A2 Enduro model yetersizliği

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Neyse, 65 yaşımdan sonra vstrom artık çok ağır deyip crf 250'ye geçerim. :)
...
Bu crf 250'lerde sele alçaltma falan yapılabiliyor mu? yapılabiliyorsa ne kadara kadar alçalabiliyor? en az ne kadar boyda olmak lazım bunları sürebilmek için?
1. 2 kez daha buluşalım, 55 yaşına çekeriz CRF'ye geçmeni valla. 😆

2. Benim adaşın sizin de gördüğünüz CRF 250 L motoruna alçaltma kiti taktırdık. CBF 150'den hallice oldu. Fıtı fıtı her yere gider oldu.

Motosikleti
Honda CRF250L
Ben oturunca çöker de 50 kiloluk biri oturunca da ciddi çöker mi diye merak ettim.
Boyu 1,65+ üstü olan herkes sürebilir. Öyle çöküyor işte :D bir de Sele genişliği az olunca

ama rahat sürüş için ideal boy bana göre 1.70, üstüne motor botu kullanıldığında 2 ayağın tabanının %90'ı yere basıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

2. Benim adaşın sizin de gördüğünüz CRF 250 L motoruna alçaltma kiti taktırdık. CBF 150'den hallice oldu. Fıtı fıtı her yere gider oldu.
V Strom konforundan sonra CRF-250L çekilmez bence. RE Super Meteor 650 tarzı alçak seleli bir şeye geçilir oradan.

Motosikleti
V Strom konforundan sonra CRF-250L çekilmez bence. RE Super Meteor 650 tarzı alçak seleli bir şeye geçilir oradan.
Çoook farklı motorlar bea.

Stok halde L 140, Rally 152 kg.

Bizim L'ler de aksesuarlarıyla birlikte 155 kg falan olmuştur.

Ama yol seçmemesi güzel işte.

Düşürürsek kaldırması kolay.

Super Meteor ise cruiser ve haliyle 240 küsur kilo.

Amaç konforsa CRF olmaz tabii ama CRF'nin girdiği, geçtiği yerlerde Vstrom dahil 200 kg üstü ağır makineler çok zorlanır ve de sürücü yeterince yetkin ve hatta uzun boylu değilse, zorlar.

Altının yere sürtmesini falan geçtim zaten.

Cruiser farklı dünya zaten.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Yok, ben şimdilik vstrom konforundan memnunum hem artçı ile de sürüyorum crf bana gelmez.
Hem ben düz yol gazcısıyım aynı zamanda, uzun yolda asfaltta düz yolu boş gördüm mü yapıştırmayı seviyorum, crf'den sıkılırım uzun yolda.

60'ımdan sonra GS denerim herhalde, vstromdan daha konforlusu o var.
65'den sonra artık hafif bir şey olsun diye crf olur belki.

Motosikleti
Çoook farklı motorlar bea.
...
Cruiser farklı dünya zaten
Tabi ama yaşlı adamın arazide ve bozuk yolda işi ne zaten? Cruiser da alçak selesiyle yaşlı adama rahat gelir, alçak olduğu için ağırlığının çok da bir önemi olmuyor çünkü hissettirmiyor. (Sturgis'teki kitleye baktığımız zaman da çoğunlukla kel, göbekli, sakalı göğsüne kadar gelen yaşlı amcalar görüyoruz zaten...) Bizim @espresso şu anda bile bacağını V Strom'un selesi üzerinden atmakta zorlanıyor, peg'e basıp biniyor motora, 15 yıl sonrasını düşünemiyorum bile. :ROFLMAO:💦

Motosikleti
Tabi ama yaşlı adamın arazide ve bozuk yolda işi ne zaten? Cruiser da alçak selesiyle yaşlı adama rahat gelir, alçak olduğu için ağırlığının çok da bir önemi olmuyor çünkü hissettirmiyor. Bizim @espresso şu anda bile bacağını V Strom'un selesi üzerinden atmakta zorlanıyor, peg'e basıp biniyor motora, 15 yıl sonrasını düşünemiyorum bile. :ROFLMAO:💦
15 yıla kalır mıyım belli değil yaa. 5 yıl daha vstrom'a binsem daha sonrası zaten ne desem yalnızca varsayım.

reo

Yaw arkadaşlar 167 boy 60 kiloluk ben ölmeden önce eli yüzü düzgün bir motora binemeyecek miyim??

NC750s baktım sele yüksekliği uygun ama çok ağır geldi, cb500f nispeten hafif kompakt ama sanki cadde motoru olarak oturuş pozisyonu yeteri kadar rahat değil gibi.
Nedense enduroların hepsi ağır ve yüksek seleye sahip. NX500 bir şans olabilir benim için, bir umut ona bakayım bari.

Başka önerebileceğiniz motor var mıdır?

Motosikleti
Tabi ama yaşlı adamın arazide ve bozuk yolda işi ne zaten? Cruiser da alçak selesiyle yaşlı adama rahat gelir, alçak olduğu için ağırlığının çok da bir önemi olmuyor çünkü hissettirmiyor. (Sturgis'teki kitleye baktığımız zaman da çoğunlukla kel, göbekli, sakalı göğsüne kadar gelen yaşlı amcalar görüyoruz zaten...) Bizim @espresso şu anda bile bacağını V Strom'un selesi üzerinden atmakta zorlanıyor, peg'e basıp biniyor motora, 15 yıl sonrasını düşünemiyorum bile. :ROFLMAO:💦
3 kez "yaşlı" yazmışsın. 😆

Ben henüz kendimi o kadar "yaşlı" hissetmiyorum valla.

Ki sen zaten doktorasını bitirip sektöre atılmış ve ilk maaşıyla Vstrom almış da köfte turlarına katıla katıla gut olmuş gibisin daha maşallah. :)👏

Biraz kilo versen "Evladım okuyor musun?" diyesi geliyor insanın.😃

Evimde koyabileceğim yer olduğundan dolayı inşallah elimin altında bir CRF her zaman durur.

Bir de Cub hastası olduğumdan Wave 110i ve Crypton S motorlarımı satmaya kıyamam. Onlar da durur.

Muhtemelen asfalt ağırlıklı sürüşler için bir sport-touring tarzı alet de alırım eldeki motorlardan birkaçını azaltırsam.

Ben CRF'yi araziye çıktığım için değil günlük güzergahta bile sıkça karşımıza çıkan çukur ve kasislerden geçişleri minimum hissettirdiği için tercih ediyorum öncelikle.

Espressonun artçılı sürüşü olduğu için ona mevcut motoru gibi bir motor zaten şart zira dediğiniz gibi CRF tek tabanca binilecek bir motor.

Büyük motorların ani hızlanma - son sürat - 120 km ve üstü süratlerde konforlu sürüş ve artçılı kullanım dışındaki neredeyse tüm ihtiyaçları çok büyük bir oranda karşılıyor zaten.

Seyir hızı yasal limitlerin üzerine çıkabiliyor ve kamyon ve otobüslerden daha hızlı gidebiliyor.

Yol seçmiyor ve geçtiği yollardaki bozuklukları neredeyse hiç hissettirmiyor.

Hep söylediğimiz gibi ihtiyaç ve beklentiler önemli.

Motosikleti
Yaw arkadaşlar 167 boy 60 kiloluk ben ölmeden önce eli yüzü düzgün bir motora binemeyecek miyim??

NC750s baktım sele yüksekliği uygun ama çok ağır geldi, cb500f nispeten hafif kompakt ama sanki cadde motoru olarak oturuş pozisyonu yeteri kadar rahat değil gibi.
Nedense enduroların hepsi ağır ve yüksek seleye sahip. NX500 bir şans olabilir benim için, bir umut ona bakayım bari.

Başka önerebileceğiniz motor var mıdır?
Size yakın boylarda bir arkadaşım honda cb500x le çok mutlu olmuştu. NX500'ün öncek versiyonu o.
Macaristan'da yaşıyordu, İtalyan alpleri, transfagarasan vb. her yeri gezdi, sonra o motorla Macaristan'dan İstanbula geldi. Büyütmek için motorunu satacak, macar plakalı olduğu için burada satamıyor, oraya sürerek götürüp orada satacak. Ama motorundan memnundu.

• Beğen
Tepkiler: reo
Motosikleti
3 kez "yaşlı" yazmışsın. 😆

Ben henüz kendimi o kadar "yaşlı" hissetmiyorum valla.

Ki sen zaten doktorasını bitirip sektöre atılmış ve ilk maaşıyla Vstrom almış da köfte turlarına katıla katıla gut olmuş gibisin daha maşallah. :)👏

Biraz kilo versen "Evladım okuyor musun?" diyesi geliyor insanın.😃

Evimde koyabileceğim yer olduğundan dolayı inşallah elimin altında bir CRF her zaman durur.

Bir de Cub hastası olduğumdan Wave 110i ve Crypton S motorlarımı satmaya kıyamam. Onlar da durur.

Muhtemelen asfalt ağırlıklı sürüşler için bir sport-touring tarzı alet de alırım eldeki motorlardan birkaçını azaltırsam.

Ben CRF'yi araziye çıktığım için değil günlük güzergahta bile sıkça karşımıza çıkan çukur ve kasislerden geçişleri minimum hissettirdiği için tercih ediyorum öncelikle.

Espressonun artçılı sürüşü olduğu için ona mevcut motoru gibi bir motor zaten şart zira dediğiniz gibi CRF tek tabanca binilecek bir motor.

Büyük motorların ani hızlanma - son sürat - 120 km ve üstü süratlerde konforlu sürüş ve artçılı kullanım dışındaki neredeyse tüm ihtiyaçları çok büyük bir oranda karşılıyor zaten.

Seyir hızı yasal limitlerin üzerine çıkabiliyor ve kamyon ve otobüslerden daha hızlı gidebiliyor.

Yol seçmiyor ve geçtiği yollardaki bozuklukları neredeyse hiç hissettirmiyor.

Hep söylediğimiz gibi ihtiyaç ve beklentiler önemli.
Yaşlı yazdım çünkü V Strom sonrasını konuşuyoruz. V Strom'lar malum; çok dayanıklı sağlam aletler. Değişim zamanları 10 yılda falan gelir, o zamana 60+ olacağız.

CRF V Strom'dan sonra hiçbir şekide keyif vermez bence. Ama şöyle bir gerçek var; mesela Marmaris, Datça, Fethiye, Bodrum çevresi vs. gibi nispeten taşra sayılabilecek bir yerde yaşasaydım V Strom'la sittin sene işim olmazdı, oralarda CRF işimi mükemmelen görürdü ve tercih ederdim. (Gerçi şu anda o bölgelerde CRF'in işe yarayacağı yerlere de sokmuyorlar galiba araçları; orman yangınları vs. sebebiyle... Ama bunların ana yollar hariç tali yolları çok bozuk arazi sayılabilecek bölgeler.) Gerçi V Strom da "yol olarak nitelendirilebilecek" her yolda çok konforlu sürülür, çukur kasis hissettirmez pek, ama o sıcak bölgelerde de 213kg'lık (espresso'nunki 230 galiba...) bir ayı ile uğraşmak istemeyebilirim gibi hissediyorum. Oralarda CRF güzeldir.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Eski Duke 690'la aynı blok sanırım. Evet titriyor ama ayı gibi gidiyor, değişik makine. Üye ismini unuttum ama Aksaray'da Duke 640 kullanan bir kardeşimiz vardı, o da tek silindir aynı bloğun eski nesli. Adamın yan ayaklıktaki motorun rölantide kendi kendine gezdiğini anlattığın hatırlıyorum. :)
Ben de aynı motor için benzer şeyleri okudum. Motoru rolantide ısıtırken sizden önce geziye kendisi başlıyormuş. Hatta titreşimden dolayı 120 den sonra aynalardan arkanı göremiyormuşsun, 150 den sonra önünü göremiyormuşsun :D

Motosikleti
Yaşlı yazdım çünkü V Strom sonrasını konuşuyoruz. V Strom'lar malum; çok dayanıklı sağlam aletler. Değişim zamanları 10 yılda falan gelir, o zamana 60+ olacağız.

CRF V Strom'dan sonra hiçbir şekide keyif vermez bence. Ama şöyle bir gerçek var; mesela Marmaris, Datça, Fethiye, Bodrum çevresi vs. gibi nispeten taşra sayılabilecek bir yerde yaşasaydım V Strom'la sittin sene işim olmazdı, oralarda CRF işimi mükemmelen görürdü ve tercih ederdim. (Gerçi şu anda o bölgelerde CRF'in işe yarayacağı yerlere de sokmuyorlar galiba araçları; orman yangınları vs. sebebiyle... Ama bunların ana yollar hariç tali yolları çok bozuk arazi sayılabilecek bölgeler.) Gerçi V Strom da "yol olarak nitelendirilebilecek" her yolda çok konforlu sürülür, çukur kasis hissettirmez pek, ama o sıcak bölgelerde de 213kg'lık (espresso'nunki 230 galiba...) bir ayı ile uğraşmak istemeyebilirim gibi hissediyorum. Oralarda CRF güzeldir.
Ben de büyük şehirde değil nispeten taşra sayılabilecek küçük bir ilçede yaşıyorum, gezdiğim yerler çoğunlukla Trakya ovasında köyler arası mıcırlı bozuk yollar ya da iğneada taraflarındaki köy yolları falan, buralarda vstrom yetiyor, dağ yollarında yoldan çıkmadıkça zaten bir şekilde topraklı, mıcırlı da olsa yol var oranın çıkurlarını hissettirmiyor bana yetiyor, o yollara ulaşabilmem için de yavaş gitmek istemeyeceğim asfalt yollardan geçmek zorunda kalıyorum ya da işim çıktığında istanbula gideceksem ya da mesela artçı ile Yunanistan'a giderken otobandan 1 saat Edirne'ye süreceksem vstromun gücü lazım oluyor. Bu yüzden bana da crf olmaz. crf gerektirebilecek kadar fazla araziye girmek için fazla yaşlandım zaten. 20li yaşlarda olsaydım crf süper olurdu bana.

İyi günler dostlar
A2 ehliyetim var ve enduro sınıfı yüksek sürüşlü bir motosiklet almak istiyorum ancak piyasa 2-3 model üzerinde dönüyor diğer modellerin piyasası oldukça kötü. 250 bin bütçem var bu bütçede alabileceklerim vstrom250 adv250 crf250 hero xpulse200 var bütçenin biraz üstündeyse tenere660 ve g310gsler var bu modellerin hepsi oldukça kafar karıştırıcı sürekli dağda taşta sürmeyeceğim motoru crf araziye daha uygun bir model vstroma gitmiyor deniyor motosiklet biraz ağır advlere de artık hintli diyorlar parasının hakkı mı bilemiyorum. Anlayacağınız kafam çok karışık dostlar bu modelleri bilen kullanan abilerim kardeşlerim bilgilendirme yapabilirseniz çok mutlu olurum

xpulse ı al geç sınıfında fiyat performans motoru, piyasadaki bütün xpulse lar garantide zaten (5 yıl , 50bin km) servis parça sorunuda yok bildiğim kadarıyla. temiz bir ikinciel sonrası var olan bütçenin %40ı cebinde kalır.

reo

Size yakın boylarda bir arkadaşım honda cb500x le çok mutlu olmuştu. NX500'ün öncek versiyonu o.
Macaristan'da yaşıyordu, İtalyan alpleri, transfagarasan vb. her yeri gezdi, sonra o motorla Macaristan'dan İstanbula geldi. Büyütmek için motorunu satacak, macar plakalı olduğu için burada satamıyor, oraya sürerek götürüp orada satacak. Ama motorundan memnundu.
Teşekkür ederim.
Ağırlık ve boyut olarak en uygunu o galiba benim için..

Motosikleti
Teşekkür ederim.
Ağırlık ve boyut olarak en uygunu o galiba benim için..
Ben naked versiyonunu kullanıyordum. Asla mutsuz edecek bir motor değil. YALNIZ: Bazı üyelerimizden yüksek devirde rahatsız edici titreşim olduğu gibi yorumlar okumuştum. CB500F ve CBR500R inanılmaz titreşimsiz motosikletler, onlarda direkt 1. elden tecrübem var da bu yeni NX500 kasasını bilmiyorum. Honda'nın 500'lük (aslında 471cc) motorun kendisi gayet titreşimsizdir ancak yeni NX500 kasasıyla bir rezonans durumu mu var da böyle bir yorum geldi bir muamma.

Voge 300 DS bir seçenek olabilir
Hocam voge diğer çinliler arasında daha kaliteli ama nihayetinde çinli. Aldıktan sonra parça sıkıntısı ve arızalarla uğraşmak istemiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abiler iki model arasındayım crf 250 rally ve vstrom 250 en azından 2ye indirebildim. crf araziye daha yatkın bir motor ancak bu kadar arazi yapmayı düşünmüyorum arada köy yoluna bozuk yollarda beni üzmesin yeter. crfnin bir eksisi de artçılı sürüş için pek uygun değil anladığım kadarıyla artçıyla motor bayağı bir çöküyormuş o da uzun yolda konforu baya bi azaltır gibi. Ama motosikletin görünüşü cidden beni mest etti. Yüksek oturuşu çok rahat hissettirdi. Vstrom 250 ise uzun yol için daha uygun bir motosiklet ancak yolda biraz ağır kalıyor motosiklete gitmiyor diyorlar artçılı sürüşte bu gitmeme konusu daha da belli olacaktır yani gidilecek yere konforlu ve yavaş bir şekilde gidilir gibi. Bir de vstromu yakından görme şansım hiç olmadı crfnin yüksek ve heybetli oluşu hoşuma gitmişti vstrom aynı şekilde hoşuma gider mi bilmiyorum fotoğraflarda biraz küçük duruyor ve sele yüksekliği de hatrı sayılır seviyede alçak ve gidonundan hiç iyi bahsetmiyorlar. Kısacası abiler kafam hala karışık ama artık bu iki model arasında en azından.

Son düzenleme:
Motosikleti
Hocam voge diğer çinliler arasında daha kaliteli ama nihayetinde çinli. Aldıktan sonra parça sıkıntısı ve arızalarla uğraşmak istemiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abiler iki model arasındayım crf 250 rally ve vstrom 250 en azından 2ye indirebildim. crf araziye daha yatkın bir motor ancak bu kadar arazi yapmayı düşünmüyorum arada köy yoluna bozuk yollarda beni üzmesin yeter. crfnin bir eksisi de artçılı sürüş için pek uygun değil anladığım kadarıyla artçıyla motor bayağı bir çöküyormuş o da uzun yolda konforu baya bi azaltır gibi. Ama motosikletin görünüşü cidden beni mest etti. Yüksek oturuşu çok rahat hissettirdi. Vstrom 250 ise uzun yol için daha uygun bir motosiklet ancak yolda biraz ağır kalıyor motosiklete gitmiyor diyorlar artçılı sürüşte bu gitmeme konusu daha da belli olacaktır yani gidilecek yere konforlu ve yavaş bir şekilde gidilir gibi. Bir de vstromu yakından görme şansım hiç olmadı crfnin yüksek ve heybetli oluşu hoşuma gitmişti vstrom aynı şekilde hoşuma gider mi bilmiyorum fotoğraflarda biraz küçük duruyor ve sele yüksekliği de hatrı sayılır seviyede alçak ve gidonundan hiç iyi bahsetmiyorlar. Kısacası abiler kafam hala karışık ama artık bu iki model arasında en azından.
vstrom 250'yi ilk defa 2019 yılında okul arkadaşlarımdan motorcu tayfa ile Güökeada'da toplandığımızda görmüştüm. O zaman arkadaşlarımın çoğu İzmirde yaşıyorlardı ve çoğunda vstrom 650 vardı, yolda feribotta tanışmışlar, genç bir arkadaş, o da kamp malzemelerini yüklemiş adaya geliyormuş, bize takıl bari demişler. Vstrom 650'lilerin yanında küçük kalıyordu ama kamp malzemelerini yükleyeyim, crf kadar arazi olmasa da bozuk yollarda kamp yerlerinde gideyim şeklinde güzel iş görüyordu. Tabi bir noktadan sonra gücü yetersiz gelecektir ama japon sağlamlığı var, yükle çık yola bir şey olmaz her türlü gider şeklinde bir motordu. O arkadaş sonradan vstrom 650 aldı onu da bir kaç yıl kullandıktan sonra BMW GS aldı onunla geziyor artık ama vstrom 250 ile çok güzel tecrübe edinmiş olmuştu.

İzmirde okul arkadaşlarımdan biri önceden vstrom 650 kullanıyordu hatta ben alırken de çok iyi yaptın çok konforlu motor diye vstrom övüyordu bana, o da artık GS sürüyor ama oğlu büyüyünce ona vstrom 250 almış, birlikte geziyorlar İzmir ve çevresinde. O arkadaşın oğlu da iri yarı, 185 üzerinde vardır boyu, vstrom 250 o kadar küçük kalmıyordu. Gidon alçak kalıyorsa da gidon yükseltme takılır o büyük sorun değil, benim vstrom 650'de de gidon yüseltme var, o olmasaydı bu kadar rahat etmezdim mesela.

vstrom iyidir, ikinci elde ucuz bulunur hem ne de olsa başlangıç motoru, alan tecrübe edinip büyüğünü alıyor, siz de ucuz alırsınız satarken fazla zatarınız da olmaz, bu motora binen tayfa asfaltta gazlayayım motorun canını çıkarayım tayfası olmadığı için de nispeten temiz bulunur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar