Honda Akıllara Zarar Motosiklet! | Honda NX500 | Reklamsız, Hilesiz, Hurdasız Yorum.

Motosikleti
Trk 702 x, dominar 400, honda dio, cbr650f
Arkadaşlar herkese merhaba;

Öncelikle keyifle izlemeniz dileklerimle söze başlamak istiyorum.
Halihazırda bir Benelli TRK 702 X kullanıcısı olarak Honda motosiklet günlerine NX500 için test randevusu aldım hem kendim için hem de sizlerin aklında fikir oluşması açısından bu deneyimi video haline getirerek sizlerle paylaşmak istedim.

Beklentimden de öte bir sürüş deneyimi oldu mutlaka yorumlarınızı bekliyorum.

Motosiklete bindiğim ilk andan itibaren tamamen hazırlıksız bir şekilde motosikletin hiçbir teknik detaya bakmadan, hiçbir özelliğini araştırmadan sadece ve sadece kullanıcı deneyimi kazandırmayı hedefledim.
Tamamen objektif olmaya çalıştım.

Videomu sizlerle paylaşmadan önce defalarca kez kendimiz izledim ve bunun sonucunda “ ben motoru almak isteseydim neyi merak ederdim. “ sorusuna cevap bulduğum için şu an bu videoyu burada izleyebiliyorsunuz.

Benim gibi düşünmeyen motosikleti test etmiş ve fikirlerimin aksi yönde düşünen herkesin yorumunu bekliyorum aynı düşünceye sahip olan arkadaşlarımı da yorumları bekliyorum videoda bahsettiğim gibi motosiklete sahip olan arkadaşları da mutlaka yorumlara bekliyorum. Bir rehber niteliğinde yorumlar çıkacağına eminim sizlerin yorum duygu ve düşünceleri benim için çok değerli.

Bu videoyu çekmek için hafta sonu planlarımdan feragat etmem gerekti videoyu daha odak noktasına çekebilmek için kurgu ile iki gün boyunca uğraşmam gerekti, fakat sizlere bir fikir bile verebilirse benim için giden zamanım değerini görmüş demektir.

Bunun yanı sıra motosiklet buldukça kıyaslamalarım devam edecek hobi amaçlı yaptığım bir etkinlik hiçbir şekilde para kazanma gayem ve çabam yoktur reklam peşinde koşup olmayanı hiçbir zaman söylemeyeceğimin garantisini ederim.

Merak ettiğiniz kıyaslamamı istediğiniz veya herhangi bir sorunuz varsa mutlaka burada paylaşın hiçbir yorumu cevapsız bırakmayacağımdan emin olabilirsiniz garantisi ise önceki videolarımdır.

Selam ve saygılarımla.
İyi seyirler.

#honda #nx500 #hondanx500 #hondamotosiklet #hornet500 #benellitrk502 #trk702x #bikelife #cfmoto #motovlog #automobile

Konuşma metni

Motosikleti
Tenere 700
Bu motosikleti almayı düşünüyorum ve çok araştırdım,yabancı ve Türk birçok inceleme izledim, bir tek motopixeltv ve sizin incelemenizde bu motora bu kadar olumsuz yorum yapıldığını gördüm. Olumlu incelemelerde benim fark ettiğim ortak yönü ise motosikletin ağırlık dengesinin çok yerinde olduğu, haliyle kullanımının şehiriçinde dahi çok kolay olduğu konusuydu ama motopixeltv deki arkadaş aerodinamik hatalardan dolayı bu motorun hantal olduğunu söyleyince ve bir de hondanın arkadaşa motoru vermemesinden dolayı samimiyetinden baya şüpheye düşürdü açıkcası. Size sorum motor gerçekten bir tek silindir kadar titriyor mu ve kıvraklığı nasıl?

Motosikleti
Forza 250
Bu arkadaş biraz abartıyor bence videonun tamamını izlemedim ama her ilerlettiğimde ayrı bir sorundan bahsediyor tamam kötü olsunda ya iyi bi tane mi özelliği yok bu motorun?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kötülemek amaçlı video hazırlamış gibi bi izlenim bırakmıştı bende

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
13 dakika boyunca max 9500-10500 devir çeviren motorun 9000 devrinde titreşim olduğunu mu söylüyor, yoksa bana mı öyle geldi?
Allah başka dert vermesin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Videoyu seyretmedim.

35.000km CB500F kullanmış bir binici olarak; eğer birisi "Honda'nın 500'lükleri çok titreşimli" diyorsa bu ve diğer yorumlarını direkt çöpe atabilirsiniz...

13 dakika boyunca max 9500-10500 devir çeviren motorun 9000 devrinde titreşim olduğunu mu söylüyor, yoksa bana mı öyle geldi?
Azami gücünü 8.500'de veren bir motor bu, sürekli 9.000'de kullanmak için biraz (nasıl ifade etsem?) safdil veya düpedüz kötü niyetli olmak lazım. Azami torkunu 6.750 devirde veren bir motoru sürekli 9.000'de kullanma ihtiyacı duyuluyorsa bence yanlış motor seçilmiş demektir.

Motosikleti
Forza 250
Ya 6-6.5 bin devirde dominarda bile titreşim minimum seviyede gayet güzel gidiyor,bu motorda nasıl bi titreşim olabilir ki zaten

Motosikleti
Tenere 700
Çok enteresan arkadaş, bir de her mesaja cevap yazıcam emek veriyorum cart curt demiş. Herhalde ya Honda düşmanlığı var ya da övdükleri bu çinli motorlarla kıyas yapıp kendilerini avutuyorlar

Motosikleti
Bu motosikleti almayı düşünüyorum ve çok araştırdım,yabancı ve Türk birçok inceleme izledim, bir tek motopixeltv ve sizin incelemenizde bu motora bu kadar olumsuz yorum yapıldığını gördüm. Olumlu incelemelerde benim fark ettiğim ortak yönü ise motosikletin ağırlık dengesinin çok yerinde olduğu, haliyle kullanımının şehiriçinde dahi çok kolay olduğu konusuydu ama motopixeltv deki arkadaş aerodinamik hatalardan dolayı bu motorun hantal olduğunu söyleyince ve bir de hondanın arkadaşa motoru vermemesinden dolayı samimiyetinden baya şüpheye düşürdü açıkcası. Size sorum motor gerçekten bir tek silindir kadar titriyor mu ve kıvraklığı nasıl?
Açıkcası ben üst devirlerini bu kadar titreşimli beklemediğim için çok şaşırdım e hazırlık kurgu vs işleri de olmayınca direk aklımdan geçen dilime yansımış hocam üst devirlere çıkmazsan idare eder motor ama eski honda kalitesi mi bambaşka yeni motosikletlerinde göremedim sadece.
Bu arkadaş biraz abartıyor bence videonun tamamını izlemedim ama her ilerlettiğimde ayrı bir sorundan bahsediyor tamam kötü olsunda ya iyi bi tane mi özelliği yok bu motorun?

Kötülemek amaçlı video hazırlamış gibi bi izlenim bırakmıştı bende
Var tabi iyi yönleri olmazmı ama beklentim yüksek bindiğim bir motordu malesef üzgünüm.
Amin hocam :) 🙏
Videoyu seyretmedim.

35.000km CB500F kullanmış bir binici olarak; eğer birisi "Honda'nın 500'lükleri çok titreşimli" diyorsa bu ve diğer yorumlarını direkt çöpe atabilirsiniz...

Azami gücünü 8.500'de veren bir motor bu, sürekli 9.000'de kullanmak için biraz (nasıl ifade etsem?) safdil veya düpedüz kötü niyetli olmak lazım. Azami torkunu 6.750 devirde veren bir motoru sürekli 9.000'de kullanma ihtiyacı duyuluyorsa bence yanlış motor seçilmiş demektir.
Cb500f kullanmadım inan. Ama sanırım honda nın tüm 500cc lerinde blok aynı yanlışsam düzelt. Yani nx500 de olmamış yahu neden sürmeden yorumu beğenmiyorsunuz :)
Tabiki kullanılacak sürekli demedim ama bahsettiğin aralıklarda sürüş yaşanacak bu bir geçiş motoru değilmi ? 120kmh üzeri gitmeyecek ise herif neden cbf150sini değiştiriyor yada 500cc+ motosiklet alıyor alemsiniz.

Ya 6-6.5 bin devirde dominarda bile titreşim minimum seviyede gayet güzel gidiyor,bu motorda nasıl bi titreşim olabilir ki zaten
Dominar sıfır km de aldım hala garajda bir tane var çok nadiren çıkartıyorum şöyle söyliyim geçmiş zaman aklımda kaldığı kadarı ile dominar 400 titreşimi max noktada bile nx500 ün 8k+ titreşimini hissettiremez ama dominar titreşimi tüm dvirlere yayan bi motor bence her devri her hızı vitesi ayrı bir titreşim sunuyor çok rahatsız etmiyor hatta bazen insanın hoşuna giden bir titreşime dönüyor
Çok enteresan arkadaş, bir de her mesaja cevap yazıcam emek veriyorum cart curt demiş. Herhalde ya Honda düşmanlığı var ya da övdükleri bu çinli motorlarla kıyas yapıp kendilerini avutuyorlar
Şöyle ki; asla bir düşmanlığım yok ve altımdaki motorlardan sıkıldığımda yahut değiştirmek istediğimde fikir sahibi olmak adına elimden geldiğince deneyimlemeye çalışıyorum büyük üstad. Tecrübeni yaşını cinsini bilmem ama inan ki içinde kalan herhangi bir motor olmadı, yani demedim ki yahu şu motorla şu kadar km yapmadım şükür bu motosikletler arasında en çok da honda markası bulunuyor sonrasında yamaha senden daha çok japoncuyum emin ol zaten o yüzden içimden geleni söylediğim video yu paylaştım. Yakışmıyor yakışmadı diyerek.
Sanıyorum video yu bile izlemeden yorum yaptın ama olsun canın sağolsun yolun düşer yada işin olur ise İzmir de ikametim umarım derin tecrübelerin le dolu bir yolculuğunda beraber motosiklet sürebiliriz diyor ve saygılarımı sunuyorum. :) alınmış alınmıştır nx500 ün varsa motorunu sev boşver beni başkasını keyifle güvenle bin ve sür sağlıcakla kal 🙋🏻‍♂️

Motosikleti
...
Cb500f kullanmadım inan. Ama sanırım honda nın tüm 500cc lerinde blok aynı yanlışsam düzelt. Yani nx500 de olmamış yahu neden sürmeden yorumu beğenmiyorsunuz :)
Tabiki kullanılacak sürekli demedim ama bahsettiğin aralıklarda sürüş yaşanacak bu bir geçiş motoru değilmi ? 120kmh üzeri gitmeyecek ise herif neden cbf150sini değiştiriyor yada 500cc+ motosiklet alıyor alemsiniz.
...
Ben 35.000km kullandım... Siz bunların 6750dd'da kaç bastığını bilmeden neden yorum yapıyorsunuz?

6750dd'da kadranda 140-145 civarı yapar CB500F. 500cc'de sürekli / motoru aşırı yormadan zorlamadan 140 gidebilmek yetsin bence; daha üstü lazımsa o zaman 650-750 arası birşeyler bakmak lâzım gelir.

Motosikleti
Ben 35.000km kullandım... Siz bunların 6750dd'da kaç bastığını bilmeden neden yorum yapıyorsunuz?

6750dd'da kadranda 140-145 civarı yapar CB500F. 500cc'de sürekli 140 gitmek yetsin bence; daha üstü lazımsa o zaman 650-750 arası birşeyler bakmak lâzım gelir.
Bilmek zorunda olduğumu düşünmüyorum ama bu bilgiyi kattığınız için teşekkür ediyorum.
1-Ben teknik bilgi içerikli video çekmedim çekmiyorum önce hepsine bakmalısın-ız.
2-Bu motorun bilmem kaç dakikada çevirdiği devirle ilgilenmememe rağmen motosiklet sürebiliyor ve yorumlayabiliyorum nasıl sizin burada yorum yapmanıza karışamadığım gibi sizde benim bu özgür yorumlama hakkıma karışamazsınız.
3-NX500 sürdüğünü düşünmüyorum. Sür gel bi konuşalım olur mu?
4-500cc motosiklet den tabiki 140+ kmh hız lar tabiki sürekli olmasa da gerektiğinde yapılabiliyor olmalı neden olmayacak?

Ehliyet sebebiyle bir çok insan bahsettiğiniz hızlara çıkabilen ve kullanabilecekleri motosikleti yani 500cc klasmanını tercih edecek neden 700+cc lere çıkmak zorunda olsun ki?

Hocam marka savunuculuğu yapmıyoruz hepimiz için olumlu olumsuz bilgi paylaşımları yapıcaz ki ortaya fikirler çıksın bilmeyen binmeyen insanlar faydalansın. Bende cbr650f sürüyorum ama yapmayın şu saçmalığı artık lütfen herkesin eşeği kendine kancık.

Kusura bakma üslübumdan dolayı, ister titresin ister homurdasın motorun(-um) ama kazasız sürüşler dilerim mesele burda kapansın lütfen herkes taraflı tarafsız yorum yaptı okurlar kararını verir burası marka birliği, fuar alanı yahut reklam platformu değil. Bilgi paylaşım platformudur.

Saygılar.

Son düzenleme:
Motosikleti
Xmax 250 techmax
Videoyu seyretmedim.

Hocam bende cbr500 test ettiğimde bana da çok titreşimli gelmişti beklentimden çokmdaha fazla titreşim vardı belki yeni kasalarda bir şeyler yanlış yapılmıştır r25 o kadar titremiyor

Motosikleti
Bilmek zorunda olduğumu düşünmüyorum ...
Z kuşağı mısın? Şu cümle "Ben Z'yim" diye avaz avaz bağırıyor. "Bilmek zorunda olmadığın" konularda çekmiş olduğun saçma videon ile baş başa kalabilirsin, fikrinin ve zikrinin hiçbir önemi kalmadı çünkü... (Şu yaklaşım beni resmen tiksindirir.)

Hocam bende cbr500 test ettiğimde bana da çok titreşimli gelmişti beklentimden çokmdaha fazla titreşim vardı belki yeni kasalarda bir şeyler yanlış yapılmıştır r25 o kadar titremiyor
CBR500R'ı titreşimli bulduğunuza göre sizin kaleminiz 6 silindirlilermiş demek ki? Bunlarda doğaları gereği sıfır titreşim olur; tamamen dengeli motorlardır...

R25 de deli gibi titrer bu arada; titreşimin nereye vurduğu ile ilgili bir algı farklılığı olabilir mi? Biri 8500dd diğeri 12000dd değerlerinde redline'a giden iki motordan bahsediyoruz, farkındayız değil mi?

Son düzenleme:
Motosikleti
Xmax 250 techmax
CBR500R'ı titreşimli bulduğunuza göre sizin kaleminiz 6 silindirlilermiş demek ki? Bunlarda doğaları gereği sıfır titreşim olur; tamamen dengeli motorlardır...

R25 de deli gibi titrer bu arada; titreşimin nereye vurduğu ile ilgili bir algı farklılığı olabilir mi? Biri 8500dd diğeri 12000dd değerlerinde redline'a giden iki motordan bahsediyoruz, farkındayız değil mi?
evet bende ona şaşırmıştım zaten çok büyük ümitlerle gittiğim Honda test sürüş günlerinde hem nx500 hemde cbr500 test ettiğimde bende titreşiminden çok rahatsız olmuştum belki blok ile ilgili değildir sorun ama var bi problem

Motosikleti
evet bende ona şaşırmıştım zaten çok büyük ümitlerle gittiğim Honda test sürüş günlerinde hem nx500 hemde cbr500 test ettiğimde bende titreşiminden çok rahatsız olmuştum belki blok ile ilgili değildir sorun ama var bi problem
Hocam motosikletten inen insanların abartısız %95 i aynı şeyi söyledi marka bağımlılığı var ülkemizde yoksa inan şu hondanın yeni motor modelleri hiç satmamalı eski kalite iden eser göremedim malesef…

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar