromdu , Mercedes de görmedim o kadar krom boru , fotodaki 3,0 dizel oldukça popüler , birde 5 silindir 2,5 litre var pek tutulmuyor..
Touareg bir Volkswagen den beklenmeyecek kadar kaliteli idi , koltuklarındaki deri kokusu duruyordu yav ne bir çatlak ne bir renk atması , arabanın altında bir cm pas yoktu , egzoz boruları bile kromdu , Mercedes de görmedim o kadar krom boru , fotodaki 3,0 dizel oldukça popüler , birde 5 silindir 2,5 litre var pek tutulmuyor..
Abi aslında bu motor basit bir motor değil aynı zamanda bu motor Porsche Cayenne'nin kalbi altı üstü 3 litrelik olan motor şiir gibidir Hilux falan ayıp olur bu motora.
Bu arada Volkswagen dizelleri sağlamdır, 1.9 ve 1.4 tdi öldüren adama hiç bir araba dayanmaz.
ben o fotoyu görünce direkt alaman overengineering diye gördüm.
Demek porche'ler de bu yüzden çok bozuluyor.
toyota hilux ya da LC'lerdeki motorlar gibi ölmeyen motor yapmıyorlar, ille abartacaklar karmaşayı, sonr abunları alaman gibi alaman disiplini ile kullanmak alaman disiplini ile bakımlarını yapmak lazım oluyor.
Ben Clio'nun dizelini de sevdim aslında, nasıl yaptılarsa bu 1.5 dizele, clionun sorun çıkarmayan tek yeri motoru, ama yok kaloriferi bozulur kışın üşürüz falan gibi ufak tefek arızaları ve arabanın içine binince görünen dandik fakir arabası hissi fena. Bagajı güzel, kocaman bagaj yapmışlar, toyota corolla cross'un bagajından bile büyük neredeyse. ama çocuklar büyüdü, dana gibi iki çocuk arka koltukta rahat etsin de istiyoruz biraz. yani arka koltuğunda 185 boyunda biri rahat etmesi lazım. suzuki scross'un arka koltuğu da iyimiş diye aklıma girmişti ama bakıp görmek lazım. o fiyata başka da yok gibi japon alternatif.
ben o fotoyu görünce direkt alaman overengineering diye gördüm.
Demek porche'ler de bu yüzden çok bozuluyor.
toyota hilux ya da LC'lerdeki motorlar gibi ölmeyen motor yapmıyorlar, ille abartacaklar karmaşayı, sonr abunları alaman gibi alaman disiplini ile kullanmak alaman disiplini ile bakımlarını yapmak lazım oluyor.
Ben Clio'nun dizelini de sevdim aslında, nasıl yaptılarsa bu 1.5 dizele, clionun sorun çıkarmayan tek yeri motoru, ama yok kaloriferi bozulur kışın üşürüz falan gibi ufak tefek arızaları ve arabanın içine binince görünen dandik fakir arabası hissi fena. Bagajı güzel, kocaman bagaj yapmışlar, toyota corolla cross'un bagajından bile büyük neredeyse. ama çocuklar büyüdü, dana gibi iki çocuk arka koltukta rahat etsin de istiyoruz biraz. yani arka koltuğunda 185 boyunda biri rahat etmesi lazım. suzuki scross'un arka koltuğu da iyimiş diye aklıma girmişti ama bakıp görmek lazım. o fiyata başka da yok gibi japon alternatif.
Abi Alman arabalarını bozanlar genelde keko ustacıklar, işi bilmeyip kurcalayıp her şeyin ırzına geçiyorlar ondan sonra bu arabalar niye çok arıza açıyor.
Gerçekten ölümsüz bir motor istersen 90'lı yılların Alman Mercedes-Benz modellerini tek geçerim, Japon araçları hissiz ve ruhsuz değiller kalite, konfor ve uzun ömür hepsi bir aradaydı o dönem araçlarında.
Toyota Hilux veya Land Cruiser ne yaparsa yapsın o güzelim 3.0 Tdi'nın zevkini vermesi çok zor, birde bu motorlar öyle akla hayale gelen arızalar açmıyor, bakım konusunda cimrilik yaptıkları için bu durumlar oluşuyor. Aynı zamanda çok kan ağlayan Corollalar var.
Bahsetmeden edemeyeceğim ama iş bilmez ustacıklar N47 gibi az yakan deli gibi kaçan motorun adını lekelediler ya helal olsun.
Bütçenize uyar mı bilmiyorum ama Honda CR-V modelleri işinizi görebilir diye düşünüyorum.
Maalesefki buda bir gerçek ancak Toyotayı hybrid konusunda tek geçerim, toyotanın hybrid sisteminde sıkıntı yaşayan denk gelmedim. (birebir tanık olduklarımı diyorum internete bakmadım)
Bütçem max 2.5 milyon. O da bizim clio'yu kaça satabileceğimize bağlı.
Aslında pek acelem yok, arabayı yenileyince kenarda para kalmayacak, bana kalsa 2-3 sene daha clio yürür.