AYIPTIR YA HU!!! Motosikletle otobanda 9.200 TL emniyet şeridi cezası yemek...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sen hangi otoyolda yada şöyle söyliyeyim emniyet şeridi olan yolda trafiğin sağa sola açıldığını gördün ?
O medeni bir ülkede yaşıyor, orada trafik sağa ve sola açılıyor. bizde öyle bir alışkanlık olmadığı için ambulans itfaiye falan da mecburen emniyet şeridinden gidiyor, yani bir anlamda bizde emniyet şeridi acil geçiş şeridi olmuş. Ambulans, itfaiye falan neyse de ilçe milli eğitim müdürleri bile çakarlı arabalarla emniyet şeridinden gidiyor. bu durumda biz motorlar da gitsin mi diye tartışmamız da bizans zamanında istanbulu osmanlı kuşatmış şehir zaptedilmek üzereyken bizans ileri gelenlerinin melekler erkek midir dişi midir diye tartışmasına benziyor, yani bunu tartışmamız yersiz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

istoç'un orada kamera var orada dikkatli olun. istanbulun yarısına bu ikisi çakıyor cezayı. orada yol çok dolu oluyor ve emniyet şeridi çok çekici geliyor.

lkjtrj1.jpg

100mt ileride daha var aynı yerde.

9wlf45t.jpg
Tam buradan önce 2. köprü yönünden Edirne istikametine giderken zaten yolların birleşmesi nedeniyle ortada kalınıyor, sağa geçip emniyet şeridine girmektense duran trafikte arabaların arasından gitmek daha çabuk olabiliyor, bu şekilde kameraya da yakalanılmıyor.

Motosikleti
D400
Forumda Zehra Kınık ile aynı yerden ehliyet alıp aynı bilgi seviyesinde üyelerimi varmış da haberimiz yokmuş

O medeni bir ülkede yaşıyor, orada trafik sağa ve sola açılıyor. bizde öyle bir alışkanlık olmadığı için ambulans itfaiye falan da mecburen emniyet şeridinden gidiyor, yani bir anlamda bizde emniyet şeridi acil geçiş şeridi olmuş. Ambulans, itfaiye falan neyse de ilçe milli eğitim müdürleri bile çakarlı arabalarla emniyet şeridinden gidiyor. bu durumda biz motorlar da gitsin mi diye tartışmamız da bizans zamanında istanbulu osmanlı kuşatmış şehir zaptedilmek üzereyken bizans ileri gelenlerinin melekler erkek midir dişi midir diye tartışmasına benziyor, yani bunu tartışmamız yersiz.

Tam buradan önce 2. köprü yönünden Edirne istikametine giderken zaten yolların birleşmesi nedeniyle ortada kalınıyor, sağa geçip emniyet şeridine girmektense duran trafikte arabaların arasından gitmek daha çabuk olabiliyor, bu şekilde kameraya da yakalanılmıyor.
Abi durumun berbatlığını şöyle açıklıyayım.
İlçe emniyet müdürü bile masum kalır.
Her meclis üyesi parti fark etmez çakarla geziyor.
İnanmıyor kimse ama emniyet askeriye dışın da herkes gereksiz kullanıyor bu saçma muhabbeti.
Biz de ambulansa inat yaparak yol vermeyen meclis üyesi olup kendini bir bok sanan mallar dolu.

Motosikleti
Abi durumun berbatlığını şöyle açıklıyayım.
İlçe emniyet müdürü bile masum kalır.
Her meclis üyesi parti fark etmez çakarla geziyor.
İnanmıyor kimse ama emniyet askeriye dışın da herkes gereksiz kullanıyor bu saçma muhabbeti.
Biz de ambulansa inat yaparak yol vermeyen meclis üyesi olup kendini bir bok sanan mallar dolu.
Bana kalsa acil geçiş üstünlüğü yalnızca ambulans ve itfaiyede olmalı, polis araçlarında da yalnızca sirenleri çalıyor acil olaya gidiyor, birini kovalıyorken olmalı yani emniyet genel müdürü bile acil geçiş üstünlüğü olmamalı, vakti değerliyse planını ona göre yapsın, hatta vali, başbakan bile acil geçiş üstünlüğü olmamalı.
İlçe emniyet müdür yazmışsınız, o yine polis, ilçe milli eğitim müdürü çakarlı arabayla emniyet şeridinden gidiyor diye haber görmüştüm, bir ilçedeki okulların ve öğretmenlerin amirinin ne kadar acil işi olabilir? Olmamalı.

Medeni dediğimiz ülkelerde başbakanlar bile işe bisikletle gidip geliyorlar, haydi bizde yolların durumu ve iklim bisiklete uygun değil diyelim ama hiç bir devlet görevlisinin acil yol hakkı olmamalı. Önce bunlar hallolsun, medeni ülkeler gibi trafik olsun o zaman ben de motorla emniyet şeridine girmem. Zaten İstanbul'dan taşındım, şimdi yaşadığım küçük şehirde trafik kurallarına daha çok uyuyorum, tek yaptığım trafik durunca aralara girmek o da arkadan gelen telefonuna bakıyordur gelip çarpmasın diye giriyorum öne geçeyim diye değil, öne geçmemi gerektirecek kadar tıkanmıyor, burada 3 ayrı yerde 90 saniye gibi uzun yanan kırmızı ışık var o kadar.

Son düzenleme:
Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Eger yazdigimi dikkatli okumus olsaydin bu soruyu sormazdin. Sadece üst kisimda olan paylasimlara desteklemek adina yazdim.
desteklemekle alaksı yok hocam bunun sizin yazdığınızdan şunu çıkarıyorum ''bulundugum ülkede otoyol tikandigi zaman araclar saga ya da sola cekilip yolun ortasini bos birakmazlardi.'' cümlesine göre ben soru sordum siz nerede gördünüz böyle olduğunu diye ?

Yanlis okudugunuzu ya da okumadiginizi düsündügüm icin o sekilde yazmistim. Sizi okumamakla sucladigim icin özür dilerim.

Almanya daki bütün emniyet seridi olan yollarinda bu kural uygulanir. Günlük olarak otobani yaklasik 100 km kullaniyorum ve bir cok defa, kendim dahil, bir kaza ya da trafigin aksamasi durumunda bu sekilde gecis yolu olusturduk, olusturdum. Hatta bir arkadasim bosluk birakmadigi icin sikayet edilecegi uyarisi üzerine saga cekildigini bana gülerek anlatmisti.

Bu arada ilk mesajimda yanlislik yapmisim. "birakmazlardi " degil "birakilirdi" olmaliydi.

A81 otoyolunu kullaniyorum. NEtte bulabildigim haberlerden bir kac fotograf koymak istedim.

852a8670-rettungsgasse-aro.jpg

media.media.7776f452-97c6-43e3-ba4a-3cabb809266c.original1024.jpg

1200px-BAB_659_traffic_jam_100_2386.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
emniyet şeridi yurt dışında bizdeki kadar yaygın değil heralde yolların daha eski olmasından motorun emniyet şeridinden gitmesi kendisi için aralardan gitmesinden daha güvenli aralardan gitmek yasallaştırılacağına emniyet şeridi serbest olmalı davar araç sürücülerinin kuralı bildiğini varsayarak süremiyoruz maalesef kendimize ayrı bi yol lazım

Motosikleti
Yanlis okudugunuzu ya da okumadiginizi düsündügüm icin o sekilde yazmistim. Sizi okumamakla sucladigim icin özür dilerim.

Almanya daki bütün emniyet seridi olan yollarinda bu kural uygulanir. Günlük olarak otobani yaklasik 100 km kullaniyorum ve bir cok defa, kendim dahil, bir kaza ya da trafigin aksamasi durumunda bu sekilde gecis yolu olusturduk, olusturdum. Hatta bir arkadasim bosluk birakmadigi icin sikayet edilecegi uyarisi üzerine saga cekildigini bana gülerek anlatmisti.

Bu arada ilk mesajimda yanlislik yapmisim. "birakmazlardi " degil "birakilirdi" olmaliydi.

A81 otoyolunu kullaniyorum. NEtte bulabildigim haberlerden bir kac fotograf koymak istedim.

852a8670-rettungsgasse-aro.jpg

media.media.7776f452-97c6-43e3-ba4a-3cabb809266c.original1024.jpg

1200px-BAB_659_traffic_jam_100_2386.jpg
işte trafik konusunda alamanya kadar medeni olsak keşke. ama öyle olmadığımız için mecburen mordor gibi yollarda emniyet şeridinden gitmek zorunda kalıyoruz burada.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar Haliç tarafını da unutmayın, atlamayın orada da Eds kameraları arka plakalarımızı okuyor aman dikkat. Bir de FSM'ye girmeden tünel öncesi kameraların yönü plakamızı okuyacak şekilde arkamıza dönük ama ben henüz ceza yiyen görmedim.

Sözün özü; emniyet şeritlerini kullanmayın ama diyelim ki tansiyonunuz düştü, gözünüz karardı ve farkında olmadan emniyet şeridine dalıp kilometrelerce sürdünüz, yakalanmayın. Dediğimiz yerlerde kaçın en sağ şeride.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bana kalsa acil geçiş üstünlüğü yalnızca ambulans ve itfaiyede olmalı, polis araçlarında da yalnızca sirenleri çalıyor acil olaya gidiyor, birini kovalıyorken olmalı yani emniyet genel müdürü bile acil geçiş üstünlüğü olmamalı, vakti değerliyse planını ona göre yapsın, hatta vali, başbakan bile acil geçiş üstünlüğü olmamalı.
İlçe emniyet müdür yazmışsınız, o yine polis, ilçe milli eğitim müdürü çakarlı arabayla emniyet şeridinden gidiyor diye haber görmüştüm, bir ilçedeki okulların ve öğretmenlerin amirinin ne kadar acil işi olabilir? Olmamalı.

Medeni dediğimiz ülkelerde başbakanlar bile işe bisikletle gidip geliyorlar, haydi bizde yolların durumu ve iklim bisiklete uygun değil diyelim ama hiç bir devlet görevlisinin acil yol hakkı olmamalı. Önce bunlar hallolsun, medeni ülkeler gibi trafik olsun o zaman ben de motorla emniyet şeridine girmem. Zaten İstanbul'dan taşındım, şimdi yaşadığım küçük şehirde trafik kurallarına daha çok uyuyorum, tek yaptığım trafik durunca aralara girmek o da arkadan gelen telefonuna bakıyordur gelip çarpmasın diye giriyorum öne geçeyim diye değil, öne geçmemi gerektirecek kadar tıkanmıyor, burada 3 ayrı yerde 90 saniye gibi uzun yanan kırmızı ışık var o kadar.
Ahmet necdet Sezer in cumhurbaşkanlığında asla konvoy olmazdı... Önde 2 koruma aracı , arkada 2 koruma aracı. motosiklet eskortluğunda ne yollar kesilirdi ne hazırlık yapılırdı...
Adamın özel emriyle konvoy ışıklarda beklerdi..
Motorla yanına gelip selamlaştığımız bile oldu..
Ha bu medeniyet göstergesi ile alakası yok, tamamen olması gereken şey..
Bir videoda denk geldim dün gece... Bir iktidar yanlısının çakarlı arabasını oğlu kullanıyor , açmış çakarları milletin üzerine sürüyor... Millete efelenip duruyordu..
Çok şey kaybettik...
En başta insanlığımızı..

İstanbul'u Türkiye'nin ve hatta dünyanın merkezi sananlara kötü bir haberim var. Demographia Word 2023 verilerine göre İstanbul'dan çok daha kalabalık 27 kent daha var.

Yani sevgili İstanbul'da ikamet eden (İstanbul'lu pek yoktur aranızda) motosikletçi kardeşlerim; bütün kurallar, bütün trafik, bütün normlar sizin paşa keyfinize göre düzenlenmiyor. Mesele sadece yoğun trafik olsaydı, Tokyo'da, Moskova'da, New York'ta falan da motosikletçiler sizler gibi emniyet şeridini ihlal eder, bunu da kendilerine hak görürdü.

Medeni değiliz deyince de alınıyor paşalar...
Ülkelerin hep böyle negatif yerini alıp lanse etmek ne kadar doğru peki? Emniyet şeridi yasak diye motorcular araç gibi mi gidiyor? Orada motorcular rahat geçsin diye sağ taraftakiler sağa sol taraftakiler sola yanaşıyor motorcular da ortadan geçiyor.

Yani bu zihniyeti ben açıkçası anlamıyorum. Bir yerde yasak varsa sana çözüm de sunmalı. Sigara içmen yasak tamam o zaman içebileceğim alan göster(?), ki hayatta sigara içmem kokusundan bile nefret ederim. Motorcuların artık kaldırıma park etmesi yasak, tamam o zaman bana park yeri göster(?). Bu yasakçı zihniyet ile dünya bir gram ileri gitmez. Eğer bir şey yasaklıyorsan onun bana çözümünü vermek zorundasın. O zaman çıksın buradaki bakan veya yetkili desin ki tamam motorcular artık emniyet şeridinden gitmeyin, araçlar size ortadan yol açacak herkes sola ve sağa yanaşacak. Tamam bak ne güzel çözüm.
Arkadaşlar New York'ta da emniyet şeridinden gitmek yasak bakın heee siz var ya siz medeniyet bilmiyorsunuz. Öyle değil, öyle değil. Adamlar onun çözümünü sunuyor sana. Orada da sor bakayım otobanda hız sınırı tır ile motosiklet aynı mı? Aynı mı? Yani şuraya New York yazarken şahsen ben utanırdım. Yayla gibi yolları var aşırı büyük. Orada bir motorcuya bizde yaptığı gibi yapsalar adamın alnını karışlarlar. Gelip üstüne kıracak bir de he, o adam bir daha belini doğrultamaz. Motor hız sınırına bak sen tırın altında ezil demiyor ama bunları söylemeyip gelip burada emniyet şeridi yasak.

Bir de paşalar alınıyor demişsiniz. Bence yazık. Medeni ülkeler size yasak verirken bir yandan da bak bunu böyle yap der. Bunu komple yapma demez. Yasakçı zihniyet ile kimse mutlu olmaz. Emniyet şeridine girme filtreleme yapma onu yapma bunu yapma al o zaman motoru geri. Lütfen bir ülkelere bakın bir yerde yasak varsa nasıl çözüm sunmuşlar. Ki bence de emniyet şeridi yerine ortadan gidelim çok daha güvenli hem herkes nereden ne zaman motosiklet gelir onu anlar.

Fakat çözüm bulmak yerine orada da yasak bizde de yasaklayın, siz medeniyet bilmiyorsunuz üstüne alınıyorsunuz diyorsunuz. New York'ta kaç tane motorcu şeridinde gidiyor diye dövülme noktasına gelip sen sağdan gideceksin, senin yolun burası değil diye tehdide can güvenliği hiçe sayılacak hareketlere maruz kalıyor? Kaç tane motorcuya arkadan gelip 10 cm bile mesafe bırakmadan takip ediyorlar? İstanbul yine iyi fakat hiç normal şeritten biraz gideyim dediğiniz anda bile arkadan bir araç motorunuzun dibine kadar giriyor. Lan ben fren yapsam o yapamazsa ne olacak acaba diye düşüne düşüne bir hal oluyoruz. Bir yerde bir şeyi yasaklamadan önce o yasağı uygulayacak o yasağı doğru düzgün işlemesini sağlayacak ortam gerekli. Emniyet şeridi bundan sonra yasak demek çok kolay tamam yasaklayalım peki çözüm ne? 50 IQ'ye sahip ehliyeti olan insanlarla trafikte canımızı mı tehlikeye atalım?

Evet New York ve Moskova'da yasak. Onda da medeni bir trafik var ve ona göre bir işleyiş sunulmuş. Hiçbiri motorcuya geç tırla aynı hızda git arabalar yanından vızır vızır geçsin ama sen hayır gidemezsin demiyor. New York'ta git bakalım bir arabacı olarak motorcunun üstüne kır ona de sen sağdan git diye oradaki polisler sana ne yapıyor o motorcuya ne kadar tazminat ödüyorsun. Adam öldürmeye teşebbüsten hayatın kararıyor mu kararmıyor mu görürsün. Fakat bizde öyle bir şey mi var. Utanmazlarsa motorcu şeridi işgal ediyor diye gelip silahla vuracaklar. Otobanda 80 ile şeritten gitsenize bakalım kaç dakika hayatta kalıyorsunuz? O arabalar yanınızdan 140 ile geçerken arkadan bir tır dibinize girmiş bir halde gelirken bakalım ne kadar uygun oluyor trafik kuralları. Türkiye'de trafik kuralları resmen hiçbir iş bilmeyen biri tarafından yazılmış ve konmuş gibi.

Düzeltme: Gibi demişim gibi değil, resmen öyle!

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ülkelerin hep böyle negatif yerini alıp lanse etmek ne kadar doğru peki? Emniyet şeridi yasak diye motorcular araç gibi mi gidiyor? Orada motorcular rahat geçsin diye sağ taraftakiler sağa sol taraftakiler sola yanaşıyor motorcular da ortadan geçiyor.

Yani bu zihniyeti ben açıkçası anlamıyorum. Bir yerde yasak varsa sana çözüm de sunmalı. Sigara içmen yasak tamam o zaman içebileceğim alan göster(?), ki hayatta sigara içmem kokusundan bile nefret ederim. Motorcuların artık kaldırıma park etmesi yasak, tamam o zaman bana park yeri göster(?). Bu yasakçı zihniyet ile dünya bir gram ileri gitmez. Eğer bir şey yasaklıyorsan onun bana çözümünü vermek zorundasın. O zaman çıksın buradaki bakan veya yetkili desin ki tamam motorcular artık emniyet şeridinden gitmeyin, araçlar size ortadan yol açacak herkes sola ve sağa yanaşacak. Tamam bak ne güzel çözüm.
Arkadaşlar New York'ta da emniyet şeridinden gitmek yasak bakın heee siz var ya siz medeniyet bilmiyorsunuz. Öyle değil, öyle değil. Adamlar onun çözümünü sunuyor sana. Orada da sor bakayım otobanda hız sınırı tır ile motosiklet aynı mı? Aynı mı? Yani şuraya New York yazarken şahsen ben utanırdım. Yayla gibi yolları var aşırı büyük. Orada bir motorcuya bizde yaptığı gibi yapsalar adamın alnını karışlarlar. Gelip üstüne kıracak bir de he, o adam bir daha belini doğrultamaz. Motor hız sınırına bak sen tırın altında ezil demiyor ama bunları söylemeyip gelip burada emniyet şeridi yasak.

Bir de paşalar alınıyor demişsiniz. Bence yazık. Medeni ülkeler size yasak verirken bir yandan da bak bunu böyle yap der. Bunu komple yapma demez. Yasakçı zihniyet ile kimse mutlu olmaz. Emniyet şeridine girme filtreleme yapma onu yapma bunu yapma al o zaman motoru geri. Lütfen bir ülkelere bakın bir yerde yasak varsa nasıl çözüm sunmuşlar. Ki bence de emniyet şeridi yerine ortadan gidelim çok daha güvenli hem herkes nereden ne zaman motosiklet gelir onu anlar.

Fakat çözüm bulmak yerine orada da yasak bizde de yasaklayın, siz medeniyet bilmiyorsunuz üstüne alınıyorsunuz diyorsunuz. New York'ta kaç tane motorcu şeridinde gidiyor diye dövülme noktasına gelip sen sağdan gideceksin, senin yolun burası değil diye tehdide can güvenliği hiçe sayılacak hareketlere maruz kalıyor? Kaç tane motorcuya arkadan gelip 10 cm bile mesafe bırakmadan takip ediyorlar? İstanbul yine iyi fakat hiç normal şeritten biraz gideyim dediğiniz anda bile arkadan bir araç motorunuzun dibine kadar giriyor. Lan ben fren yapsam o yapamazsa ne olacak acaba diye düşüne düşüne bir hal oluyoruz. Bir yerde bir şeyi yasaklamadan önce o yasağı uygulayacak o yasağı doğru düzgün işlemesini sağlayacak ortam gerekli. Emniyet şeridi bundan sonra yasak demek çok kolay tamam yasaklayalım peki çözüm ne? 50 IQ'ye sahip ehliyeti olan insanlarla trafikte canımızı mı tehlikeye atalım?

Evet New York ve Moskova'da yasak. Onda da medeni bir trafik var ve ona göre bir işleyiş sunulmuş. Hiçbiri motorcuya geç tırla aynı hızda git arabalar yanından vızır vızır geçsin ama sen hayır gidemezsin demiyor. New York'ta git bakalım bir arabacı olarak motorcunun üstüne kır ona de sen sağdan git diye oradaki polisler sana ne yapıyor o motorcuya ne kadar tazminat ödüyorsun. Adam öldürmeye teşebbüsten hayatın kararıyor mu kararmıyor mu görürsün. Fakat bizde öyle bir şey mi var. Utanmazlarsa motorcu şeridi işgal ediyor diye gelip silahla vuracaklar. Otobanda 80 ile şeritten gitsenize bakalım kaç dakika hayatta kalıyorsunuz? O arabalar yanınızdan 140 ile geçerken arkadan bir tır dibinize girmiş bir halde gelirken bakalım ne kadar uygun oluyor trafik kuralları. Türkiye'de trafik kuralları resmen hiçbir iş bilmeyen biri tarafından yazılmış ve konmuş gibi.

Canınızı sıkmayın, Ankaralıların hepsinde olmasa da bazılarında İstanbul kompleksi vardır. Başkent olsalar da İstanbul yanında kimse Ankara'yı sallamaz, "he gülüm, he yavrum en büyük sizsiniz" der geçeriz gülerek.

Motosikleti
Yazları tatil ve gezi için Batı tarafımızdaki komşularımıza arabayla giderdim, Balkanların en geri ülkesi sanılan komşuda bile arabayla trafik o kadar düzenli o kadar düzgün ki, mesela dönel kavşakların girişinde aynı bizdeki gibi üçgen şeklindeki dur işareti var ve sahiden de duruyorlar, kavşak boş bile olsa orada bi duraklıyorlar, kavşak boşsa içeri giriyorlar, kavşağın içinde araç varsa girmiyorlar.

Yine batı komşumuz, avrupanın iflas etti denilen ülkesinde de trafik acayip güzel bize göre. Bu yaz motorla da gittim, motorla gidince daha iyi anladım, arabayla o kadar farketmemiştim, aynada arkasından motor geldiğini gören araçlar gidiş gelişli yolun en sağına çekiliyorlar, karşıdan gelen de en sağına çekiliyor ki orta kısım boş kalsın motorcu oradan rahatça geçebilsin diye. Ben karşıdan araç gelirken öndeki arabayı geçmeye cesare edemedim ama geçen motorlar gördüm. Hatta bir yerde tabelada yazan hız sınırında gidiyoruz, önde araba sağa yanaşmış bana ısrarla yol veriyor ama yerde düz çizgi var, karşıdan tek tük araba geliyor ama onlar da sağa yanaşıyorlar sanki ben aradan geçecekmişim gibi, bu şekilde 15-20dk gittik, en sonunda virajlar bitip yerde kesik çizgiler başlayınca karşı şerit boşken arabayı geçtim.
Sakin sakin yavaş giderken de arabalar dibinden sıyırır gibi geçmiyorlar, bütün şeridin benim olduğuna saygı duyum nizami şekilde solluyorlardı.

Ki bu bahsettiğim ülkeler bir Almanya değil kuralcılık konusunda ama buna rağmen bizdeki kaos trafiğe göre çok ileriler. Öyle trafikte zaten insanın içinden geliyor kurallara uymak. Bilin bakalım arada denk gelen, yol vermeyen arabalar nerenin plakasıydı?

Motosikleti
Forza 250
Yani bu zihniyeti ben açıkçası anlamıyorum. Bir yerde yasak varsa sana çözüm de sunmalı.
Allah'ına kurban

Dün gece saat 02:30'da yolu da boş görünce kuralcı abilerimizin tavsiyesine uyup orta şeride girdim. Sallamanın biri en az 160'la gelip, önünde 130-140'la giden bir aracı sağlamak için önüme öyle bir kırdı ki, neye uğradığımı şaşırdım. Daha beni geçmeden sağa kırdı. Ben 120'yle gidiyordum. Sağ şeridin müsait olmadığını görünce de takip mesafemiz neredeyse sıfır olduğu halde frene bastı. Neredeyse öldürüyordu beni. Yenimle söylüyorum, adama küfretmek aklımın ucundan bile geçmedi, bu platformdaki "motorcular da araba gibidir, kurallara uyacaklar" diyenlere saydırdım durdum. Tabi haklarını helal etsinler o sinirle olabiliyor böyle.

Her zaman yaptığım gibi yapıp emniyet şeridinden gidiyor olsaydım bu olay başıma hiç gelmeyecekti.

Devlet ya motorcuların trafiğe çıkmasını yasaklasın, ya motorcular için özel şerit yapsın, ya da emniyet şeridini ambulans ve çakarlılara serbest bıraktığı gibi bize de serbest bıraksın.

Benim bildiğim cezaya itiraz edince ödemiyorsunuz. Bunla ilgili emsal karar var.
Ben cezamı ödedim kardeşim. İtirazım ona değil. İtiraz ettiğim şey motorcuların göz göre göre ölüme itilmesidir.

Son düzenleme:

Bu tiplere nasıl pozitif olacağız :)
Adam sigara yakıyor vatandaşın kullanacağı yaya yolunda muhtemelen küfür de etmiştir polise.
Ben İstanbul'da yayayken sürekli kaldırımda korna sesi duyuyorum.
Şaşırıyorum acaba ben mi yanlış yapıyorum diye .
Bu adama kardeşim burası yaya yolu kaldırım neden korna çalıyorsun dediğim de sanane diyor.
Çoğu şeye katılıyorum buna nasıl bir çözüm lazım ?
İnsanımız eğitimsiz cahil .
Ceza da yazmasan yasak demesen hiç iyi sonuçlar çıkmaz ortaya.

5 senedir İstanbul'da motosiklet sürüyorum, trafik sıkışık ise eds kameraları kontrol edilerek emniyet şeridi kullanılır fakat insan gibi hızlarda kullanılır(max. 50-60) ve trafik akmaya başlayınca tekrar normal yola girilir. Emniyet şeridinde 120-130 km/s ile giden sürücüye sadece ceza yazılmamalı, ehliyetine de el konulmalı bence. Belki o zaman biraz medeniyet seviyeleri yükselir. Magandalığınıza bahane uydurmayın, şu zıkkımı insan gibi kullanın.

Motosikleti
Forza 250
Emniyet şeridinde 120'yle giden kim. Ben emniyet şeridinde ceza yediğimde 30'la gidiyordum. 120'yle gitsem büyük ihtimalle ceza falan yemeyecektim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar