Motorlar üzerinde oynanan algı operasyonu

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bir arkadaşımızın dediği gibi trafik sorunu sadece araçlarda değil yayalarda da mevcut, otobüse biniyorsun ana baba günü, metrobüse biniyorsun millet önce binmek için 30 kişinin önüne geçmeye çalışıyor, metro desen ayrı bir durum, inenlere bile öncelik tanımıyor insanlar. E bu tarz davranışları gördükten sonra kimse toplu taşıma kullanmak istemiyor, parası yeten araba alıyor trafikte kalırım daha iyi insanları çekmektense diyor, parası yetmeyen motor alıyor devam ediyor.
Bu insanları fakir demeyi doğru bulmuyorum, sadece varlıklı değiller.

Motorcu kavgalarına gelirsek, bu konudaki düşüncem, kamerası olan zırf takipçi ve izlenme kasmak için olay çıkartıyor.
Hepimiz burada motorcuyuz, kaçımız olay çıkartmaya meğilli tartışılır. Bilinçli bir birey olduktan sonra trafikte olay çıakrtmanın ne kadar cahil işi olduğunu anlıyorsunuz zaten.

Ana konudan saptım sanırım biraz,
Benim fikrim, hindistana dönüyormuyuz? evet biraz.
Eğitim şart.

The end...

Bence motorsiklet ehliyetini 25 yaşından önce vermeyeceksin kişi olgunluğa ulaşana kadar.Motorsiklet sürücürülerinin belki %1 , %2 si bilinçli motorsiklet kullanıyor özellikle antalyada.Geriye kalan dandik çin motoru kasksız ekipmansız kullanıyor.Diğer motorlularada saygı duymadan kullanıyorlar. 50 cc motoruna bakmadan benim motorun önüne geçmeye çalışmalar önümü tıkamalar.Trafik ışıklarında asla durmamak.Senin kullandığın motora bitişik şekilde durmak.Bu sırf trafik , motorsiklet , araba mevzusu değil bence.Türkiye her konuda allaha emanet yaşıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bence motorsiklet ehliyetini 25 yaşından önce vermeyeceksin kişi olgunluğa ulaşana kadar.Motorsiklet sürücürülerinin belki %1 , %2 si bilinçli motorsiklet kullanıyor özellikle antalyada.Geriye kalan dandik çin motoru kasksız ekipmansız kullanıyor.Diğer motorlularada saygı duymadan kullanıyorlar. 50 cc motoruna bakmadan benim motorun önüne geçmeye çalışmalar önümü tıkamalar.Trafik ışıklarında asla durmamak.Senin kullandığın motora bitişik şekilde durmak.Bu sırf trafik , motorsiklet , araba mevzusu değil bence.Türkiye her konuda allaha emanet yaşıyor.
bu arada sırf motorsiklet değil hızı 25 km yi geçmeyen elektrikli bisiklet , elektrikli triporterler doldu heryer onlarda ciddi tehlike yaşatıyor.Onları görmeye başladıktan sonra evet hindistana benzemeye başladığımızı düşündüm.

bu arada sırf motorsiklet değil hızı 25 km yi geçmeyen elektrikli bisiklet , elektrikli triporterler doldu heryer onlarda ciddi tehlike yaşatıyor.Onları görmeye başladıktan sonra evet hindistana benzemeye başladığımızı düşündüm.
Hatta insanların üstünde öyle bir algı oluşmuş ki.Ben 50 cc scooter aldığımda ekipman aldım montundan botuna kadar.50 cc ile kullanmaya başladım.Herkes bu motor için bu ekipmanlara gerek var mı . Bu motora bunlar yakışmıyor gibi laflar söylüyordu.50 cc scooter parası kadar ekipmana para harcamıştım.Ne zaman x max 250 ye geçtim o cümleler kayboldu tamam şimdi oldu demeye başladılar :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Motorlara gelene kadar gereksiz bir pozitif ayrımcılıktan dolayı hiç konuşulmasa da ülkedeki yayalar bile trafiğe uygun hareket etmiyor. Daha yola bile bakmaktan aciz millet ve armut gibi yola atlıyorlar. Kaç kişi konuşuyor bunu ? Olmaz çünkü onlar yaya ve pozitif ayrımcılıkları var.
Arabasına bininceye kadar her arabacı, motoruna bininceye kadar her motorcu, doğal olarak birer yayadır. İnince de yaya olurlar. Buyurun konuşalım.

Son zamanlarda trafikte ki motorcu kavgaları olsun, ist valiliğinin aldığı kararlar, topcase çantalarımıza uygulama yaptırım ve bir çok sindirme operasyonu özellikle sosyal medya da bu gibi paylaşımlar çoğaldı, bazı kendini bilmez ezik dallamalar beğeni için bu gibi paylaşımlar yapıyorlar.. örgütlenme ve protesto zaten bu ülkede bitti.

Hayatında 2 tekere binmemiş, metrobüs ile işe gitmeyi yeğleyen adam sosyal medya da motor düşmanlığı yapıyor..

otomobil ile sıkıştırıldığında çirkefleşen kavga edenler, 2 tekere empati yapıp bu korkunun kaç katı daha fazla olacağını düşünmeden motorcular ile inatlaşıyor, sinirlenmelerine anlam veremiyorlar..

evet apaçiler, varoşlar, motora çoluk çocuk ekipmansız binenler, serseriler bunlar kendini ilgilendirir ve bunlara yapılan yakıştırmalarda haklılar ama devletin görevi kurallara uymayanı ayıklamak olmalı, askeriye mantığı gibi yaptırımlar bu kaotik ülke için daha da sıkıcı olmaya başladı.

lütfen şu ülkede git şunu yap ne oluyor gibi yorumlar yapmayalım, motosiklet bir kültürdü ve bu kültürün artması fakirlik ile eşdeğer görülmemeli, tek derdim bu.. motor alamayan adam fakir görünmüyor ama bir şekilde bütçesi kadar motor alan adama fakir yaftası vuruluyor. motora binenlerin büyük bir çoğunluğu otomobili tercih etmediği için binmekte, bunu anlamıyorlar.

Çoğu doğru, sadece motora binenlerin büyük çoğunluğu kendi tercihi olduğu için biniyo konusu yanlış. Motor satışlarının artmasının tek sebebi ekonominin kötüye gitmesidir. 50lik ve 125likler olmadan bi istatistik çıkarılsa satışların gayet düştüğünü net şekilde görebiliriz.

Maalesef gösteriş ülkesiyiz, kendi tercihi olarak motora binen adam çok çok az. Çoğunluk araba alacak parası olmadığı için motora yöneldi, ekonomi biraz düzelse arabayı geçen motor satışları otomatik olarak araba satışlarının yarısından azına düşer.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Son yıllarda pazar orantısız büyüdü; sosyal mesafe ile başlayan süreç, hız ve konfora evrildi. Kuryecilik parlatılıp insanımız rahata alışınca da pazar doyuma ulaştı ve şehir bu yoğunluğu kaldırmayacak noktaya doğru gidiyor. Son yönetmelik de bana göre "kaos" oluşturmanın zeminini hazırladı. Ne olur mesela? Özellikle İstanbul'da evrak/eşya kuryeliği haricindeki tüm market ve yemek iş modellerini, işletmeden azami 1 km uzağa teslim edilecek şekilde düzenleseler, bu hengamede ciddi azalış görülebilir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İtalya'yı hatiç tutmak lazım. Sonuçta onlarda Akdeniz ülkesi.
İtalya bir ülkeler mozaiği aslında; yöresel lehçeleri farklı diller gibidir, İtalyanların kendileri bile (o yöreden değillerse) anlamazlar. Napoli (mesela) bizim Adana'nın belalı / sorunlu yerlerine tekabül eder; merkezi adeta bir İstanbul Tarlabaşı Dolapdere Hacı Hüsrev kıvamındadır. (Aşırı güzel / nezih / lüks yerleri de var ama merkez leş...)

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok
Ahlaki çöküntü trafiğe de yansıdı haliyle. Kimsenin kurallara uyduğu yok artık. Hiç unutmuyorum, polis arabası yahu "polis arabası", bir keresinde sinyal dahi vermeden keskin bir şekilde bir anda önüme atlamıştı. Motorla mıydım, ATV ile mi tam hatırlayamıyorum ama zor durmuştum. Düşün yani polis bunu yaparsa?

Motorculara gelince, maalesef onlarda da çok hatalar var. Örneğin aralara girmek/filtreleme bildiğim kadarıyla yasak. Ama aralara girmeyen tek motorcu olarak kendimi gördüm bu zamana kadar herhalde. Ters yola giren motorcular, kask dahi takmayan motorcular, yahut kaskı "kasket" gibi yarım şekilde takanlar, olmadık şekilde tehlikeli olarak başka araçların önüne atlayanlar, gece vakti ön farı ve arka stop lambası yanmayan, bozulmuş olan motorları kullanmalar, egzozla ortalığı inletip herkesten ana avrat küfür yiyenler... Saymakla bitmez motorcuların vukuatları da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar