Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hocam gözünü seveyim bide şurda ilk eğitimi ben verdim diye övünme yahu ,
Almanya'daki tesisler diyorsun bak kendin , burası tesis bile değil , asfaltı düzgün boş bulduğunuz bir meydan işte , ne ambulans var , ne tuvalet var , ne bir kabin var , akşam olunca Tofaslarin Bmw lerin yanladığı bir meydandı orası..
Burda ileri sürüş eğitimi mi olur Allahını seversen , Almanya'da şöyle bir meydanda on dakka dön baba dön alırlar sizi..
Ayni yerden bahsetmiyoruz dostum. Benim calistigim alan Istanbulpark icerisinde . Güvenligi olan ,izinsiz girilemeyen ,Tuvaleti ,dusu , dinlenme alani, mutfagi ,cayi ,kahvesi herseyi olan bir tesisti.
Senin bahsetigin alan dis otoparklar. Maalesef yüksek alan kiralari nedeni ile bazi hocalarimiz o alanlarda egitim vermek durumunda kaldilar.
İleri seviyeden kastın uzağa bakmak efendim viraja gelmeden vitesleri freni bitirmek falansa bunu ileri seviye diye satan bir sürü yerden / hocadan eğitim alabilirsin. Ama ben daha gerçekten ileri serviye sürüş öğreten bir yere rastlamadım Türkiye'de. Belli başlı kitapları alıp videoları izleyip sonrasında antreman yapmak en geçerli yol olarak görünüyor.
Ileri seviyeden kastin viraja hizli dalmak , motoru 50 derece yatirmak ise haklisin . Bizim verdigimiz egitim bu degil.
Ama bu egitimin adi da ILERI SÜRÜS degil. Bildigin apaci davranisi. Darlik tarafina gidersen bedavaya sana bunlari ögretecek bi kamyon coluk cocuk bulabilirsin .
Yukaridaki paragrafinda anlattigin sürüs ise CSS in müfredati . Sadece fazladan Trailbraking de ögretiyorlar ve sen de buna Ileri sürüs degil diyorsun.
Eğitim alında nasıl alıyorsanız alın. ama eğer spor motor kullanıcam diyorsanız sofuoğlunun akedemisi var gidin paraya kıyın öğrenin.
Eğer kross öğrenicem diyorsanız Bilo var çılgın bilo derler oda sakaryada.
Eğer kebabçı olucam diyorsanız en hızlı ben götürücem ve aynı zamanda hayatta kalıcam diyorsanız asım abi var yılların kebabçısı. bir müşteriye bir kendine
Ben Murat Denizhan'ı da çok beğenirim, çok da mütevazi bir adam. Honda'nın eski eğitmenlerinden, Japonya'da eğitim alan tayfadan. Lakin epeydir Honda değil Bmw sürüyor.
Ben bu ileri seviye eğitim işine çok inanmıyorum çünkü bu iş Mektepli olmak ile değil alaylı olmak ile alakalı. Bakın şimdi 1 metre boyunda çocukken bisiklet tepesinden inmeyen ve bisiklette ön teker kaldırma arka teker kaldırma, merdivenleri bisikletle inip çıkma gibi şeyleri çocukken yapabilen bir adam isen zaten motora da çılgınlar gibi bir altyapı ve yetenek ile başlarsın. Motorun altyapısı o çocuk yaşlarda bisiklet yeteneğinden geliyor zaten ilk denge işini orda öğreniyorsun. Sonrası da senin Türk tipi trafiğe olan deneyimin ve ne kadar kaşarlandığın ile ilgili. Çocukke BMXçi gibi takılmış bir adamın motordan öncede arabası ile maganda dolu Türk trafiğinde görmüş geçirmişliği ve kazasız hasar kayıtsız araba sürmüşlüğü ve yok trafik yorumlama yeteneği varsa zaten her türlü iyi motorcu olacaktır. İleri seviye eğitim meğitimden önce bu altyapılar yaşanmışlıklar lazım motorcuya. Adamın araba ile trafik deneyimi yok ileri seviye motor eğitimi alıyor. İstediği kadar alsın trafiği yorumlamada ve öngörmede iyi bir araba şoförü kadar ahkam kesemez.
Ben bu ileri seviye eğitim işine çok inanmıyorum çünkü bu iş Mektepli olmak ile değil alaylı olmak ile alakalı. Bakın şimdi 1 metre boyunda çocukken bisiklet tepesinden inmeyen ve bisiklette ön teker kaldırma arka teker kaldırma, merdivenleri bisikletle inip çıkma gibi şeyleri çocukken yapabilen bir adam isen zaten motora da çılgınlar gibi bir altyapı ve yetenek ile başlarsın. Motorun altyapısı o çocuk yaşlarda bisiklet yeteneğinden geliyor zaten ilk denge işini orda öğreniyorsun. Sonrası da senin Türk tipi trafiğe olan deneyimin ve ne kadar kaşarlandığın ile ilgili. Çocukke BMXçi gibi takılmış bir adamın motordan öncede arabası ile maganda dolu Türk trafiğinde görmüş geçirmişliği ve kazasız hasar kayıtsız araba sürmüşlüğü ve yok trafik yorumlama yeteneği varsa zaten her türlü iyi motorcu olacaktır. İleri seviye eğitim meğitimden önce bu altyapılar yaşanmışlıklar lazım motorcuya. Adamın araba ile trafik deneyimi yok ileri seviye motor eğitimi alıyor. İstediği kadar alsın trafiği yorumlamada ve öngörmede iyi bir araba şoförü kadar ahkam kesemez.
Değerli kardeşim dediklerin kısmen doğru ama yanlış temel üzerine inşa edilen bir bina elbet yıkılıyor. Kendimizi ne kadar süper bir sürücü de hissetsek en nihayetinde ilk sıkıntılı durumda hanyayı konyayı görüyoruz.
Türkiye'de motosiklet eğitimi verdiğini söyleyenlerden %99 nun ismini duyuncada bana bir gülme geliyor
Avrupa'da Amerika'da bu işler nasıl yürüyor merak ediyorum , bizdeki kadar ayağa düşmemiştir herhalde..
Motosiklet ile alakasız mesleklerde yıllarca çalışmış adamlar hatta kadınlar tatlı parayı görünce işi gücü terkedip eğitmenim diye sosyal medyada yırtınıyor
Ha bide birbirlerini hiç beğenmezler , en iyi , en doğru teknik kendisinin öğrettiğidir
Türkiye'de motosiklet eğitimi verdiğini söyleyenlerden %99 nun ismini duyuncada bana bir gülme geliyor
Avrupa'da Amerika'da bu işler nasıl yürüyor merak ediyorum , bizdeki kadar ayağa düşmemiştir herhalde..
Motosiklet ile alakasız mesleklerde yıllarca çalışmış adamlar hatta kadınlar tatlı parayı görünce işi gücü terkedip eğitmenim diye sosyal medyada yırtınıyor
Ben direk gülüyorum
Motoru kullanmayı benim artçılığımla öğrenen adam , yıllar sonra karşılaştığımızda , Eğitimlerimize gelsene abi dedi...
Eğitmen olmuş
Bu saatten sonra eğilsem ne , eğilmesem ne
Ben direk gülüyorum
Motoru kullanmayı benim artçılığımla öğrenen adam , yıllar sonra karşılaştığımızda , Eğitimlerimize gelsene abi dedi...
Eğitmen olmuş
Bu saatten sonra eğilsem ne , eğilmesem ne
Mustafa Zeki Özşahin'i görünce beni bir gülme tuttu kusura bakmayın. Adventure İstanbul'dan tanıdığımız Mustafa Hoca.
Hoca var, hoca var.
Canlı yayınlarını ve Youtube videolarını çok izledim. Eğitim adı altında anlattıkları boş beleş faydasız şeyler geldi bana. Size bir faydası olduğuna inanıyorsanız ne mutlu size.
Mustafa Zeki Özşahin'i görünce beni bir gülme tuttu kusura bakmayın. Adventure İstanbul'dan tanıdığımız Mustafa Hoca.
Hoca var, hoca var.
Canlı yayınlarını ve Youtube videolarını çok izledim. Eğitim adı altında anlattıkları boş beleş faydasız şeyler geldi bana. Size bir faydası olduğuna inanıyorsanız ne mutlu size.
Ben bu sektörde insanları ve hocaları çok fazla tanımıyorum, sadece Mustafa hoca yok başka hocaların da videosu var. Motosikletle yeni tanışan birisi olarak bir çok hocanın videosunu izleyip kendimce en uygun şeyleri öğrenmeye gayret gösteriyorum. Bu sayfada da bir çok videoyu tek bir yerde toplamışlar, benim hoşuma gittiği için paylaşmak istemiştim
Ben bu sektörde insanları ve hocaları çok fazla tanımıyorum, sadece Mustafa hoca yok başka hocaların da videosu var. Motosikletle yeni tanışan birisi olarak bir çok hocanın videosunu izleyip kendimce en uygun şeyleri öğrenmeye gayret gösteriyorum. Bu sayfada da bir çok videoyu tek bir yerde toplamışlar, benim hoşuma gittiği için paylaşmak istemiştim
Kimse mükemmel değildir.. Herkes kendine en uygun hocalarla çalışmak ister..
Hangisi size uygunsa , hangisinin dediklerinden birşeyler kapabiliyorsanız devam edin..
Kaptığınız her bilgi 1 kere lazım oluyor çünkü..Telafisi yok..
Yani bugunku aklim ile baslasam ve kendime egitim bakacak olsam, onun yerine yine yaptigim gibi motora gonul vermis uzun yillardir motor kullanan kisilerle olan gruplara katilirim. Ben dayilarim ve onlarin cocuklari ile ogrendim. 1-2 gunluk yada haftalik egitimlere okadar para verecegime gruplarla takilir seyahatlerde yerim o parayi
o egitmenlerinde bir farki yok suruculerden. Hatta cogu yeterlimidir tartisilir? gaz teli kopunca ne yaparlar acaba
Yani bugunku aklim ile baslasam ve kendime egitim bakacak olsam, onun yerine yine yaptigim gibi motora gonul vermis uzun yillardir motor kullanan kisilerle olan gruplara katilirim. Ben dayilarim ve onlarin cocuklari ile ogrendim. 1-2 gunluk yada haftalik egitimlere okadar para verecegime gruplarla takilir seyahatlerde yerim o parayi
o egitmenlerinde bir farki yok suruculerden. Hatta cogu yeterlimidir tartisilir? gaz teli kopunca ne yaparlar acaba
Sitede benim kadar eğitmen gömen yoktur ama yine de bu yolu önermem ya =)
Şimdi kişinin sosyo-kültürel sınıfı farklıdır etrafındaki kişiler öyledir falan bunun mümkün olduğu senaryolar elbette mümkün ama genele vuruyorum; deneyimli dayılar kadar yanlışı bir arada bilen yok. Çok daha sakat durumlara da gebe olabilir bu yöntem sanki.
Hocam egitim sistemini tartismak istemiyorum su an Ben kimseyi gommedim, yurt disinda egitim alma firsatim da oldu. Benim kendi gorusum, bilen biri ile takilmak daha eglenceli. daha surdurulebilir ve uzun yillar dostluk baki kaliyor.
Bazilari sportif surus egitimleri ile trafige acik alanlar icin hedeflenmis ileri surus egitimlerini karistiriyor. Burada onerilen cogu yer trafige acik alanlarda, kurallar dahilinde kendinizi nasil konumlandirmaniz ve motora hakim olmaniz gerektigini ogretiyor. Yani neredeyse %99'umuzun ihtiyaci olan bu. Bu egitimlerden pistte salise kovalamayi ogrenmeyi bekleyemezsiniz. Burada onemli olan hayatta kalip kaza yapmamak.
Sahsen ben simdilik sadece Ekip Akademi'nin Motomax'dan hediye ettigi kapali alan hakimiyet egitimine katildim. Bir gunluk egitimde bana teorik olarak bilmedigim yeni bir sey ogretmediler. Ama bazi durumlarda fazla agresif hareketler yapip motorun dengesini bozdugumu soylediler. Su an 250CC motor kullandigimdan ve kendimi tehlikeli durumlara sokmadigimdan pratikte bir sorun olmadi bu bana. Ancak daha guclu bir motor kullansam veya tehlikeli bir durumda bulunsam kendimi muhtemelen yerde bulabilirdim. Egitim bittiginden beri kendimi bu alan uzerinde gelistiriyorum. Ayrica motorun ustunde dusundugum sekilde durmadigimi da hocalar gozlem olarak sundu. Ornek olarak ben ayak uclarimi motora paralel bir sekilde tuttugumu saniyordum. Ancak disaridan bakan o gozler oyle yapmadigimi soylediler.
Daha ileri surus egitimi almadigimdan kisiye ne kadar tam olarak yorumlayamiyorum. Ancak "Burasi Turkiye ya buradaki hocalardan ne cikar ya guldurmeyin" falan diyip bastan savmayin bence. Mesela Ekip Akademi'de yurt disindan sertifika (sanirim ismi ROS'tu) almis hocalar bulunmakta. Arastirmayi yapip oyle bir kurum secmek onemli.
Her seyde iyi olmak icin antrenman yapmak cok onemli. Sadece egitim alip antrenman yapilmazsa tabi ki de refleksler gelismez. Ancak egitimi de bastan savip insanligin simdiye kadarki kumulatif bilgi birikimindan yararlanmazsaniz belki de 1 yilda 1 gunluk derste ogreneceginiz seyleri duse kalka anca ogrenirsiniz. Akil kari degil bu durum. Ayrica bu dedigim olay her turlu yetenek/meslek kazaniminda olan bir sey. Bunu bilmemek abes.
Direkt populer sosyal medya fenomenlerinden ornekleyelim:
Eray Topluoglu eski bir BMX kullanicisi. Yayinladigi videolardan vs. cocukken havali seyler yapabildigi anlasilabiliyor
Motorcu Muhabbeti ise en eski motovlogger'lardan ve birden fazla motosiklet egitimi almis
Bu iki surucu Motosiklet Arenasi YouTube kanalinda yarisiyorlar. Motosiklet egitimi almamis eski BMX kullanicisi atik XSR700 motoru ile birden fazla hata yapip ikinci oluyor. Diger tarafta motosiklet egitimi almis ve offroad odakli Tenere 700 kullanicisi ise hatasiz bir sekilde birinci oluyor. Sartlar XSR700'den yana. Ayrica ekstrem hareketler yapan surucunun daha iyi motorcu oldugunu dusunuyorsunuz ancak o hem daha fazla hata yapiyor hem de yarisildiginda daha yavas kaliyor.
Değerli kardeşim dediklerin kısmen doğru ama yanlış temel üzerine inşa edilen bir bina elbet yıkılıyor. Kendimizi ne kadar süper bir sürücü de hissetsek en nihayetinde ilk sıkıntılı durumda hanyayı konyayı görüyoruz.
Benim anlatmak istediğim de zaten önce temelin olması. Önce iki teker geçmişin ve ileri derece türk trafiği tecrüben olması gerektiği. YouTube'da geçen gördüm adam köyün içinden geçiyor sağda çöp kovası var. Yok diyor çöp kovası dan uzak geçtim köpek veya çocuk arkasından çıkıp yola atlayabilir. Yahu bu nasıl ileri seviye eğitim ? Ülkede zaten her aktif araba kullanan ve acık trafikte görmüş geçirmiş adam bu tip şeyleri bilinçaltında ezbere biliyor. Ha ama şu Yunus polislerini eğiten bir adamın videosuna denk geldim. Adam suçluyu kovalarken motor hareket halinde akarken artçı ile bi anda yer değişip motoru kullanan kişinin nasıl değişeceğini falan anlatıyor. Hayatımda böyle bir şey duymadım ağzım açık kaldı. İşte bu elit seviye bir hareket harbiden ileri sürüş lafının sözlük tanımı gibi iş. İleri seviye motor sürmek falan bunlar bence.
Benim anlatmak istediğim de zaten önce temelin olması. Önce iki teker geçmişin ve ileri derece türk trafiği tecrüben olması gerektiği. YouTube'da geçen gördüm adam köyün içinden geçiyor sağda çöp kovası var. Yok diyor çöp kovası dan uzak geçtim köpek veya çocuk arkasından çıkıp yola atlayabilir. Yahu bu nasıl ileri seviye eğitim ? Ülkede zaten her aktif araba kullanan ve acık trafikte görmüş geçirmiş adam bu tip şeyleri bilinçaltında ezbere biliyor. Ha ama şu Yunus polislerini eğiten bir adamın videosuna denk geldim. Adam suçluyu kovalarken motor hareket halinde akarken artçı ile bi anda yer değişip motoru kullanan kişinin nasıl değişeceğini falan anlatıyor. Hayatımda böyle bir şey duymadım ağzım açık kaldı. İşte bu elit seviye bir hareket harbiden ileri sürüş lafının sözlük tanımı gibi iş. İleri seviye motor sürmek falan bunlar bence.
Bence bilmediginiz bir konu icin fazla kucumseyici dusunuyorsunuz. Bir tane kotu videoya denk geldiniz diye ileri seviye egitimlerinin tamami manasiz olacak degil ya. Guvenilir ve kendini kanitlamis kurumlardan egitim almis insanlarla once bir konusun, sorun, girmeden once ne biliyordu sonra ne ogrendi diye. Yukaridaki mesajimda o egitimlerde nasil seyler kazanabileceginizi kendim icin ornekledim. Bilgisi ve gozlem yetenegi olan hocalardan ders almak cok kiymetli bence.
Trafik kulturu de herkeste zamanla oturuyor. Bu egitimle ogrenilecek bir sey pek degil. Cunku sehirden sehire bile degisiyor. Mesela Bolu'da olmasi gerektigi gibi donel kavsak icindeki araca herkes yol veriyor diye duydum. Istanbul'da ise durum boyle degil; Disaridan gelen bodazlama daliyor icerideki fren yapiyor. Ayrica o dediginiz Turk trafik kulturu trafige cikmadan once ogrenilmeye basliyor. Otobuste/dolmusta seyahat ederken, yaya olarak yururken veya ailenizle birlikte arabada seyehat ederken az bucuk ogrenmeye basliyorsunuz islerin nasil isledigini. Ayrica anladigim kadari ile ileri seviye surus egitimlerinde sadece trafikte konumlanma ile alakali seyler ogretiliyor saniyorsunuz. Bu bayagi yanlis bir bilgi. Bu egitimlerdeki kazanimin en buyugu motosiklet hakimiyetinizi iyilestirmek.
Verdiginiz Yunus ornegi de sizce sizin icin cok gereksiz ve absurt bir durum degil mi? Siz gercekten artciniz ile o hareketi yapma ihtiyaci duyacaginizi mi dusunuyorsunuz? Demek istedigim sudur: Once kendinizin nasil bir surucu oldugunu belirleyin. Supersport ile diz mi degdireceksiniz? Arazide ordan oraya mi atlayacaksiniz? Trafige acik yollarda guvenli bir sekilde gezmek mi istiyorsunuz? Yoksa kapali alanlarda akrobasi mi yapmak istiyorsunuz? Hepsinin "ileri seviye surus" egitimini farkli kisiler ve kurumlar veriyor (illa kesisen istisnalari vardir).
Orijinal soruya ithafen: Trafige acik alanlarda guvenli ve ileri surus icin Ekip Akademi'yi onerebilirim. Zafer Akcay gibi populer hocalar da o kurumdan cikti diye biliyorum. Burada once kapali alanda motosiklete dusuk hizlarda hakim olmayi ogreniyorsunuz. Sonrasinda da yolda egitimler oluyor ancak kendim daha katilmadigim icin yorum yapamayacagim.