A2 Enduro model yetersizliği

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sen düzde yardırmayı seven adamsın, Crf 250 senlik bir makine değil. 250 cc tek silindir ve gitmiyor.
Evet, ben düzde yardırmayı seviyorum, bu yüzden 65 yaşından sonra dedim, o yaşa gelince bisikleti bile devrilince kaldırabileceğüm şüpheli zaten.

İyi ki şimdiki motorum 90beygir falan değil de çok yüksek hızlara yardıramıyorum. :) Düz yol gazcılığı benden sorulur. Virajlı dağ yollarında da kendimce iyi gidiyorum işte, keyfi alıyorum ya bana yetiyor ama düzde yava gidince canım sıkılıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O zaman size husqvarna enduro 701 önereyim. Hafif, 70 beygir, 200leri görüyor. Tek silindir olduğu için biraz(!) titreşim vardır.
Eski Duke 690'la aynı blok sanırım. Evet titriyor ama ayı gibi gidiyor, değişik makine. Üye ismini unuttum ama Aksaray'da Duke 640 kullanan bir kardeşimiz vardı, o da tek silindir aynı bloğun eski nesli. Adamın yan ayaklıktaki motorun rölantide kendi kendine gezdiğini anlattığın hatırlıyorum. :)

Motosikleti
K 1600 GTL
Merhaba,

2017'den beri CRF Rally kullanıcısıyım. 40 bin km yaptım bu motorumla.

2024 Ocak ayında aldığım 2023 model makyajlı CRF Rally ile de 6 bin km'yi devirdim.

2024 Kasımda bir de CRF L alıp onu da tur motoruna dönüştürdüm ve 2 hafta önceki Kırklareli köfte turunda onu kullandım. Bu motorumun kilometresi de 2 bin olmak üzere.

Bu 3 motor hala bende.

Alttaki linkte 2017 ve 2023 Rally motorlarımın bana uzun turlarda eşlik ettiğinden bahsettim biraz.
https://www.motosiklet.net/forum/konu/bir-yol-arkadasi-hikayesi.216092/

Bu linkte de 9 Ağustos Kırklareli köfte maceramızdaki kendi sürüş tecrübemden bahsettim.
https://www.motosiklet.net/forum/ko...birtat-koftecisine-saldirmalari.222304/page-4

Gerek Rally ve gerekse de L modelleriyle ilgili sormak istediğiniz birşey varsa bilgim dahilinde yanıtlayabilirim.

Kolay gelsin.
Merak ettim neden 3 tane aynı motor?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işte, bu transalp daha çok asfalt aleti ve o da ağır. düştü mü kaldırması kolay, crf gibi uzun bacaklı ama 70beygir civarında, asfaltta da gerektiğinde hiç zorlanmadan 140-150'lere rahat çıkabilen bir şey lazım öyle ara model yok.

Neyse, 65 yaşımdan sonra vstrom artık çok ağır deyip crf 250'ye geçerim. :)

Bu crf 250'lerde sele alçaltma falan yapılabiliyor mu? yapılabiliyorsa ne kadara kadar alçalabiliyor? en az ne kadar boyda olmak lazım bunları sürebilmek için?
Oturunca ciddi şekilde çöküyor alet...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çöker... çok yumuşak süspansiyonları...
işte bütün mesele çökmüş haliyle ayaklar yere değer mi onun işin en az ne kadar boy lazım.
Hatun bisiklete bile binmem diyor ama artçı olarak yeterince gezdirip motor sürmeye heveslendirebilirsem güzel olur.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merak ettim neden 3 tane aynı motor?
Merhaba Alp,

İlk başlarda 2017 Rally'yi memlekete Burhaniyeye götürmeyi ve yılda birkaç kez birkaç günlüğüne gittiğimde Kazdağları, Kozak Yaylası, Madra Dağları vb yerleri detaylı şekilde gezmeyi planlıyordum ama orada iri kıyım sayılacak bu motorumu koyacak kapalı bir mekanım olmadığından bu plan rafa kalktı.

İlanlara baktığımda da istenen rakamlara satmaya da kıyamadım açıkçası.

İlk sahibi olduğum, huyunu suyunu bildiğim motoru ölü parasına vermek istemiyorum.

Basit bakımlarını da kendim yapabiliyorum.

O yüzden daha uzuuun süre bende kalır gibime geliyor 2017 Rally.

2023 Rally'yi de 2017'yi satarım diye almıştım ama muhtemelen 2023'ü satarım.

2024 L'yi de:

1. Far gidonla birlikte döndüğünden iki ayna arasına daha geniş ve uzun bir tur camı koyabildiğim;

2. Sis farlarını sinyallerin üstüne yerleştirebildiğim ve böylece karşı tarafın gözünü almadan daha geniş bir alanı aydınlatabildiğim;

3. Sonradan koymuş olduğum 14 lt'lik Acerbis depo ile uzun yolda efendi sürüşle 450 km üstü menzil elde ettiğim için;

... aldım.

CRF'lerden 2'sini satıp düzgün bir tur motosikleti alma fikrine de uzak değilim bu arada.

Hem garaj rahatlar ve hem de neredeyse tamamen asfalt sürüşü yapacağımız turlarda biraz daha rahat ederim.

Kısmet artık.

Aslında az model yok. cf mt450, himalayan 450, ktm 390 adv sw, crf 250 gibi bir sürü model var. Siz de saymışsınız bir kısmını zaten.
Evet saydığınız modellerin çoğu var A2 için ancak maalesef bütçemi aşıyorlar..

Siz arazide hoplayıp zıplamak mı istiyorsunuz yoksa A2 sınıfına uygun bir yol endurosuyla uzun yol yapmak mı istiyorsunuz?
Bir yol endurosu olursa daha iyi olabilir hocam. Arazide hoplayıp zıplamak gibi bir derdim yok yaylaya köye bozuk yola gelsin motosiklet uzun yolda da yormasın üzmesin yeterli benim için

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ADV 250 dediğiniz marka hangisi ?..
Çok geri kalmışım piyasadan :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar