Yaşlı ve yeni üye

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
18 sene kadar once lojistik sektorune ilk girdigimde sektorun tecrubeli abilerinden birine ara ara takilirdim; "tabi sizin zamaninizda sana yagi kuyrugu vardi" diye😂 simdi bana benzeri sakalar yapiliyor. Iste dalga gecilme sirasi bana gelmis demek ki.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir diger soz de "evli erkekler ikiye ayrilir; kilibik oldugunu kabul etmeyenler ve kilibik olanlar"

Arabayla igneada donusu o yoldan gecmistik ama vizeye ugramamistik. Bir de oralarda cilingoz parki var, oranin yolu da dar ve virajli, motorla zekli olabilir.
Canta var arkada ikimiz birden cocugu birakamiyoruz henuz. Bi de hic niyetli degil hanim ama yavastan deneyecegim kanina girmeyi
Tomygun ile o er6f ile ben xmax ile çilingöz tarafına gitmiştik, yollar güzeldi ama bozuk yollarda xmax'ın sert süspansiyonları ile belim ağrımıştı. Dönüşte Çatalca'da köfteciye uğramıştık yine ayı gibi yemiştik. :) Köfte turlarımızın başlangıçlarındandı o gezi, sonradan baktık motorla yol yapıp sonra yemeyi seviyoruz bunu alışkanlık haline getirdik.

Çocuk küçükse yapacak bir şey yok. Bizim ikiz çocuklar da 13 yaşına geldiler, artık evde yalnız bırakabiliyoruz, günlük geziler sorun olmuyor artık, sırasıyla çocukları da gezdiriyorum ekipman olunca. 30 ağustostaki köfteci turuna bir tanesi sıra bende dedi o da gelecek.

Bir haftasonu anneannelerine bırakıp hanımla kamp malzemelerini alıp yunanistana bile geçmiştik, git gel 700km yol olmuştu. Siz de çocuklar büyüyene kadar en azından kendiniz yalnız gezip tecrübe kazanın, artçı taşımak, sorumluluk almak o kadar kolay değil. Ben ehliyetimi 2016 yılında 46 yaşındayken aldım, 8 yıldan sonra ancak artçı taşımaya başladım.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Herkese merhaba. 1 yıldan fazla süredir bu forumu takip ediyordum. Geçen sene bu vakitler hanımdan da olur alarak 48 yaşımda motosiklet alma kararı verdim :)
İlk başta "ucuz bir çinli scooter alıp" acemiliğimi atmak istiyordum ama gerek buradaki yorumlardan gerek yıllarca motor kullanmış 6 haneli kmlerde yol yapmış arkadaşımın da söylediklerinden yola çıkarak Çinli alternatifleri eledim. Elimde nakit olmadığından ilk kriterim kredi kartına 10-12 ay taksit yapan markalardı. E tabi böyle bir kriter seçeneklerimi baya daraltmıştı. Yine aynı arkadaşım X-Max2ini satıp Beverly alacağını söyleyince ben de Piaggio sayfasına baktım ve Eylül ayında az bir miktar bütçemin üstünde olsa da Medley 150'de yapılan çanta dahil vade farksız 12 taksit fırsatından faydalandım. O günlerde bundan daha ucuzu zaten Çinlilerdi:)
Motoru teslim almadan bir kaç gün önce Hasanpaşa'nın yolunu tuttum ve giriş seviye üstü bir kask olan HJC I71, RST yazlık mont ve içine sırt koruması ile Knox Action Pro eldiven ile Held Mago bel koruması aldım. Tabi o arada da ehliyet kursuna yazıldım. Motoru teslim almaya gittiğim gün ile ehliyet kursunun ilk dersi aynı güne denk gelince tırsa tırsa motoru Koşuyolu'ndan alıp kursa gittim. Akşam hanımla oğlanın yanına vardığımda hanımın ilk tepkisi şaşkın ve tereddütlü bir yüz ifadesi ile "niye bunu aldın" oldu. Sonradan Ekip Akademi eğitiminde fotoğrafımı görünce motora biraz büyük geldiğimi gördüm :)
Sonraki aylarda ehliyeti alıp trafiğe çıkmaya başladım, koruyucu ekipmanlarıma pantolon, kısa bot, bir kaç eldiven daha ekledim. E tabi bu kadar masraf yapınca Motomax'ın eğitimine katılmaya hak kazandım ve kapalı alan hakimiyet eğitimini aldım. Bence çok faydalıydı.
Neyse, Medley'i çok sevmeme rağmen kendisine biraz büyük geldiğim (190 boy 90 kg), uzun yolda beni biraz üzeceğini düşündüğüm ve bütçe de ikinci motora izin vermediği için Nisan ayında henüz 2800 kmdeyken Medley ile vedalaştık ve Forza'ya geçiş yaptım.
E tabi boğazına düşkün biri olarak Forza ile köfte yemeye Ahmetbey'e de gittim:) Motosiklet'e başlamamın kısa hikayesi budur efendim.
Herkese merhabalar tekrar.
Hoşgeldiniz, ne yaşlısı delikanlı çağında sayılırız henüz😄

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Tomygun ile o er6f ile ben xmax ile çilingöz tarafına gitmiştik, yollar güzeldi ama bozuk yollarda xmax'ın sert süspansiyonları ile belim ağrımıştı. Dönüşte Çatalca'da köfteciye uğramıştık yine ayı gibi yemiştik. :) Köfte turlarımızın başlangıçlarındandı o gezi, sonradan baktık motorla yol yapıp sonra yemeyi seviyoruz bunu alışkanlık haline getirdik.

Çocuk küçükse yapacak bir şey yok. Bizim ikiz çocuklar da 13 yaşına geldiler, artık evde yalnız bırakabiliyoruz, günlük geziler sorun olmuyor artık, sırasıyla çocukları da gezdiriyorum ekipman olunca. 30 ağustostaki köfteci turuna bir tanesi sıra bende dedi o da gelecek.

Bir haftasonu anneannelerine bırakıp hanımla kamp malzemelerini alıp yunanistana bile geçmiştik, git gel 700km yol olmuştu. Siz de çocuklar büyüyene kadar en azından kendiniz yalnız gezip tecrübe kazanın, artçı taşımak, sorumluluk almak o kadar kolay değil. Ben ehliyetimi 2016 yılında 46 yaşındayken aldım, 8 yıldan sonra ancak artçı taşımaya başladım.
Zaten bir seferinde bir arkadasim arabam olmadigini unutuo birakir misin dediginde "hic artci tasimadim, cesaret ediyir musun" dedigimde hemen hayir demisti. Boyle savusturmustum

Hoşgeldiniz, ne yaşlısı delikanlı çağında sayılırız henüz😄
Tabi canim, ben zaten ilk 20 yili saymiyorum, 5 sene sonra da ilk 25 yili saymam😬

Motosikleti
Kawasaki Ninja 250R
Siz yaşlı değilsiniz, Kıdemli gençsiniz :) Hoşgeldiniz.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Koskoca ihtiyar abilerin şura da yengen vizesi alırsam gelirim yazdığını görünce istemsiz kahkaha atıyorum hakkınızı helal edin.
Ne yiğitler ne hallere düşüyor ya :D
Sen bekarsın belli. Hanım kelimesinin aslı Han'ım dır. "Han, eski Türk - Moğol topluluklarında hükümdar. "Ulu insan", "lider" anlamları taşımaktadır."
Bilmem konuyu özetleyebildim mi. Her yiğidin bağlı olduğu bir Han'ı vardır.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
hoşgeldin be ihtiyar :) hayırlı olsun forza ile binlerce yorum video var ama yinede yaşadığın kronikleri gezdiğin fotoğrafları paylaşırsan forumun tadından yenmez bende 33 yaşındayım teknik ressam olarak çalışıyorum 2 monitör var birinde daima forum açık olur sürekli okurum hatta tommy abinin köfte yazılarını okudukça bazen canım köfte rotası çeker haftasonuna yönümü Ankaradaki köfteci rotalarına çeviririm :)

Motosikleti
D400
Yav ben de 48 yaşındayım. Kendimi o kadar yaşlı görmüyorum.
Belki biraz yaşlı ama 1. dünya savaşını görecek kadar da değil sanırım.

Sayın Ged, hoş geldiniz , Kazasız belasız sürüşler ve forumlar dilerim.

48 e yaşlı dediği için öyle dedim zaten :D

forumda anket vardı yaşlarınız diye, bütün forumun ortalaması orada 20 30 gibi birşey gözüküyor ama anket 20 senelik :D 30 olanlar 50 oldu bile.

reo

Hoşgeldiniz, hayırlı olsun diyelim.

Ben de eski üyelerdenim, genel olarak forumun yaş ortalamasının günden güne büyüdüğü doğrudur. 20 lerden 40 lara geldi son 20 yılda.
Ayrıca hanımdan korkmayan ve kolaylıkla izin alabilen kişi sayısının azaldığı da doğrudur.
Yapacak birşey yok; her ikisi de doğanın kanunu 🙂

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Bu arada "Ged" isimini duyunca aklıma Ursula ablanın "yerdeniz" romanları geldi. Oradan mı esinlendiniz ismi seçerken? Sizin de tevellüt nispeten eski olduğu için şaşırmam öyle çıkarsa, gençler bilmez. :)

Bu arada "Ged" isimini duyunca aklıma Ursula ablanın "yerdeniz" romanları geldi. Oradan mı esinlendiniz ismi seçerken? Sizin de tevellüt nispeten eski olduğu için şaşırmam öyle çıkarsa, gençler bilmez. :)
Ursula k Le Guin okuyan kaldı mı?
Muhtemelen yeni nesil ismini bile duymamıştır. Eskiler de gittikçe azalıyor. Yeniler Starwars izliyor.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Hocam hoş geldiniz hayırlı olsun. Ben kendimi yaşlı olarak nitelendirmedim hiç, daha genç biri olarak sizin için de erken bence :)

Muhtemelen yeni nesil ismini bile duymamıştır. Eskiler de gittikçe azalıyor. Yeniler Starwars izliyor.
Ursula Le Guin bence iyi bir fantastik türünde iyi, bilim kurgu türünde o kadar iyi olmayan bir yazar. Fantastik türünden ziyade Bilim Kurgu türünde epeyce okumuşluğum vardır. Le Guin bilim kurguları genelde etsiz mantı gibi gelir bana. Bir kurgu var ama içinde teknoloji yok. Hep bir yokluk, geri kalmışlık. Mülksüzler çok iyi kitaptır mesela ama sosyolojik olarak; bilim kurgu olarak değil.

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Aynen oyle:) bir arkadasimin "bence sen cok seversin, mutlaka oku" tavsiyesi ile mulksuzleri okudum, devami geldi. Hatta, hala suratinin yarisi siyah kedi gorunce direkt tehanu geliyor aklima.

Eskiler de star wars izliyor:) ama haklisiniz, ursula ablamizi bilmiyordur cogu:(

Hocam hoş geldiniz hayırlı olsun. Ben kendimi yaşlı olarak nitelendirmedim hiç, daha genç biri olarak sizin için de erken bence :)

Ursula Le Guin bence iyi bir fantastik türünde iyi, bilim kurgu türünde o kadar iyi olmayan bir yazar. Fantastik türünden ziyade Bilim Kurgu türünde epeyce okumuşluğum vardır. Le Guin bilim kurguları genelde etsiz mantı gibi gelir bana. Bir kurgu var ama içinde teknoloji yok. Hep bir yokluk, geri kalmışlık. Mülksüzler çok iyi kitaptır mesela ama sosyolojik olarak; bilim kurgu olarak değil.
Oradaki yokluk zaten sistem elestirisi bence. Bir de teknolojiden ziyade gunumuzde oyle bir sistem olmayacagi icin gelecekte kurgulamis. E sistem ve burokrasi insandan onemli tutulunca da haliyle yokluk da beraberinde geliyor.

Son düzenleme:
Sen bekarsın belli. Hanım kelimesinin aslı Han'ım dır. "Han, eski Türk - Moğol topluluklarında hükümdar. "Ulu insan", "lider" anlamları taşımaktadır."
Bilmem konuyu özetleyebildim mi. Her yiğidin bağlı olduğu bir Han'ı vardır.
Bu kadar ciddiye alınacak bir durum değil hanımın ne demek olduğunu biliyorum.
Amaç espri yapmaktı yoksa gayet normal bir şey.
Bende geçtim o yoldan bir ara neyin ne olduğunu biliyoruz.
Özetlenecek bir şey yok :D
Sevdiğim abilere takıldım onlarda anladı sanıyorum.

Motosikleti
CB125F
Hocam sen yaşlı felan değilsin çünkü bende 45 yaşından sonra motosiklet bağımlısı oldum
Bende acemi ve yeni üyeyim

Ged

Motosikleti
Star Wars da izliyorum ama asıl Star Trekçiyim ben. :)
çocukken siyah beyaz TV'den Mr. Spock izlemiş nesiliz.
O zaman turist omer uzaydayi da izlemissinizdir😂 seneleeer sonra tekrar izledigimde filmdeki uzayli efekti olarak pink floydun echoes sarkisini kullandiklarini farkedince kopmustum😂

Hocam sen yaşlı felan değilsin çünkü bende 45 yaşından sonra motosiklet bağımlısı oldum
Bende acemi ve yeni üyeyim
Ben hep uzaktan uzaktan bakardim ama iste sartlar 48inde uygun oldu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar