Ülkecek içkimizi kendimiz yapıyorOnlar sayesinde şu an motor söküp toplayabilen, hangi sistem olursa olsun arıza tespiti yapıp arızayı gideren biri oldum.
Artık bütün teknik dökümanlar bir arama ile çıkıyor, az biraz hevesiniz varsa çok rahat her işlemi kendiniz yapabilirsiniz.
Tütün ile içkiye girmedim ama ev tadilatıda yaptım çok şükür, kaportaya çektiğim macundan gelen alışkanlıkla duvara saten alçı çekerdim, kaporta mantığı ile astarla uygun boya alıpta boyardım.Ülkecek içkimizi kendimiz yapıyor
Sigaramızı kendimiz sarıyor ,Ev tadilat işlerini kendimiz yapıyor,
Motorumuzu da kendimiz tamir edelim çok mu
Fakirlik işte böyle bir şey![]()
50 üstü yaşlarındaki bizler her işimizi önce kendimiz yapabilirmiyiz lan diye düşünürüz..Tütün ile içkiye girmedim ama ev tadilatıda yaptım çok şükür, kaportaya çektiğim macundan gelen alışkanlıkla duvara saten alçı çekerdim, kaporta mantığı ile astarla uygun boya alıpta boyardım.
20 yaşına kadar ne kadar s*kindirik iş varsa hepsini yapmışım, bakalım daha üstü ne olur.![]()
Abi bende yapabilirmiyim diye düşüncem yok her zaman yapacağım olarak ilerliyorum. Eninde sonunda o arıza giderilecek öyle ya da böyle yapmam lazım yoksa gece rahat uyuyamam.50 üstü yaşlarındaki bizler her işimizi önce kendimiz yapabilirmiyiz lan diye düşünürüz..
Sonra eğer götümüz yemezse ustasına yaptırırız..
Şimdiki nesil direk usta yoluna gidiyor..
Biz gençken usta yoluna gitsek amcam ingiliz anahtarını ağzıma vururdu
87 doğanımın bütün işlerini kendim yapardım..Şanzuman dişlisi değiştirme , sekman atma...
Gel gör ki şimdi VW nin yağını dahi ustasına değiştiriyoruz..
Gel de geçmişe ağlama...![]()
Ülkecek içkimizi kendimiz yapıyor
Sigaramızı kendimiz sarıyor ,Ev tadilat işlerini kendimiz yapıyor,
Motorumuzu da kendimiz tamir edelim çok mu
Fakirlik işte böyle bir şey![]()
Aldığı işçilikler daha fazla, onlara filtreler ve yağ daha ucuza geliyor. Malzemeleri onlar %25-30 daha ucuza alıyorlardır.Gecen arkadaş servisten fiyat almış.
Yağ Filtresi - Yağ - Hava filtresi değişimi ve sadece kontrol 5 bin lira.
Malzemeleri biz aldık kendımız halletcez, 1100 lira tutuyor, hatta yağın da yarım litresi öteki bakıma kalıyor.
Adamlar 3900 lira işcilik alıyor arkadaş ! ve işin ilginç yanı sökme sakma şeyi de yok, hava filtresi koltugun altında. sadece koltuk sök hava filtresi tak, tapayı aç yağ filtresi tak. Toplam süre 15 dakika.
Artık iyice karaktersiz oldular
Hocam pay ne azalması, sanayiye gittiniz mi son zamanlarda bilemiyorum. Her dükkanın önünde kuyruk var, adamlar randevuyla çalışıyor artık.artık her sektör bu hale geldi.
dükkan sahibi kiraya %50 zam yaptı, esnaf malına %100 zam yaptı, tamirci % 150 yaptı vs derken fiyat algısı kayboldu. ahlaksızlık, zinciri tamamlayacak ara eleman buldukça (ki bolmuş memlekette) her yere sirayet etti, (neredeyse) herkes tren yaptı böylece
hani kendiniz yapmaya başladınız ya işlerinizi, işte o sebeple bunlar, tuttuklarını daha kötü öpecekler, daha da kötü hale gelecek
pastadan pay azaldıkça daha da saldırganlaşacak toplum
çürüyoruz...
madem fakirlik var, niye bütün kafeler dolu?Hocam pay ne azalması, sanayiye gittiniz mi son zamanlarda bilemiyorum. Her dükkanın önünde kuyruk var, adamlar randevuyla çalışıyor artık.
Bı triger değiştircem 1 hafta sonraya zor sıra aldım.
O halde geleni opuyorlar ki gelenlerin el mecbur o arabayi yaptıracak.
madem fakirlik var, niye bütün kafeler dolu?![]()
Fak fakir bir milletiz..fakirliği homojen bir konu sanıyoruz
halbu ki para, bir yerde azalıyorsa, bir yerde çoğalıyordur
kafeye de gitmeyin pis fakirler
Fak fakir bir milletiz..
Öğrettikleri şükretmek..
Buna da şükür...![]()