Motorlar üzerinde oynanan algı operasyonu

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Son zamanlarda trafikte ki motorcu kavgaları olsun, ist valiliğinin aldığı kararlar, topcase çantalarımıza uygulama yaptırım ve bir çok sindirme operasyonu özellikle sosyal medya da bu gibi paylaşımlar çoğaldı, bazı kendini bilmez ezik dallamalar beğeni için bu gibi paylaşımlar yapıyorlar.. örgütlenme ve protesto zaten bu ülkede bitti.

Hayatında 2 tekere binmemiş, metrobüs ile işe gitmeyi yeğleyen adam sosyal medya da motor düşmanlığı yapıyor..

otomobil ile sıkıştırıldığında çirkefleşen kavga edenler, 2 tekere empati yapıp bu korkunun kaç katı daha fazla olacağını düşünmeden motorcular ile inatlaşıyor, sinirlenmelerine anlam veremiyorlar..

evet apaçiler, varoşlar, motora çoluk çocuk ekipmansız binenler, serseriler bunlar kendini ilgilendirir ve bunlara yapılan yakıştırmalarda haklılar ama devletin görevi kurallara uymayanı ayıklamak olmalı, askeriye mantığı gibi yaptırımlar bu kaotik ülke için daha da sıkıcı olmaya başladı.

lütfen şu ülkede git şunu yap ne oluyor gibi yorumlar yapmayalım, motosiklet bir kültürdü ve bu kültürün artması fakirlik ile eşdeğer görülmemeli, tek derdim bu.. motor alamayan adam fakir görünmüyor ama bir şekilde bütçesi kadar motor alan adama fakir yaftası vuruluyor. motora binenlerin büyük bir çoğunluğu otomobili tercih etmediği için binmekte, bunu anlamıyorlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Trident 660
X platformundaki haber kanalları her gün 2-3 post motosiklet videoları atmaya başladı.
Altınada motorcu haksız yazıp duruyorlar.
O motorcular rüyalarınızda sizleri kovalasın 🤬🤪

Kıskanıyorlar baba Motorcuları. Arabalar kuzu kuzu trafikte yığılmış öndeki ilerlesin diye beklerken sen fıtı fıtı yandan dereden taaa en öne akıyorsun. İşin başı kıskançlık

lütfen şu ülkede git şunu yap ne oluyor gibi yorumlar yapmayalım, motosiklet bir kültürdü ve bu kültürün artması fakirlik ile eşdeğer görülmemeli
ben açıkçası maalesef buna katılmıyorum. motorun bu ülkede artması motora heveslilik değil parası olmadığından, fakirlikten maalesef. gerçekten üzülüyorum. yani adamın altında ne ekipman var ne doğru düzgün bir kask, kaskı geçtim kask bile yok çoğunda motora bakıyorsun kendine hayrı yok abs'yi falan geçtim üzerinde neredeyse lastik yok. allah'a emanet gidiyor. bence gram gram hoş bir görüntü değil. ve hindistan'a benziyoruz demelerinde son derece haklılar. motorla trafikte gidiyorum yemin ederim ben bile bu ne lan hindistanda mı sürüyorum dedim. sağda soldan çinli scooterlar, yarı çıplak adamlar, kasksız binenler, saçma sapan bağırtanlar... ben bile rahatsız olduysam araba sürenler zaten tilt olmuştur. daha bugün gördüm adam arabadan dümdüz ana bacı girdi motorcuya ki çok haklıydı 50 cc mi ne saçma sapan bir egzoz takmış ben bile küfür ettim ya.

yani kimse kusura bakmasın türkiyede motorun yaygınlaşması motor kültüründen değil maalesef fakirlikten. bu toplumsal bir gerçek.

al abi bunlar da motorcu hiç hindistan gibi duruyor mu:
BIKE RIDERS(USA Community) | Facebook

Group Bikers Riding American Motorbikes Harley Davidson Motorcycle Rally  Sangiovese — Stock Editorial Photo © ermess #207617592

bir de bize bak:

baştan sona hindistanız pakistanız. fakirlikten dolayı motorlar arttı ve iğrenç duruyor. yemin ederim artık motora binmeye utanır hale geldim. ne motora saygı kaldı ne bir şey kaldı. ben çocukken motor görünce oooo falan diyorduk lan ne güzel duruyor falan diye. şimdi yemin ederim motosiklet aşığı olmama rağmen soğudum neredeyse. ben bile günde en az 20 motorcuya küfür ediyorum. berbat her şeyle.

ben açıkçası maalesef buna katılmıyorum. motorun bu ülkede artması motora heveslilik değil parası olmadığından, fakirlikten maalesef. gerçekten üzülüyorum. yani adamın altında ne ekipman var ne doğru düzgün bir kask, kaskı geçtim kask bile yok çoğunda motora bakıyorsun kendine hayrı yok abs'yi falan geçtim üzerinde neredeyse lastik yok. allah'a emanet gidiyor. bence gram gram hoş bir görüntü değil. ve hindistan'a benziyoruz demelerinde son derece haklılar. motorla trafikte gidiyorum yemin ederim ben bile bu ne lan hindistanda mı sürüyorum dedim. sağda soldan çinli scooterlar, yarı çıplak adamlar, kasksız binenler, saçma sapan bağırtanlar... ben bile rahatsız olduysam araba sürenler zaten tilt olmuştur. daha bugün gördüm adam arabadan dümdüz ana bacı girdi motorcuya ki çok haklıydı 50 cc mi ne saçma sapan bir egzoz takmış ben bile küfür ettim ya.

yani kimse kusura bakmasın türkiyede motorun yaygınlaşması motor kültüründen değil maalesef fakirlikten. bu toplumsal bir gerçek.

Group Bikers Riding American Motorbikes Harley Davidson Motorcycle Rally  Sangiovese — Stock Editorial Photo © ermess #207617592

bir de bize bak:

baştan sona hindistanız pakistanız. fakirlikten dolayı motorlar arttı ve iğrenç duruyor. yemin ederim artık motora binmeye utanır hale geldim. ne motora saygı kaldı ne bir şey kaldı. ben çocukken motor görünce oooo falan diyorduk lan ne güzel duruyor falan diye. şimdi yemin ederim motosiklet aşığı olmama rağmen soğudum neredeyse. ben bile günde en az 20 motorcuya küfür ediyorum. berbat her şeyle.
Ben de aynı fikirdeyim. Bu sitede veya çevremizde motosiklet sahibi olan pek çok kişi var. Forumda açılan başlıklara bakın. Tamamına yakını bütçem şu kadar deyip motosiklet önerisi istiyorlar. Bu siteye başlık açan kaç tane başlıkta 1 milyon veya üzeri motosiklet almak isteyenler ile ilgili başlık var. Zaten o şekilde para sahibi olanlar 2. 3. motosikletlerini alıyorlar.
Mesele para ile ilgili ancak motosiklet tarafında değil. Eğitim tarafında. Paran yoksa eğitim alamazsın. Eğitim alamazsan. Fakir kalırsın. Fakir kalırsan eğitim alamazsın. Bu bir kısır döngü. Sonucu da Hindistan. Almanya ve Finlandiya gibi ülkelerin ile gitmesinin sebebi eğitim seviyelerinin çok yüksek olması ve bu eğitim seviyesine uygun hareket etmeleri. Hindistan gibi ülkelerde ise insanlar reenkarnasyona inanıyorlar. Bir dahaki sefere biz de zengin olacağız insallah diyorlar. Yani zenginlik ve başarını kazanılabilen bir şey değil de yaratıcı tarafından verilen bir şey olduğunu düşünüyorlar. Sonra da ver elini Ganj nehri.
İlginç değil mi?

Motosikleti
D400
Hepimiz aynı trafikte mi sürüyoruz yoksa sizler mi prensessiniz anlamıyorum.

Yolda giderken kurallara uygun süren motorcu göremiyorum bile artık. bir de her hatalı harekete kılıf uydurmaya calısılıyor.

Arkadaşım madem kurallar bu ülkede motor binmeyi riskli hale getiriyor, toplu taşıma kullan.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Trafikte motor süren herkesi motorcu kabul edemeyiz.
Şimdi bir kesim var bizim gibi elinden geldiğince tam ekipman sürüyoruz, eğitim almaya çalışıyoruz, eğitim için fırsat yaratıp fırsat bulursak eğitim alıyoruz, aman düzgün sürelim güvenli sürelim, ara sıra yollarda haytalık yapsak da güvenli şekilde yapıyoruz. Biz motor sürmeye mecbur değiliz, sevdiğimiz için sürüyoruz. Amatör motorcuyuz biz.

Şimdi bir kesim daha var, mecbur olduğu için motor sürüyor. Toplu taşıma berbat, araba alamıyorlar, araba alabilmiş olanları da trafik sıkışık deyip motor alıyorlar, bunlarda ne doğru düzgün ekipman var, ne doğru düzgün eğitim var, ehliyet sınavının yetersiz eğitimi ile trafiğe salınmış durumdalar. Bunlar motorcu sayılmaz, çeşitli nedenlerle mecburen motor sürüyorlar.

Bir de profesyonel motorcular var. Bunlar meslek olarak motor sürerek geçimlerini sağlıyorlar, para kazanıyorlar, yani mecburen motor sürüyorlar, üzerlerindeki ekipmanlar çoğu zaman yalnızca bir kask o da ceza yemeyecek kadar, doğru düzgün eğitim almak gibi bir dertleri de yok çünkü profesyonel olarka bu mesleği yapmak için ehliyet dışında yasal zorunluluk yok ve farkında değiller haliyle.

Bu son iki grup çok çoğaldı, haliyle sorunlar çoğaldı, bu trafikte bizi de etkiliyor.

Şimdi bir kesim var bizim gibi elinden geldiğince tam ekipman sürüyoruz, eğitim almaya çalışıyoruz, eğitim için fırsat yaratıp fırsat bulursak eğitim alıyoruz, aman düzgün sürelim güvenli sürelim, ara sıra yollarda haytalık yapsak da güvenli şekilde yapıyoruz. Biz motor sürmeye mecbur değiliz, sevdiğimiz için sürüyoruz. Amatör motorcuyuz biz.

Şimdi bir kesim daha var, mecbur olduğu için motor sürüyor. Toplu taşıma berbat, araba alamıyorlar, araba alabilmiş olanları da trafik sıkışık deyip motor alıyorlar, bunlarda ne doğru düzgün ekipman var, ne doğru düzgün eğitim var, ehliyet sınavının yetersiz eğitimi ile trafiğe salınmış durumdalar. Bunlar motorcu sayılmaz, çeşitli nedenlerle mecburen motor sürüyorlar.

Bir de profesyonel motorcular var. Bunlar meslek olarak motor sürerek geçimlerini sağlıyorlar, para kazanıyorlar, yani mecburen motor sürüyorlar, üzerlerindeki ekipmanlar çoğu zaman yalnızca bir kask o da ceza yemeyecek kadar, doğru düzgün eğitim almak gibi bir dertleri de yok çünkü profesyonel olarka bu mesleği yapmak için ehliyet dışında yasal zorunluluk yok ve farkında değiller haliyle.

Bu son iki grup çok çoğaldı, haliyle sorunlar çoğaldı, bu trafikte bizi de etkiliyor.
+1(y)

Motosikleti
Motoru satıldı...

1 ile 2. grup arasında sıkışmış durumda diyebilirim kendime bir de benim gibi olanlar var maalesefki.
Motoru başka taşıtım olmadığı için işe git gele kullanıyordum, toplu taşıma zaten başlı başına rezil durumda.
Elimde kışlık ceket ve eldiven var ancak geri kalanına vergiler sebebiyle para yetiştiremiyorum, yazı sadece kask ile geçirmek durumunda kaldım.
(En son motor yükseltmeyi düşünüyordum onu bile maddiyat sebebiyle şuanlık erteledim.)
Eğitim almak isterim ancak ne çevre illerde düzgün eğitim veren var ne de buna yetiştirebileceğim bir maddiyatım var.
Artık tek temennim Yurtdışına yerleşmek, düzgün ekipman, düzgün motorlar ve düzgün bir eğitim ile keyfi olarak gezebilmek.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Biz süperiz de, hep dıjj güşşler oyun oynuyor üzerimizde :) Hep algu operosyonu bunlar azizim...:) Herkes motorcuya düjjmann...

Öyle mi acaba?

Hiçbir koruyucu ekipmanı olmadan, parmak arası terlikle, altındaki susturucusu sökülmüş dandik motosikletle çevresini inleterek motor sürenler; 200+ km/h hızlarda tek tekerle otobanlarda araçların arasında salvo yaparak tik tok videosu çekip, ego mastürbasyonu yapanlar, kaldırımlarda insanların üzerine sürenler, emniyet şeritlerini felç edenler, ehliyetsiz motosiklet sürmeyi marifetten sayanlar, trafikte her hareketi mübah kabul edenler, vs. Hepsi Hindistan'da motosiklet sürüyor değil mi?

Gerçekten motosiklet kültürünü özümseyerek trafiğe çıkan kaç kişiyiz? Bırak ekipmanı, giysisini falan; eğitimi önemseyen kaç motosikletçi var aramızda? Tamam hepsi sonunda paraya bakıyor ama bu kadar hayati bir konuda harcamak varken, hangimiz günlük keyfinden vazgeçecek kadar bütçe yönetimini önemsiyor? Yahu daha geçen hafta Honda GS3 eğitimini tamamladım. Orada belli ki para sorunu olmayan genç bir tip, Zafer Akçay videolarına düşen kazasıyla neredeyse övünüyordu. %100 hatalı olmasına rağmen, hala yaptığı harekete kılıf arıyordu. Peki sonra ne oldu? Eğitimin son günü parkurdan sıkıldım diye çekti gitti. Nasıl olsa büyük olasılıkla baba parasıyla ödenmiş bir kurs, ne sıkacaktı kendini değil mi? Demem o ki, pek paraya da bakmıyor bu işler. Parası olanda da çoğu zaman kafa aynı çalışıyor bu topraklarda....

Hele hele Türkiye ucuz motosiklet pazarına dönüşünce ortalığa yayılan cahil ve varoş sürücü potansiyelini nasıl terbiye edeceğiz trafik kurallarını istisnasız uygulamadan? Trafik kuralları uygulanıyor diye şikayet eden bir toplumu, uygar dünya normları nasıl barıştıracağız?

Kısaca "kıskanıyorlar bizi babacım" metaforundan sıyrılıp, iğneyi biraz da kendimize batırsak mı?

Arkadaşlar yazın 40 derecede dahi full ekipmandan ödün vermeyen. Trafikte sıfır aksiyon ve olayı olan biri olarak yorumlarda baya kendinize yüklenmişsiniz. Bu ülkenin trafiği sadece motor temelli değil baştan aşağı Türk tipi kaotik ve Survivor şeklinde bir trafik kültürüne sahip. Yani olay öyle tek başına motorcular kaynaklı değil. Motorlara gelene kadar gereksiz bir pozitif ayrımcılıktan dolayı hiç konuşulmasada ülkedeki yayalar bile trafiğe uygun hareket etmiyor. Daha yola bile bakmaktan aciz millet ve armut gibi yola atlıyorlar. Kaç kişi konuşuyor bunu ? Olmaz çünkü onlar yaya ve pozitif ayrımcılıkları var. Yani trafikte taşıtla yer almayanların bile tehlike yarattığı bir habitatta bence çok da herşeyi kafaya takmaya gerek yok. Bizim ülkede trafik başka bir türde işliyor ve realist olmaktan başka çare yok

kendim de ailem de motor kullanıyor. ona rağmen trafikteki motor sürücülerinin önemli bir kısmına tahammül edemiyorum. hayatında hiç motora binmemiş insanların motorculara pislik muamelesi yapmasını anlayabiliyorum o yüzden. bizim çıkıp da motorculuk bu değil dememiz bir taksicinin çıkıp da "ya taksicilerin hepsi böyle değil" demesi kadar etkili olur ancak.

Motosikleti
Yamaha XSR700

bir de bize bak:

Sadece Türkiye değil, avrupa da böyle.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Işıklardan bir önceki kavşağa kadar yığılmış trafikte bekleyen arabaların arasından tın tın en öne kadar gidiyoruz, o arabaların hepsi kuduruyor aslında.

dünya geneli olan bir şey bu paranın büyük kısmı küçük bir azınlıkta toplandı pandemiden sonra, bize de bir şey kalmadı. gelişmiş ülkelerde bu kendini daha küçük motosikletlere yönelmek şeklinde gösterdi abde de küçük sınıf motosikletlere şuan talep çok arttı bundan 20 sene öncesinde falan kimse 250 400cc binmiyordu 600 750cc ile başlıyordu motosiklete. bizde de ucuz çin motosikletlerine olan talebi arttırdı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
1 ile 2. grup arasında sıkışmış durumda diyebilirim kendime bir de benim gibi olanlar var maalesefki.
Motoru başka taşıtım olmadığı için işe git gele kullanıyordum, toplu taşıma zaten başlı başına rezil durumda.
Elimde kışlık ceket ve eldiven var ancak geri kalanına vergiler sebebiyle para yetiştiremiyorum, yazı sadece kask ile geçirmek durumunda kaldım.
(En son motor yükseltmeyi düşünüyordum onu bile maddiyat sebebiyle şuanlık erteledim.)
Eğitim almak isterim ancak ne çevre illerde düzgün eğitim veren var ne de buna yetiştirebileceğim bir maddiyatım var.
Artık tek temennim Yurtdışına yerleşmek, düzgün ekipman, düzgün motorlar ve düzgün bir eğitim ile keyfi olarak gezebilmek.
Sen en azından bilinçlisin, farkındasın, bu yüzden 1. grupta anlattığım amatörler içindesin, iyi bir şey, imkan olduğunda herşeyi tamamlayacaksın ve yaşıtların arasında iyi örneklerden birisin.
2. grup konusuna gelirsek de 1. gruptakiler de trafikte sıkışmama vb. nedenlerle tabi ki 2. gupta da olacak ama işte arada fark var. Zaten gerçek hayatta hiç bir şey tam siyah tam beyaz değil, gökkuşağının bir sürü farklı renk skalası var.
Aynı şekilde 3. grup, yani profesyoneller içinde de 1. gruptaki gibi amatörler de var, daha iyi ekipman, daha iyi motor alabilmek için bu işten para kazanmaya çalışıyorlar bu kötü değil, zaten onların sürüşleri de tam profesyonellerden farklı oluyor.

Hep amatör kalalım, içimizdeki amatörlük hiç gitmesin, arada mecbur kalsak da amatörlük iyi bir şeydir. Genellikle amatörlük = acemilik, profesyonellik = işi en mükemmel yapan olarak bilinir ama bu yanlış, bir şeyin amatörü mükemmellik konusunda çok daha iyi olabilir.

Amatör batı dillerindeki "amour" kelimesinden türemiştir, yani içinde aşk anlamı var, bir şeyi sevdiği için en iyi şekilde yapmaya çalışan anlamındadır. Profesyonel de geçimi/mesleği o iş olduğu için o işin standartlarını karşılayacak kadar yapması yeterli olan anlamındadır.

Ben geçimimi bilgisayarlardan sağlıyorum, normal mesai saatinde işimi yapıyorum, bir yandan işimi yaparken bir yandan da "akşam olsa da bilgisayarımla uğraşsam" diyorum, yani mesai dışında keyfine uğraştıklarım amatörlük oluyor ama daha güzl şeyler çıkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar