Motor Piyasası Çok Durgun Mu?

Merhabalar herkese şu an CB250R kullanıyorum fakat yakın zamanda bir tane de CB650R almayı düşünüyorum. Fakat önümü çok çok fazla kestiremiyorum ne kadar kullanırım ne yaparım ne ederim diye. Piyasaya bakıyorum ilanlara çok eski tarihli ilanlar var ve hala duruyor. Hızlı nakite ihtiyacım olsa motoru nakite çevirebilir miyim, satılır mı diye düşünüyorum. Normalde alacağım ne arabada ne de herhangi bir eşyada asla satmayı düşünerek almam fakat bu sefer maddi durumum biraz sıkışık ve aylar sonrasını çok kestiremiyorum %80 satmaya ihtiyacım olmaz ama bir aksilikte satmam gerekirse durum ne olur acaba bilgisi olan var mı veya yakın zamanda motor satan piyasalar nasıl acaba? İlk defa bir ürün almadan önce satış değerini düşünüyorum. Yani değer kaybetmesine okeyim fakat gerçekten makul fiyat yazıp hala elimde uzun süreler kalırsa belki sıkıntı yaşayabilirim belki de hiç satmama gerek kalmaz. Amacım satmadan atlatmak zaten çok sevdiğim motor da hayırlısı. Ayrıca yakın zamanda da araştırıyorum çoğu kişi motor piyasası çok durgun diyor bu da beni korkutuyor açıkçası. Bir motora bu kadar yüksek fiyatlar en azından benim için gerçekten yüksek, fiyatlar vermek biraz korkutucu oluyor.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Her kör satıcının bir kör alıcısı vardır.
Acil durumda satacağın zaman piyasanın altına koyarsan satılır zaten.
Ama Allah o acil günleri göstermesin inş.

Her kör satıcının bir kör alıcısı vardır.
Acil durumda satacağın zaman piyasanın altına koyarsan satılır zaten.
Ama Allah o acil günleri göstermesin inş.
İnşallah gerçekten gram satmak istemeyerek alacağım alırsam da bu sene biraz sıkıntıdayım. Ben de sizin gibi düşünüyorum en kötü piyasanın altında koyarım satarım geçerim diye yapmadığım şey de değil de sanırsam bu motoru o da kurtarmayacak gibi. Aylardır duran ilanlar var, Mayıs, Haziran başı gibi ilanlar hala duruyor. Ben de artık şunu düşünüyorum insanlar yüksek CC motorları acaba sıfır almayı mı tercih ediyor yoksa Çin malı motorlar daha ucuz diye oraya mı kaydılar. Çok eski tarihli ilan olması kafamı karıştırdı. Bugün de bir konuya denk geldim unuttum şimdi o da motorunu satamamış. İyicene içime dert oldu bu konuda. Bakalım artık hayırlısı :(

Motosikleti
Bajaj Dominar D250
Hızlıca elinizden çıkaramayabilirsiniz çünkü 4 silindir bir motosiklet, devir ekonomi devri. Bakım maliyetidir yakıt maliyetidir insanlar ekonomik hareket ediyor gibi artık.

Bence ileride ki belirsizlik kalksın, durum belli olduktan sonra alın, naçizane tavsiyem.
Hiç bilemiyorum maalesef ama sanırsam dediğinize daha yakınım veya gözü karartıp bu gelecek hafta bir sabah kalkıp dur alayım diyeceğim. Yani ufacık bile piyasasını görsem gerçekten düşünmeyeceğim ama 3 aydır ilanda duran motorlar var hadi bir tane olsun diyeceğim adamın motorunda bir şey var falan diyeceğim ama zaten 20 ilan var yarısı da aylardır orada duruyor.
Hızlıca elinizden çıkaramayabilirsiniz çünkü 4 silindir bir motosiklet, devir ekonomi devri. Bakım maliyetidir yakıt maliyetidir insanlar ekonomik hareket ediyor gibi artık.
Evet bence çoğu kişi dediğinizi düşünüyor. Giderleri düşününce herkes bir abi bir duralıma geçiyor ve bence fiyatı da yüksek yani zaten az bir kullanıcıya hitap eden bir motor belki de kitlesi ikinci el yerine ya biraz daha koyayım sıfırını alayım diyecek bir kitle. İlanlar çok karamsar yaptı beni. Araba olsa motoru bitik araba koydum fiyatı da düşük tuttum yazdım zaten motor bitik diye. Tamir masrafların üzerine daha da düşürdüm fiyatı ki alan kişi uğraştığına değsin o emeğinin karşılığını versin diye. Galericiye satmadım bilerek binici alsın diye uğraştım. Onda bile maksimum 3-4 gün bekledim. Adam sabahında gelip çekiciyle aldı parayı attı, notere gittik. Fakat bu motor utanmazsa son sahibi yapacak öyle bir şey :)

Motosikleti
CB125F
Hocam İlk kez motor alacağım için çok araştırdım anlamadığım şey 2. El piyasası çok yüksek bu yüzden sıfır aldım

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
şuan fiyatların gereksiz sebepsiz bu kadar arttığını düşünüyorum yani yıl başından beri %100e yakın zam geldi bütün motorlara hadi küçük motorları vergiden dolayı anlıyabiliyorum ama 500cc üstü hiçbi motor için bu kadar zam kabul edilebilir değil yaz bitince aralıka doğru fiyatların düşeceğini düşünüyorum

Hızlı nakite ihtiyaç duyulması anında başvurulacak bir para varsa bu motorlu taşıta bağlanmaz.
Bağlanıyorsa bu hızlı ihtiyacın gerçekten hızlı olması durumunda da feragat edilecek tutar bellidir.

Piyasa bok gibi.

şuan fiyatların gereksiz sebepsiz bu kadar arttığını düşünüyorum yani yıl başından beri %100e yakın zam geldi bütün motorlara hadi küçük motorları vergiden dolayı anlıyabiliyorum ama 500cc üstü hiçbi motor için bu kadar zam kabul edilebilir değil yaz bitince aralıka doğru fiyatların düşeceğini düşünüyorum
Dostum bu zamlar inan gerilemez.
Bak şuan elimizde herkes için geçerli ne varsa araç olarak değerlenir.
Değerlenmiştir.
Asla fiyat inmez.
Bekleyen varsa böyle bir şey saflıktır.
Geçen sene aldığımız şey bu sene 2 katı.
Bir daha ki sene de aynısı olacak.
İyimser olmayalım topluca şemsiye girmiş açılmaz daha.
Yazık bize.
Tuvalet kağıdını bile fazla alıyoruz zam gelecek diye.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Almazsan nefes aldigin hergun aklindan 4 silindir sesi gecer hocam. Kul dara dusmeden hizir yetismez. ikinci el alirsan ikinci el satacaksin. Iki naked a gerek yok, 250 ile takas dene. ikiside ortalama fiyatina gitmis olur. Ama bu bir illet, o motoru alacaksin biz biliyoruz :) Simdiden hayirli olsun. Dolara endeksli birseyden zarar etmen mumkun degil. etsende dusuk oranlarda. 5 yildir konut piyasasindaki bu balon patlayacak diye bekledim, hatundan bosanma asamasina geldik ev almadik zamaninda diye :) fiyatlar dusmez, ulkede bir biz garibaniz, herkes milyonluk heralde, konutlar istanbulda 400 K dolar bandinda. asgari ucret 500 dolar :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Değerlenmiştir.
Asla fiyat inmez.
Yazık bize.
geçen senenin sonunda da aynısı oldu kampanyalar indirimler taksitler

maalesef ben bu ülkede bir şeyin düşeceğine inanmıyorum ya. ardı ardına zamlar geliyor. o indirim gelen zamlardan fazla mı olacak bilemiyorum. şu an nakit alıma indirimler ve faizsiz krediler diye bir şeyler gördüm de neye geliyor şu an daha bilgim yok. fakat bence de bu zamlar kabul edilebilir değil ya. araba fiyatlarını geçtiler şaka gibi.

Piyasasi olan bisey bakabilirsin. Sanki cb750 daha hizli bir piyasaya sahip
siz dedikten sonra ben de motora baktım hoş duruyor gerçekten ama cb250r ile cb650r'ı abla kardeş yapmayı istiyorum ya. birini işte kardeşim ve kız arkadaşım sürer birini ben. çoğu zaman da cb250r ile devam edip böyle hafta sonlarında falan cb650r'ı çıkarırım diye düşünüyorum.
Bağlanıyorsa bu hızlı ihtiyacın gerçekten hızlı olması durumunda da feragat edilecek tutar bellidir.
kesinlikle öyle. şu an sahibinden de olan ilanları komple favoriye aldım. bir bakıyorum durum ne diye. bir tane de eski ilanlarda olan bir ilan sahibine yazmayı düşünüyorum. fakat dün gece iyicene kafamda kurdum bakalım artık%90 almak istiyorum keşke bu kadar durgun olmasa ya. bir de beni korkutan yazın olan durgunluk. bir de kışın artık herhalde tamamen 0'a inecek. yarın da bir ziraat bankasına gideyim ne kredi geliyor ne gelmiyor bir bakayım belki kredili falan denerim.
Değerlenmiştir.
Asla fiyat inmez.
Yazık bize.
ben de biraz öyle düşünüyorum. bu ülkede bir ürünün en ucuz fiyatı çıktığı gündür diye düşünüyorum ondan sonra hep yükseliyor. mt 09 1 milyon 100 bin olmuş neredeyse şaka gibi fiyatlar. kim veriyor bu paraları ben anlamadım ya.

Almazsan nefes aldigin hergun aklindan 4 silindir sesi gecer hocam. Kul dara dusmeden hizir yetismez. ikinci el alirsan ikinci el satacaksin. Iki naked a gerek yok, 250 ile takas dene. ikiside ortalama fiyatina gitmis olur. Ama bu bir illet, o motoru alacaksin biz biliyoruz :) Simdiden hayirli olsun. Dolara endeksli birseyden zarar etmen mumkun degil. etsende dusuk oranlarda. 5 yildir konut piyasasindaki bu balon patlayacak diye bekledim, hatundan bosanma asamasina geldik ev almadik zamaninda diye :) fiyatlar dusmez, ulkede bir biz garibaniz, herkes milyonluk heralde, konutlar istanbulda 400 K dolar bandinda. asgari ucret 500 dolar :)
o kadar doğru ki. bir laf var annemin söylediği malı satan 1 sene rahat eder, malı alan 1 sene zorlanır. ondan sonra bir taraf malından olur bir taraf mal sahibi olur diye. sıkışmadan bir şey almak maalesef mümkün değil ama bu sefer öyle böyle değil sıkışmam :D bir de cb250r'ı yukarıda da yazdığım gibi satmayı düşünmüyorum. motorumu o kadar seviyorum ki, çok çok keyif aldığım ve çok beğendiğim bir motor. yani 150 bin küsüre aldım. şu an biri gelip 200 bin verse bile vermem çok seviyorum gerçekten motoru. ayrıca bir de beraber süreriz falan diye düşünüyorum ve biz haftada çok km yapıyoruz neredeyse haftada bin km'ye geliyor. o yüzden cb650r'ı çok yormadan kullanmak da istiyorum. bu arada eşiniz de haklıymış kusura bakmayın :D bizim yan komşular kaç sene önce ya sanırsam 10 olmuştur. 100 bine ev alacaklar evde savaş çıktı. biz bunu nasıl ödeyelim kafayı mı yedin şöyle böyle. en son resmen bir restaurant'a gidersen yemek yersin hesap gelir ya gerçekten de öyle bir kredi ödüyordu ve bitirdiler krediyi. hanımların sözünü dinlemek lazım, bunu ben de tecrübe ettim. al diyorlarsa alacaksın o an korkutucu geliyor biz ne yapıyoruz ne ediyoruz diye ama bir süre sonra haklı olduğunu görüyorsun :D bende de i20 alırken öyle olmuştu. ben düşecek diyordum bir ton kavga çıktı her gece küstük :D en son lan almazsak herhalde ayrılacağız deyip aldım. gerçekten de iyi ki almışım diyorum. araba piyasası da saçmaladı. o son dediğiniz ben de anlamadım valla, millet nasıl alıyor ne yapıyor ben de anlamıyorum. piyasalar o kadar uçmuş durumda ki siz de görüyorsunuzdur amerikada adam villa gösteriyor 150 bin dolar yani bir tek nasanın uzay üssü yok villada türkiyede bir kağıthanede daire gösteriyor 200 bin dolar. kaba tabiri ile köpek bağlasan zor durur o evde. çok zor gerçekten.

geçen senenin sonunda da aynısı oldu kampanyalar indirimler taksitler
valla bilemiyorum artık da çok zam geliyor ve korkutuyor beni de. diğer yandan bayiler liste altı fiyat veriyormuş. bir konuşacağım yarın. bakalım ne diyorlar diye. ona göre bir yol plan çizeceğiz.

Motosikleti
Dominar D250
Daha önce fiyatları takip etmemiş biri olarak merak ettiğim konu;
Şuan motorun fiyatı örnek olarak 500.000 iken yılsonu kampanya olur diye almayıp, yıl sonunda kampanyayla daha ucuza alabilir miyiz?
Yoksa bu enflasyonla yıl sonuna kadar motor fiyatı 600.000 olup kampanyayla yine 500.000'e mi verirler?
Fiyatları hiç bu yönden takip eden oldu mu?

CBR 500R yılbaşında lansman fiyatıyla 385.000'e satılıp yanlış bilmiyorsam nisan-mayısta 532.000'e çıktığını öğrenince çok pişman olmuştum, bu tür lansman kampanyaları her sene yapılıyor mu acaba?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Daha önce fiyatları takip etmemiş biri olarak merak ettiğim konu;
Şuan motorun fiyatı örnek olarak 500.000 iken yılsonu kampanya olur diye almayıp, yıl sonunda kampanyayla daha ucuza alabilir miyiz?
Yoksa bu enflasyonla yıl sonuna kadar motor fiyatı 600.000 olup kampanyayla yine 500.000'e mi verirler?
Fiyatları hiç bu yönden takip eden oldu mu?

CBR 500R yılbaşında lansman fiyatıyla 385.000'e satılıp yanlış bilmiyorsam nisan-mayısta 532.000'e çıktığını öğrenince çok pişman olmuştum, bu tür lansman kampanyaları her sene yapılıyor mu acaba?
önceden bu nakit kampanyaları falan bu kadar yoktu geçen senenin sonuna doğru bu kadar arttı bedavaya veriyorlardı nerdeyse hondanın 500 lansmanı tamamen reklamını yapmak için bi elin parmağı kadar girdi ilk parti ülkeye onu da zaten dostlarına verdiler çoğunu o fiyat biraz dümendi yani
yıl sonu 500den 600e çıkması için şuan hiçbi sebep yok birisi her ay paylaşıyordu markaların aylık motosiklet satışını çoğu markada geçen yıla göre 2 3 kat gerileme var satışlarda ellerinde de motor dolu hala 2023 modelleri satamadılar yaz bittiği gibi bütün markaların yine kampanya indirim vs vs yapacağını düşünüyorum ben yoksa bugün kimse 770bin tlye zx4r 400e r25 almayacak o y]zden bu kadar çin malı satılıyor yine motorun üstündeki logodan dolayı bu motorları alacaklar var sonuçta 1000 kişi alacakken 10 kişi alacak

not: hondanın 500lerini o lansman fiyatında göremezsin o zaman gerçekten beklenenin altında fiyatta çıktılar

Motor alırken ben bunu satabilir miyim kafasıyla alırsanız, hiç sevmediğiniz saçma sapan bir model alır ancak bindiğiniz motordan keyif alamazsınız. Severek kullanacağınız bir modeli alıp kullanın. Piyasa hiç yerinde durmuyor, fiyatlar sürekli değişken. Satma işini satacağınız zaman düşünürsünüz.

Motosikleti
D400
Düzgün fiyata satılıyor genel olarak motorlar, (istisnalar da var tabi)

ancak herkes birbirine bakarak üst fiyat cekiyor.

Motosikleti
CBR 500 R
Motorum 1 aydır ilanda . Bol bol Tofaş takas teklifi alıyorum sadece . Pazarlık teklif eden dahi olmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar