Açıkçası bende biraz kuşku duyduğumdan dolayı buraya sormak istedim bir kaç yerde daha sizin gibi düşünen insanlar vardıYok maalesef.
İleri seviyeden kastın uzağa bakmak efendim viraja gelmeden vitesleri freni bitirmek falansa bunu ileri seviye diye satan bir sürü yerden / hocadan eğitim alabilirsin. Ama ben daha gerçekten ileri serviye sürüş öğreten bir yere rastlamadım Türkiye'de. Belli başlı kitapları alıp videoları izleyip sonrasında antreman yapmak en geçerli yol olarak görünüyor.
Bende senin gibi düşünüyorum snowboard konusunda. Konuda belirtmedim ama ben zaten kendim icin degil ben cruiser kullanıyorum öyle atar felan yok virajı tatlı tatlı dönen biriyim ancak kuzenim yeni ninja 500 aldi 25 yaşında heyecanlı elimde büyüdü elim yüreğimde geziyorum açıkçası onun almasını istiyorumMotosiklet kullanmak ile kayak/snowboard yapmayı çok benzetirim...
Her ikisinde de başta temel bilgiler ve refleksler için iyi bir eğitim gerekiyor ama üstü için ya bir takıma dahil olup ciddi antrenman yapmanız, yada kişisel becerilerinizi okuduğunuz/izlediklerinizle harmanlayıp ve bunları sürekli sahada/pistte uygulayıp belli bir seviyeye gelmeniz gerekiyor.
Bir başka benzettiğim konu da eğitmenler...
Her ikisinde de biraz kendini ilerletenler, anında eğitmen edasına bürünürler. Standart bilgileri, hayatı yeniden keşfediyormuş gibi sunmaya bayılırlar...çokça görürsünüz sosyal medyada...
Sözüm gerçekten bu konularda ciddi eğitim almış, ciddi emek harcamış, ciddi deneyimi ve sertifikaları olan eğitmenlerden dışarıdır...durduk yere polemiğe girmeyelim...
Açıkçası bende biraz kuşku duyduğumdan dolayı buraya sormak istedim bir kaç yerde daha sizin gibi düşünen insanlar vardı
Kuzeniniz daha önce kapalı alan hakimiyet eğitimi vb. temel süreçleri tamamladı mı? 25 yaşında biri için ninja 500 gerçekten heyecan verici bir motosiklet ancak doğrudan ileri seviye eğitim düşünmek için ilk düğmeyi doğru iliklemek gerekecektir.Bende senin gibi düşünüyorum snowboard konusunda. Konuda belirtmedim ama ben zaten kendim icin degil ben cruiser kullanıyorum öyle atar felan yok virajı tatlı tatlı dönen biriyim ancak kuzenim yeni ninja 500 aldi 25 yaşında heyecanlı elimde büyüdü elim yüreğimde geziyorum açıkçası onun almasını istiyorum
İleri seviyeden kastım iste kapalı alan bilmeme ne olduğunu onlardan sonra ileri seviye hepsini beraber veren bir yer varmi gibilerinden sordum.Kuzeniniz daha önce kapalı alan hakimiyet eğitimi vb. temel süreçleri tamamladı mı? 25 yaşında biri için ninja 500 gerçekten heyecan verici bir motosiklet ancak doğrudan ileri seviye eğitim düşünmek için ilk düğmeyi doğru iliklemek gerekecektir.
Eğitimler arası bir kaç bin km ara verilip antrenman yapılırsa daha sağlıklı olur.İleri seviyeden kastım iste kapalı alan bilmeme ne olduğunu onlardan sonra ileri seviye hepsini beraber veren bir yer varmi gibilerinden sordum.
Evet epey heyecan veriyor banada veriyor
motoron rider academy geçen ay başlamıştı bu ay devam ediyor mu bilmiyorumDoğru düşünüyorlarmış =)
25 yaşında Ninja 500 süren birisi için yapabileceğin en en iyi şey onu bir şekilde piste sokmak, pist eğitimi almasını sağlamak. Şimdi biraz rahat konuşacağım mazur gör lütfen, eğer kuzen gerizekalıysa zaten çok yapabileceğin bir şey yok.. Ama değil ise, bu sportif sürme işinin abc'sini, gerçeğini öğrensin de öyle sürsün.. Sokakta çok yüksek riskler alacaksa yine alacak, en azından ne yaptığını biliyor olsun. Uprak Tolga halen veriyordur sanırım, Tuzla Autodrom'da Galata Motorsporları var orada Koray veriyor pist eğitimi, vardır başka yerler de bulunur. Mutla böyle bir yoldan yürüsün, eğer Ninja alma sebebi buysa.
Tabii bu işler için Honda GS eğitimleri veya benzeri bir şey de tamamlamış olduğunu düşünüyorum.
Cok bilen arkadaslar yukarida bolca yorum yapmislar.@Okan Sinan Ocan hele bir el at şu konuya.
İstanbulparkın arkasındaki meydanda "ileri sürüş eğitimi"Cok bilen arkadaslar yukarida bolca yorum yapmislar.
Sonuc ;
Türkiyede ileri seviye egitim verebilen bir kurum veya egitmen yokmus![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Fikra bu kadar.
Sükrü Simsek
O alan profesyonel olarak hazirlanmis , zemini gayet düzgün , güvenlik önlemleri alinmis ve dünyadaki örnekleri ile esdegerde bir alandir.İstanbulparkın arkasındaki meydanda "ileri sürüş eğitimi"
Allahda seni güldürsün hocam![]()
Sistemi baz alan eğitim içeriğinde zaten kapalı alan oluyor.İleri seviyeden kastım iste kapalı alan bilmeme ne olduğunu onlardan sonra ileri seviye hepsini beraber veren bir yer varmi gibilerinden sordum.
Evet epey heyecan veriyor banada veriyor
İleri seviye deyince doğal olarak işin içine hız girer, ancak bu konuda istenen bu değil, aslında temel eğitim.
Hocam gözünü seveyim bide şurda ilk eğitimi ben verdim diye övünme yahu ,O alanda ilk defa ILERI sürüs egitimi veren egitmen olarak söyleyebilirimki Almanyada egitim verilen tesislerden hicbir eksigi yoktu.