Amortisör e wd40 sıkılır mı ?

Motosikleti
Ns200 15"
Orjinal olmayanlar gerçekten sinek ilacı gibi kokuyor... Arada ellerimi kollarımı fıslıyorum.. Sinek minek yok :)
Ben alırsam orijinali alırım yoksa kalan veya çıkma fren hidroliği. :)

Birde kiloluk çekicim var pata küte dalarım sökerim, neyseki Einhell'in şarjlı somun sökmesi varda uğraşmıyorum. Bu darbeli somun sökmeler nimet.

Sıkılmazsa nasıl kendim yağlaya bilirim ?
Eğer amortisörün sadece dış yüzeyinde, örneğin yay veya bağlantı civatalarında pas veya kir varsa, WD-40 temizlik amacıyla kısa süreli olarak dış yüzeye uygulanabilir, ardından silinmelidir.
Ancak bu bile önerilmez, çünkü amortisörlerin dışı da genellikle özel koruyucu kaplamalarla kaplıdır.
Amortisör keçesi veya sızdırmazlık bölgesi gibi hassas noktalara WD-40 sıkmak, bu keçelerin şişmesine, çatlamasına veya işlevini kaybetmesine neden olabilir.

Amortisör keçelerinin dışına çok hafif şekilde silikon spreyi kullanılabilir (yalnızca dış temizlikte).
Amortisör üst bağlantı noktalarında gıcırdama varsa, yüksek sıcaklık dayanımlı gres (örneğin molibden bazlı) tercih edilir.
Profesyonel bakım gerektiren durumlarda ise sadece servis.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arka amörtisöre Balata spreyi sıkılırmı? Zararı olurmu,sıkılmışsa ne yapmak gerekir?Silikon sprey sıkılırmı?

Balata spreyi, yağ çözücü (degreaser) ve solvent içeriklidir.
Yağları, gresleri ve sızdırmazlık elemanlarını çözer.
Eğer amortisörün piston keçesine, sızdırmazlık kısmına veya iç çubuğuna temas ederse:
Keçeye zarar verebilir (şişme, çatlama, kuruma).
İçerdeki özel amortisör yağıyla karışıp performansı bozabilir.
Uzun vadede amortisör sızıntı yapar, bozulur.

Bir şey yapmaya gerek yoktur, amortisör zaten kapalı sistem.

Herhangi bir probleminiz var mı?
Bir problem olduğundan değilde,Balata spreyinin keçeyi sertleştirip çatlattığı ve sistemi bozduğu konusunda bikaç duyum aldım.ama dediğiniz gibi kapalı sistem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Amortisöre zincir yağı mı bulaşıyor?
evet otomatik zincir yağlama sisteminden amörtisöre yağ bulaşıyor.oda toz topluyor,temizleyip amörtisör kılıfı taktım.

Motosikleti
Ns200 15"
Bir problem olduğundan değilde,Balata spreyinin keçeyi sertleştirip çatlattığı ve sistemi bozduğu konusunda bikaç duyum aldım.ama dediğiniz gibi kapalı sistem.
Amortisörü balata spreyi ile yıkamak gerekmez ki, eğer hep böyle temizlik yapılıyorsa elbette aşındıracaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar