Yaşlı ve yeni üye

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Herkese merhaba. 1 yıldan fazla süredir bu forumu takip ediyordum. Geçen sene bu vakitler hanımdan da olur alarak 48 yaşımda motosiklet alma kararı verdim :)
İlk başta "ucuz bir çinli scooter alıp" acemiliğimi atmak istiyordum ama gerek buradaki yorumlardan gerek yıllarca motor kullanmış 6 haneli kmlerde yol yapmış arkadaşımın da söylediklerinden yola çıkarak Çinli alternatifleri eledim. Elimde nakit olmadığından ilk kriterim kredi kartına 10-12 ay taksit yapan markalardı. E tabi böyle bir kriter seçeneklerimi baya daraltmıştı. Yine aynı arkadaşım X-Max2ini satıp Beverly alacağını söyleyince ben de Piaggio sayfasına baktım ve Eylül ayında az bir miktar bütçemin üstünde olsa da Medley 150'de yapılan çanta dahil vade farksız 12 taksit fırsatından faydalandım. O günlerde bundan daha ucuzu zaten Çinlilerdi:)
Motoru teslim almadan bir kaç gün önce Hasanpaşa'nın yolunu tuttum ve giriş seviye üstü bir kask olan HJC I71, RST yazlık mont ve içine sırt koruması ile Knox Action Pro eldiven ile Held Mago bel koruması aldım. Tabi o arada da ehliyet kursuna yazıldım. Motoru teslim almaya gittiğim gün ile ehliyet kursunun ilk dersi aynı güne denk gelince tırsa tırsa motoru Koşuyolu'ndan alıp kursa gittim. Akşam hanımla oğlanın yanına vardığımda hanımın ilk tepkisi şaşkın ve tereddütlü bir yüz ifadesi ile "niye bunu aldın" oldu. Sonradan Ekip Akademi eğitiminde fotoğrafımı görünce motora biraz büyük geldiğimi gördüm :)
Sonraki aylarda ehliyeti alıp trafiğe çıkmaya başladım, koruyucu ekipmanlarıma pantolon, kısa bot, bir kaç eldiven daha ekledim. E tabi bu kadar masraf yapınca Motomax'ın eğitimine katılmaya hak kazandım ve kapalı alan hakimiyet eğitimini aldım. Bence çok faydalıydı.
Neyse, Medley'i çok sevmeme rağmen kendisine biraz büyük geldiğim (190 boy 90 kg), uzun yolda beni biraz üzeceğini düşündüğüm ve bütçe de ikinci motora izin vermediği için Nisan ayında henüz 2800 kmdeyken Medley ile vedalaştık ve Forza'ya geçiş yaptım.
E tabi boğazına düşkün biri olarak Forza ile köfte yemeye Ahmetbey'e de gittim:) Motosiklet'e başlamamın kısa hikayesi budur efendim.
Herkese merhabalar tekrar.

Motosikleti
Africa Twin 1000 DCT / Arora Verano 50
güzel olmuş forza her türlü ihtiyacınızı görecektir forza üzerinde nasıl durdunuz onun resmi olsaydı güzel olurmuş.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Hoş geldin genç adam.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese merhaba. 1 yıldan fazla süredir bu forumu takip ediyordum. Geçen sene bu vakitler hanımdan da olur alarak 48 yaşımda motosiklet alma kararı verdim :)
Merhaba, Hoşgeldiniz. Katılım tarihim geçen haftayı göstersede 2 yıldır aktif olarak burayı Ajan gibi izler eğlenirim. Rabbim kaza bela vermesin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar neden aylarca, senelerce forumu uzaktan üye olmadan takip ettiniz ki? Burada teknik bilgi de var, geyik muhabbeti de var, köfte de var, troll de var. Keşke erken zamanda üye olsaydınız.
açıkçası gerekse yoğunluk gerekse bi nevi bahane misali üye olmadım.
Üstelik evet geyik muhabbeti çok olsa bile boş konuşanlar ve terbiyesizlik yapıp ban yemeyenler de çok olunca olur da bana da terbiyesizlik yapar fakat elim kolum erişemez boşuna sinirlenirim diye pek üye olmak istemedim.
Açıkçası Saygı benim için fazlasıyla ön planda, reel hayatta saygısızlık kabul edebileceğim bişey değil. Yapılırsa da gereğini yaparım. Ama burda olursa yapamam, e ban da yemicek ve sinirlendiğimle kalıcam misali.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Hoşgeldin abi, hayırlı olsun forza , güzel motor, iyi sürüşler dilerim

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Arkadaşlar neden aylarca, senelerce forumu uzaktan üye olmadan takip ettiniz ki? Burada teknik bilgi de var, geyik muhabbeti de var, köfte de var, troll de var. Keşke erken zamanda üye olsaydınız.
hiç bir fikrim yok açıkçası :) geç olsun güç olmasın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hoşgeldin abi, hayırlı olsun forza , güzel motor, iyi sürüşler dilerim
Hoşbulduk. Bazı kronikleri olsa da keyifle biniyorum. Gerçi şimdiden uzun yol için daha kuvvetli bir şey olsaydı diyorum ama şimdilik ihtiyacımın %95'ini görüyor, bi de daha kuvvetli olan motorlar ne yazık ki 700binlerden başlıyor, aradaki fiyat farkı çok geliyor bana

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
hiç bir fikrim yok açıkçası :) geç olsun güç olmasın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hoşbulduk. Bazı kronikleri olsa da keyifle biniyorum. Gerçi şimdiden uzun yol için daha kuvvetli bir şey olsaydı diyorum ama şimdilik ihtiyacımın %95'ini görüyor, bi de daha kuvvetli olan motorlar ne yazık ki 700binlerden başlıyor, aradaki fiyat farkı çok geliyor bana
Hoşgeldiniz.

Ahmetbey'e köfte yemeye hangi rotadan gittiniz?
Çatalca/Subaşı köyünden başlayan yoldan Saray üzerinden gidince köfteler daha lezzetli geliyor.

Ben de 45 yaşında hanımdan izinsiz xmax 250 olarak motora başlamıştım, köfteci rotalarında geze geze bu yetmiyor noktasında geçen yıl vstrom 650 alınca hanım da yıllar sonra motora razı oldu, ona da ekipman topladık, beraber gezmeye de başladık. xmax'ım hala duruyor, şehir içi çarşı pazar motoru yaptım onu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Admin 2 tane bildiğim :)
Diğerleri moderatör...
Yazmıyorlar ama takip ediyorlardır..
İşi geliştirdiler , artık telepatiyle haberleşiyorlar...
Ben de ona şaşırıyorum, eskiden moderatörler üye gibi konu içlerinde yazarlardı, şimdi pek yazanı çizeni görmüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar