Motosikletlerin Kaldırımları Kullanmaları Sizce Doğru Mu ?

Motosikletlerin Kaldırımları Kullanmaları Sizce Doğru Mu ?

• Kullanılan toplam oy
    198
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Arkadaşlar siz ciddi ciddi kaldırımı belli şartlarda kullanabileceğimizi mi söylüyorsunuz?

Şaka di mi bu cehalet.
Şaka maka yok, burası İstanbul. Bu yaşıma kadar kurallara uydum elime ne geçti, uymayanlarla kavga ettim, kendimi hırpaladım, sinirden kudurdum. Yok kardeşim kural mural, alemin salağı benmiyim, uymayacağım atık kurallara. Daha sıraya girmeyi bilmeyen, başkasının hakkına riayet etmeyen güruhla berber yaşamak çok bunaltıcı.

Motosikleti
D400
Şaka maka yok, burası İstanbul. Bu yaşıma kadar kurallara uydum elime ne geçti, uymayanlarla kavga ettim, kendimi hırpaladım, sinirden kudurdum. Yok kardeşim kural mural, alemin salağı benmiyim, uymayacağım atık kurallara. Daha sıraya girmeyi bilmeyen, başkasının hakkına riayet etmeyen güruhla berber yaşamak çok bunaltıcı.

hocam o kısma girersen bu ülkede hırsızlık gasp tecavüz ölüm de cezasız kalıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motosikletle kaldırıma yalnızca parketmek için çıkıyorum, parkederken de kimseyi rahatsız etmeyecek, geçişi kapatmayacak şekilde koyuyorum.
Trafik çok sıkışık, şuradan kaldırıma çıkıp hemen 20 metre ilerleyeyim demiyorum hiç bir zaman. Kaldırımda yürüyen yayalar oradan bir motorlu araç geçeceğini beklemez haliyle bakmazlar, bakmak zorunda da değiller, kaldırımdan haldır haldır giden motorlar bu konuda yayaları büyük tehlikeye atıyorlar.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS / Yamaha BWS 100
Çok zorunda kalırsam engelli rampası, yaya geçişi vs. engellememek şartıyla park ediyorum. Araçların sağ şeridi park yeriymiş gibi işgal etmesinden daha mantıklı geliyor.

Motosikleti
D400
park konusu ve kaldırım başka bir durum.

Araç gibi kullanabiliriz ama araç gibi park etme şansımız yok. Motorunu sıkıştıranlar, yanına girenler, oynatanlar vs. vs.

Park ederken kaldırımın kenarına yolu kapatmayacak şekilde koymak "zorundayız"

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Dediğim gibi zor bir konu. Muhtemelen ben de kaldırım kullanırdım ya da para verip özel bir otoparka koyardım.
8 senedir aynı şubede çalıştığım yerde kaldırıma parketmek zorunda kalıyordum. Sıkıntı olmuyordu. Geçen sene temmuz ve aralık ayında kaldırıma park etmekten ceza yedim. Pandemiden sonra motor satışları özellikle ufak cc ler her yer motor olunca ceza yazmak akıllarına geldi diye düşünüyorum. Park ettiğim kaldırım yoldan geniş ve yayaların yürümesini engellemeyecek şekilde parkediyorum. Motorlara özel park yerleri, çözüm yok ama ceza yazmaya gelince en kral muamele bizde. Eskiden yol kenarına koyunca arabalar paket motorcuları çiziyor motoru bende farklı yerdeki kaldırıma koymaya başladım. Evde sorun yok kendi garajımız var.

park konusu ve kaldırım başka bir durum.

Araç gibi kullanabiliriz ama araç gibi park etme şansımız yok. Motorunu sıkıştıranlar, yanına girenler, oynatanlar vs. vs.

Park ederken kaldırımın kenarına yolu kapatmayacak şekilde koymak "zorundayız"

Kullanmak zaten tartışmasız yasak. Araç gibi de olsa kaldırımda kullanılmaz. Yayaları yollar da görürsem bile bile üzerine sürüyorum (vuracağımdan değil tabi ki) kaldırım var oraya çık diye. Bize yeşil ışık yanarken yayalara yol vermem beklesinler, üst geçit varken bile bile ana yoldan karşıya geçmek isteyen olursa yol vermem.

3-4 mt genişlikte de kaldırım var 1 mt de var , kaldırım gayet genişse bir ağaç yada tabale dibine , çöp konteyneri , reklam panosu gibi bir şeylerin arkasına bırakmak yayalara pekde sıkıntı vermez , bizde yol kenarlarına araba gibi park etsek daha çok keşmekeş oluşacak, emniyet şeridinden de gitmeyelim yasak ama polis müsade ediyor neden ? çünkü trafik yükü azalıyor..

Motosikleti
D400
8 senedir aynı şubede çalıştığım yerde kaldırıma parketmek zorunda kalıyordum. Sıkıntı olmuyordu. Geçen sene temmuz ve aralık ayında kaldırıma park etmekten ceza yedim. Pandemiden sonra motor satışları özellikle ufak cc ler her yer motor olunca ceza yazmak akıllarına geldi diye düşünüyorum. Park ettiğim kaldırım yoldan geniş ve yayaların yürümesini engellemeyecek şekilde parkediyorum. Motorlara özel park yerleri, çözüm yok ama ceza yazmaya gelince en kral muamele bizde. Eskiden yol kenarına koyunca arabalar paket motorcuları çiziyor motoru bende farklı yerdeki kaldırıma koymaya başladım. Evde sorun yok kendi garajımız var.

Kullanmak zaten tartışmasız yasak. Araç gibi de olsa kaldırımda kullanılmaz. Yayaları yollar da görürsem bile bile üzerine sürüyorum (vuracağımdan değil tabi ki) kaldırım var oraya çık diye. Bize yeşil ışık yanarken yayalara yol vermem beklesinler, üst geçit varken bile bile ana yoldan karşıya geçmek isteyen olursa yol vermem.

ben sadece park kısmı için yorumladım.

yıllardır araç gibi kullanıyorum yolda pek bir problem yaşamadım ama park konusunda araç gibi yapamıyoruz mecbur kaldırıma koyuyorum.

Park için kullandığım oluyor, çok kenara köşeye bi yere çekiyorum ama hiç kimsenin yolunu engellemeyecek şekilde, zaten uzun süreli park etmiyorum hiç. Kaldırıma çıkmam gerektiği zaman da boşa alıp elimde sürüklüyorum, kaldırımda sürmem asla.

Trafik sıkışık olunca motosikleti stop edip elimle sürüyerek kaldırımdan yaya moduyla götürüyorum

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu işler burun karıştırmak gibidir, herkes yanlış olduğunu bilir ama yapmadan duramaz.
Hatice'nin neticeyi kaşıması da öyle. :rolleyes:
0fd623dd-8b6a-4fa1-bcc4-e0775a1cca05.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Trafiğin akış yönünün tersine park etmek iyidir. Yani plaka, trafiğin akış yönü tersinde olsun ki gezer Eds.lere armut gibi yakalanmayın.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Arkayı da gören kameraları oluyor denk geldiklerimde. En iyisi motorun ardını duvara bakacak şekilde bırakmak.
Ben motoru geri itemiyorum, üzerindeyken bile ayaklarımla geri itmek zor geliyor zaten ayaklarım yere zor basıyor, bu yüzden parkederken hep götün götün yanaşıyorum ki çıkarken kolay çıkayım, yani plaka arkada kalıyor. iyi yapıyormuşum. :)

Motosikleti
Cbr 650F
normal şartlarda kesinlikle kullanmamalıyız. ama ufak bir aralık var yaya yok. yol tıkalı. bu gibi istisnai ve uygun koşullarda olabilir gibi

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
doru diyenlerde kullanıyor, aynasız ve kornaya basarak.

bilemiyorum altan. Motosiklet yolu olmaması daha tuhaf geliyor, araçların ters şeritte olması daha da tuhaf geliyor, otobanda ters yönde ilerleyen veya geri gelenler acaip tuhaf geliyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yeri geldi 5mt 4x4’ü kaldırıma koydum. Şimdi olsa yapmam ama hiç bir yaya yürürken zorlanmamıştır. Burada kıstas engelli ve yaya yollarını ne kadar işgal ettiğidir. Sürülmesi yanlış, park için kimseyi rahatsız etmeyecekse mahsuru yok. Sıkıntı bizde değil. Motorlar için park yeri yapmayan belediyelerde. Var da biz mi koymadık?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar