Turist Ömer Uzay yolunda dünyada çekilmiş ilk Star Trek sinema filmi. Konusu da aynen Star Trek'in 1. bölümünün tıpatıp aynısı, yalnızca Turist Ömer karakterini eklemişler ve dekorlar, efektler vb. o devrin teknolojisini ve film bütçelerini düşünürsek orjinalinden daha güzel.O zaman turist omer uzaydayi da izlemissinizdirseneleeer sonra tekrar izledigimde filmdeki uzayli efekti olarak pink floydun echoes sarkisini kullandiklarini farkedince kopmustum
![]()
Ben de 40ından sonra hep uzaktan baktım, metrobüsler işe gidip gelmekten yılınca 45 yaşımda aldım ilk motorumu, 9 yıl olmuş. Arada ne güzel gezdim, ne güzel köftecilere sürdüm, köfte yemekten 10 kilo aldım.Ben hep uzaktan uzaktan bakardim ama iste sartlar 48inde uygun oldu
Onun da hastasıydık ama o daha sonradan çıktı, star trek kadar kült olmadı devamı çekilmedi, star trek'in hala çekilen bölümleri var, geçen sene izlediğim serisi güzeldi mesela. Neredeyse 60 yıl olmuş.Yav birde ayda üs olan bir dizi vardı. Kertenkeleye benzeyen gemileri vardı. Buldum Ay Üssü Alfa, Space:1999
2009dan sonra cekilen filmlerde de bir pike var, acaba dedigibiz bolme mi gonderme?Turist Ömer Uzay yolunda dünyada çekilmiş ilk Star Trek sinema filmi. Konusu da aynen Star Trek'in 1. bölümünün tıpatıp aynısı, yalnızca Turist Ömer karakterini eklemişler ve dekorlar, efektler vb. o devrin teknolojisini ve film bütçelerini düşünürsek orjinalinden daha güzel.
Star Trek'in bir de sıfırıncı bölümü var, pilot bölüm diye çekilip yayınlanmamış, onda Kaptan Kirk yerine Kaptan Pike var, o bölümü TV firmasına gösterip projeyi kabul ettirince ekipte değişiklik yapıp bildiğimiz Kaptan Kirk ve tayfası ile ilk bölümü çekip yayınlamışlar, sonradan o sıfırıncı bölümdeki görüntüleri başka bölümlerde parça parça kullanmışlardı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Ben de 40ından sonra hep uzaktan baktım, metrobüsler işe gidip gelmekten yılınca 45 yaşımda aldım ilk motorumu, 9 yıl olmuş. Arada ne güzel gezdim, ne güzel köftecilere sürdüm, köfte yemekten 10 kilo aldım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Onun da hastasıydık ama o daha sonradan çıktı, star trek kadar kült olmadı devamı çekilmedi, star trek'in hala çekilen bölümleri var, geçen sene izlediğim serisi güzeldi mesela. Neredeyse 60 yıl 2009dan sonra cekilen, chris pine'in oynadigi filmde bir pike var, axaba o sıfırıncı bolume mi gonderme?
HosbuldukHosgeldin genc kardesim .
Son dönemde forumda polemiksiz , keyifli konularin sayisi cogaldi. Hala umut var .
Sevgilerimle
Evet, o Pike, ilk bölüme gönderme.2009dan sonra cekilen filmlerde de bir pike var, acaba dedigibiz bolme mi gonderme?
Yeni battlestra galacticayi cok sevmemistim, cok agir gelmisti. Visigors da tabi 30 sene gecti ustunden ama iyiydi diye hatirliyorum.O halde eskilerden (Battlestar Galactica) diyeyim, Yanına da Ziyaretcileri (visitors) ekleyeyim.
İkisi de güzel dizilerdi. Hatta Battlestar galactica nın yeni versiyonunu da ful izledim. O da fena değildi.
Evet calistigim zaman bana trafikte an az 1-1,5 saat kazandiriyordu, tek yon 16 km idi ev is arasi. Tesekkur ederimHosgeldiniz. Insanin hayati (motosiklet kullananlar icin) motosiklet oncesi ve sonrasi diye ikiye ayriliyor bence. Hem heyecanli, surekli sizi tetikte tutar, el-ayak becerilerini gelistirir, ozgurluk hissi verir ve insanlarin sevdiklerine daha cok zaman ayirmasina olasilik sunar. Ozellikle istanbul gibi metropollerde gunluk 2 saatinizi size geri verir. Ayrica normalde gezmediginiz kadar cok gezersiniz. Size ayrica fotograf cekmek vb hobi ve yeti kazandirir. Umarim hayatinizin kalaninda mutlu ve dolu dolu gazlayarak gecirirsiniz yeni motorunuz ile. HAyirli olsun
HosbuldukHoşgeldiniz..
Motosiklet kullananlar asla yaşlanmaz hoş geldin abi hayırlı olsunHerkese merhaba. 1 yıldan fazla süredir bu forumu takip ediyordum. Geçen sene bu vakitler hanımdan da olur alarak 48 yaşımda motosiklet alma kararı verdim
İlk başta "ucuz bir çinli scooter alıp" acemiliğimi atmak istiyordum ama gerek buradaki yorumlardan gerek yıllarca motor kullanmış 6 haneli kmlerde yol yapmış arkadaşımın da söylediklerinden yola çıkarak Çinli alternatifleri eledim. Elimde nakit olmadığından ilk kriterim kredi kartına 10-12 ay taksit yapan markalardı. E tabi böyle bir kriter seçeneklerimi baya daraltmıştı. Yine aynı arkadaşım X-Max2ini satıp Beverly alacağını söyleyince ben de Piaggio sayfasına baktım ve Eylül ayında az bir miktar bütçemin üstünde olsa da Medley 150'de yapılan çanta dahil vade farksız 12 taksit fırsatından faydalandım. O günlerde bundan daha ucuzu zaten Çinlilerdi
Motoru teslim almadan bir kaç gün önce Hasanpaşa'nın yolunu tuttum ve giriş seviye üstü bir kask olan HJC I71, RST yazlık mont ve içine sırt koruması ile Knox Action Pro eldiven ile Held Mago bel koruması aldım. Tabi o arada da ehliyet kursuna yazıldım. Motoru teslim almaya gittiğim gün ile ehliyet kursunun ilk dersi aynı güne denk gelince tırsa tırsa motoru Koşuyolu'ndan alıp kursa gittim. Akşam hanımla oğlanın yanına vardığımda hanımın ilk tepkisi şaşkın ve tereddütlü bir yüz ifadesi ile "niye bunu aldın" oldu. Sonradan Ekip Akademi eğitiminde fotoğrafımı görünce motora biraz büyük geldiğimi gördüm
Sonraki aylarda ehliyeti alıp trafiğe çıkmaya başladım, koruyucu ekipmanlarıma pantolon, kısa bot, bir kaç eldiven daha ekledim. E tabi bu kadar masraf yapınca Motomax'ın eğitimine katılmaya hak kazandım ve kapalı alan hakimiyet eğitimini aldım. Bence çok faydalıydı.
Neyse, Medley'i çok sevmeme rağmen kendisine biraz büyük geldiğim (190 boy 90 kg), uzun yolda beni biraz üzeceğini düşündüğüm ve bütçe de ikinci motora izin vermediği için Nisan ayında henüz 2800 kmdeyken Medley ile vedalaştık ve Forza'ya geçiş yaptım.
E tabi boğazına düşkün biri olarak Forza ile köfte yemeye Ahmetbey'e de gittimMotosiklet'e başlamamın kısa hikayesi budur efendim.
Herkese merhabalar tekrar.