Motosiklet Garajı Yaptırmak. Gören, Kullanan, Yapan

Aşağıdaki videoda yapılmış bir motosiklet garajı gördüm, oldukça sağlam ve kullanışlı duruyor.

Bu şekilde demir konstrüksiyon bir garaj yaptıran oldu mu?

Ortalama ne kadar bir maliyet çıkar? (Malzeme + işçilik)

Üzerine sac mı, tente mi daha mantıklı olur?

Yanlar açık mı bırakılmalı, yoksa kapatmak mı daha iyi?

Kışın yağmurdan, yazın güneşten koruyacak basit ama sağlam bir çözüm arıyorum

Kullanan ya da yaptıran varsa tecrübelerini paylaşırsanız çok sevinirim

Bu tarz garaj sistemleri hazır satılıyor ama fiyatları çok yüksek ve çoğu zaman malzeme kalitesi düşük. yerel bir demirciyle anlaşıp kendim yaptırmak daha mantıklı gibi geliyor ama işin sonunda maliyet daha da mı artar emin olamıyorum

Bir yandan da acaba prefabrik ya da modüler çözümler mi daha kullanışlı olur diye düşünüyorum. ama videodaki gibi sağlam bir yapı hırsızlığa karşı da daha güvenli olur gibi

Garajın içine elektrik çekip küçük bir aydınlatma ve priz de koymak istiyorum. Belki küçük bir dolapla bakım malzemelerini de saklayabilirim

Kendi motosikletini açıkta bırakanlar için de böyle bir sistem mantıklı mı sizce? Yoksa brandayla korumak yeterli mi?

Kışa girmeden önce bu işi çözmek istiyorum. Görüş ve önerilere açığım.

Motosikleti
cbf 150
gardaş evinin bahçesinemi koyucaksın?

apartmanın bahçesinemi?

Sokağamı?

evine kimse karışmaz görece tabi bu tespit ama diğerlerine yapamazsın artı ceza ödersin.

ben evimin dısına yaptırdım demircide saclardan 10k falan tuttu. gayet kullanıslı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben apartmanın bahçesine akordiyon çadır şeklinde olanlardan alıp monte ettim. zaten 10 daireli apartman, arka bahçede kimsenin dolaşmadığı bir yere koyunca apartmandan kimse laf etmedi. iki motorluk geniş olanını aldım içine xmax ve vstrom rahat sığıyor. hırsızlığa karşı pek korumaz ama zaten motorlarım kaskolu. yağmur, kar, güneş, rüzgar hepsinden koruyor, fırtınada bile yere monte kısımlarından çıkmadı. kapatınca yere monte kısmında basit bir asma kilit taktım hırsız için değil de maksat bahçeye giren çocuklar kurcalamasın, rüzgarda kendi kendine açılmasın diye. Tavsiye derim, bir yılı geçti 2 yıla yaklaştı, hala sapasağlam, kediler üzerine çıkıyor ama henüz bırak yırtmayı, tırnakla delemediler bile, brandası kaliteliymiş.

Böyle konteyner tarcı ya da demirciye bir şey yaptırsam aprtmandan sorun çıkabilirdi, en azından belediye karışabilirdi diye yaptırmadım. Bu çadır şeklinde olanı da sanayide brandacıya yaptırmaya kalksam ustaya laf anlatıp düzgün yaptırana kadar hazır üreten satıcıdan alıp kurmak daha ucuza gelir deyip hazır aldım.

Bordum kattaki depodan çadırın içine kablo uzattım, motoru parkedince akü şarj cihazını bağlıyorum, böylece uzun süre kullanmadığımda aküm taze kalıyor.

Yere de betonla gömülü demir monte ettirdim, motoru parkedince zincir kilidi de oradan takıyorum.

İnstagram linkini buraya atıyorum. Garajı monte ettikten sonra video çekip üreticiye göndermiştim, kendi instagram sayfasında paylaşmış:

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ulen öğretmenliği bırakıp kamyoncunun yanında işe mi girsem acaba😄

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Şunu kullanıyorum, yere sabitlemesi var. Dışında da kilit. 2 sene önce fuarda balyozla vuruyorlardı. Çizik bile olmuyordu. Sonra satın aldım. 3 çantalı gs sığıyor.

En güzeli bu, ömürlük bir malzeme. Ama genetik fakir olduğumdan brandalı ve katlanır olandan almıştım 6 bin liraya geçen sene😄

Motosikleti
Honda CRF250L
Trapez sacın metrekaresi 150 lira,
30'a 30 profil kullansan tanesi 600-700 lira civarında bir boy 6 metre
Tamamen yaklaşık olarak konuşuyorum 3-4 bin lira malzeme tutar gibi.
3 de Usta alsa
400 500 de kilit milit ıvır zıvır tutsa.
7-8 bin e halledersiniz gibi gözüküyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar