Motorsiklet Tamircierinin Yüksek fiyat çekmesi

Motosikleti
Cg
Çok kötü bir durumdur Doğru ustayı bulmak çok zor

Motosikleti
Ns200 15"
Onlar sayesinde şu an motor söküp toplayabilen, hangi sistem olursa olsun arıza tespiti yapıp arızayı gideren biri oldum.

Artık bütün teknik dökümanlar bir arama ile çıkıyor, az biraz hevesiniz varsa çok rahat her işlemi kendiniz yapabilirsiniz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Onlar sayesinde şu an motor söküp toplayabilen, hangi sistem olursa olsun arıza tespiti yapıp arızayı gideren biri oldum.

Artık bütün teknik dökümanlar bir arama ile çıkıyor, az biraz hevesiniz varsa çok rahat her işlemi kendiniz yapabilirsiniz.
Ülkecek içkimizi kendimiz yapıyor
Sigaramızı kendimiz sarıyor ,Ev tadilat işlerini kendimiz yapıyor,
Motorumuzu da kendimiz tamir edelim çok mu ;)
Fakirlik işte böyle bir şey :)

Motosikleti
Ns200 15"
Tütün ile içkiye girmedim ama ev tadilatıda yaptım çok şükür, kaportaya çektiğim macundan gelen alışkanlıkla duvara saten alçı çekerdim, kaporta mantığı ile astarla uygun boya alıpta boyardım.

20 yaşına kadar ne kadar s*kindirik iş varsa hepsini yapmışım, bakalım daha üstü ne olur. :D

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tütün ile içkiye girmedim ama ev tadilatıda yaptım çok şükür, kaportaya çektiğim macundan gelen alışkanlıkla duvara saten alçı çekerdim, kaporta mantığı ile astarla uygun boya alıpta boyardım.

20 yaşına kadar ne kadar s*kindirik iş varsa hepsini yapmışım, bakalım daha üstü ne olur. :D
50 üstü yaşlarındaki bizler her işimizi önce kendimiz yapabilirmiyiz lan diye düşünürüz..
Sonra eğer götümüz yemezse ustasına yaptırırız..
Şimdiki nesil direk usta yoluna gidiyor..
Biz gençken usta yoluna gitsek amcam ingiliz anahtarını ağzıma vururdu :)
87 doğanımın bütün işlerini kendim yapardım..Şanzuman dişlisi değiştirme , sekman atma...
Gel gör ki şimdi VW nin yağını dahi ustasına değiştiriyoruz..
Gel de geçmişe ağlama... 😢😢😢😢

Motosikleti
Ns200 15"
50 üstü yaşlarındaki bizler her işimizi önce kendimiz yapabilirmiyiz lan diye düşünürüz..
Sonra eğer götümüz yemezse ustasına yaptırırız..
Şimdiki nesil direk usta yoluna gidiyor..
Biz gençken usta yoluna gitsek amcam ingiliz anahtarını ağzıma vururdu :)
87 doğanımın bütün işlerini kendim yapardım..Şanzuman dişlisi değiştirme , sekman atma...
Gel gör ki şimdi VW nin yağını dahi ustasına değiştiriyoruz..
Gel de geçmişe ağlama... 😢😢😢😢
Abi bende yapabilirmiyim diye düşüncem yok her zaman yapacağım olarak ilerliyorum. Eninde sonunda o arıza giderilecek öyle ya da böyle yapmam lazım yoksa gece rahat uyuyamam.

Geçen arabamın eksiklerini tamamlarken "ulen bu göstergede ne kirli, sökeyimde temizleyim" dedim giriştim pata küte, şimdi göstergeye bakarken içim açılıyor (W124 göstergesi sökmek çok basit, göstergeyi tutun ve kendinize çekin ardından arkasındaki bağlantıları sökün işlem tamam, eco göstergesi olanlarda dikkat vakum hattını zedelemeyin).

Arabamı ilk aldığımda her şeyi karışık ve acayip bir sistem halindeydi, şimdi her şeyi çocuk oyuncağı gibi geliyor.

Şimdiki bir çok gencin canı narin ve ellerinin yağ olmasından çekinirler, bir insanın tırnaklarının arasına yağ kiri en az bir kere dolmalı. :)

Motosikleti
Honda CRF250L

Yahuu simdi bir anket açsam Amerikan Evleri gibi tamir garajı olan bir eviniz olsun ister misiniz çoğunluk evet der.

Merikalılar gibi oluyoruz işte, tek eksiğimiz ev :) bunlar kainat resisimizin adı konulmamış projeleri

Motosikleti
D400
Gecen arkadaş servisten fiyat almış.

Yağ Filtresi - Yağ - Hava filtresi değişimi ve sadece kontrol 5 bin lira.

Malzemeleri biz aldık kendımız halletcez, 1100 lira tutuyor, hatta yağın da yarım litresi öteki bakıma kalıyor.

Adamlar 3900 lira işcilik alıyor arkadaş ! ve işin ilginç yanı sökme sakma şeyi de yok, hava filtresi koltugun altında. sadece koltuk sök hava filtresi tak, tapayı aç yağ filtresi tak. Toplam süre 15 dakika.

Artık iyice karaktersiz oldular

Motosikleti
Ns200 15"
Gecen arkadaş servisten fiyat almış.

Yağ Filtresi - Yağ - Hava filtresi değişimi ve sadece kontrol 5 bin lira.

Malzemeleri biz aldık kendımız halletcez, 1100 lira tutuyor, hatta yağın da yarım litresi öteki bakıma kalıyor.

Adamlar 3900 lira işcilik alıyor arkadaş ! ve işin ilginç yanı sökme sakma şeyi de yok, hava filtresi koltugun altında. sadece koltuk sök hava filtresi tak, tapayı aç yağ filtresi tak. Toplam süre 15 dakika.

Artık iyice karaktersiz oldular
Aldığı işçilikler daha fazla, onlara filtreler ve yağ daha ucuza geliyor. Malzemeleri onlar %25-30 daha ucuza alıyorlardır.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
artık her sektör bu hale geldi.
dükkan sahibi kiraya %50 zam yaptı, esnaf malına %100 zam yaptı, tamirci % 150 yaptı vs derken fiyat algısı kayboldu. ahlaksızlık, zinciri tamamlayacak ara eleman buldukça (ki bolmuş memlekette) her yere sirayet etti, (neredeyse) herkes tren yaptı böylece
hani kendiniz yapmaya başladınız ya işlerinizi, işte o sebeple bunlar, tuttuklarını daha kötü öpecekler, daha da kötü hale gelecek
pastadan pay azaldıkça daha da saldırganlaşacak toplum
çürüyoruz...

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Bozulmayan motor yapmışlar 15 senedir usta nedir bilmem 🙂

Tabi ufak tefek işleri kendim yaparım. Nedir bunlar, zincir dişli değişimi, debriyaj teli, fren balatasi v.s.
Motorcu biraz da usta olmalıdır, birgun telefon cekmeyen bı dağda kalınca motoru idareten de olsa yürütebileceksin.

Ben arabada bol bol usta kazığı yiyorum,
Klima arızalandı adam 20 dakikada 4000 lirami aldı daha geçen salı.
Triger devirdaim ve rutin bakım yaptırdım, sadece işçilik 7500 lira.

Kendi yapabildiğim hiç birşeyi ustaya götürmuyorum artık.
Hakkını alsalar içim yanmaz ama aşırı abarttilar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

artık her sektör bu hale geldi.
dükkan sahibi kiraya %50 zam yaptı, esnaf malına %100 zam yaptı, tamirci % 150 yaptı vs derken fiyat algısı kayboldu. ahlaksızlık, zinciri tamamlayacak ara eleman buldukça (ki bolmuş memlekette) her yere sirayet etti, (neredeyse) herkes tren yaptı böylece
hani kendiniz yapmaya başladınız ya işlerinizi, işte o sebeple bunlar, tuttuklarını daha kötü öpecekler, daha da kötü hale gelecek
pastadan pay azaldıkça daha da saldırganlaşacak toplum
çürüyoruz...
Hocam pay ne azalması, sanayiye gittiniz mi son zamanlarda bilemiyorum. Her dükkanın önünde kuyruk var, adamlar randevuyla çalışıyor artık.

Bı triger değiştircem 1 hafta sonraya zor sıra aldım.
O halde geleni opuyorlar ki gelenlerin el mecbur o arabayi yaptıracak.

Motosikleti
Hocam pay ne azalması, sanayiye gittiniz mi son zamanlarda bilemiyorum. Her dükkanın önünde kuyruk var, adamlar randevuyla çalışıyor artık.

Bı triger değiştircem 1 hafta sonraya zor sıra aldım.
O halde geleni opuyorlar ki gelenlerin el mecbur o arabayi yaptıracak.
madem fakirlik var, niye bütün kafeler dolu? :)

Motosikleti
fakirliği homojen bir konu sanıyoruz
halbu ki para, bir yerde azalıyorsa, bir yerde çoğalıyordur
kafeye de gitmeyin pis fakirler

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Fak fakir bir milletiz..
Öğrettikleri şükretmek..
Buna da şükür... :ROFLMAO:
173177589_696b270a91_c.jpg

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İsyan ET , ızgara etten daha mı lezzetli ? :D
Şükür eşiğim yüksek :) öyle her şeye şükretmem. :)

Motosikleti
Dominar 250
Tabak başı 10 lirayı geçmeyecek Mercimek çorbasına ortalama yerler bile 100 lira istiyor. Ustalar da bulmuş, kaçırır mı, tabi tükürüksüz girecek.

Motosikleti
Yamaha Mt-10
İzmir de büyük makine bakımı vs yapan birisi varmı işin Ehl-i ustası

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar