350 ile 500cc Arası Motorlarınız 100 km'de Ortalama Ne Yakıyor ?

Motosikleti
Ns200 15"
Teşekkür ederim senin başlığa yazdım aldığımı 🙂
Bugün dar sokaklarda biraz yoğun trafiğe girdim ağırlığını hissettiriyor , öyle elimden kaçacak kadar değil elbette , daha ağır motorlarda kullandım ama 130 kg lık Jet14 , Symphony veya benim Medley kadar kontrolü kolay değil düşük hızlarda..

Şehir içinden sıyrılıp biraz akıcı trafiğe girdiğimde herşey tersine dönüyor 😁 3000 devirden 8000 e kadar nefis ivmeleniyor , düşük devirde sessiz sakin 120 ile gidebilmek mutluluk kaynağı oldu yav ,
Jet14 200 10.000 devir çeviriyordu o hızlarda..

Anahtarsız çalışmanın tiiit diye ötmesi sinir etmeye başladı beni , üstünde navigasyona yada telefona bakarken , veya yakınında başka birşeyle uğraşırken sürekli tiiiit diye ötüyor bunu engellemenin yöntemi var mı acaba 🤔
Abi eskiden Cg kullandığım vakitlerde çok uyuz flaşör sesi vardı, o sesi ben sesin çıkış noktasını kapatıp bantlayarak kısmıştım. Eğer çıkış yerini bulabilirseniz ve kapatma kısmı yoksa böyle bir çözüme başvurabilirsiniz.

Abi eskiden Cg kullandığım vakitlerde çok uyuz flaşör sesi vardı, o sesi ben sesin çıkış noktasını kapatıp bantlayarak kısmıştım. Eğer çıkış yerini bulabilirseniz ve kapatma kısmı yoksa böyle bir çözüme başvurabilirsiniz.
Motorda alarm var orijinal fabrikasyon , bir kere bilerek seleye vurdum öttürdüm , anahtarsız çalıştırma ile alarm aynı yerden ses üretiyor , dediğin gibi sesini kısarsam alarm fonksiyonu azalacak ama gıcık bir ses geçen gün ön camı söktüm ayar mekanizmasına bakmak için , ötüp durdu üç dakikada bir , dayanamadım anahtarı uzağa bıraktım 😬

Motosikleti
Ns200 15"
Motorda alarm var orijinal fabrikasyon , bir kere bilerek seleye vurdum öttürdüm , anahtarsız çalıştırma ile alarm aynı yerden ses üretiyor , dediğin gibi sesini kısarsam alarm fonksiyonu azalacak ama gıcık bir ses geçen gün ön camı söktüm ayar mekanizmasına bakmak için , ötüp durdu üç dakikada bir , dayanamadım anahtarı uzağa bıraktım 😬
Abi ayarlamalarda varsa böyle bir seçenek ancak öyle düzeltilcek demekki, yoksa alışmaktan başka çare yok gibi. :)

Teşekkür ederim senin başlığa yazdım aldığımı 🙂
Bugün dar sokaklarda biraz yoğun trafiğe girdim ağırlığını hissettiriyor , öyle elimden kaçacak kadar değil elbette , daha ağır motorlarda kullandım ama 130 kg lık Jet14 , Symphony veya benim Medley kadar kontrolü kolay değil düşük hızlarda..

Şehir içinden sıyrılıp biraz akıcı trafiğe girdiğimde herşey tersine dönüyor 😁 3000 devirden 8000 e kadar nefis ivmeleniyor , düşük devirde sessiz sakin 120 ile gidebilmek mutluluk kaynağı oldu yav ,
Jet14 200 10.000 devir çeviriyordu o hızlarda..

Anahtarsız çalışmanın tiiit diye ötmesi sinir etmeye başladı beni , üstünde navigasyona yada telefona bakarken , veya yakınında başka birşeyle uğraşırken sürekli tiiiit diye ötüyor bunu engellemenin yöntemi var mı acaba 🤔

Vallah bilmiyorum bende abi anahtarsiz calistirma otmesi konusunu:)

Otoban hzilarinda konforlu yolculuk cok guzel evet.

Bu arada on cam en ust seviyedeyken ruzgar kaskimda patliyordu benim. Gp kompozitin deflektorunu takinca cok iyi oldu, sana da tavsiye ederim.

Agirlik konusunun avantaji dezavantajindan daha fazla gibi.. Gecen cb250r ile bi arkadasim beni takip etmekte cok zorlandi otobanda. Hava da ruzgarliydi biraz.

Peki on amortisorden tak tak vurma sesi geliyor mu seninde?

Vallah bilmiyorum bende abi anahtarsiz calistirma otmesi konusunu:)

Otoban hzilarinda konforlu yolculuk cok guzel evet.

Bu arada on cam en ust seviyedeyken ruzgar kaskimda patliyordu benim. Gp kompozitin deflektorunu takinca cok iyi oldu, sana da tavsiye ederim.

Agirlik konusunun avantaji dezavantajindan daha fazla gibi.. Gecen cb250r ile bi arkadasim beni takip etmekte cok zorlandi otobanda. Hava da ruzgarliydi biraz.

Peki on amortisorden tak tak vurma sesi geliyor mu seninde?
Amortisörde herhangi bir vuruntu yok bende , bendeki Jet14 de de o ses yoktu ama arkadaşımın motorunda vardı furş rulmanını biraz daha sıkmışlardı serviste , ben sadece arkanın ayarını bir tık artırdım..

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
kawasaki Z500 ile 4.2lt yakıyorum
SH 125 ile 2.2 lt yakıyorum

Motosikleti
D400
Yani aslında şunu diyebiliriz o zaman. Eğer tasarruf işini düşünüyorsak 250cc üstüne geçmenin de çok bir kerameti yok o zaman

olaya yakıt açısından bakıyorsanız evt çok bir kerameti yok. ama güvenlik açısından, tehlikeden uzaklaşabilmek adına 250 + cc daha iyi. hele artık elektirikli araçların artması ile ilk hızlanmaları yüksek olan araçlar arasından sıyrılma veya tehlikeden kaçınma amaçlı güç lazım oluyor.

sürekli trafikte kullanmayacaksanız, sadece gezi amaçlı alacaksanız 250 cc civarı işinizi görebilir.
sadece yakıt değil güvenlik amaçlı da düşünmek gerek !!ünlem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dominar 250 ile dikkat edersem 3 litreye inebiliyordum. ama genel olarak 3.5 litre nin üzerindeydi.
D400 de dikkat edersem 3.7, normal sürüşte de 4 litre civarları yakıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar