- Motosikleti
- Yamaha XSR700
Bizi de hariç tutalım o halde. Biz de sonuçta Akdeniz ülkesiyiz.İtalya'yı hatiç tutmak lazım. Sonuçta onlarda Akdeniz ülkesi.
Bizi de hariç tutalım o halde. Biz de sonuçta Akdeniz ülkesiyiz.İtalya'yı hatiç tutmak lazım. Sonuçta onlarda Akdeniz ülkesi.
Hariç tutuyoruz zaten. İsviçre'ye gittiniz mi? Yada Avusturya'ya. Gittiyseniz İtalya ile aralarında dağlar kadar fark olduğunu anlardınız.Bizi de hariç tutalım o halde. Biz de sonuçta Akdeniz ülkesiyiz.
bu arada sırf motorsiklet değil hızı 25 km yi geçmeyen elektrikli bisiklet , elektrikli triporterler doldu heryer onlarda ciddi tehlike yaşatıyor.Onları görmeye başladıktan sonra evet hindistana benzemeye başladığımızı düşündüm.Bence motorsiklet ehliyetini 25 yaşından önce vermeyeceksin kişi olgunluğa ulaşana kadar.Motorsiklet sürücürülerinin belki %1 , %2 si bilinçli motorsiklet kullanıyor özellikle antalyada.Geriye kalan dandik çin motoru kasksız ekipmansız kullanıyor.Diğer motorlularada saygı duymadan kullanıyorlar. 50 cc motoruna bakmadan benim motorun önüne geçmeye çalışmalar önümü tıkamalar.Trafik ışıklarında asla durmamak.Senin kullandığın motora bitişik şekilde durmak.Bu sırf trafik , motorsiklet , araba mevzusu değil bence.Türkiye her konuda allaha emanet yaşıyor.
Hatta insanların üstünde öyle bir algı oluşmuş ki.Ben 50 cc scooter aldığımda ekipman aldım montundan botuna kadar.50 cc ile kullanmaya başladım.Herkes bu motor için bu ekipmanlara gerek var mı . Bu motora bunlar yakışmıyor gibi laflar söylüyordu.50 cc scooter parası kadar ekipmana para harcamıştım.Ne zaman x max 250 ye geçtim o cümleler kayboldu tamam şimdi oldu demeye başladılarBence motorsiklet ehliyetini 25 yaşından önce vermeyeceksin kişi olgunluğa ulaşana kadar.Motorsiklet sürücürülerinin belki %1 , %2 si bilinçli motorsiklet kullanıyor özellikle antalyada.Geriye kalan dandik çin motoru kasksız ekipmansız kullanıyor.Diğer motorlularada saygı duymadan kullanıyorlar. 50 cc motoruna bakmadan benim motorun önüne geçmeye çalışmalar önümü tıkamalar.Trafik ışıklarında asla durmamak.Senin kullandığın motora bitişik şekilde durmak.Bu sırf trafik , motorsiklet , araba mevzusu değil bence.Türkiye her konuda allaha emanet yaşıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
bu arada sırf motorsiklet değil hızı 25 km yi geçmeyen elektrikli bisiklet , elektrikli triporterler doldu heryer onlarda ciddi tehlike yaşatıyor.Onları görmeye başladıktan sonra evet hindistana benzemeye başladığımızı düşündüm.
Arabasına bininceye kadar her arabacı, motoruna bininceye kadar her motorcu, doğal olarak birer yayadır. İnince de yaya olurlar. Buyurun konuşalım.Motorlara gelene kadar gereksiz bir pozitif ayrımcılıktan dolayı hiç konuşulmasa da ülkedeki yayalar bile trafiğe uygun hareket etmiyor. Daha yola bile bakmaktan aciz millet ve armut gibi yola atlıyorlar. Kaç kişi konuşuyor bunu ? Olmaz çünkü onlar yaya ve pozitif ayrımcılıkları var.
Çoğu doğru, sadece motora binenlerin büyük çoğunluğu kendi tercihi olduğu için biniyo konusu yanlış. Motor satışlarının artmasının tek sebebi ekonominin kötüye gitmesidir. 50lik ve 125likler olmadan bi istatistik çıkarılsa satışların gayet düştüğünü net şekilde görebiliriz.Son zamanlarda trafikte ki motorcu kavgaları olsun, ist valiliğinin aldığı kararlar, topcase çantalarımıza uygulama yaptırım ve bir çok sindirme operasyonu özellikle sosyal medya da bu gibi paylaşımlar çoğaldı, bazı kendini bilmez ezik dallamalar beğeni için bu gibi paylaşımlar yapıyorlar.. örgütlenme ve protesto zaten bu ülkede bitti.
Hayatında 2 tekere binmemiş, metrobüs ile işe gitmeyi yeğleyen adam sosyal medya da motor düşmanlığı yapıyor..
otomobil ile sıkıştırıldığında çirkefleşen kavga edenler, 2 tekere empati yapıp bu korkunun kaç katı daha fazla olacağını düşünmeden motorcular ile inatlaşıyor, sinirlenmelerine anlam veremiyorlar..
evet apaçiler, varoşlar, motora çoluk çocuk ekipmansız binenler, serseriler bunlar kendini ilgilendirir ve bunlara yapılan yakıştırmalarda haklılar ama devletin görevi kurallara uymayanı ayıklamak olmalı, askeriye mantığı gibi yaptırımlar bu kaotik ülke için daha da sıkıcı olmaya başladı.
lütfen şu ülkede git şunu yap ne oluyor gibi yorumlar yapmayalım, motosiklet bir kültürdü ve bu kültürün artması fakirlik ile eşdeğer görülmemeli, tek derdim bu.. motor alamayan adam fakir görünmüyor ama bir şekilde bütçesi kadar motor alan adama fakir yaftası vuruluyor. motora binenlerin büyük bir çoğunluğu otomobili tercih etmediği için binmekte, bunu anlamıyorlar.
![]()
İtalya bir ülkeler mozaiği aslında; yöresel lehçeleri farklı diller gibidir, İtalyanların kendileri bile (o yöreden değillerse) anlamazlar. Napoli (mesela) bizim Adana'nın belalı / sorunlu yerlerine tekabül eder; merkezi adeta bir İstanbul Tarlabaşı Dolapdere Hacı Hüsrev kıvamındadır. (Aşırı güzel / nezih / lüks yerleri de var ama merkez leş...)İtalya'yı hatiç tutmak lazım. Sonuçta onlarda Akdeniz ülkesi.