Şehir içinde 1 ayda yaptığınız total km

Motosikleti
Motoru satıldı...
İlk motorumla 1 ayda istanbul içinde 3000 kmyi devirdim sanırım bu baya bi fazla 😄 bir kez bakıma girdi 4-5 kez zincir yağlandı 2 kezde yıkandı o kadar
Ayrıca tecrübeli kişilerden ekstra yapmam gereken bakımlar varsa önerilere açığız.
İşe gidip gelme olarak 6 ayda ancak 1500 km yapabildim işten çıktıktan 1 hafta sonra (yani bugün itibariyle 200 kmyi geçtim)

Motosikleti
D400
40 km mesafede işe gidip gelen birisi 80x5 400 ayda 1600 km yapıar zaten.
1400 yapılır problem değil.

İşe git gel olmadan sadece free style bu km yaptıysa da helal oslun.

o sırada 8 ayda 4bin km yapan ben :D

Motosikleti
Honda CBR500R
4 ayda 6 bin kilometre yol yapmışım. 1100 kilometresi uzun yol sadece.

işe git gel 60 km'den zaten haftada 300, ayda 1200 yapıyorum düz hesap. bi de ben oraya buraya gidip gelsem 1500 falan oluyor benim her ay en az.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
İlk motorumla 1 ayda istanbul içinde 3000 kmyi devirdim sanırım bu baya bi fazla 😄 bir kez bakıma girdi 4-5 kez zincir yağlandı 2 kezde yıkandı o kadar
Ayrıca tecrübeli kişilerden ekstra yapmam gereken bakımlar varsa önerilere açığız.
gebze - kozyatağı haftada 6 gün navigasyon 38 gösteriyor ama daha fazla yapıyorum sanırım genel olarak git gel 88 km falan çıkıyor
44 gidiş 44 geliş günde 88 km x6 = 520 km tatil günlerimde uzun yol vs yaptığımda oluyor ortalama ayda düzenli olarak 3000 km yi buluyorum nadiren geçtiğimde oluyor

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Sen gel patene başla bak membaa diyorum ;)

Resmi Hocası olarak ilk dersi ben veririm :D

----------------------

Dost sen nasıl bir canlısın 3000 nedir?

Hele 20.000 yapan kişiye ne diyeceğimi bilmiyorum. Yatağına da alıyor musun motoru? :D :D

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Ayda 3.000 km inanılmaz rakam

3 Haftada 1.150 km yapmışım. Bir de işten çıktıktan sonra totom rahat durmaz sağa sola da giderim yani.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Şimdi kontrol ettim. Ayda 1000 km yapıyormuşum. Benzin fişlerine her aldığımda km yi sıfırlayıp 1 depo ile kaç km gittiğimi yazıyorum fiş üstüne. Temmuz ayında neredeyse her gün işe motorla gidip gelmeleri var sayarsak her hafta sonu benzin alıyorum bir depo ile 250-300 km arası yol yapıyorum. H sonu eve içecek sularını bulunduğum ilçedeki kaynak su çeşmelerinden alıyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Şimdi kontrol ettim. Ayda 1000 km yapıyormuşum. Benzin fişlerine her aldığımda km yi sıfırlayıp 1 depo ile kaç km gittiğimi yazıyorum fiş üstüne. Temmuz ayında neredeyse her gün işe motorla gidip gelmeleri var sayarsak her hafta sonu benzin alıyorum bir depo ile 250-300 km arası yol yapıyorum. H sonu eve içecek sularını bulunduğum ilçedeki kaynak su çeşmelerinden alıyorum.

Hocam bu arada kullanmak istersen eğer drivvo diye bir uygulama var her yakıt aldığında motorun kilometresini benizinin litresini ve fiyatını giriyorsun. Hem kaç km de bir yakıt aldığını hem de 100 km de ne kadar yakıt tükettiğini hesaplıyor.

Aynı zamanda motorunun bakımlarını yaptığın masraflarını vs. de tutabiliyorsun gayet yararlı bir uygulama.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benzin fişlerinden takibi kolaylaştırmak için Fuelio ve fuely diye iki uygulama var. fuely uygulamasını uzun süre kullanmıştım sonra o eski kaldı arayüzü dandik diye fuelio uygulamasını kullanmıştım, işi kolaylaştırıyor.
Ama son bir yıldır artık benzin fişlerini uygulamaya girmeye üşendim. Ne güzle her ay kaç km yapmışım, ne kadar benzin harcamışım, her depoda ortalama tüketimim ne olmuş onu görüyordum.

Artçı olarak sayılıyor mu :D İlk CB250R aldığımızda kız arkadaşımın arkasında 4 bin km gezdim. Artçı olarak 4 bin km. Bir an zincir yağlamaktan ve zincir temizlemekten fenalık geçirecektim. Bu arada kendisi de tatlı su motorcusu. Öyle zincir falan yağlamaz. Ona götüremeden önce her şeyini yapıp götürüyorum. Bana toplasanız 10 km ya kullandırttı ya kullandırtmadı. Arkama biner binmez, ya dur dur ben korkuyorum, çok hızlı gidiyorsun (hızım: 30), motoru yatıyorsun gibi çeşitli bahaneler ile bir gram kullandırtmadı. Bir tek otoparktan onun evine götürüp akşamları da o kendisini bırakıyordu oradan otoparka park ediyorum. Total orası 1 km. Bu arada hala kullanamıyorum, hedefim bir gün onu artçı yapıp bir gün motorla gezmek. İşte o gün en uzun KM'yi yapacağım.

Motorda artçılık nedir, CB250R artçılık rahat mı, artçı olunca canınız sıkılmasın diye yapılacak aktiviteler, artçıyken ne yaparsanız karşınızdakini sinir edersiniz, ne yaparsanız mutlu olur, artçıyken yol tarifi gibi çeşitli konularda uzmanlaştım galiba... Yakında bir eğitim vermeyi düşünüyorum :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben senede banko 20-25000 arası km yapıyorum ama bunun çoğu artık uzun yol. Yine de ortalamaya vursam ayda 3000 etmiyor. Benim rekorum Sym Wolf ile 1,5 senede 49000 km (Aynı anda 2 kız arkadaş, biri Ankara'da, diğeri İzmir'de, ben ise İstanbul'da)

Ben senede banko 20-25000 arası km yapıyorum ama bunun çoğu artık uzun yol. Yine de ortalamaya vursam ayda 3000 etmiyor. Benim rekorum Sym Wolf ile 1,5 senede 49000 km (Aynı anda 2 kız arkadaş, biri Ankara'da, diğeri İzmir'de, ben ise İstanbul'da)
Eheheh biri Ankara'da diğeri İzmir'de olunca idare etmek kolay dimi seni gidi spidi gonzales seni 😊

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar