Motosikletlerin Kaldırımları Kullanmaları Sizce Doğru Mu ?

Motosikletlerin Kaldırımları Kullanmaları Sizce Doğru Mu ?

• Kullanılan toplam oy
    198
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kaldırımda sürmek kesinlikle kabul edilemez zaten.
Park için de kaldırım yeterince genişse, yaya ve özellikle engelli ve bebek arabalıları engellemeyecek şekilde koyduğum oluyor başka park yeri yoksa. Medeni ülkelerde de bu şekilde gördüm, yani kaldırımların geniş yerlerini 3-5 motor konabilecek şekilde ayırmışlar, yayalar falan kesinlikle engellenmiyor şeklinde.
alamanya'dan temsili bir foto buldum kaldırıma parketmiş motorlar:
1*cZ-ceZQagSexqZn3AZVHbA.jpeg

O kadar saçma uygulamaya denk geldim ki yayanın yoldan yürüyüp motosikletin kaldirimdan gitmesi saçma gelmiyor artık sonumuz hayrola trafik ışıklarına da kasis koyma fikrini getiren ukome kararlarina da saygılar

Birkaç yıl önce Antalya'da tatildeyken beni gerçekten rahatsız etmişti bu durum. Hatta öyle derecelere gelmişti ki, kaldırımda yürürken acaba bir motosikletli gelip bana çarpar mı diye bayağı tedirgin geçirmiştim tatilimi. Orada motosiklet kullanan arkadaşlar -özellikle kuryeler- kaldırımda motosiklet sürmeyi kültür haline getirmişler. Yayalara makas ata ata gidiyorlar. Yerlileri neyse de oraya tatil için gidenler kaldırımda yürürken bir anda kulağının kenarından zank diye bir motosikletlinin geçmesi alışıldık bir şey değil, hoş da değil.

Yani işin bir de medeniyet tarafı var. Evet, Bangladeş gibi ülkeler için gayet normal bir durum olabilir. Ama baktığınızda eğer ülkece, milletçe muasır medeniyetler seviyesine çıkmak istiyorsak "bir defadan ne olacak" gibi ucuzca bahanelerle üçüncü sınıf bir ülke vatandaşı gibi davranmamamız gerekiyor...

Motosikleti
Trk 702 x, dominar 400, honda dio, cbr650f
Asla doğru değil ama benim diyen motorcu ömründe illaki kullanmıştır

Arkadaşlar sağa sola çay kahve içmeye falan gittiğimizde geniş kaldırımlara motoru koymayacağızda napacağız ? Ben size bir tecrübe anlatayım bir gün şehrin göbeğinde canım makarna çekti gittim tam makarnacının karşısında özel motosiklet Park alanı var herkes yan yana yol kenarına koymuş motorunu. Bende oraya koydum normal insan gibi yol kenarında araba gibi Park etmişim. Koyduğum yer veterinerin önüne denk geliyor. Herifin biri geldi dükkandan aldı benim motoru kendince kaydırdı alan açtı. Neden çünkü dükkanının önüne motorla arkadaşı gelmiş ona yer açıyor ama zaten yer yok cami gibi safları sıklaştırıyor aklınca hepten zorluyor. TR'de böyle antin kuntin esnaflar varken motoru araba gibi kaldırım kenarına park edemezsin hele işlek sokak ve caddelerde.

Motosikleti
D400
Park ederken dikkat etmeniz gereken şeyler var; park noktası yoksa orada oturmayuacaksınız bu kadar basit.
"motoru nereye koyayım yhaa" diye ağlamak kimseyi haklı yapmaz.

-Engelli yoluna uzaktan yakından koyulmamalı
-Kaldırıma motor koydugunuzda kaldırımın derinliğinin en falza 1/3'ünü zapt etmeli. Evet yasak ama illa koyacaksak kımseye en ufak engel oluşturmamalı.
-Kaldırıma koyacağınız mesafe uzak ise kaldırıma cıktıktan sonra sürerek götürmemelisiniz.

Ahlaki kurallar gereği kullanamazsın.

Motosikleti
Trk 702 x, dominar 400, honda dio, cbr650f
Park ederken dikkat etmeniz gereken şeyler var; park noktası yoksa orada oturmayuacaksınız bu kadar basit.
"motoru nereye koyayım yhaa" diye ağlamak kimseyi haklı yapmaz.

-Engelli yoluna uzaktan yakından koyulmamalı
-Kaldırıma motor koydugunuzda kaldırımın derinliğinin en falza 1/3'ünü zapt etmeli. Evet yasak ama illa koyacaksak kımseye en ufak engel oluşturmamalı.
-Kaldırıma koyacağınız mesafe uzak ise kaldırıma cıktıktan sonra sürerek götürmemelisiniz.
Hocam yaşlar falan yakın bizim her konuda hemen hemen anlaştığımızı farkettim bende yazsam şuan böyle bir yorum yazardım yav ağzına sağlık 😅😅😅
+1

Motosikleti
Honda CRF250L
Bisiklet ile giderken araçlar boşlukları kapattığında %90, o kaldırıma çıkıp, o puşt aracı yada araçları geçtikten sonra geri yola inerim .

Ama motosiklet ile asla.

Motosikleti
cbf 150
Medeni ülkelerde yaşamış hatta birininde vatandaşı olarak söylüyorum, motorla kaldıramdan giderseniz polisten önce yerel halktan biri sizi öyle bir Zi ker ki bir daha gün yüzü göremezsiniz. Ben italyada 15 sene evel ters yola girdim motorla bakın gps yüzünden yanlış yola girdim teyzenin teki küfür edip kafama çantayla vurdu. bak kaldırama çıksa o teyee zikerdi beni :)

kaldırımda motor park edemezsiniz gibi v bir simge yoksa yada dar bir kaldırım değilse motoru koyabilirsiniz ama yerel kanunlarda motorları koyamazsınız diye bir ibare varsa direk ceza ersiniz. Türkiye medeni ülkelerin yanında yada uzagında bile değil o yüzden dilediğiniz yapın.

Hep söylerim maymun koko gibi yşarsanız maymun olarak kalırsınız. kuralsızların arasında kurallara uyan olursanız salak olmazsınız kendinize ve topluma saygılı birery lursunuz.

Motosikleti
Triumph Trident 660
İşe giderken 20 metre kaldırımdan gidiyorum yoksa yolum 3 kilometre uzuyor.
20 metre nerede 3 kilometre nerede hele ki istanbulda.

Motosikleti
D400
Sonraki konu:

motosiklet ile ters yönden gitmek sizce doğru mu?

ya da

Ehliyetsiz plakasız çalıntı motosiklet kullanmak sizce doğru mu?

Olabilir.

Motosikleti
İşe giderken 20 metre kaldırımdan gidiyorum yoksa yolum 3 kilometre uzuyor.
20 metre nerede 3 kilometre nerede hele ki istanbulda.
O 20 metreyi motordan inip elinde götürebilirsen bir lafım olmaz.

Şehir içinde gideceğim yere ulaşan yerler trafiğe kapalı ama vızır vızır motorcular giriyor hala, ara sıra zabıtalar ceza yazıyormuş ama o motorculara gıcık olduğum için motorla oralara gideceksem yolu uzatıp arabaların gittiği taraftan dolaşıyorum fazladan bir sürü yol gitmiş oluyorum o trafiğe kapalı yola en yakın araba giren sokağa motoru bırakıp 100-200 metre yol yürüyorum.

Motosikleti
Motoru satıldı...
O 20 metreyi motordan inip elinde götürebilirsen bir lafım olmaz.

Şehir içinde gideceğim yere ulaşan yerler trafiğe kapalı ama vızır vızır motorcular giriyor hala, ara sıra zabıtalar ceza yazıyormuş ama o motorculara gıcık olduğum için motorla oralara gideceksem yolu uzatıp arabaların gittiği taraftan dolaşıyorum fazladan bir sürü yol gitmiş oluyorum o trafiğe kapalı yola en yakın araba giren sokağa motoru bırakıp 100-200 metre yol yürüyorum.
Fatih Caddesi boşu boşuna kapandı sırf o yol kapandığı için trafik kilit oluyor bazen.
İstanbul Caddesi kapalı kalsa da olur.
Ama dediğiniz gibi kapalı yerlere bende girmiyorum.

Motosikleti
SYM ADX 125
Genel olarak düşüncem, normalde ulaşım yayaya göre şekillendirilmelidir. Gelişmiş diye nitelendirebileceğimiz ülkelerde de genellikle böyledir. Trafik ve ulaşım konusu yaya ve toplu ulaşım ön planda tutulacak şekilde ele alınır. Bu ülkede 100 kişiye sorsak 70inde falan “kaldırımlar çok fazla ya şu yollar daha çok şeritli olsun da trafik azalsın” gibi tuhaf bir yaklaşımla karşılaşırız zaten.

Kaldırım motor park etmeye uygun şekilde tasarlanmamış veya işaretlenmemişse kesinlikle kaldırıma falan çıkamaz. Zaten kaldırımdan gidiş diye bir şeyi tartışmaya lüzum görmüyorum, bir de gerektiğinde demişler hahahah

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlla laftan, büyük sözünden anlamayan kot kafa kardeşlerim kaldırımlara park etmekte diretirlerse mümkünse motorlarının arkasını trafiğin akış yönüne doğru yönlendirsinler, hatta motor arkalarını duvar gibi sabit bir yere dayamaları daha sağlıklı olacaktır.

Motosikleti
Fatih Caddesi boşu boşuna kapandı sırf o yol kapandığı için trafik kilit oluyor bazen.
İstanbul Caddesi kapalı kalsa da olur.
Ama dediğiniz gibi kapalı yerlere bende girmiyorum.

Mesela Garanti bankası ATM'den para çekmek için altıyoldan dolaşıp taa Aytaç köftecisinin önüne kadar gidip oraya parkediyorum, oraya dönüş de çok ileriden zaten, oradan 150m yürüyorum, başka yol yok malesef. Oysa Fatih caddesinin o kısa kısmı açık olsa en azından belediyenin oradaki meydana parkedip oradan yürürdüm az dolaşmış olurdum. O arada motosikletler hep kapalı yere gidiyorlar ama ben girmek istemiyorum. Fatih saddesinin soundaki 50 metre yol da açık olsa aslında sorun kalmayacak ama o zaman da o yol çıkmaz yol gibi kalacak.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Mesela Garanti bankası ATM'den para çekmek için altıyoldan dolaşıp taa Aytaç köftecisinin önüne kadar gidip oraya parkediyorum, oraya dönüş de çok ileriden zaten, oradan 150m yürüyorum, başka yol yok malesef. Oysa Fatih caddesinin o kısa kısmı açık olsa en azından belediyenin oradaki meydana parkedip oradan yürürdüm az dolaşmış olurdum. O arada motosikletler hep kapalı yere gidiyorlar ama ben girmek istemiyorum. Fatih saddesinin soundaki 50 metre yol da açık olsa aslında sorun kalmayacak ama o zaman da o yol çıkmaz yol gibi kalacak.
Kesinlikle, garantiye gideceğim zaman kapalı otoparkın oralardaki motor park alanlarına bırakmaya çalışıyorum, bende bu şekilde biraz daha fazla yürüyorum ancak sonrasında eve dönerken biraz daha erken dönebiliyorum.
Zamanında bu yolları yürüyüş yolu ayağına kapattılar, ancak sıkıntı şurda o mantar barikatların anahtarlarını anahtarcılar satıyordu, üstüne üstlük taksi gibi fuzuli şekilde geçen araçların hepsi de bu anahtarlara sahipler. (Mal yükleme indirme saatlerinde girip çıkmalarını normal buluyorum ancak o saatler dışarısında girenlere yazılan cezalarda içimin yağları eriyor.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar